Varför Komplett Bank

Komplett Bank Sparkonto: 2023 recension

Allt du behöver veta

Sparkontot hos Komplett Bank har en effektiv årsränta på 0,85 %, vilket är högre än sparkonton hos många andra storbanker. Du betalar inga avgifter för sparkontot och har en insättningsgaranti på belopp upp till 100 000 EUR.

Vad vi tycker

4.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Komplett Banks sparkonto har en årsränta på 0,85 %, ingen bindningstid och inga avgifter. Sparkontot omfattas av insättningsgarantin och motsvarar upp till 100 000 EUR. Du kan spara upp till 1 000 000 kr. Den första insättningen måste vara minst 30 000 kr.

Vi samarbetar inte längre med Komplett Bank och kan inte längre rekommendera dem. Informationen i recensionen kan vara avvikande. För en liknande plattform rekommenderar vi: Sigmastocks.
 1. Komplett Bank
  • Sparränta:0,85 %
  • Bindningstid:Ingen bindningstid
  • Sparkrav:30 000 kr - 1 000 000 kr
  • Gratis uttag:
  • Insättningsgaranti

  Bland de många tjänster Komplett Bank erbjuder så erbjuds även ett sparkonto. Kontot kommer med låg risk och en säker avkastning varje år. Perfekt för den som sparar på längre sikt.

  Sparränta
  0,85 %
  Till Komplett Bank

Fördelar & Nackdelar

Fördelar
 • 0,85 % årsränta.
 • Låg risk.
 • Ingen bindningstid.
 • Inga avgifter.
 • Omfattas av insättningsgarantin.
Nackdelar
 • Första insättning måste vara minst 30 000 kr.

Jämför med andra sparkonton

Sigmastocks logo
Till Sigmastocks
Minsta sparkravIngen gräns
Högsta sparränta8 %*

Med Sigmastocks investerar du i fonder. Olika fonder har olika avkastning. Sigmastocks räknar med en genomsnittlig avkastning på 8 %

Lägsta bindningstidIngen bindningstid
UttagsavgiftGratis
SAVR logo
Till SAVR
Minsta sparkrav500 kr
Högsta sparränta8 %*

Med SAVR sparar du i fonder. Du väljer själv vilka fonder du vill spara i. Olika fonder har olika avkastning. SAVR räknar med en genomsnittlig avkastning på 8 %.

Lägsta bindningstidIngen bindningstid
UttagsavgiftGratis

Vanliga frågor och svar

Är Komplett Bank säkert (bluff/bedrägeri)?

Ja, Komplett Bank är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Komplett Bank är ett seriöst företag som ägs och drivs av Komplett Bank ASA.

Vad är Komplett Banks kontaktuppgifter?

Komplett Banks adress är:
Komplett Bank ASA
Vollsveien 2A
1327 Lysaker

Komplett Bank kan nås på:
E-post: kundeservice@komplettbank.se
Telefonnummer: 08 403 096 00

Vad är Komplett Banks öppettider?

Måndag:09:00-16:00Tisdag:09:00-16:00Onsdag:09:00-16:00Torsdag:09:00-16:00Fredag:09:00-16:00Lördag:StängtSöndag:Stängt

Komplett recension

Uppdaterad av Johan K.

Komplett Bank erbjuder en rad olika finanstjänster, bland annat privatlån, kreditkort och även sparkonton. Sparkontot är ett s.k. högräntekonto, det vill säga ett konto där du får ränta på det insatta beloppet. På det sättet kan du på ett tryggt sätt spara pengar, samtidigt som du får en årsränta om 0,85 % på det insatta beloppet. Det betyder att dina pengar växer i sparkontot, utan att du behöver riskera att förlora dem som när du själv, aktivt investerar i till exempel aktier eller fonder.

Hur fungerar Komplett Banks sparkonto?

För att öppna sparkontot så besöker du Komplett Banks hemsida. På hemsidan hittar du information om hur det fungerar och hur du kommer igång. På hemsidan hittar du även ansökningsformuläret. I ansökningsformuläret fyller du i dina personuppgifter, information och hur du planerar att använda ditt sparkonto. Därefter klickar du på ”Upprätta konto”, legitimerar dig med BankID och därefter så öppnas ditt sparkonto direkt.

Läs mer: Sparkonton med en medföljande sparapp

Vem passar Komplett Banks sparkonto för?

Komplett Banks sparkonto passar dig som vill spara pengar på ett tryggt sätt. Till skillnad från exempelvis aktier och fonder så tar du inga risker när du sparar i ett högräntekonto. Du får inte samma avkastning, men samtidigt så riskerar du inte heller att förlora dina pengar på samma sätt. Sparkontot omfattas också av insättningsgarantin, vilket betyder att om något skulle hända så har du rätt till ersättning på ditt sparade kapital. Mer om insättningsgarantin.

Sparkontot från Komplett Bank är därför ett alternativ för dig som inte är riskbenägen och som är mer intresserad av ett tryggt och långsiktigt sparande.

Om företaget

Komplett Bank är en stor koncern som erbjuder många olika finanslösningar. Bland annat så erbjuder Komplett Bank också privatlån samt kreditkort under sina respektive varumärken Komplett Bank Mastercard och Komplett Bank privatlån.

Vid frågor om företagets sparkonton så kan du kontakta företagets kundsupport. Kundsupporten kan nås via e-post, telefon och chatt under öppettiderna vardagar kl. 09.00-16.00. För svar på generella frågor så kan du även besöka företagets FAQ-sida på hemsidan där du hittar svar på många vanliga frågor.

Av

Johan K.
Johan K.

Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.