Tandvårdslån

Tandvårdslån – låna till tandvård, tandhälsa och tandläkarbesök

Vår erfarenhet och vårt engagemang för hög kvalitet: Med över 200 noggrant granskade recensioner, fler än 700 artiklar skrivna av experter, ett team bestående av branschkunniga personer och löpande uppdateringar varje månad arbetar vi för att du alltid ska få tillgång till tillförlitlig och aktuell information.

Därför kan du lita på Payup: Vårt engagerade expertteam arbetar målmedvetet för att tillhandahålla den senaste och mest relevanta informationen som stödjer dina beslut. Med ett starkt fokus på objektivitet, en datadriven metodik och transparens, strävar vi efter att vara din mest tillförlitliga källa till information. Varje ranking och betyg är noggrant underbyggt, vilket du kan läsa mer om antingen direkt vid produktbeskrivningen eller i våra detaljerade recensioner.

Läs mer om våra redaktionella riktlinjer.

När du använder vår tjänst anger du det lånebelopp du söker och dina lånepreferenser. Vi matchar dig sedan med långivare som kan uppfylla dina behov. Du slipper leta efter lämpliga långivare och kan istället fokusera på att jämföra de bästa alternativen. Vår tjänst är kostnadsfri, ej bindande och ingen kreditupplysning tas vid användning.
1 000
300 000
Har du andra lån du vill samla?
Vill du ansöka med en medsökande?

Ett urval av våra partners

AdvisaSamblaFreedom FinanceZmartaLendoCompariEnklareToborrowKlara LånLånekoll

Jämför tandvårdslån

Vi hjälper dig att snabbt jämföra tandvårdslån så att du ska kunna hitta det alternativ som bäst passar dig 2024. Ange helt enkelt det belopp du söker i lån nedan. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Hur mycket vill du låna?

Hittade 11 st. erbjudanden
Lånebelopp
5 000 kr
Ränta
8,29 -
19,99%
Löptid
1 år -
15 år
Uppl.avgift
0 - 399 kr
Accepterar medsökande
Detaljerad information om Bank Norwegian
EgenskapInformation
Lånebelopp5 000 - 600 000 kr
Nominell ränta8,29% - 19,99%
Effektiv ränta8,61% - 29,07%
Löptid1 år - 15 år
KreditupplysningUC
Uppläggningsavgift0 - 399 kr
Aviseringsavgift0 - 19 kr/mån
Förseningsavgifter
 • Påminnelseavgift: 60 kr
 • Dröjsmålsränta: 2% per månad
 • Inkassoavgift: 180 kr
Andra avgifter
 • Uppläggningsavgift: Uppläggningsavgiften varierar baserat på lånebeloppet. Om du lånar mellan 5 000 och 29 999 kr, betalar du ingen uppläggningsavgift. För lånebelopp mellan 30 000 och 49 999 kr tillkommer en uppläggningsavgift på 149 kr, och om du lånar över 50 000 kr, är avgiften 399 kr.
 • Aviseringsavgift: Aviseringsavgiften beräknas efter lånebeloppet. Det finns ingen aviseringsavgift för lånebelopp upp till 19 999 kr. Men för lånebelopp på 20 000 kr och över tillkommer en avgift på 19 kr.
UtbetalningstidBank Norwegian genomför utbetalning till alla banker inom 1-2 arbetsdagar.
Utbetalning under helg/kvällBank Norwegian erbjuder inte utbetalning under helg/kväll.
BetalningsanmärkningarNej, Bank Norwegian accepterar inte betalningsanmärkningar.
Räntefri periodNej, Bank Norwegian erbjuder ingen räntefri period.
Samla lånJa, Bank Norwegian erbjuder samlingslån.
MedsökandeJa, Bank Norwegian tillåter medsökande.
Krav för att få ansöka
 • Minst 23 år gammal
 • Folkbokförd i Sverige
 • En deklarerad inkomst
 • God betalningshistorik utan betalningsanmärkningar
 • Inga aktiva skulder hos Kronofogden
Låna med mobilenJa, hos Bank Norwegian kan du låna med mobilen.
Räkneexempel: Ett lån om 80 000 kr, med en löptid på 6 år och en rörlig nominell ränta på 11,99% (effektiv ränta på 13,39%), resulterar i en total kostnad av 114 509 kr, fördelat på 72 månadsbetalningar om 1571 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 - 399 kr. Aviseringsavgift: 0 - 19 kr/mån.

Topplista: Bästa tandvårdslånen 2024

Vår metod

Vi utvärderade 30 st. långivare baserat på faktorer som informationsförmedling, kostnader, tillgänglighet, villkor, kundnöjdhet och ansökningsprocess. Vi bedömde även egenskaper som lånebelopp, löptider, räntor, avgifter, acceptans av medsökande och kundsupport. Valet av bästa långivare baserades på totalprestation för tandvårdslån.

Här är vår topplista över de bästa tandvårdslånen 2024. Vi har granskat och jämfört olika alternativ för att hjälpa dig hitta det bästa lånet för dina behov.

 • AdvisaBäst Överlag 2024
 • MoankBäst för Låg Ränta
 • ValdaNyast
 • VivusBäst för Låg Kreditvärdighet
 • Bank NorwegianBäst för Stora Belopp
 • SamblaBäst för att Jämföra Flera Erbjudanden
 • BrixoBäst för Snabb Utbetalning

Alla Tandvårdslån 2024

Här hittar du en komplett översikt över alla alternativ för tandvårdslån på den svenska marknaden. Listan innehåller både stora och små aktörer, med olika räntor och villkor, för att du ska kunna hitta det bästa alternativet för dig.

Vad är ett tandvårdslån?

Ett tandvårdslån, ofta benämnt tandlån, är en typ av lån som är avsett att användas specifikt för tandvårdsrelaterade utgifter, inklusive kostnader för tandimplantat och estetiska behandlingar som Invisalign och tandblekning. Liksom andra typer av lån, ger det låntagaren möjlighet att finansiera kostnader genom lånade pengar som sedan återbetalas över tid med ränta. Tandvårdslån kan erbjudas genom banker, kreditinstitut eller direkt genom tandvårdskliniker som samarbetar med finansbolag.

Det finns flera skäl till varför någon kan överväga ett tandvårdslån:

 • Hög kostnad för behandlingar: Tandvårdsbehandlingar, särskilt de som inbegriper kirurgiska ingrepp eller avancerad teknologi, kan vara mycket dyra. Tandvårdslån kan hjälpa till att sprida ut kostnaderna över en längre period vilket gör behandlingen mer tillgänglig och hanterbar ekonomiskt.
 • Akut tandvård: Ibland uppstår akuta tandvårdsbehov som inte kan vänta. Akut tandvård kan inkludera allt från en krossad tand till akut rotkanalsbehandling. Dessa situationer kräver omedelbar uppmärksamhet, och ett tandvårdslån kan säkerställa att nödvändig vård erhålls utan dröjsmål.
 • Ingen tillgänglig tandvårdsförsäkring: Inte alla har tillgång till tandvårdsförsäkring, och även de som har kan upptäcka att inte alla behandlingar är täckta eller att höga självrisker gäller. Tandvårdslån erbjuder en alternativ väg till finansiering när försäkring inte räcker till.
 • Investering i långsiktig tandhälsa: Genom att möjliggöra tidig behandling av tandvårdsproblem, kan tandvårdslån ses som en investering i långsiktig hälsa. Att förhindra försämring av tandstatus kan leda till lägre kostnader och färre problem i framtiden.

Tandvårdslån är således en flexibel lösning som gör det möjligt för individer att få tillgång till nödvändig vård utan att omedelbart behöva oroa sig för de ekonomiska konsekvenserna. Genom att förstå grunderna och behovet av dessa lån, kan individer göra välgrundade beslut om hur de bäst hanterar sin tandhälsa på ett ekonomiskt hållbart sätt.

Olika typer av tandvårdslån

För att möta behovet av flexibel finansiering av tandvård finns det flera olika slags tandvårdslån. De varierar i villkor, tillgänglighet och hur pass väl de anpassar sig till specifika finansiella situationer hos låntagarna. Nedan går vi igenom de huvudsakliga typerna av lån som kan användas för tandvårdsutgifter.

Traditionella privatlån för tandvård

Traditionella privatlån är en av de mest tillgängliga formerna av finansiering för tandvård. Dessa lån erbjuds vanligtvis av banker och andra finansiella institutioner och kan användas för en rad olika ändamål, inklusive tandvård. Fördelarna med traditionella privatlån inkluderar:

 • Flexibilitet: Låntagaren kan använda lånet för en rad olika tandvårdsbehandlingar, från grundläggande vård till mer omfattande procedurer.
 • Fast ränta: Många traditionella lån erbjuder en fast ränta, vilket ger förutsägbara månadskostnader och förenklar budgeteringen.
 • Olika lånebelopp: Låntagare kan ansöka om varierande lånebelopp, beroende på deras kreditvärdighet och behov.

Specialiserade kreditlösningar från tandvårdskliniker

Vissa tandvårdskliniker erbjuder specialiserade kreditlösningar direkt genom samarbete med finansbolag. Dessa är utformade specifikt för att täcka kostnader relaterade till tandvård. Sådana lösningar inkluderar ofta:

 • Räntefria perioder: Vissa program erbjuder initiala räntefria perioder, vilket kan göra stora behandlingar mer överkomliga på kort sikt.
 • Snabb godkännandeprocess: Tandvårdskliniker kan ibland erbjuder en snabbare godkännandeprocess direkt på plats.
 • Direktkoppling till vårdgivare: Eftersom finansieringen är kopplad direkt till vårdgivaren, kan patienten enklare och snabbare börja sin behandling.

Alternativa finansieringsmöjligheter

Utöver de mer traditionella lånemöjligheterna finns det alternativa vägar som kan övervägas för att finansiera tandvård, såsom:

 • Medicinska kreditkort: Speciella kreditkort för medicinska utgifter, inklusive tandvård, som ofta erbilder kampanjerbjudanden såsom räntefria perioder eller reducerad ränta.
 • Crowdfunding: För personer som står inför stora medicinska utgifter och saknar andra finansieringsalternativ kan crowdfunding vara ett sätt att samla in pengar från vänner, familj och andra välvilliga.
 • Subventioner och bidrag: I en del fall kan lokala eller statliga myndigheter, eller ideella organisationer, erbjuda ekonomiskt stöd eller bidrag för personer i ekonomisk nöd.

Att välja rätt typ av tandvårdslån kräver noggrann övervägning av ens personliga ekonomiska situation, de specifika behoven av tandvårdsbehandling och de villkor som olika långivare erbjuder. Genom att förstå dessa alternativ kan individer hitta den bästa lösningen för att säkerställa god tandhälsa utan att kompromissa med sin ekonomiska säkerhet.

Processen för att ansöka om ett tandvårdslån

Att ansöka om ett tandvårdslån innebär en noggrann process där potentiala låntagare måste förbereda sig väl. Här beskrivs de grundläggande stegen för att ansöka om ett lån för tandvårdsändamål:

 1. Förberedelser: Innan du ansöker, bör du undersöka vilka olika alternativ som finns tillgängliga för tandvårdslån. Detta inkluderar att jämföra räntor, villkor, och eventuella avgifter hos olika långivare.
 2. Kreditkontroll: Kontrollera din kreditrapport och din kreditpoäng för att förstå din kreditvärdighet. Om det finns fel i rapporten, se till att korrigera dessa innan du ansöker, då en korrekt rapport kan förbättra dina chanser att få lånet och till bättre villkor.
 3. Ansökning: Fyll i ansökningsformuläret från den långivare du valt. Detta kan oftast göras online på långivarens webbplats, men i en del fall kan det även krävas ett besök i banklokal eller vid kreditinstitutet.
 4. Lånebesked: Efter att din ansökan och alla dokument har granskats, kommer långivaren att meddela dig om lånet beviljas eller inte. Om lånet godkänns kommer du också få information om lånevillkoren.
 5. Undertecknande av låneavtal: Om du godkänner villkoren måste du skriva under ett låneavtal. Efter detta steg kommer pengarna normalt sett att överföras till ditt konto eller direkt till tandvårdskliniken, beroende på upplägget med din långivare.
 6. Utbetalning: Pengarna överförs till dig eller direkt till din tandläkare, så att du kan påbörja din tandvårdsbehandling.

Att förbereda sig ordentligt kan försmidiga processen och öka chanserna att få ditt tandvårdslån godkänt. Det är viktigt att noggrant överväga dina ekonomiska alternativ och villkor innan du binder dig till ett lån.

Fördelar och nackdelar med tandvårdslån

Att använda sig av tandvårdslån kan erbjuda nödvändig hjälp för dem som behöver genomföra tandvårdsbehandlingar som annars skulle vara ekonomiskt svåra att hantera. Men, som med alla typer av lån, finns det både fördelar och nackdelar som bör övervägas noggrant.

Potentiella fördelar med att finansiera tandvård genom lån

Tandvårdslån erbjuder en rad fördelar som kan underlätta ekonomisk planering och tillgång till nödvändig vård. Här följer några av de mest betydande fördelarna med att använda lån för att finansiera tandvård:

 1. Omedelbar tillgång till behandling: Tandvårdslån kan ge dig möjligheten att omedelbart påbörja nödvändig behandling, vilket är särskilt viktigt i akuta fall eller där det finns risk för försämring.
 2. Sprida ut kostnaderna: Genom att låna kan du sprida ut kostnaderna för tandvården över tid, vilket kan göra stora behandlingar ekonomiskt hanterbara.
 3. Möjlighet till bättre vård: Lånet kan göra det möjligt för dig att välja en mer omfattande eller högre kvalitet på behandlingen, vilket kan leda till ett bättre och mer hållbart resultat.
 4. Förbättrad ekonomisk planering: Genom fasta månadsbetalningar kan du planera din ekonomi mer effektivt utan obehagliga överraskningar.
 5. Ingen säkerhet krävs: Till skillnad från många andra typer av lån krävs vanligtvis ingen säkerhet för att få ett tandvårdslån, vilket sänker risken för personlig förlust om du inte kan återbetala lånet.

Risker och nackdelar att överväga

Även om tandvårdslån kan vara till stor hjälp, finns det viktiga nackdelar och potentiella risker som bör övervägas. Nedan listas några av de centrala nackdelarna och de ekonomiska farorna med att ta ett tandvårdslån:

 1. Räntor och avgifter: Tandvårdslån kommer ofta med räntor och avgifter som kan vara höga, vilket ökar den totala kostnaden för behandlingen över tid.
 2. Skuldsättning: Att ta ett lån innebär en ökad skuldbörda och kan påverka din kreditvärdighet och din ekonomiska flexibilitet på sikt.
 3. Ekonomisk stress: Återbetalningar kan bli en tung börda, speciellt om din ekonomiska situation förändras, till exempel om du förlorar jobbet eller får andra oväntade utgifter.
 4. Potentiella konsekvenser vid utebliven betalning: Om du inte kan uppfylla återbetalningskraven kan detta leda till betalningsanmärkningar, inkassokrav och i värsta fall till personlig konkurs.
 5. Förhastade beslut: Möjligheten till snabb finansiering kan ibland leda till förhastade beslut om dyrare behandlingar utan tillräcklig övervägning av billigare alternativ eller nödvändigheten av behandlingen.

Innan du beslutar dig för att ansöka om ett tandvårdslån, är det viktigt att noggrant överväga både dina ekonomiska förutsättningar och alternativen för behandling. Det är även klokt att jämföra olika lånealternativ för att hitta de bästa villkoren och för att säkerställa att lånet passar både dina ekonomiska och medicinska behov. Att planera för och förstå både fördelar och nackdelar av sådana lån kan hjälpa till att undvika onödiga ekonomiska belastningar i framtiden.

Tips för att hantera och återbetala ett tandvårdslån

Att hantera återbetalningen av ett tandvårdslån kräver noggrann planering och disciplin. Här följer några effektiva strategier för att säkerställa en smidig återbetalningsprocess samt råd om hur du kan undvika vanliga fallgropar.

Effektiva strategier för återbetalning

För effektiva återbetalningsstrategier av tandvårdslån, överväg följande praktiska steg:

 • Budgetering: En av de grundläggande stegen för en framgångsrik återbetalning är att skapa en detaljerad budget. Övervaka dina inkomster och utgifter och justera dem så att låneåterbetalningen alltid prioriteras.
 • Extra inbetalningar: Om din ekonomiska situation tillåter, överväg att göra extra inbetalningar på ditt lån. Detta kan minska både den totala räntekostnaden och återbetalningstiden. Kontrollera dock först med din långivare så att det inte tillkommer några extra avgifter för förtida återbetalning.
 • Automatiska betalningar: Genom att ställa in automatiska månadsbetalningar från ditt bankkonto undviker du risken för försenade eller missade betalningar, vilket kan påverka din kreditvärdighet negativt.
 • Prioritera dyrare skulder: Om du har flera lån, prioritera återbetalningen av de med högst ränta först. Detta är känt som ”snöbollsmetoden” och kan hjälpa till att minska den totala räntekostnaden över tid.
 • Kommunicera med din långivare: Om du råkar ut för ekonomiska svårigheter, är det bäst att tidigt kommunicera detta med din långivare. De kan kunna erbjuda lösningar som tillfälliga betalningsuppehåll eller omstrukturerade betalningsplaner.

Hur man undviker fallgropar och vanliga misstag

För att undvika de mest vanliga fallgroparna och säkra en smidig återbetalning av ditt tandvårdslån, bör du se upp med följande misstag:

 • Ignorera de långsiktiga kostnaderna: Undervärdera inte de långsiktiga kostnaderna av lånet. Var noga med att kalkylera den totala kostnaden, inklusive räntor och avgifter, innan du accepterar lånevillkoren.
 • Missade betalningar: Att missa betalningar kan leda till försenade avgifter, högre räntor och skada på din kreditvärdighet. Detta är ett av de vanligaste misstagen som kan och bör undvikas.
 • Otillräcklig forskning: Att inte jämföra olika lånealternativ kan leda till att du fastnar med ogynnsamma villkor. Det är viktigt att undersöka och jämföra olika erbjudanden innan du tar ett beslut.
 • Överskatta din återbetalningsförmåga: Se till att lånebeloppet och återbetalningsplanen är realistisk i förhållande till din ekonomi. Överskatta inte din förmåga att hantera återbetalningarna utan att kompromissa med andra ekonomiska behov.
 • Förlita sig på framtida inkomster: Undvik att basera din förmåga att återbetala lånet på förväntade framtida inkomster som till exempel en löneökning eller bonus. Ekonomiska förutsättningar kan förändras snabbt och det är säkrare att grundlägga beslut på din nuvarande ekonomiska situation.

Genom att följa dessa råd och implementera kloka återbetalningsstrategier kan du hantera ditt tandvårdslån på ett sätt som bevarar din ekonomiska hälsa och möjliggör framgångsrik återbetalning.

Alternativ till att låna för tandvård

Att låna pengar för tandvård är inte alltid det bästa eller enda alternativet. Det finns andra metoder för att hantera kostnaden för tandvård som kan vara mer ekonomiskt fördelaktiga på lång sikt. Att spara i förväg eller att teckna en tandvårdsförsäkring är två av de mest populära alternativen.

Spara i förväg för tandvård

En av de mest riskfria och ekonomiskt sundaste metoderna för att hantera kostnaden för tandvård är att spara pengar i förväg. Här är några tips för hur man kan gå tillväga:

 • Budgetering: Inkludera en särskild sparpost för tandvård i din månatliga budget. Genom att regelbundet sätta undan pengar kan du bygga upp en fond som är tillgänglig när du behöver tandvård.
 • Särskilt sparkonto: Öppna ett sparkonto som är avsett endast för tandvårdskostnader. Vissa banker erbjuder konton med högre ränta om pengarna låses in under en viss period, vilket kan öka din sparade pengar snabbare.
 • Automatiska överföringar: Ställ in automatiska överföringar till ditt tandvårdssparkonto varje månad. Detta gör sparandet enklare och hjälper dig att undvika frestelsen att spendera pengarna på något annat.

Tandvårdsförsäkring och andra stöd

Tandvårdsförsäkring kan vara ett kostnadseffektivt sätt att hantera utgifter för tandvård. Många försäkringsplaner täcker en del av kostnaderna för allt från rutinmässig tandrengöring till mer avancerade procedurer. Det är dock viktigt att noggrant granska villkoren i varje försäkringsplan:

 • Täckningsgrad: Kontrollera vilka behandlingar som täcks och till vilken grad. Vissa försäkringar erbjuder full täckning för förebyggande vård men endast delvis täckning för dyrare behandlingar som ortodonti eller kirurgi.
 • Självrisk och maximigränser: Var medveten om storleken på självrisken och om det finns någon årlig eller livstidsgräns för hur mycket försäkringen betalar ut.
 • Väntetider: Vissa försäkringar har väntetider för specifika behandlingar, vilket innebär att du måste ha varit försäkrad en viss tid innan du kan utnyttja försäkringen för dessa behandlingar.
 • Statligt stöd och subventioner: I många länder erbjuder staten subventionerad tandvård eller specifika tandvårdsprogram. Det är värt att undersöka vilka möjligheter till subventioner eller statligt stöd som finns tillgängliga i ditt område.

Genom att planera i förväg och utnyttja de resurser som finns tillgängliga, kan du hantera dina tandvårdskostnader på ett ekonomiskt hållbart sätt utan att behöva ta till dyra lån. Sådana förberedelser ger inte bara ekonomisk säkerhet utan även sinnesro, eftersom du vet att du kan ta hand om din tandhälsa utan att riskera din ekonomiska framtida hälsa.

Vikten av god tandhälsa och förebyggande vård

Att upprätthålla god tandhälsa är inte bara avgörande för vårt välbefinnande och dagliga komfort, det är även ekonomiskt förnuftigt. Genom att förebygga tandproblem kan man minska risken för dyra akutbehandlingar och långsiktiga medicinska komplikationer, vilket i sin tur kan minska behovet av finansiella lån för tandvård.

Hur god tandhälsa kan minska behovet av framtida lån

Att upprätthålla god tandhälsa är inte bara viktigt för vårt allmänna välbefinnande, det kan också ha en direkt påverkan på vår ekonomi genom att minska behovet av framtida lån för akut eller omfattande tandvård.

 • Förebygger dyra behandlingar: Regelbunden och korrekt tandvård kan förebygga många vanliga tandproblem som hål i tänderna, tandköttssjukdomar och tandförlust. Genom att undvika dessa problem sparar man inte bara på kostnader för behandling utan minskar också risken för att behöva ta lån för att täcka oväntade och höga tandvårdskostnader.
 • Minskad risk för allvarligare hälsoproblem: Dålig tandhälsa har kopplats till flera större hälsoproblem, inklusive hjärtsjukdomar och diabetes. Genom att upprätthålla god tandhälsa håller man inte bara tänderna friska utan kan även undvika allvarliga medicinska tillstånd som kan resultera i höga medicinska räkningar och potentiellt finansiell belastning.
 • Långsiktiga besparingar: Investerar man i tandhälsa idag genom förebyggande vård, kan det leda till signifikanta besparingar i framtiden. Färre behandlingar och ingrepp innebär lägre kostnader över tid.

