Varför Avanza

Avanza Sparkonto: 2023 recension

Allt du behöver veta

Med Avanza kan du spara pengar i sparkonton. Sparkontot heter Sparkonto+ och kan vara bundet eller inte bundet. Sparränta ges på dina besparingar och sparkontot försäkras av insättningsgarantin.

Vad vi tycker

5.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Avanza's Sparkonto+ är ett populärt alternativ till att spara pengar. Sparkontot förvaltas av Avanza och försäkras av insättningsgarantin. Du kan välja från ingen bindningstid till 24 månaders bindningstid. Sparräntan skiljer sig beroende på hur länge du väljer att binda ditt sparande.

 • Avanza
  • Sparränta:0,45 - 1 %
  • Bindningstid:Obundet - 24 mån
  • Sparkrav:Ingen gräns
  • Gratis uttag:
  • Insättningsgaranti

  Avanza erbjuder sparande i fem olika sparkonton. Du kan välja att spara i ett obundet sparkonto med 0,45 % i sparränta eller i ett bundet konto med högre sparränta. Avanza har även en app som är smidig att använda.

  Sparränta
  0,45 - 1 %
  Till Avanza
 • Fördelar & Nackdelar

  Fördelar
  • Goda sparräntor.
  • Enkelt att komma igång utan särskilda kunskaper.
  • Omfattas av insättningsgarantin.
  Nackdelar
  • Hög bindningstid för högre avkastning.

  Jämför med andra sparkonton

  Vanliga frågor och svar

  Är Avanza säkert (bluff/bedrägeri)?

  Ja, Avanza är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Avanza är ett seriöst företag som ägs och drivs av Avana Bank AB.

  Hur loggar man in på Avanza?

  Du loggar in på Avanzas hemsida. Logga in

  Komplett recension

  Uppdaterad av Johan K.

  Som kund hos Avanza så kan du spara på flera sätt. Du kan öppna ett sparkonto, kallat Sparkonto+, eller investera i aktier, fonder och andra värdepapper. Med Sparkonto+ så kan du binda pengarna i 3, 6, 12 eller 24 månader. Ju längre kontot är bundet, ju högre ränta får du. Du kan också välja att inte ha ett bundet konto. Då får du lägst ränta.

  Vem passar Avanza för?

  Sparkonto+ är ett alternativ för dig som vill ha tryggast möjliga sparform. När du sätter in dina pengar i ett sparkonto så riskerar du inte att förlora dem, till skillnad från när du investerar i värdepapper. Samtidigt får du inte lika hög avkastning, dock så får du säkerhet. Därför så är Sparkonto+ bäst för dig som föredrar ett stabilt och säkert sparande. Avanza passar när du vill kunna spara på ett enkelt sätt utan att behöva lägga ner tid på att läsa på om olika investeringsalternativ.

  Läs mer: Bästa sparapparna 2023

  Hur fungerar Avanza?

  För att öppna ett sparkonto så besöker du Avanzas hemsida. Sedan klickar du på “Spara & Investera” och väljer ”Sparkonto”. Där kan du välja mellan olika konton som binds olika länge. Du klickar på alternativet som du tycker är intressant och klickar sedan på knappen ”Öppna sparkonto”. Om du redan är kund hos Avanza så loggar du in med ditt BankID, annars klickar du på “Bli kund” och öppnar ett konto. Att skapa ett konto hos Avanza tar bara några minuter, därefter så följer du stegen i startprocessen.

  Om företaget

  Avanza drivs av Avanza Bank AB och arbetar för att hjälpa kunder med sitt sparande. Visionen är att hjälpa dig se dina pengar växa utan att behöva betala för mycket i avgifter. Investera genom Avanza.

  För att komma i kontakt med Avanzas kundservice kan du chatta, ringa eller mejla. Kundtjänstens öppettider är vardagar kl. 08.30-17.30. Du kan även hitta svar på många vanliga frågor genom att besöka Avanzas FAQ-sida.

  Kontaktuppgifter

  Besöksadress:
  Avana Bank AB
  Regeringsgatan 103
  111 39 Stockholm

  E-post: info@avanza.se
  Telefonnummer: 08-562 250 00

  Öppettider:

  Måndag:08:30-17:30
  Tisdag:08:30-17:30
  Onsdag:08:30-17:30
  Torsdag:08:30-17:30
  Fredag:08:30-17:30
  Lördag:Stängt
  Söndag:Stängt

  Av

  Johan K.
  Johan K.

  Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.