Varför Opti

Opti Sparapp: 2023 recension

Allt du behöver veta

Med Opti så kan du spara i fonder på ett enkelt sätt. Du betalar en årlig avgift om 0,9 % på värdet av din portfölj och ditt fondsparande sköts automatiskt. Du har fria insättningar och uttag samt så omfattas ditt sparande av den statliga insättningsgarantin. Med Optis app så kan du enkelt se ditt sparande direkt i din telefon, varsomhelst och närsomhelst.

Vad vi tycker

5.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Opti är ett val när du vill börja med fondsparande. Fondsparandet sker automatiskt och du betalar låga avgifter, får god avkastning, har insättningsgaranti och fria insättningar samt uttag. Att registrera sig går snabbt och du hanterar ditt sparande direkt genom Opti-appen.

Vi samarbetar inte längre med Opti och kan inte längre rekommendera dem. Informationen i recensionen kan vara avvikande. För en liknande plattform rekommenderar vi: Lysa.
 • Opti

  • Sparränta:3 - 12 %*

   Opti erbjuder fonder som du sparar dina pengar i. Fonderna har olika avkastning och olika risknivåer.

  • Bindningstid:Ingen bindningstid
  • Sparkrav:200 kr - Ingen gräns
  • Gratis uttag:
  • Insättningsgaranti

  Med Opti sparar du i fonder utan krångel och till låga avgifter. Opti har en medföljande app som gör det enkelt att komma igång med sparandet. Utbudet inkluderar fonder som Opti förvaltar.

  Sparränta
  3 - 12 %*

  Opti erbjuder fonder som du sparar dina pengar i. Fonderna har olika avkastning och olika risknivåer.

  Till Opti

Fördelar

 • Fria insättningar och uttag.
 • Lägre kostnad än konkurrenter.
 • Sköts automatiskt.
 • Omfattas av insättningsgarantin.
 • Registreringen tar bara några minuter.

Nackdelar

 • Färre fonder än hos vissa andra konkurrenter.

Jämför med andra sparkonton

Vanliga frågor och svar

Är Opti säkert (inte bluff/bedrägeri)?

Ja, Opti är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Opti är ett seriöst företag som ägs och drivs av Optise AB.

Hur loggar man in på Opti?

Du loggar in på Optis hemsida. Logga in

Komplett recension

Med Opti så kan du komma igång med fondsparande på bara några minuter. Du laddar helt enkelt ner Opti-appen, registrerar dig och väljer sedan fonder som du vill spara pengar i. Fonderna du väljer kallas för ”portföljer”. Du bestämmer själv hur stort ditt sparande ska vara och likaså hur mycket du vill spara månatligen. Fonderna hos Opti kostar olika mycket och har olika avkastning.

Hur fungerar Opti?

För att använda Opti så laddar du ner Opti-appen till din mobiltelefon. Appen heter ”Opti” och är kostnadsfri att ladda ned. Du registrerar dig och verifierar din identitet med BankID.

När du öppnat appen och legitimerat dig så börjar du bygga din portfölj. Du anger bland annat dina uppgifter, riskbenägenhet och familjesituation. Informationen krävs för att Opti ska få en bättre bild va dig och rekommendera en lämplig portfölj.

När du valt en portfölj så sätter du in pengar på ditt konto. För att göra det så behöver du koppla Opti till ditt bankkonto. Appen hjälper dig med det. Du bestämmer själv hur mycket du vill sätta in och börja spara med. När pengarna satts in på ditt Opti-konto så börjar investeringen i de olika fonderna. Efter en vecka så kan du se dina investeringar direkt i appen.

Läs mer: Bästa sparapparna 2023

Räntor, avgifter

Hos Opti så har du en årsavgift som uppgår till max 0,9 % av din portföljs värde. Den exakta kostnaden kan variera beroende på hur portföljen ser ut. Du tar enkelt reda på hur mycket din avgift blir genom att gå in på din portfölj och sedan klicka på ”Portföljens innehåll” och ”Detaljer”.

App

Opti ger dig tillgång till en helt kostnadsfri app. Via den så kan du enkelt se ditt sparande och göra ändringar. Du kan också spara på ett smidigt sätt var du än befinner dig och närsomhelst, direkt ur din mobiltelefon.

Läs mer: Spara pengar i sparkonton

Kontaktuppgifter

Besöksadress:
Optise AB
Jakob Westinsgatan 5
112 20 Stockholm

E-post: hello@opti.se
Telefonnummer: 08-612 70 70

Öppettider:

Måndag:09:00-17:00
Tisdag:09:00-17:00
Onsdag:09:00-17:00
Torsdag:09:00-17:00
Fredag:09:00-17:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt