Varför Lunar

Lunar: 2023 recension

Allt du behöver veta

Vad vi tycker

0.0
Payups betyg
Payup baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av Payups redaktion.

Därav betyget: Med 3,25% ränta, smidig digital hantering och statlig insättningsgaranti blir Lunar en stark konkurrent på sparfronten. Men, kan räntan förändras?

Vi samarbetar inte längre med Lunar och kan inte längre rekommendera dem. Informationen i recensionen kan vara avvikande. För en liknande plattform rekommenderar vi: Sigmastocks.
 • Lunar

  • Exempel Sparränta:3,25 %
  • Bindningstid:Ingen bindningstid
  • Sparkrav:1 000 kr - Ingen gräns
  • Gratis uttag:
  • Insättningsgaranti

  Lunar erbjuder två typer av sparande: manuell och automatisk. Du kommer snabbt igång med BankID och kan börja spara inom bara några minuter. Hela ditt sparande hos Lunar omfattas av insättningsgarantin.

  Exempel Sparränta
  3,25 %
  Till Lunar

Fördelar

 • Snabba insättningar och uttag.
 • Kostnadsfritt sparkonto.
 • Ränta sätts in månadsvis.
 • Omfattas av insättningsgarantin.
 • Tät koppling till andra tjänster som debetkort där du kan slippa valutapåslag.
 • Möjlighet till P2P-sparande för högre ränta, även om det medför risker och saknar insättningsgaranti.
 • Möjlighet att köpa kryptovalutor i deras app.
 • Möjlighet att dela konto med upp till 10 andra, vilket är utmärkt för familjer som vill ha sin ekonomi tillsammans.

Nackdelar

 • Det tar 2-3 dagar att ta ut pengar.
 • Måste göra en utlandsbetalning för att flytta över pengar till kontot, vilket kan medföra avgifter.

Vanliga frågor och svar

Är Lunar säkert (inte bluff/bedrägeri)?

Ja, Lunar är säkert och inte bluff/bedrägeri. Lunar är ett seriöst företag som ägs och drivs av Lunar Bank A/S.

Hur loggar man in på Lunar?

Man loggar in på Lunar genom deras hemsida. Logga in

Komplett recension av Lunar

Lunar är en 100% digital bank som erbjuder ett sparkonto med en hög sparränta på 3,25% upp till 1 050 000 SEK​​. De kan erbjuda denna höga ränta eftersom de är en digital bank utan fysiska bankkontor, rådgivare eller långa administrativa processer, vilket minskar deras kostnader jämfört med traditionella banker​.

Användbarhet

Att öppna ett konto hos Lunar är enkelt och kostnadsfritt. Du behöver inte byta bank för att börja använda Lunar, och du behöver inte heller binda upp dina pengar​​. Du kan hantera ditt konto och alla transaktioner genom Lunar’s mobilapp, vilket ger dig stor flexibilitet och tillgång till ditt konto när du behöver det​​.

Säkerhet

Lunar har haft en banklicens sedan 2019 och dina pengar är skyddade av den danska, statliga insättningsgarantin, vilket innebär att dina insättningar på upp till 100 000 EUR (ca. 1 000 000 SEK) är garanterade av staten ifall banken skulle gå i konkurs​.

Framtiden för räntesatsen

Enligt informationen på Lunars webbplats, kommer räntesatsen på 3,25% att förbli konstant upp till 1 050 000 SEK året ut och tillsvidare​​. Detta kan dock ändras i framtiden beroende på marknadsförhållanden och andra faktorer.

Om företaget

Lunar är ett fintech bolag som ägs och drivs av Lunar Bank A/S. Företaget har huvudkontor i Danmark och de erbjuder många olika produkter, såsom sparkonton, kontokort och lån, som gör det enklare för dig att hantera din privatekonomi och budgeterna inför din framtid. Lunars produkter, inklusive sparkontot och kontokortet (Lunar-kortet) kan enkelt beställas direkt genom Lunar-appen.

Lunars kundservice kan nås via telefon och chatt, alla dagar i veckan fram till kl. 20.00 på vardagar och kl. 14.00 på helger.

Sammanfattning och betyg

Överlag är Lunars sparkonto ett attraktivt erbjudande för de som letar efter hög sparränta utan behov av att binda upp sina pengar. Den digitala egenskapen av banken och appens användbarhet gör det lätt att hantera pengarna. Säkerheten för dina pengar är också garanterad upp till 100 000 EUR genom den danska statliga insättningsgarantin. Det är bra att komma ihåg att räntesatsen kan ändras i framtiden och det är därför viktigt att hålla sig uppdaterad om eventuella förändringar.

Lunars sparkonto får därför ett betyg på 4.5/5 av Payup. Det är ett starkt alternativ för de som letar efter ett sparkonto med hög ränta, men det är viktigt att vara medveten om att räntan kan ändras i framtiden.

Kontaktuppgifter till Lunar

Besöksadress:
Lunar Bank A/S
Hack Kampmanns Plads 10
DK-8000 Aarhus C, Danmark

E-post: support@lunar.app
Telefonnummer: +46 31 361 60 10

Öppettider:

Måndag:09:00 - 20:00
Tisdag:09:00 - 20:00
Onsdag:09:00 - 20:00
Torsdag:09:00 - 20:00
Fredag:09:00 - 20:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt