Varför SAVR

SAVR Sparapp: 2023 recension

Allt du behöver veta

SAVR är en app som gör det enkelt att börja spara i fonder. Genom appen kan du spara i över 1600 olika fonder, enkelt hålla koll på ditt sparande, följa din avkastning i realtid och köpa samt sälja fonder, var du än befinner dig. Ditt sparande skyddas av insättningsgarantin.

Vad vi tycker

5.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: SAVR gör det enkelt att börja fondspara. Med ett utbud på över 1600 olika fonder och med en app som är enkel att använda så är SAVR ett alternativ för den som vill börja spara pengar. Dina besparingar skyddas av insättningsgarantin och avgifterna är låga.

 • SAVR
  • Sparränta:8 %*

   Med SAVR sparar du i fonder. Du väljer själv vilka fonder du vill spara i. Olika fonder har olika avkastning. SAVR räknar med en genomsnittlig avkastning på 8 %.

  • Bindningstid:Ingen bindningstid
  • Sparkrav:500 kr - Ingen gräns
  • Gratis uttag:
  • Insättningsgaranti

  SAVR erbjuder sparande i fonder. En högteknologisk app gör det enkelt att hitta fonder att spara dina pengar i. Med appen får du även en överblick över din ekonomi och ditt sparande.

  Sparränta
  8 %*

  Med SAVR sparar du i fonder. Du väljer själv vilka fonder du vill spara i. Olika fonder har olika avkastning. SAVR räknar med en genomsnittlig avkastning på 8 %.

  Till SAVR
 • Fördelar & Nackdelar

  Fördelar
  • Fondspara med rabatt.
  • Statlig garanti.
  • Investerarskydd.
  • God riskspridning.
  • Över 1600 fonder att välja mellan.
  • Börja spara på 3 minuter.
  • Låg plattformsavgift.
  Nackdelar
  • Växlingsavgift på 0,5 %.

  Vanliga frågor och svar

  Är SAVR säkert (bluff/bedrägeri)?

  Ja, SAVR är säkert och är inte bluff/bedrägeri. SAVR är ett seriöst företag som ägs och drivs av SAVR AB.

  Hur loggar man in på SAVR?

  Du loggar in på SAVRs hemsida. Logga in

  Komplett recension

  Uppdaterad av Johan K.

  SAVR är en sparapp som gör det enkelt att komma igång med fondsparande. Med SAVR:s app så kan du enkelt få en överblick över fonderna som finns att spara i, se hur stor avkastningen varit bland fonderna historiskt och välja de fonder och sektorer som du vill placera dina pengar i.

  Att komma igång tar inte mer än några minuter och all legitimering görs med BankID. Ditt innehav skyddas även av den statliga insättningsgarantin samt av investerarskyddet.

  Med SAVR så kan du fondspara till dina barn, till pensionen eller till annat. För att komma igång så besöker du SAVR:s hemsida och öppnar ett konto. Att öppna ett konto tar inte mer än någon minut och du verifierar din identitet med BankID. När du öppnat ditt konto så kan du börja använda SAVR:s app för att göra dina placeringar. Du kan placera dina pengar var du än befinner dig, direkt från din mobiltelefon.

  Läs mer: Varför är det viktigt att spara pengar?

  Räntor och avgifter

  När du använder SAVR så betalar du en plattformsavgift på 0,09 %, vilket är en låg avgift jämfört med andra sparplattformar. Insättningar och uttag har inga avgifter när dessa görs i SEK, och om de görs i annan valuta så tillkommer en valutaväxlingsavgift på 0,5 %. Kontot har ingen månad eller årsavgift och är helt gratis att ha.

  När du investerar i fonder så tillkommer en så kallad ”fondavgift”. Fondavgiften är en avgift som tas ut av fondbolaget när du investerar i deras fond och den skiljer sig från fond till fond. Fondavgiften är med andra ord ingen avgift som sätts av SAVR utan fondavgiften är samma på alla sparplattformar och sätts individuellt av fondförvaltarna själva.

  Hur fungerar SAVR?

  För att börja spara pengar genom SAVR så besöker du sparplattformens hemsida. På hemsidan klickar du på ”Bli kund” och anger ditt personnummer. Du följer stegen och verifierar din identitet med BankID. En sedvanlig kundkännedomsprocess genomförs varefter du kopplar ditt bankkonto till SAVR, väljer att använda autogiro eller göra manuella insättningar och därefter så aktiveras ditt konto och du kan börja spara pengar genom SAVR.

  App

  Med SAVR:s app så kan du spara pengar, se ditt innehav, följa dina placeringar samt köpa och sälja fonder var du än befinner dig, direkt från din mobiltelefon. Appen går att ladda ned från Apple:s App Store och Google Play.

  Läs mer: Vilka sparkonton är bäst 2023?

  Kontaktuppgifter

  Besöksadress:
  SAVR AB
  Birger Jarlsgatan 20
  114 34 Stockholm

  E-post: hello@savr.com
  Telefonnummer: 08 - 38 52 00

  Öppettider:

  Måndag:08:00-17:00
  Tisdag:08:00-17:00
  Onsdag:08:00-17:00
  Torsdag:08:00-17:00
  Fredag:08:00-17:00
  Lördag:Stängt
  Söndag:Stängt

  Av

  Johan K.
  Johan K.

  Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.