Fasträntekonto

Jämför De Bästa Fasträntekontona med Hög Sparränta 2024

Vår erfarenhet och vårt engagemang för hög kvalitet: Med över 200 noggrant granskade recensioner, fler än 700 artiklar skrivna av experter, ett team bestående av branschkunniga personer och löpande uppdateringar varje månad arbetar vi för att du alltid ska få tillgång till tillförlitlig och aktuell information.

Därför kan du lita på Payup: Vårt engagerade expertteam arbetar målmedvetet för att tillhandahålla den senaste och mest relevanta informationen som stödjer dina beslut. Med ett starkt fokus på objektivitet, en datadriven metodik och transparens, strävar vi efter att vara din mest tillförlitliga källa till information. Varje ranking och betyg är noggrant underbyggt, vilket du kan läsa mer om antingen direkt vid produktbeskrivningen eller i våra detaljerade recensioner.

Läs mer om våra redaktionella riktlinjer.

Payup P icon
Saldo Bank

Bästa fasträntekontot 2024

Saldo Bank är det bästa fasträntekontot enligt Payup 2024. Saldo Bank erbjuder fasträntekonton med konkurrenskraftiga räntor mellan 3,00 - 4,30%. Kontona kommer med olika löptider, mellan 6 mån och 5 år, anpassade för både kort- och långsiktigt sparande. Insättningarna skyddas av den litauiska insättningsgarantin, vilket gör dem till ett säkert sparalternativ. Saldo riktar sig till kunder som uppskattar enkelhet och digital tillgänglighet, och erbjuder en modern plattform för de som värdesätter detta i sitt finansiella liv.

Payups Översikt: Här är Sveriges 52 bästa fasträntekonton 2024

Jämför fasträntekonton 2024

 • En av Sveriges högsta sparräntor 2024
  Saldo Bank logo

  Saldo Bank

  Betyg: 4.5/5

  Payup baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av Payups redaktion.

  Rörlig
  -
  3 mån
  -
  6 mån
  4,30%
  1 år
  4,30%
  2 år
  4,30%
  3 år
  4,30%
  5 år
  3,00%
  Insättningsgaranti

  Ja

  Saldo Bank skyddas av den litauiska insättningsgarantin.

  Uttagsavgift
  Fria uttag
  Min. insättning
  10 000 kr
 • Hög sparränta
  Multitude Bank logo

  Multitude Bank

  Betyg: 4.5/5

  Payup baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av Payups redaktion.

  Rörlig
  4,30%
  3 mån
  4,40%
  6 mån
  4,40%
  1 år
  4,40%
  2 år
  4,30%
  3 år
  4,30%
  5 år
  -
  Insättningsgaranti

  Ja

  Multitude Bank skyddas av den maltesiska insättningsgarantin.

  Uttagsavgift
  Fria uttag
  Min. insättning
  1 kr
 • Spara i lån och krediter
  SaveLend logo

  SaveLend

  Betyg: 3.5/5

  Payup baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av Payups redaktion.

  Rörlig
  -
  3 mån
  -
  6 mån
  -
  1 år
  6,00%
  2 år
  6,00%
  3 år
  -
  5 år
  -
  Insättningsgaranti
  Nej
  Uttagsavgift
  Fria uttag
  Min. insättning
  10 000 kr
 • Avanza logo

  Avanza

  Betyg: 5.0/5

  Payup baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av Payups redaktion.

  Rörlig
  3,80%
  3 mån
  3,75%
  6 mån
  3,50%
  1 år
  3,40%
  2 år
  3,25%
  3 år
  -
  5 år
  -
  Insättningsgaranti

  Ja

  Avanza skyddas av den svenska insättningsgarantin.

  Uttagsavgift
  Fria uttag
  Min. insättning
  1 kr

Vad är ett fasträntekonto?

Ett fasträntekonto är en typ av sparkonto där räntan är fastställd från början och inte förändras under kontots löptid. Detta innebär att spararen garanteras en specificerad ränteintäkt oavsett hur marknadsräntorna förändras. Löptiderna på dessa konton kan variera, men vanligtvis erbjuds perioder på allt från 3 månader till fem år. När du placerar dina pengar på ett fasträntekonto, går du med på att låta dem stå orörda under hela den avtalade perioden för att i utbyte få en förutbestämd ränteavkastning.

Hur skiljer sig fasträntekonton från andra sparformer?

Den största skillnaden mellan fasträntekonton och andra sparformer, såsom sparkonton med rörlig ränta, investeringssparkonton, aktier och obligationer, är förutsägbarheten och säkerheten som fasträntekonton erbjuder. Medan andra sparformer kan erbjuda högre potentiell avkastning, kommer de också med en högre risk och en avkastning som kan variera över tid.

 • Fasträntekonto vs. sparkonto med rörlig ränta: På ett sparkonto med rörlig ränta kan räntesatsen ändras när som helst beroende på marknadsförhållandena. Detta innebär att spararen kan tjäna mer i ränta om räntorna går upp, men också riskerar att tjäna mindre om räntorna går ner. Med ett fasträntekonto är räntan låst, vilket ger en garanterad avkastning men utan möjlighet att dra nytta av eventuella ränteuppgångar.
 • Fasträntekonto vs. investeringsfonder, aktier och obligationer: Investeringar i aktier, obligationer och fonder bär med sig potentialen för högre avkastning, men också en större risk. Dessa investeringar är beroende av marknadens svängningar, och det finns ingen garanterad avkastning. Fasträntekonton erbjuder en säkrare plats för dina pengar, vilket kan vara särskilt attraktivt för de som söker en stabil och förutsägbar inkomst från sitt sparande.

Genom att välja ett fasträntekonto får spararen en stabil och förutsägbar sparform som är särskilt lämplig i tider av ekonomisk osäkerhet eller för de som närmar sig pensionering och vill minimera risken i sin portfölj. Att förstå dessa skillnader är viktigt för att kunna göra ett informerat beslut om var man ska placera sina pengar för att bäst uppfylla sina finansiella mål och behov.

Hur fungerar fasträntekonton?

Fasträntekonton fungerar enligt en enkel princip:

 1. Val av löptid: När du öppnar ett fasträntekonto väljer du en löptid för ditt sparande, som kan variera från några månader till flera år.
 2. Insättning: Du gör en initial insättning till kontot, och summan är sedan låst till löptidens slut.
 3. Fast ränta: Den räntesats som gäller för hela perioden fastställs i förväg. Räntan betalas ut regelbundet till ditt konto eller ackumuleras till slutet av löptiden, beroende på avtalet.
 4. Utgång: Vid löptidens slut kan du antingen förnya ditt fasträntekonto, flytta pengarna till ett annat konto, eller ta ut dem tillsammans med ränteintäkterna.

Fördelar och nackdelar med fasträntekonton

Att överväga ett fasträntekonto innebär att väga dess stabilitet och förutsägbarhet mot begränsningar i tillgänglighet och potentiella förlorade möjligheter.

Fördelar:

 • Förutsägbarhet: Den största fördelen med fasträntekonton är den förutsägbara avkastningen. Spararen vet exakt hur mycket pengar som kommer att tjänas i ränta under perioden.
 • Säkerhet: Eftersom räntan är fast, påverkas inte spararens avkastning av marknadens räntefluktuationer. Detta gör fasträntekonton till en säker sparform, särskilt i osäkra ekonomiska tider.
 • Flexibilitet: Sparare kan välja mellan olika löptider baserat på deras individuella sparbehov och framtidsplaner.

Nackdelar:

 • Begränsad tillgång: Pengarna är låsta under kontots löptid. Att ta ut dem i förtid kan medföra avgifter eller böter.
 • Förlorade möjligheter: Om räntorna stiger på marknaden under löptiden kan spararen missa möjligheten att tjäna en högre avkastning på andra sparformer.
 • Inflation: Den fasta räntan kan bli mindre attraktiv om inflationen ökar snabbare än förväntat, vilket minskar den reala avkastningen.

Att förstå dessa grundläggande principer är avgörande för att kunna göra välgrundade beslut om fasträntekonton som en del av en diversifierad sparstrategi.

Så väljer du rätt fasträntekonto

Att välja rätt fasträntekonto är en viktig del av din finansiella planering. Med rätt konto kan du maximera din avkastning samtidigt som du behåller en hög nivå av säkerhet för dina investeringar. Här följer en guide för hur du väljer det fasträntekonto som bäst passar dina behov.

Viktiga faktorer att överväga när du väljer fasträntekonto

 • Räntesats: Det mest uppenbara att titta på är räntesatsen. En högre ränta innebär högre avkastning på din investering. Jämför räntor mellan olika banker för att hitta det mest fördelaktiga erbjudandet.
 • Löptid: Fasträntekonton erbjuds med olika löptider, från några månader till flera år. En längre löptid innebär ofta en högre räntesats, men överväg din förmåga att avstå från tillgång till dina pengar under en längre period.
 • Insättningskrav: Vissa konton kan ha ett minimi- eller maximibelopp för insättning. Se till att det belopp du planerar att sätta in överensstämmer med kontots krav.
 • Uttagsvillkor: Förstå vad som händer om du behöver ta ut pengar i förtid. Vissa konton kan tillåta uttag mot en avgift, medan andra kanske inte tillåter uttag alls förrän löptiden är över.
 • Räntans utbetalning: Kontrollera hur ofta räntan betalas ut – årligen, kvartalsvis eller månadsvis. Detta kan påverka din inkomst eller hur räntan ackumuleras över tid.

Jämföra erbjudanden från olika banker och finansinstitut

Gör din research och jämför erbjudanden från flera banker och finansinstitut. Använd onlinejämförelsetjänster för att enkelt se olika banker och deras erbjudanden sida vid sida. Titta inte bara på räntesatsen utan också på andra villkor som löptid, insättningskrav, och uttagsvillkor. Omdömen och erfarenheter från andra kunder kan också ge viktig insikt om bankens kundservice och tillförlitlighet.

Vikten av insättningsgaranti

Insättningsgarantin är en säkerhetsmekanism som skyddar dina pengar upp till ett visst belopp om banken skulle gå i konkurs. I Sverige skyddas insättningar upp till kronor per person och bank. Det är viktigt att det fasträntekonto du väljer omfattas av insättningsgaranti, vilket säkerställer skydd för din investering, oavsett om banken är svensk eller omfattas av motsvarande skydd inom EU där upp till 100 000 euro per insättare och bank skyddas. Kontrollera detta direkt med banken eller finansinstitutet, eller sök information på Finansinspektionens webbplats.

Genom att noga överväga dessa faktorer kan du göra ett välgrundat val som matchar dina finansiella mål och behov. Kom ihåg att det alltid är en bra idé att rådgöra med en finansiell rådgivare innan du fattar viktiga beslut om ditt sparande.

Att öppna ett fasträntekonto

Att öppna ett fasträntekonto kan vara ett klokt sätt att säkra en stabil och förutsägbar avkastning på dina sparpengar. Processen är relativt enkel, men det är viktigt att vara väl förberedd och förstå vilka krav och vilken dokumentation som behövs.

Steg för att öppna ett fasträntekonto

Att öppna ett fasträntekonto är en enkel process när du vet vilka steg du ska följa och vilken dokumentation som krävs.

 1. Jämför alternativ: Börja med att undersöka och jämföra olika banker och finansinstituts erbjudanden om fasträntekonton. Titta på räntesatser, löptider, eventuella avgifter och villkor för förtida uttag.
 2. Välj löptid: Besluta dig för vilken löptid som passar dina sparbehov och ekonomiska mål. Kom ihåg att pengarna kommer att vara låsta under denna period.
 3. Samla nödvändig dokumentation: Se till att du har all nödvändig dokumentation redo. Detta kan inkludera giltig identifikation, adressbevis och eventuellt dokumentation som styrker inkomst.
 4. Ansök om att öppna kontot: Kontakta banken eller finansinstitutet för att inleda ansökningsprocessen. Detta kan ofta göras online, via telefon, eller personligen på ett bankkontor.
 5. Gör din insättning: När ditt konto är godkänt och öppnat, gör den initiala insättningen enligt överenskommelsen. Nu börjar din ränta ackumuleras enligt de fastställda villkoren.

Krav och dokumentation

De specifika kraven kan variera mellan olika banker och finansinstitut, men generellt sett inkluderar de:

 • Giltig identifikation: Pass eller nationellt ID-kort.
 • Adressbevis: Ett nyligt hushållsräkning, hyresavtal eller liknande som bekräftar din adress.
 • Inkomstbevis: Kan krävas för att visa din förmåga att göra insättningen, särskilt för högre belopp.
 • Ansökningsformulär: Ett ifyllt och undertecknat ansökningsformulär som tillhandahålls av banken eller finansinstitutet.

Vanliga frågor och svar

Här svarar vi på några av de vanligaste frågorna som dyker upp när man överväger att öppna ett fasträntekonto.

 • Kan jag ta ut pengar i förtid? Huruvida du kan ta ut pengar i förtid beror på villkoren för det specifika fasträntekontot. I de flesta fall finns det böter eller avgifter för förtida uttag.
 • Vad händer när löptiden tar slut? När löptiden tar slut kommer vanligtvis att erbjudas möjligheten att förnya kontot, flytta pengarna till ett annat konto eller ta ut dem tillsammans med räntan.
 • Är fasträntekonton skyddade av insättningsgarantin? Ja, i de flesta länder är insättningar på fasträntekonton skyddade upp till en viss gräns av en statlig insättningsgaranti.
 • Hur påverkas jag av skatt på räntan? Ränteintäkter är vanligtvis skattepliktiga. Hur mycket skatt du behöver betala beror på ditt land och personliga skattesituation. Det är viktigt att rådfråga en skatterådgivare för specifik rådgivning.

Genom att följa dessa steg och vara medveten om kraven kan du enkelt navigera i processen att öppna ett fasträntekonto, vilket är ett tryggt sätt att spara för framtiden.

Räntor och villkor

När du överväger att placera dina pengar på ett fasträntekonto är det viktigt att förstå hur räntan bestäms, vilka villkor som gäller under bindningstiden, samt eventuella avgifter och kostnader som kan tillkomma. Här följer en översikt av dessa aspekter.

Så påverkas räntan på fasträntekonton

Räntan på fasträntekonton är fastställd från början och påverkas inte av marknadens svängningar under kontots löptid. När du öppnar kontot, kommer du och banken överens om en specifik räntesats som kommer att gälla för hela bindningstiden. Faktorer som påverkar den erbjudna räntesatsen inkluderar:

 • Räntenivån på marknaden vid tidpunkten för öppnandet: Även om räntan på ditt konto är fast, baseras den initiala räntesatsen på de rådande marknadsräntorna.
 • Kontots löptid: Generellt erbjuder bankerna högre räntor för längre bindningstider, eftersom du som sparare tar en större risk genom att låsa dina pengar under en längre period.
 • Insatt belopp: I vissa fall kan större insättningar leda till högre räntor, då detta är mer fördelaktigt för banken.

Förståelse för bindningstid och uttagsregler

Bindningstiden är den period under vilken dina pengar är låsta på fasträntekontot. Under denna tid är du oftast inte tillåten att göra uttag utan att pådra dig en straffavgift. Viktiga aspekter att förstå inkluderar:

 • Längden på bindningstiden: Varierar mellan några månader till flera år. Överväg noga din förmåga att avstå från tillgång till dina medel under denna period.
 • Uttagsregler: De flesta fasträntekonton tillåter inte uttag förrän efter löptidens slut utan straffavgifter. Vissa banker kan dock erbjuda en viss flexibilitet under exceptionella omständigheter, men detta kommer ofta med kostnader.

Avgifter och kostnader associerade med fasträntekonton

Fasträntekonton är vanligtvis fria från löpande kontohanteringsavgifter, men det finns andra kostnader som kan tillkomma:

 • Straffavgifter för tidigt uttag: Om du behöver ta ut pengar innan bindningstiden är över kan detta medföra höga avgifter. Det är viktigt att du läser det finstilta för att förstå dessa villkor.
 • Administrativa avgifter: Vissa banker kan ta ut en avgift för att öppna eller förvalta fasträntekontot, även om detta är mindre vanligt.
 • Skatter: Ränteinkomster är skattepliktiga. Det är viktigt att inkludera dessa i din skattedeklaration för att undvika eventuella skatteböter.

Att noggrant överväga dessa aspekter innan du öppnar ett fasträntekonto kan hjälpa dig att maximera din avkastning samtidigt som du minimerar kostnaderna. Som alltid är det klokt att konsultera med en finansiell rådgivare för att få en djupare förståelse för hur dessa faktorer kan påverka just din ekonomiska situation.

Risker och överväganden

Att investera i fasträntekonton är ofta betraktat som ett säkert sparande, men det finns ändå risker och överväganden som bör beaktas innan man fattar ett beslut. Nedan utforskar vi dessa aspekter närmare.

Marknadsrisk och ränterisk

Att investera i ett fasträntekonto innebär att navigera i en värld av potentiella ekonomiska förändringar. Följande punkter belyser de risker som kan påverka din investering:

 • Marknadsrisk: Även om fasträntekonton tillhandahåller en garanterad räntesats, innebär detta inte att de är helt fria från marknadsrisk. Den största marknadsrisken är att räntan på ditt fasträntekonto kan vara lägre än vad du skulle kunna få från andra investeringar på grund av förändringar i marknadsräntorna. Om marknadsräntorna går upp efter att du har låst dina pengar i ett fasträntekonto, missar du möjligheten att tjäna en högre avkastning någon annanstans.
 • Ränterisk: Ränterisken är nära relaterad till marknadsrisken och avser risken för att den fasta räntan inte kommer att hålla jämna steg med inflationen. Detta kan leda till en minskad köpkraft över tid, vilket innebär att de pengar du tar ut vid löptidens slut kan köpa mindre än vad de kunde när du först investerade dem.

Ekonomiska faktorer som påverkar fasträntekonton

Diverse ekonomiska faktorer kan påverka attraktiviteten hos fasträntekonton:

 • Inflation: En hög inflationstakt kan erodera den reella avkastningen på ditt fasträntekonto. Om inflationen överstiger din räntesats, minskar värdet av dina pengar i reala termer.
 • Centralbankens räntepolitik: Ändringar i centralbankens räntepolitik påverkar direkt marknadsräntorna. En höjning av styrräntan kan göra nyligen öppnade fasträntekonton mindre attraktiva jämfört med befintliga konton med högre räntor.
 • Ekonomisk tillväxt: Stark ekonomisk tillväxt kan leda till högre räntor, vilket gör att pengar som redan är låsta till en lägre fast ränta förlorar potentiell avkastning jämfört med nyare konton.

Vad händer vid förtida uttag?

När livets oförutsedda händelser inträffar kan det finnas behov av att ta ut pengar från ett fasträntekonto innan löptiden löpt ut. Här är vad du kan förvänta dig:

 • Straffavgifter: De flesta fasträntekonton tillåter inte spararen att göra uttag före löptidens slut utan att pådra sig straffavgifter. Dessa avgifter kan vara betydande och avsevärt minska din totala avkastning.
 • Förlorad ränta: Utöver eventuella straffavgifter kan förtida uttag innebära att du förlorar en del eller all den ackumulerade räntan, beroende på bankens policy.
 • Undantagsfall: Vissa banker kan tillåta förtida uttag under exceptionella omständigheter (som ekonomisk nöd), men detta är ofta upp till bankens eget omdöme.

Sammanfattningsvis erbjuder fasträntekonton en säker plats för ditt sparande med en garanterad avkastning, men det är viktigt att vara medveten om de potentiella riskerna och överväganden som följer med denna typ av investering. Att förstå de ekonomiska faktorerna som kan påverka ditt konto och konsekvenserna av förtida uttag är avgörande för att göra ett välgrundat sparbeslut.

Skatteaspekter av fasträntekonton

När du investerar i ett fasträntekonto är det viktigt att förstå de skatteaspekter som är associerade med denna typ av sparande. Ränteintäkter från fasträntekonton är skattepliktiga, och hur dessa hanteras kan påverka din totala avkastning. Här följer en översikt över beskattningen av ränteintäkter samt information om deklaration och eventuella skatteavdrag.

Beskattning av ränteintäkter

I Sverige beskattas ränteintäkter från fasträntekonton som kapitalinkomst. Skattesatsen för kapitalinkomst är för närvarande 30%. Detta innebär att 30% av de ränteintäkter du tjänar på ditt fasträntekonto ska betalas i skatt. Banken eller finansinstitutet där du har ditt fasträntekonto kommer oftast att göra ett preliminärt skatteavdrag direkt när räntan betalas ut. Detta innebär att du erhåller räntan efter att skatten har dragits av.

Deklaration

Dina ränteintäkter och det preliminära skatteavdraget rapporteras vanligtvis direkt till Skatteverket av din bank. Det är viktigt att granska dessa uppgifter noggrant i din deklaration:

 • Automatisk rapportering: De flesta banker och finansinstitut rapporterar automatiskt dina ränteintäkter till Skatteverket. Detta betyder att informationen om dina ränteintäkter och det preliminära skatteavdraget normalt redan finns förifyllt när du får din deklaration.
 • Kontrollera uppgifterna: Även om uppgifterna brukar vara korrekta, är det viktigt att du själv kontrollerar att de stämmer överens med dina egna uppgifter. Om något inte stämmer bör du korrigera detta i din deklaration.
 • Slutlig skatt: Den slutliga skatten på dina ränteintäkter beräknas när du deklarerar. Om det preliminära skatteavdraget var högre än den skatt du faktiskt ska betala, kan du få tillbaka pengar. Om det preliminära avdraget var för lågt, kan du behöva betala ytterligare skatt.

Skatteavdrag

Även om möjligheterna till skatteavdrag direkt relaterade till fasträntekonton är begränsade, finns det andra delar av din skattedeklaration där kunskap om skatteavdrag kan vara till nytta:

 • Ränteavdrag: För vissa typer av lån kan du göra ränteavdrag i deklarationen, vilket kan minska din skattebörda. Det är dock viktigt att notera att ränteavdrag inte gäller för ränteintäkter på sparande, såsom fasträntekonton.
 • Skattereduktioner: Det finns andra skattereduktioner som kan påverka din totala skattesats, men dessa är vanligtvis inte direkt relaterade till inkomster från fasträntekonton. Däremot kan din totala ekonomiska situation, inklusive hur du sparar och investerar, påverka din möjlighet att utnyttja vissa skattereduktioner.

Att förstå de skatteaspekter som är förknippade med fasträntekonton är viktigt för att kunna planera ditt sparande effektivt. Det kan också vara klokt att konsultera en skatterådgivare för att få en klar bild av hur ditt sparande påverkar din skattesituation och hur du kan optimera din skatteplanering.

Vanliga frågor och svar

Ja, du kan öppna fasträntekonton hos olika banker för att sprida din risk och eventuellt dra nytta av olika räntor och villkor som erbjuds av olika finansinstitut. Kom ihåg att insättningsgarantin gäller per person och per bank, så dina insättningar är skyddade upp till kronor per bank.

Om din bank skulle hamna i ekonomiska svårigheter skyddas dina pengar på fasträntekontot av insättningsgarantin upp till kronor. Det innebär att du får tillbaka upp till detta belopp, även om banken går i konkurs.

Fasträntekonton passar bäst för sparare som söker en garanterad och förutsägbar avkastning utan att utsätta sitt kapital för hög risk. De är särskilt lämpliga för konservativa sparare, personer som sparar för ett specifikt mål inom en bestämd tidsram, eller de som närmar sig pensionering och vill minska sin exponering mot volatila marknader.

I vissa fall kan du förhandla om räntan på ditt fasträntekonto, särskilt om du planerar att sätta in en stor summa pengar eller om du redan har ett etablerat kundförhållande med banken. Det skadar aldrig att fråga din bank om möjligheten till bättre villkor.

Om marknadsräntorna stiger under löptiden på ditt fasträntekonto kommer din räntesats att förbli oförändrad. Det betyder att du inte kommer att dra nytta av de högre räntorna. Detta är en av de potentiella nackdelarna med fasträntekonton, eftersom du binder ditt kapital till en fast ränta.

Det beror på bankens villkor, men i vissa fall kan fasträntekonton användas som säkerhet för lån. Detta kan vara ett sätt att låna pengar till en lägre ränta. Kontakta din bank för att diskutera möjligheterna och villkoren.