Varför SAVR

SAVR Sparapp: 2023 recension

Allt du behöver veta

Vad vi tycker

5.0
Payups betyg
Payup baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av Payups redaktion.

Därav betyget: SAVR gör det enkelt att börja fondspara. Med ett utbud på över 1600 olika fonder och med en app som är enkel att använda så är SAVR ett alternativ för den som vill börja spara pengar. Dina besparingar skyddas av insättningsgarantin och avgifterna är låga.

 • SAVR

  • Exempel Sparränta:8 %*

   Med SAVR sparar du i fonder. Du väljer själv vilka fonder du vill spara i. Olika fonder har olika avkastning. SAVR räknar med en genomsnittlig avkastning på 8 %.

  • Bindningstid:Ingen bindningstid
  • Sparkrav:500 kr - Ingen gräns
  • Gratis uttag:
  • Insättningsgaranti

  SAVR erbjuder sparande i fonder. En högteknologisk app gör det enkelt att hitta fonder att spara dina pengar i. Med appen får du även en överblick över din ekonomi och ditt sparande.

  Exempel Sparränta
  8 %*

  Med SAVR sparar du i fonder. Du väljer själv vilka fonder du vill spara i. Olika fonder har olika avkastning. SAVR räknar med en genomsnittlig avkastning på 8 %.

  Till SAVR

Fördelar

 • Fondspara med rabatt.
 • Statlig garanti.
 • Investerarskydd.
 • God riskspridning.
 • Över 1600 fonder att välja mellan.
 • Börja spara på 3 minuter.
 • Låg plattformsavgift.

Nackdelar

 • Växlingsavgift på 0,5 %.

Vanliga frågor och svar

Är SAVR säkert (inte bluff/bedrägeri)?

Ja, SAVR är säkert och inte bluff/bedrägeri. SAVR är ett seriöst företag som ägs och drivs av SAVR AB.

Hur loggar man in på SAVR?

Man loggar in på SAVR genom deras hemsida. Logga in

Komplett recension av SAVR

SAVR är en sparapp som gör det enkelt att komma igång med fondsparande. Med SAVR:s app så kan du enkelt få en överblick över fonderna som finns att spara i, se hur stor avkastningen varit bland fonderna historiskt och välja de fonder och sektorer som du vill placera dina pengar i.

Att komma igång tar inte mer än några minuter och all legitimering görs med BankID. Ditt innehav skyddas även av den statliga insättningsgarantin samt av investerarskyddet.

Med SAVR så kan du fondspara till dina barn, till pensionen eller till annat. För att komma igång så besöker du SAVR:s hemsida och öppnar ett konto. Att öppna ett konto tar inte mer än någon minut och du verifierar din identitet med BankID. När du öppnat ditt konto så kan du börja använda SAVR:s app för att göra dina placeringar. Du kan placera dina pengar var du än befinner dig, direkt från din mobiltelefon.

Läs mer: Varför är det viktigt att spara pengar?

Avgifter och kostnader

När du använder SAVR så betalar du en plattformsavgift på 0,09 %, vilket är en låg avgift jämfört med andra sparplattformar. Insättningar och uttag har inga avgifter när dessa görs i SEK, och om de görs i annan valuta så tillkommer en valutaväxlingsavgift på 0,5 %. Kontot har ingen månad eller årsavgift och är helt gratis att ha.

När du investerar i fonder så tillkommer en så kallad ”fondavgift”. Fondavgiften är en avgift som tas ut av fondbolaget när du investerar i deras fond och den skiljer sig från fond till fond. Fondavgiften är med andra ord ingen avgift som sätts av SAVR utan fondavgiften är samma på alla sparplattformar och sätts individuellt av fondförvaltarna själva.

Använda SAVR

För att börja spara pengar genom SAVR så besöker du sparplattformens hemsida. På hemsidan klickar du på ”Bli kund” och anger ditt personnummer. Du följer stegen och verifierar din identitet med BankID. En sedvanlig kundkännedomsprocess genomförs varefter du kopplar ditt bankkonto till SAVR, väljer att använda autogiro eller göra manuella insättningar och därefter så aktiveras ditt konto och du kan börja spara pengar genom SAVR.

Mobilappen

Med SAVR:s app så kan du spara pengar, se ditt innehav, följa dina placeringar samt köpa och sälja fonder var du än befinner dig, direkt från din mobiltelefon. Appen går att ladda ned från Apple:s App Store och Google Play.

Läs mer: Vilka sparkonton är bäst 2023?

Kontaktuppgifter till SAVR

Besöksadress:
SAVR AB
Birger Jarlsgatan 20
114 34 Stockholm

E-post: hello@savr.com
Telefonnummer: 08 - 38 52 00

Öppettider:

Måndag:08:00 - 17:00
Tisdag:08:00 - 17:00
Onsdag:08:00 - 17:00
Torsdag:08:00 - 17:00
Fredag:08:00 - 17:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt