Weblån

Weblån: Allt Du Behöver För Att Komma Igång
Payup P icon
Advisa

Bästa weblånet 2024

Advisa är det bästa weblånet för lån på 50 000 kr enligt Payup. Advisa är en låneförmedlare som samarbetar med 39 olika långivare. När du ansöker hos dem får du flera olika låneerbjudanden som du kan jämföra och välja mellan. En ansökan är kostnadsfri och inte bindande, vilket innebär att du inte behöver gå vidare med något av låneerbjudandena om de inte passar. Du kan låna från 5000 upp till 600 000 kr, och kreditupplysningen tas hos UC.

Räkneexempel: Ett lån om 600 000 kr, med en löptid på 1 år och en rörlig nominell ränta på 7,95% (effektiv ränta på 8,25%), resulterar i en total kostnad av 626 150 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 52 179 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.

Payups Topplista: Bästa weblånen 2024

 • AdvisaBäst Överlag 2024
 • MoankBäst för Låg Ränta
 • BinlyNyast
 • VivusBäst för Låg Kreditvärdighet
 • Bank NorwegianBäst för Stora Belopp
 • LumifyBäst för Räntefri Period
 • LendoBäst för att Jämföra Flera Erbjudanden
 • NorthmillBäst för Snabb Utbetalning

Jämför 47 st. weblån

Hur mycket vill du låna?
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst snittränta

När du ser ett räntespann, som 2,95 - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst snittränta beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till lägst ränta visas först.

Lägst räntespann

Sorteringsalternativet Lägst räntespann visar lånen baserat på deras lägsta möjliga ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.

Flest beviljade
Nyast
Hittade 34 st. erbjudanden
 • Ger svar på ansökan direkt
  Advisa logo

  Advisa

  Betyg: 4.0/5
  Lån mellan5 000 -
  600 000 kr
  Ränta4,54 -
  33,18%
  Löptid1 år -
  20 år
  Antal partners39 st.
  Låneförmedlare
  Accepterar medsökande
  Räkneexempel: Ett lån om 600 000 kr, med en löptid på 1 år och en rörlig nominell ränta på 7,95% (effektiv ränta på 8,25%), resulterar i en total kostnad av 626 150 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 52 179 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.
 • Låna med medsökande – få höga lånebelopp med D&B (Bisnode)
  Banky logo

  Banky

  Betyg: 3.5/5
  Lån mellan20 000 -
  150 000 kr
  Ränta29,5%
  Löptid10 år -
  12 år
  Uppl.avgift0 kr
  Använder D&B
  Accepterar medsökande
  Räkneexempel: Annuitetslån 5 år, effektiv årsränta 33,18%. Ett lån på 55 000 kr kostar då 1 746 kr/mån (60 avbetalningar), totalt 104 748 kr. Ingen uppläggningsavgift / aviavgifter. 29% nominell ränta. Rörlig ränta. Banky samarbetar med Nordiska Kreditmarknadsaktiebolaget. Uppdaterat 2023-07-24.

Alla Weblån 2024

Vad ett weblån är

Ett weblån är ett lån som du kan ta via webben. Det betyder att du inte behöver besöka en bank eller en långivare för att ansöka om lånet. Istället kan du ansöka direkt via internet. Förr i tiden var weblån inte lika vanliga som de är idag, eftersom internet inte var lika tillgängligt, men numer räknas alla lån som weblån, eftersom alla lån går att ansöka om på webben.

Om du vill ta ett weblån så gör du så här för att ta ett lån:

 1. Skrolla upp till listan över weblån ovan.
 2. Ange beloppet du söker ett lån på.
 3. Välj ett lån ur listan.

Krav

För att få ett weblån krävs det att du uppfyller följande krav:

 • Du är myndig (18+ år gammal).
 • Du är folkbokförd i Sverige.
 • Du har ett bankkonto med en svensk bank.
 • Du har en tillräcklig inkomst för att betala tillbaka lånet.
 • Du har inga skulder hos Kronofogden.

Uppfyller du kraven så kan du få ett weblån. I vissa fall kan långivare ställa ytterligare krav som du kan behöva uppfylla, till exempel att din årsinkomst överstiger ett visst belopp eller att du inte har några betalningsanmärkningar. För att se exakt vilka krav som krävs för att du ska kunna få ett lån, klicka på Grundkrav bredvid ett lån ovan.

