Varför Sigmastocks

Sigmastocks Sparapp: 2022 Recension
Allt Du Behöver Veta

Sigmastocks är en sparapp som hjälper dig med att spara pengar. Tjänstens aktierobot placerar dina pengar och skräddarsyr ditt innehav så det passar dina önskemål. Du behöver inte administrera ditt sparande och istället så sköter roboten alla placeringar. Du kan följa din avkastning genom Sigmastocks-appen.

Vad vi tycker

4.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas ur bl.a Svenskt Kvalitetsindex mätningar (SKI). Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget

Med Sigmastocks så kan du spara utan ansträngning. Tjänstens aktierobot investerar dina pengar och ger dig avkastning på dina besparingar. Med Sigmastocks-appen så kan du följa alla dina investeringar. Tjänstens avgift är låg och innehavet skyddas av insättningsgarantin.

 • Sigmastocks

  • Sparränta:8 %*

   Med Sigmastocks investerar du i fonder. Olika fonder har olika avkastning. Sigmastocks räknar med en genomsnittlig avkastning på 8 %

  • Bindningstid:Ingen bindningstid
  • Sparkrav:Ingen gräns
  • Gratis uttag:
  • Insättningsgaranti

  Med Sigmastocks sparar du pengar i aktier. Sigmastocks ger dig möjligheten att välja bort oetiska branscher eller fokusera på specifika branscher. Med appen får du en överblick över ditt sparande.

  Sparränta
  8 %*

  Med Sigmastocks investerar du i fonder. Olika fonder har olika avkastning. Sigmastocks räknar med en genomsnittlig avkastning på 8 %

  Till Sigmastocks

Fördelar & Nackdelar

Fördelar
 • Bland marknadens lägsta årsavgifter.
 • Investeringarna sköts automatiskt.
 • Enkelt att komma igång.
 • Webbsida på svenska.
 • Insättningsgaranti.
 • Investeringsskydd.
Nackdelar
 • Begränsade möjligheter att kontakta kundtjänsten.

Jämför med andra sparkonton

Sigmastocks logo
Till Sigmastocks
Minsta sparkravIngen gräns
Högsta sparränta8 %*

Med Sigmastocks investerar du i fonder. Olika fonder har olika avkastning. Sigmastocks räknar med en genomsnittlig avkastning på 8 %

Lägsta bindningstidIngen bindningstid
UttagsavgiftGratis
SAVR logo
Till SAVR
Minsta sparkrav500 kr
Högsta sparränta8 %*

Med SAVR sparar du i fonder. Du väljer själv vilka fonder du vill spara i. Olika fonder har olika avkastning. SAVR räknar med en genomsnittlig avkastning på 8 %.

Lägsta bindningstidIngen bindningstid
UttagsavgiftGratis

Vanliga frågor och svar

Är Sigmastocks bluff/bedrägeri?

Nej. Sigmastocks är inte bluff/bedrägeri. Sigmastocks är ett seriöst företag som ägs och drivs av Sigmastocks AB.

Vad är Sigmastocks kontaktuppgifter?

Sigmastocks adress är:
Sigmastocks AB
Södra Hamngatan 19
411 14 Göteborg

Sigmastocks kan nås på:
E-post: support@sigmastocks.com

Komplett recension

Uppdaterad av Johan K.

Sigmastocks är en sparapp som hjälper dig med att spara pengar. Appen är en s.k aktierobot, som likt andra investeringsrobotar sköter dina placeringar och investeringar på ett automatiskt och effektivt sätt, så du inte behöver administrera dina placeringar. Du specificerar dina preferenser, risktolerans och vilka sektorer som du vill spara dina pengar i och därefter så sätter roboten igång.

Du kan följa din avkastning direkt i Sigmastocks-appen.

När du registrerar dig hos Sigmastocks så anger du bl.a. hur din ekonomi ser ut, vilka preferenser du har och vad du vill få ut av ditt sparande. Baserat på det så skapar Sigmastocks en aktieportfölj och förvaltar därefter denna åt dig fullt automatiskt.

Avgiften för tjänsten är ca. 0,35 % av ditt sparande per år, vilket är lågt jämfört med andra spartjänster. Du kan påbörja ditt sparande direkt genom att registrera dig på hemsidan.

Räntor och avgifter

Med Sigmastocks så betalar du en avgift på mellan 0,35 % och 0,39 % per år. I det beloppet ingår ISK, moms, valutaväxling och courtage. 0,35 % av beloppet utgörs av en förvaltningsavgift och i vissa fall tillkommer en underliggande fondavgift. Den ligger på 0,10 % och gäller endast för dig som väljer en mindre risknivå. Ett ISK-konto kommer även med en schablonskatt.

Läs mer: Hur beskattas investeringssparkonton?

Hur fungerar Sigmastocks?

För att komma igång med Sigmastocks så besöker du spartjänstens hemsida och klickar på ”Bli kund”. Du fyller i dina uppgifter och vilken typ av investeringar du är intresserad av, vilka sektorer som du vill och inte vill investera i samt vilken risktolerans du har.

När du har skickat in dina uppgifter så får du ett sparförslag. Du bestämmer själv om förslaget passar dig eller om du vill ändra på något.

Genom att logga in på ditt konto hos Sigmastocks så kan du därefter se ditt sparande. Du kan se hur dina investeringar har utvecklats, göra insättningar, ändra inställningar, och så vidare. Du loggar in med BankID.

Relaterat: Bästa sparkontot 2022

Om företaget

Sigmastocks ägs och drivs av Sigmastocks AB. Företaget har huvudkontor i Göteborg, Sverige. Tjänstens kundsupport kan nås via e-post och genom företagets kontaktformulär på hemsidan. Vid generella frågor så kan du även besöka företagets FAQ-sida på hemsidan där du hittar du svar på många vanliga frågor.

Av

Johan K.

Johan K.

Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.