Varför Sigmastocks

Sigmastocks Sparapp: 2023 recension

Allt du behöver veta

Sigmastocks är en sparapp som hjälper dig med att spara pengar. Tjänstens aktierobot placerar dina pengar och skräddarsyr ditt innehav så det passar dina önskemål. Du behöver inte administrera ditt sparande och istället så sköter roboten alla placeringar. Du kan följa din avkastning genom Sigmastocks-appen.

Vad vi tycker

4.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Med Sigmastocks så kan du spara utan ansträngning. Tjänstens aktierobot investerar dina pengar och ger dig avkastning på dina besparingar. Med Sigmastocks-appen så kan du följa alla dina investeringar. Tjänstens avgift är låg och innehavet skyddas av insättningsgarantin.

 • Sigmastocks
  • Sparränta:8 %*

   Med Sigmastocks investerar du i fonder. Olika fonder har olika avkastning. Sigmastocks räknar med en genomsnittlig avkastning på 8 %

  • Bindningstid:Ingen bindningstid
  • Sparkrav:Ingen gräns
  • Gratis uttag:
  • Insättningsgaranti

  Med Sigmastocks sparar du pengar i aktier. Sigmastocks ger dig möjligheten att välja bort oetiska branscher eller fokusera på specifika branscher. Med appen får du en överblick över ditt sparande.

  Sparränta
  8 %*

  Med Sigmastocks investerar du i fonder. Olika fonder har olika avkastning. Sigmastocks räknar med en genomsnittlig avkastning på 8 %

  Till Sigmastocks
 • Fördelar

  • Bland marknadens lägsta årsavgifter.
  • Investeringarna sköts automatiskt.
  • Enkelt att komma igång.
  • Webbsida på svenska.
  • Insättningsgaranti.
  • Investeringsskydd.

  Nackdelar

  • Begränsade möjligheter att kontakta kundtjänsten.

  Jämför med andra sparkonton

  Vanliga frågor och svar

  Är Sigmastocks säkert (bluff/bedrägeri)?

  Ja, Sigmastocks är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Sigmastocks är ett seriöst företag som ägs och drivs av Sigmastocks AB.

  Hur loggar man in på Sigmastocks?

  Du loggar in på Sigmastocks hemsida. Logga in

  Komplett recension

  Uppdaterad av Johan K.

  Sigmastocks är en sparapp som hjälper dig med att spara pengar. Appen är en s.k aktierobot, som likt andra investeringsrobotar sköter dina placeringar och investeringar på ett automatiskt och effektivt sätt, så du inte behöver administrera dina placeringar. Du specificerar dina preferenser, risktolerans och vilka sektorer som du vill spara dina pengar i och därefter så sätter roboten igång.

  Du kan följa din avkastning direkt i Sigmastocks-appen.

  När du registrerar dig hos Sigmastocks så anger du bl.a. hur din ekonomi ser ut, vilka preferenser du har och vad du vill få ut av ditt sparande. Baserat på det så skapar Sigmastocks en aktieportfölj och förvaltar därefter denna åt dig fullt automatiskt.

  Avgiften för tjänsten är ca. 0,35 % av ditt sparande per år, vilket är lågt jämfört med andra spartjänster. Du kan påbörja ditt sparande direkt genom att registrera dig på hemsidan.

  Räntor och avgifter

  Med Sigmastocks så betalar du en avgift på mellan 0,35 % och 0,39 % per år. I det beloppet ingår ISK, moms, valutaväxling och courtage. 0,35 % av beloppet utgörs av en förvaltningsavgift och i vissa fall tillkommer en underliggande fondavgift. Den ligger på 0,10 % och gäller endast för dig som väljer en mindre risknivå. Ett ISK-konto kommer även med en schablonskatt.

  Läs mer: Hur beskattas investeringssparkonton?

  Hur fungerar Sigmastocks?

  För att komma igång med Sigmastocks så besöker du spartjänstens hemsida och klickar på ”Bli kund”. Du fyller i dina uppgifter och vilken typ av investeringar du är intresserad av, vilka sektorer som du vill och inte vill investera i samt vilken risktolerans du har.

  När du har skickat in dina uppgifter så får du ett sparförslag. Du bestämmer själv om förslaget passar dig eller om du vill ändra på något.

  Genom att logga in på ditt konto hos Sigmastocks så kan du därefter se ditt sparande. Du kan se hur dina investeringar har utvecklats, göra insättningar, ändra inställningar, och så vidare. Du loggar in med BankID.

  Relaterat: Bästa sparkontot 2023

  Om företaget

  Sigmastocks ägs och drivs av Sigmastocks AB. Företaget har huvudkontor i Göteborg, Sverige. Tjänstens kundsupport kan nås via e-post och genom företagets kontaktformulär på hemsidan. Vid generella frågor så kan du även besöka företagets FAQ-sida på hemsidan där du hittar du svar på många vanliga frågor.

  Kontaktuppgifter

  Besöksadress:
  Sigmastocks AB
  Södra Hamngatan 19
  411 14 Göteborg

  E-post: support@sigmastocks.com

  Av

  Johan K.
  Johan K.

  Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.