Fördelar

Det finns flera fördelar med weblån som kan vara attraktiva för vissa konsumenter, inklusive:

 • Enkel och snabb ansökningsprocess: Eftersom ansökan kan göras på internet, kan det vara en snabb och enkel process att ansöka om lånet. Detta kan vara fördelaktigt för de som behöver låna pengar snabbt och inte vill genomgå en lång ansökningsprocess.
 • Flexibilitet: Weblån kan erbjuda en viss grad av flexibilitet när det gäller lånebelopp och återbetalningstider. Många långivare som erbjuder weblån har olika alternativ för lånebelopp och återbetalningstider, så att du kan hitta en lösning som passar din specifika ekonomi.
 • Inga fysiska möten: För de som inte vill eller kan besöka en bank eller låneinstitut personligen kan weblån vara ett bekvämt alternativ. Det är möjligt att ansöka och få ett lån beviljat utan att behöva lämna hemmet eller besöka en fysisk plats.

Det är dock viktigt att du gör en grundlig jämförelse av olika långivare och att du läser igenom villkoren för lånen noggrant innan du bestämmer dig för att gå vidare med ett lån.

Nackdelar

Nackdelarna med weblån inkluderar:

 • Risk för impulsbeslut: Eftersom weblån är förhållandevis enkla att ansöka om, kan det leda till att du tar ett lån som du inte tänkt igenom och att du försätter dig i onödig skuld.
 • Snabbt beslut: Trots att ett snabbt beslut kan vara en fördel, så kan det också vara en nackdel, eftersom det kan betyda att du inte har tillräcklig tid att överväga om lånet är rätt för dig.
 • Risk för skuldfälla: Weblån kan innebära en risk för skuldfälla om du inte kan betala tillbaka lånet i tid. Detta kan leda till höga avgifter och räntor, vilket kan göra det svårt att komma ikapp och betala tillbaka lånet.

Innan du tar ett weblån är det därför viktigt att du ser över nackdelarna, planerar inför lånet, jämför dina alternativ och bara tar ett lån som du vet att du har råd med. Undvik onödiga lån och låna pengar bara om du verkligen behöver det.

Hur du ansöker

För att ansöka om ett weblån, gör så här:

 1. Skrolla upp till listan över weblån ovan.
 2. Ange beloppet du söker ett lån på.
 3. Välj ett lån ur listan och gå vidare.
 4. Fyll i en ansökan.
 5. Signera med BankID och skicka in.

Du får oftast svar på din ansökan inom 1-2 arbetsdagar och om din ansökan beviljas så betalas lånet ut till ditt bankkonto inom några bankdagar. Om du väljer att låna pengar av en långivare som erbjuder direkta utbetalningar, så kommer du att få svar på din ansökan direkt, oftast inom bara några minuter, och därefter så kommer lånet att betalas ut till ditt bankkonto direkt, inom bara några sekunder.

Om du vill ta ett weblån med direkt utbetalning, gör så här:

 1. Skrolla upp till listan över weblån ovan.
 2. Bocka för Direkt Utb. med filterlådorna ovanför listan.
 3. Välj ett lån ur listan.

Du kan även besöka sidan Lån med direkt utbetalning för att se alla lån du kan få med direkt utbetalning, såväl weblån som andra sorters blancolån.

Weblån utan UC

Det finns flera weblån du kan få utan att en kreditupplysning tas hos UC.

För att ta ett weblån utan UC, gör så här:

 1. Skrolla upp till listan över weblån ovan.
 2. Bocka för Utan UC med filterlådorna ovanför listan.
 3. Välj ett lån ur listan.

Du kan även besöka sidan Lån utan UC för att se alla lån du kan få utan att en kreditupplysning tas hos UC, såväl weblån som andra sorters lån.

Kom ihåg: Lån utan UC betyder inte att en kreditupplysning inte tas alls, en kreditupplysning tas alltid i samband med lån. Lån utan UC betyder bara att kreditupplysningen inte tas hos Upplysningscentralen (UC). De vanligaste alternativen till UC är Creditsafe och Dun & Bradstreet (D&B).

Relaterade sidor:

Weblån utan säkerhet

De allra flesta weblån är weblån utan säkerhet, vilket betyder att du inte behöver sätta något värdeobjekt som säkerhet för att få lånet. Detta är fallet när du till exempel tar ett bolån eller ett billån.

För att ta ett weblån utan säkerhet, gör så här:

 1. Skrolla upp till listan över weblån ovan.
 2. Ange beloppet du söker ett lån på.
 3. Välj ett lån ur listan.

Du kan även besöka sidan Lån utan säkerhet för att se alla lån du kan få utan säkerhet, såväl weblån som andra sorters lån.

Relaterade sidor:

Vanliga frågor och svar