Varför Tryggkredit

Tryggkredit Lån: 2024 Recension

Allt du behöver veta

Vad vi tycker

0.0
Payups betyg

Därav betyget: Hos Tryggkredit kan du få en kontokredit som uppgår till 30 000 kr. Eftersom Tryggkredit har stöd för Trustly erbjuds direkt utbetalning till alla storbanker och du betalar endast ränta på det belopp av krediten som du använt. Tryggkredit tar en kreditupplysning hos D&B och är inte en högkostnadskredit.

Vi samarbetar inte längre med Tryggkredit och kan inte längre rekommendera dem. Informationen i recensionen kan vara avvikande. För en liknande långivare rekommenderar vi: Cashbuddy.
Hoppa till recension
 • Tryggkredit logo

  Tryggkredit

  Lån mellan1 000 -
  60 000 kr
  Effektiv ränta29 -
  32,16%
  Löptid1 år -
  5 år
  Uppl.avgift295 kr
  Utb. Dygnet runt
  Använder D&B
  Detaljerad information om Tryggkredit
  EgenskapInformation
  KreditupplysningD&B
  Uppläggningsavgift295 kr
  Administrationsavgift25 kr/mån
  Förseningsavgifter
  • Påminnelseavgift: 60 kr
  • Dröjsmålsränta: 3% per månad
  • Inkassoavgift: 180 kr
  Andra avgifter
  • Limithöjningsavgift: Tryggkredit tillämpar en limithöjningsavgift på 255 kr om du vill höja din kreditlimit.
  UtbetalningstidDirekt utbetalning till alla storbanker under öppettider.
  Utbetalning under helg/kvällTryggkredit erbjuder utbetalning under helg/kväll.
  BetalningsanmärkningarNej, Tryggkredit accepterar inte betalningsanmärkningar.
  Räntefri periodNej, Tryggkredit erbjuder ingen räntefri period.
  Samla lånNej, Tryggkredit erbjuder inte samlingslån.
  MedsökandeNej, Tryggkredit tillåter inte medsökande.
  Krav

  För att få lån hos Tryggkredit behöver du uppfylla följande krav:

  • Måste vara minst 20 år gammal
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  • Måste ha en inkomst på minst 150 000 kr/år
  • Måste ha en god betalningshistorik utan betalningsanmärkningar
  • Får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden
  Låna med mobilenJa, hos Tryggkredit kan du låna med mobilen.
  Räkneexempel: Ett lån om 10 000 kr, med en löptid på 6 mån och en rörlig nominell ränta på 22,50% (effektiv ränta på 24,97%), resulterar i en total kostnad av 10 668 kr, fördelat på 6 månadsbetalningar om 1778 kr vardera. Uppläggningsavgift: 295 kr. Aviseringsavgift: 25 kr/mån.

Fördelar

 • Kreditupplysning hos D&B.
 • Stöd för Trustly: direkt utbetalning till alla storbanker.
 • Helgöppet.
 • Snabbt besked på låneansökan.
 • Enkel ansökningsprocess.

Nackdelar

 • Minst 20 år ålderskrav.

Jämför med andra lån

 • Tryggkredit logo
  Tryggkredit
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Gå vidare
  Lånebelopp
  1 000 - 60 000
  Effektiv ränta
  29% - 32,16%
  Löptid
  1 år - 5 år
  Räkneexempel: Ett lån om 10 000 kr, med en löptid på 6 mån och en rörlig nominell ränta på 22,50% (effektiv ränta på 24,97%), resulterar i en total kostnad av 10 668 kr, fördelat på 6 månadsbetalningar om 1778 kr vardera. Uppläggningsavgift: 295 kr. Aviseringsavgift: 25 kr/mån.
 • Cashbuddy logo
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Gå vidare
  Lånebelopp
  5 000 - 25 000
  Effektiv ränta
  33,90%
  Löptid
  1 år - 5 år
  Räkneexempel: Ett lån om 25 000 kr, med en löptid på 5 år och en rörlig nominell ränta på 26,05% (effektiv ränta på 29,40%), resulterar i en total kostnad av 28 668 kr, fördelat på 60 månadsbetalningar om 749 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 - 60 kr/mån.

Vanliga frågor och svar

Komplett recension av Tryggkredit

Som många andra kreditgivare, erbjuder Tryggkredit onlinekrediter. Det innebär att krediterna inte kopplas till ett kreditkort, utan i stället har du tillgång till krediten genom kreditgivarens hemsida. Du loggar in på Mina Sidor hos kreditgivaren och gör överföringar från din kontokredit till ditt privata bankkonto. Du loggar in med BankID.

Tryggkredit erbjuder kreditlån utan en kreditupplysning hos UC, vilket betyder att kreditupplysningen istället görs hos ett annat kreditupplysningsföretag. Tryggkredit gör sin kreditupplysning hos D&B (Dun & Bradstreet). Tryggkredit är inte heller en högkostnadskredit. Det betyder att den effektiva räntan inte är högre än 30 %.

Läs mer: Vad är en högkostnadskredit?

Vem passar Tryggkredit för?

Kontokrediten från Tryggkredit passar när du vill ha en extra buffert som du kan använda dig utav vid behov. Det kanske handlar om att känna dig trygg inför oväntade utgifter, ha en summa tillgänglig om du skulle hitta något på specialpris eller om du kanske skulle sakna pengar innan lönen.

För att bli beviljad en kredit behöver du uppfylla vissa krav. Kreditgivaren kräver bland annat att du har en taxerad inkomst på minst 150 000 kr. Du ska även vara minst 20 år gammal, inte ha några betalningsanmärkningar och vara folkbokförd i Sverige. Se Tryggkredits krav.

Hur fungerar Tryggkredit?

Tryggkredit fungerar som en vanlig onlinekredit. Du ansöker genom att gå in på kreditgivarens hemsida och väljer önskad kreditgräns. Du anger personnummer och mobilnummer, varefter du går vidare med din ansökan. Du tas vidare till ett ansökningsformulär som du fyller i. När formuläret fyllts in skickar du in din ansökan genom hemsidan. Du verifierar din identitet genom BankID. I regel får du svar inom en timme.

Om din ansökan blir beviljad kopplas krediten till ditt konto i Mina Sidor hos Tryggkredit. Du loggar in med ditt BankID och överför pengar vid behov från din onlinekredit hos Tryggkredit till ditt privata bankkonto. Du betalar endast ränta på det belopp som du överfört.

Återbetalning av krediten sker månadsvis. Du väljer själv om du vill betala tillbaka hela beloppet eller endast den lägsta summan som du måste betala in månadsvis.

Om företaget

Tryggkredit är ett kreditinstitut som grundades år 2011. Företaget har över 30 anställda i Sverige och arbetar för att erbjuda moderna finansieringslösningar. Tryggkredit är medlem i Svenska Konsumentkreditföretagen EF (SKEF), som är en branschorganisation som arbetar för sund kreditgivning.

Företaget bakom Tryggkredit är Bliq AB. Företaget äger även låneprodukterna Säkerfinans, Mobillån och Snabbfinans.

Kreditgivarens kundtjänst kan nås via telefon eller e-post. Kundtjänsten har öppet vardagar kl. 10.00-18.00 och helger kl. 10.00-15.00.

Kontaktuppgifter till Tryggkredit

Besöksadress:
Bliq AB
Drottninggatan 68
111 21 Stockholm

E-post: info@tryggkredit.se
Telefonnummer: 08 668 20 50

Öppettider:
Måndag:08:00 - 18:00
Tisdag:08:00 - 18:00
Onsdag:08:00 - 18:00
Torsdag:08:00 - 18:00
Fredag:08:00 - 18:00
Lördag:10:00 - 15:00
Söndag:Stängt