Förebyggande åtgärder och rutiner

För att främja god tandhälsa och minimera risken för framtida tandvårdsutgifter bör följande förebyggande åtgärder och rutiner följas:

 • Regelbundna tandläkarbesök: Besök din tandläkare regelbundet – minst två gånger per år – för rutinmässiga undersökningar och professionell rengöring. Tandläkaren kan tidigt identifiera och behandla problem innan de blir mer allvarliga och dyra att hantera.
 • Daglig munhygien: Borsta tänderna minst två gånger om dagen och använd tandtråd dagligen för att minska plack och förhindra tandköttssjukdomar.
 • Balanserad kost: En hälsosam kost som är låg på socker och hög på näringsämnen kan hjälpa till att skydda mot tandförfall och främja övergripande god hälsa.
 • Sluta röka: Rökning är starkt kopplad till tandköttssjukdomar och tandförlust. Genom att sluta röka kan du avsevärt förbättra din orala och allmänna hälsa.
 • Använd munskydd: Om du utövar kontaktidrotter bör du använda ett anpassat munskydd för att skydda dina tänder från skador.

Genom att integrera dessa rutiner i din dagliga rutin kan du effektivt förbättra din tandhälsa och minska risken för framtida tandvårdsbehov. Detta är inte bara bra för din hälsa utan även för din ekonomi, eftersom det minskar risken för oväntade tandvårdskostnader som kan kräva finansiell hjälp via lån.

5 populära tandvårdslån hos Payup

LångivarePayup betygmin. Beloppmax. Beloppmin. Räntamax. Räntamin. Löptidmax. Löptid
Advisa 4,0/55 000 kr600 000 kr5,20%33,99%12 mån240 mån
Sambla 4,0/55 000 kr600 000 kr5,20%33,99%12 mån240 mån
Freedom Finance 4,0/55 000 kr600 000 kr4,95%29,40%12 mån240 mån
Svea Bank 3,5/510 000 kr400 000 kr8,40%25,95%24 mån180 mån
Zmarta 4,0/55 000 kr600 000 kr4,95%29,40%12 mån240 mån

Vanliga frågor och svar

Lånebeloppen varierar mellan olika långivare, men vanligtvis kan låntagare ansöka om lån från några tusen upp till flera hundra tusen kronor, beroende på behandlingens art och kostnad.

Om du är arbetslös kan det vara svårare att få godkänt för ett tandvårdslån eftersom många långivare kräver en stabil inkomst. Det kan dock finnas vissa långivare som erbjuder specialanpassade lån för personer med lägre inkomst eller som är arbetslösa.

Utbetalningstiden varierar beroende på långivaren, men ofta kan du förvänta dig att få pengarna inom några bankdagar efter att lånet har godkänts. Vissa långivare erbjuder till och med direkta överföringar som kan genomföras redan samma dag.

Ja, de flesta långivare tillåter tidig återbetalning av lånet utan extra kostnad. Det är dock klokt att kontrollera lånevillkoren för specifika detaljer gällande förtida återbetalning.

I Sverige erbjuds subventionerad tandvård genom det offentliga tandvårdssystemet för alla upp till 23 års ålder. Äldre än så kan dra nytta av tandvårdsbidraget som ger ekonomiskt stöd för regelbunden tandvård. Det är viktigt att regelbundet kolla in hos Försäkringskassan för att förstå vilka aktuella stöd som gäller för din situation.

Många försäkringsbolag erbjuder tandvårdsförsäkringar som kan hjälpa till att täcka en del av behandlingskostnaderna. Specifika villkor och vilka behandlingar som täcks varierar, så det är viktigt att noggrant jämföra olika försäkringsalternativ och kontrollera vad de täcker.

Relaterad läsning