Opti

Opti Spartjänst 2024: Är Det Rätt Alternativ För Dig?

Vad vi tycker

4.5
Payups betyg
Payup baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av Payups redaktion.

Därav betyget: Opti erbjuder en lättanvänd plattform för sparande och investeringar, som kombinerar modern teknik med låga avgifter för att optimera användarnas avkastning.

Hoppa till recension
Använd kod PAYUP50 för 50% rabatt på Optis förvaltningsavgifter kommande kvartal
Opti logo

Opti

Opti är en svensk investeringstjänst som är gjord för att vara Sveriges enklaste tjänst för att spara och investera, där allt sköts åt dig som kund. Tjänsten är anpassad efter användarens ekonomiska mål och risktolerans, enkel att använda och säker med BankID, investerarskydd och insättningsgaranti. Opti passar både nybörjare och erfarna sparare och tillhandahåller breda investeringsalternativ samt kontinuerlig kundsupport.

Fördelar

 • Förenklar investeringar genom automatisering.
 • Låga avgifter jämfört med traditionella aktiefonder.
 • Automatiserad förvaltning av investeringar och ombalanseringar.
 • Personligt anpassade portföljer.
 • Breda investeringsmöjligheter, inklusive unika tillgångsslag.
 • Hög användarvänlighet med enkel app och snabb setup.
 • Skyddas av statligt investerarskydd och insättningsgaranti.

Nackdelar

 • Mindre lämplig för aktiva traders.
 • Begränsad personlig finansiell rådgivning.
 • Färre investeringsalternativ än större plattformar.

Jämför med andra spartjänster

Opti logo
Opti
Payup betygPayup baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av Payups redaktion.
Se erbjudande
Minsta insättning
200 kr
Uttagsavgift
Gratis
Ett fasträntekonto är ett sparkonto med fast ränta under bestämd tid.Fasträntekonto
Insättningsgaranti
Sigmastocks logo
Payup betygPayup baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av Payups redaktion.
Se erbjudande
Minsta insättning
500 kr
Uttagsavgift
Gratis
Ett fasträntekonto är ett sparkonto med fast ränta under bestämd tid.Fasträntekonto
Insättningsgaranti

Vanliga frågor och svar

Nej, Opti är inte bluff/bedrägeri. Opti är ett seriöst företag som ägs och drivs av Optise AB. Företaget står under Finansinspektionens tillsyn.

Om Opti går i konkurs, kommer Riksgälden att återbetala dina insättningar upp till 1 050 000 kronor inom sju arbetsdagar, eftersom Opti omfattas av insättningsgaranti.

För att logga in på Opti besöker du deras hemsida, letar efter en länk eller knapp som heter "Logga in" eller "Mina Sidor". Denna finns vanligtvis uppe i högra hörnet på hemsidan. Fyll i dina inloggningsuppgifter, såsom användarnamn och lösenord, eller använd BankID för att logga in.

Komplett recension av Opti

Opti är en svensk spar- och investeringstjänst som lanserades 2014 med målet att göra det enkelt för alla att spara pengar på ett effektivt sätt. Med en appbaserad plattform erbjuder Opti en tjänst som kombinerar låga avgifter, personlig portföljförvaltning och utbildande resurser för att hjälpa kunder att navigera i sparandets psykologi.

Hur fungerar Opti?

Opti använder modern portföljteori (MPT), en Nobelprisbelönad metod, för att bygga sina sparportföljer. Genom att välja de bästa fonderna globalt, utifrån ett fokus på avgifter och diversifiering, strävar Opti efter att erbjuda så hög avkastning som möjligt för den risk man tar. Optis portföljer är diversifierade över flera tillgångsslag, inklusive aktier från både etablerade och nya marknader, räntor, och råvaror. Denna breda diversifiering är unik på den svenska marknaden och ger kunder en chans att dra nytta av olika globala investeringsmöjligheter.

