Börja här

Kom Igång med Den Bästa Sparappen 2023

Av Johan Karlsson | Uppdaterad

Sigmastocks

Bästa sparappen 2023 enligt Payup

Sigmastocks är den bästa sparappen enligt Payup. Sigmastocks är en sparapp som hjälper dig med att spara pengar. Tjänstens aktierobot placerar dina pengar och skräddarsyr ditt innehav så det passar dina önskemål. Du behöver inte administrera ditt sparande och istället så sköter roboten alla placeringar. Du kan följa din avkastning genom Sigmastocks-appen.

Se Sigmastocks villkor

Jämför & Hitta

Nedan listar vi alla sparappar hos Payup 2023. Jämför alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Lista över sparappar i Sverige 2023

 • Sigmastocks

  • Exempel Sparränta:8 %*

   Med Sigmastocks investerar du i fonder. Olika fonder har olika avkastning. Sigmastocks räknar med en genomsnittlig avkastning på 8 %.

  • Bindningstid:Ingen bindningstid
  • Sparkrav:Ingen gräns
  • Gratis uttag:
  • Insättningsgaranti

  Med Sigmastocks sparar du pengar i aktier. Sigmastocks ger dig möjligheten att välja bort oetiska branscher eller fokusera på specifika branscher. Med appen får du en överblick över ditt sparande. Sigmastocks omdöme

  Exempel Sparränta
  8 %*

  Med Sigmastocks investerar du i fonder. Olika fonder har olika avkastning. Sigmastocks räknar med en genomsnittlig avkastning på 8 %.

  Gå vidare Sigmastocks omdöme
 • Avanza

  • Exempel Sparränta:3,05 - 3,40 %
  • Bindningstid:Obundet - 24 mån
  • Sparkrav:Ingen gräns
  • Gratis uttag:
  • Insättningsgaranti

  Avanza erbjuder sparande i fem olika sparkonton. Du kan välja att spara i ett obundet sparkonto med 3,05 % i sparränta eller i ett bundet konto med högre sparränta. Avanza har även en app som är smidig att använda. Avanza omdöme

  Exempel Sparränta
  3,05 - 3,40 %
  Gå vidare Avanza omdöme
 • SAVR

  • Exempel Sparränta:8 %*

   Med SAVR sparar du i fonder. Du väljer själv vilka fonder du vill spara i. Olika fonder har olika avkastning. SAVR räknar med en genomsnittlig avkastning på 8 %.

  • Bindningstid:Ingen bindningstid
  • Sparkrav:500 kr - Ingen gräns
  • Gratis uttag:
  • Insättningsgaranti

  SAVR erbjuder sparande i fonder. En högteknologisk app gör det enkelt att hitta fonder att spara dina pengar i. Med appen får du även en överblick över din ekonomi och ditt sparande. SAVR omdöme

  Exempel Sparränta
  8 %*

  Med SAVR sparar du i fonder. Du väljer själv vilka fonder du vill spara i. Olika fonder har olika avkastning. SAVR räknar med en genomsnittlig avkastning på 8 %.

  Gå vidare SAVR omdöme

Vad en sparapp är

En sparapp är en mobilapplikation (app) som hjälper användare att spara pengar på ett organiserat och effektivt sätt. Sparappar kan erbjuda olika funktioner beroende på deras design och syfte.

Några vanliga funktioner är:

 • Automatiserat sparande: Många sparappar kan kopplas till användarens bankkonto och automatiskt överföra en angiven summa pengar till ett sparande på en regelbunden basis, till exempel varje månad eller varje gång användaren gör ett köp.
 • Sparmål: Användare kan ange specifika sparmål, till exempel att spara för en semester, en bil, eller ett hus. Appen hjälper sedan till att spåra framstegen mot dessa mål.
 • Ränta: Vissa sparappar har också räntor, vilket innebär att pengarna som sparats i appen kommer att växa över tid.
 • Budgetering: Vissa sparappar erbjuder budgeteringsverktyg som hjälper användare att bättre förstå sina utgifter och identifiera områden där de kan spara mer pengar.
 • Investeringsfunktioner: Några sparappar kan också kopplas till investeringskonton och hjälpa användare att spara pengar genom att investera i aktier, obligationer eller andra tillgångar.

Således, i sitt enklaste uttryck, är en sparapp ett verktyg som hjälper användare att spara pengar, men de kan också ha många andra funktioner som hjälper människor att bättre hantera sina personliga finanser.

Hur en sparapp fungerar

Sparappar är utformade för att hjälpa användare att hantera och optimera sitt sparande på ett effektivt sätt.

