Låna Pengar Till Utbildning

Låna Pengar Till Utbildning:
Privat- & Yrkesutbildning
Payup P icon
Advisa

Bästa lånet för utbildningen 2024

Advisa är det bästa lånet för utbildningen för lån på 100 000 kr enligt Payup. Advisa är en låneförmedlare som samarbetar med 39 olika långivare. När du ansöker hos dem får du flera olika låneerbjudanden som du kan jämföra och välja mellan. En ansökan är kostnadsfri och inte bindande, vilket innebär att du inte behöver gå vidare med något av låneerbjudandena om de inte passar. Du kan låna från 5000 upp till 600 000 kr, och kreditupplysningen tas hos UC.

Räkneexempel: Ett lån om 600 000 kr, med en löptid på 1 år och en rörlig nominell ränta på 7,95% (effektiv ränta på 8,25%), resulterar i en total kostnad av 626 150 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 52 179 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.

Payups Topplista: Bästa lånen för att betala för en privat-/yrkesutbildning 2024

 • AdvisaBäst Överlag 2024
 • MoankBäst för Låg Ränta
 • ZmartaNyast
 • BankyBäst för Låg Kreditvärdighet
 • LendoBäst för att Jämföra Flera Erbjudanden
 • Klara LånBäst för Snabb Utbetalning

Jämför 18 st. lån till utbildning

Hur mycket vill du låna?
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst snittränta

När du ser ett räntespann, som 2,95 - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst snittränta beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till lägst ränta visas först.

Lägst räntespann

Sorteringsalternativet Lägst räntespann visar lånen baserat på deras lägsta möjliga ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.

Flest beviljade
Nyast
Hittade 18 st. erbjudanden
 • Ger svar på ansökan direkt
  Advisa logo

  Advisa

  Betyg: 4.0/5
  Lån mellan5 000 -
  600 000 kr
  Ränta4,54 -
  33,18%
  Löptid1 år -
  20 år
  Antal partners39 st.
  Låneförmedlare
  Accepterar medsökande
  Räkneexempel: Ett lån om 600 000 kr, med en löptid på 1 år och en rörlig nominell ränta på 7,95% (effektiv ränta på 8,25%), resulterar i en total kostnad av 626 150 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 52 179 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.
 • Offertgivning direkt efter ansökan
  Sambla logo

  Sambla

  Betyg: 4.0/5
  Lån mellan5 000 -
  600 000 kr
  Ränta4,54 -
  33,18%
  Löptid1 år -
  20 år
  Antal partners39 st.
  Låneförmedlare
  Accepterar medsökande
  Räkneexempel: Ett lån om 150 000 kr, med en löptid på 12 år och en rörlig nominell ränta på 6,4% (effektiv ränta på 6,59%), resulterar i en total kostnad av 215 282 kr, fördelat på 144 månadsbetalningar om 1495 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.

Om att låna pengar till privatutbildning

Till skillnad mot om du läser på högskolan eller universitet, så kan du oftast inte ansöka om CSN-lån när du går en privatutbildning. Dessutom så kostar privat- och yrkesutbildning ofta pengar i form av en kurs- eller terminsavgift. Det finns dock andra sätt att finansera den. Här kan du läsa om hur andra lån kan hjälpa dig att betala kursavgiften till din nästa utbildning.

Hur kan jag finansiera min yrkesutbildning?

Till skillnad mot utbildning på ett universitet eller en högskola så är privatutbildning oftast inte CSN-berättigat. CSN är den Centrala studiestödsnämnden som ger lån till studenter.

Dock så finns det många andra möjligheter till att finansiera sin yrkesutbildning. Med så kallade privatlån så kan man få ett lån som man kan använda till att betala för sin yrkesutbildning.

Så fungerar det

Privatlån är lån som är avsedda för privatpersoner. När man talar om privatlån så menar man oftast lån för privatpersoner utan säkerhet. Dessa är lån som man kan använda till vad som helst, däribland till att betala för privatutbildningen.

Dock så finns det några saker som man bör veta innan man ansöker om ett privatlån.

Att tänka på

Räntorna för privatlån är vanligtvis högre än vid andra typer av lån, som bolån eller billån. Det är för att bolån och billån har bostaden eller bilen som säkerhet för lånet. Om man inte kan betala tillbaka lånet så kan långivaren ta objektet istället. Vid privatlån utan säkerhet så saknas den här säkerheten och långivaren tar då istället en högre ränta för lånet. Man bör därför jämföra olika lån innan man går vidare med ett. Man bör vara säker på att man har råd med de månatliga kostnaderna för lånet innan man ansöker om det.

Kreditvärdighet är en annan sak man bör tänka på innan man ansöker om ett lån till privatutbildningen. Innan du ansöker om ett lån så bör du se om långivaren tar en kreditupplysning hos UC. Många kreditupplysningar hos UC kan påverka din kreditvärdighet negativt, se därför till att inte ansöka om för många lån utan jämför lånealternativen och ansök om det lån som du känner passar dig bäst.

Läs mer: Vilka långivare tar ingen kreditupplysning hos UC?

Om du vill få flera offerter från flera olika långivare och välja det lån som du tycker erbjuder bäst lånevillkor och lägst ränta så kan låneförmedlare vara ett alternativ. En låneförmedlare tar din ansökan och förmedlar den vidare till deras samarbetspartners, oftast ett tjugo- till trettiotal olika långivare. Sedan återkopplar de till dig med olika offerter. Du kan välja det lån som du tycker passar din ekonomi och dina behov bäst.

Vilka utbildningar kostar pengar?

Det finns många utbildningar som kostar pengar. De flesta privat- och yrkesutbildningar tar en kursavgift eller terminsavgift som måste bekostas av studenten. Privata utbildningar finns inom nästan alla branscher och områden, exempelvis:

 • Mat och dryck
 • Konst och design
 • Ledarskap
 • Språk
 • IT/Kommunikation

Det kan handla om en kortare kurs såväl som längre studier eller hela yrkesutbildningar. Frisör, sommelier, make-up artist och hudterapeut är exempel på yrkesutbildningar som kostar.

En utbildning bör ses som en investering eftersom det kan ge större och bättre arbetsmöjligheter efter avslutad kurs.

En privat- eller yrkesutbildning är även ett populärt alternativ för personer som vill byta yrkesroll mitt i karriären eller som vill vidareutbilda sig med kompletterande kurser. Med en privat- eller yrkesutbildning så får du ofta både teoretisk och praktisk kunskap som efterfrågas av många arbetsgivare på marknaden. Utbildningen kan göra det möjligt att få ditt drömjobb och är därför en investering i din framtid.

Vanliga frågor och svar