Processen för att använda Opti är enkel och automatiserad, vilket gör den lättillgänglig för alla typer av användare:

 1. Registrering: Användaren startar med att fylla i ett frågeformulär i appen som samlar in data om deras ekonomiska situation och mål.
 2. Portföljrekommendation: Baserat på användarens svar, rekommenderar Optis algoritmer en anpassad fondportfölj som matchar deras risktolerans och investeringsmål.
 3. Automatiserad förvaltning: När investeringarna är igång sköts allt automatiskt. Opti hanterar återinvesteringar av vinster, vilket utnyttjar ränta-på-ränta-effekten för att maximera tillväxten, samt ombalanseringar av portföljen vid behov.
 4. Uppföljning och stöd: Användarna kan enkelt följa sina investeringar genom appen och får regelbundna uppdateringar. Opti tillhandahåller även utbildningsmaterial och stöd för att hjälpa till med investeringsbeslut under olika marknadsförhållanden.

Användarvänlighet

Optis app är designad för att vara särskilt användarvänlig. Med en snabb setup-process kan kunder enkelt börja investera genom att svara på några frågor om sin ekonomi, efter vilka de får en skräddarsydd fondportfölj. Denna passiv förvaltningsstil innebär att kunder inte behöver ingripa aktivt i sina investeringar, vilket är idealiskt för de som föredrar en ”sätt och glöm”-strategi.

Kostnadseffektivitet

Optis avgifter är konkurrenskraftiga och ligger väsentligt under snittet för svenska aktiefonder. För de flesta kunder kostar tjänsten mellan 0,12 % och 0,93 % i totala avgifter, vilket inkluderar kostnader för fonderna och Optis förvaltning. Detta gör Opti till ett prisvärt alternativ för dem som söker både breda investeringsmöjligheter och kontinuerlig portföljhantering.

Säkerhet och pålitlighet

Säkerheten hos Opti är jämförbar med den hos traditionella banker. Med användning av BankID för identifiering och skydd, samt statlig insättningsgaranti och investerarskydd, kan kunderna känna sig trygga med att deras pengar är säkra. Opti är ett reglerat värdepappersbolag under Finansinspektionen, vilket ytterligare stärker dess trovärdighet.

Vem kan Opti passa för?

Opti är en investeringstjänst som riktar sig till en bred användargrupp:

 • Nybörjare inom sparande: Opti är idealiskt för personer som är nya på investeringsmarknaden och vill ha en enkel start.
 • Erfarna investerare: Även de som har erfarenhet men önskar en mindre aktiv roll i sina dagliga investeringar finner värde i Optis automatiserade tjänster.
 • Familjer: För de som sparar för framtiden, såsom barnsparande eller pensionsplanering, erbjuder Opti skräddarsydda lösningar.
 • Miljömedvetna investerare: Opti tillhandahåller även portföljer som fokuserar på hållbarhet och låg risk.

Om företaget

Opti drivs av Optise AB och är en tjänst som gör det enkelt för alla att spara smart och säkert. Företagets mål är att maximera kundens avkastning med hjälp av modern teknik och vetenskapligt grundade investeringsstrategier. Investera genom Opti och se dina pengar växa med låga avgifter och utan krångel.

För att komma i kontakt med Optis kundservice kan du ringa eller mejla dem. Kundtjänstens öppettider är vardagar kl. 09.00-17.00. Du kan även få svar på många vanliga frågor genom att besöka Optis hjälpsida på deras webbplats.

Kontaktuppgifter till Opti

Besöksadress:
Optise AB
Vasagatan 15
111 20 Stockholm

E-post: hello@opti.se
Telefonnummer: 08-612 70 70

Öppettider:
Måndag:09:00 - 17:00
Tisdag:09:00 - 17:00
Onsdag:09:00 - 17:00
Torsdag:09:00 - 17:00
Fredag:09:00 - 17:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt

Riskinformation: Historisk värdeökning är ingen garanti för framtida värdeökning. Fonder kan både öka och minska i värde, vilket innebär att det inte är säkert att du alltid får tillbaka hela det insatta beloppet.