Nedan följer en generell överblick över hur en sparapp kan fungera:

 1. Nedladdning och installation: Först måste du ladda ner appen från Google Play Store eller Apple App Store och installera den på din smartphone eller surfplatta.
 2. Registrering: Därefter behöver du registrera dig för att skapa ett konto. Detta kan innefatta att ange personlig information, som ditt namn, e-postadress, och ibland även din bankinformation. Du kan också behöva verifiera din identitet, till exempel genom att använda BankID.
 3. Inställningar och mål: När du har skapat ett konto kan du ställa in dina sparande mål och preferenser. Du kanske vill ställa in ett specifikt sparmål, som att spara för en semester eller en ny bil. Du kan också bestämma hur mycket och hur ofta du vill spara.
 4. Automatiserat sparande: Många sparappar erbjuder funktioner för automatiserat sparande. Detta innebär att appen automatiskt kommer att överföra pengar från ditt bankkonto till ditt sparande på en regelbunden basis, till exempel varje gång du gör ett köp eller varje månad.
 5. Övervakning och justering: Du kan övervaka ditt sparande direkt i appen och se hur du ligger till i förhållande till dina sparmål. Du kan också justera dina inställningar och mål när som helst.
 6. Uttagsprocess: Sparappar erbjuder oftast en enkel process för att göra uttag när du behöver tillgå till dina besparingar.
 7. Säkerhet: Sparappar använder ofta avancerade säkerhetsåtgärder, som kryptering, för att skydda din information och dina pengar.

Observera att olika sparappar kan ha olika funktioner och processer. Vissa sparappar erbjuder till exempel investeringsmöjligheter, budgeteringsverktyg, och mer. Det är därför viktigt att läsa igenom appens specifika villkor och funktioner innan du börjar använda den.

Komma igång med en sparapp

För att komma igång med en sparapp, följ dessa steg:

 1. Skrolla till listan över sparappar ovan.
 2. Jämför sparapparnas räntor och erbjudanden för att hitta det bästa alternativet för dig.
 3. Välj sparappen som passar dig bäst och följ stegen för att öppna ett konto.
 4. Sätt in pengar för att påbörja ditt sparande.

Kom ihåg: Att spara pengar är en process och det kan ta tid att uppnå dina finansiella mål, men med rätt verktyg vid din sida kan du göra ditt sparande enklare och mer effektivt.

Sparappar som är gratis

Det finns flera sparappar som är helt gratis att använda. Exempel på några är:

För att se alla sparappar som är gratis, skrolla till listan över sparappar ovan, jämför deras kostnader och välj den sparapp som bäst passar dina behov.

Sparappar för barns sparande

Det finns sparappar som är speciellt utformade för att hjälpa föräldrar att spara pengar för sina barn. Dessa appar kan hjälpa till att sätta upp och hantera sparkonton för barn, och vissa erbjuder också funktioner som att lära barn om pengar och sparande.

Ett populärt exempel på en sparapp som hjälper föräldrar att spara pengar för sina barn är Gimi. Gimi är en svenskutvecklad app speciellt utformad för att hjälpa barn och ungdomar att lära sig om pengar och sparande. Den fungerar som en digital plånbok och en pedagogisk plattform. Med hjälp av appen kan föräldrar sätta upp veckopeng eller löner för specifika hushållssysslor, vilket ger barnen möjlighet att tjäna och spara pengar. Barnen kan sedan följa sina inkomster och utgifter, sätta upp sparande mål och lära sig värdefulla lektioner om ekonomi på ett spelbaserat och interaktivt sätt.

Kom ihåg att även om Gimi kan vara ett effektiv verktyg för att introducera barn till grunderna i personlig ekonomi, ersätter det inte behovet av fortgående diskussioner och utbildning om pengar inom familjen. Dessutom bör föräldrar alltid granska villkoren och säkerhetsfunktionerna i en app innan de låter sina barn använda den.

Andra populära sparappar

Utöver de tidigare nämnda, finns det flera andra populära sparappar som förtjänar att omnämnas. Dessa inkluderar:

 • Dreams: En app designad för att hjälpa dig att spara mot dina drömmar genom att göra sparandet roligare och mer engagerande.
 • Revolut: Denna app är mer än bara en sparapp, den erbjuder också tjänster som internationella överföringar och kryptovaluta.
 • NoWo: En svensk sparapp som hjälper dig att sätta upp och nå dina sparmål.
 • PFC: Personlig Finans Coach (PFC) är en annan svensk sparapp som ger användarna verktyg för att hantera sina personliga finanser.
 • Lunar: En nordisk digital bank med spar- och budgeteringsverktyg.

Notera att varje apps exakta funktioner och tillgängliga tjänster kan variera beroende på vilken kontotyp du väljer.

Vanliga frågor och svar

Vilken app är bäst för att spara pengar?

Enligt Payup är Sigmastocks den bästa appen för att spara pengar 2023. Den är intuitiv, AI-driven, transparent, enkel och erbjuder personliga sparmål.

Hur kan man spara pengar varje månad?

Man kan spara pengar varje månad genom att använda en sparapp och sätta upp regelbundna överföringar till sparande.

Hur sparar man säkert?

För säkert sparande, diversifiera dina investeringar och använd betrodda sparappar som följer strikta säkerhets- och integritetsregler.

Hur mycket pengar bör man ha i buffert?

En allmän rekommendation är att ha en buffert motsvarande 3-6 månaders fasta utgifter för att täcka oförutsedda kostnader eller inkomstbortfall.