Kom igång

Låna Pengar Till Semestern: Bästa Semesterlånen 2023

Av Johan Karlsson | Uppdaterad

Brixo

Bästa semesterlånet 2023 enligt Payup

Brixo är det bästa semesterlånet för lån på 50 000 kr enligt Payup. Hos Brixo kan du ansöka om en kredit mellan 3000 kr och 50 000 kr. Kreditupplysningen utförs hos Bisnode, och lånet betalas ut samma dag som din ansökan godkänns. Efter de första två månaderna har du möjlighet att utöka ditt kreditutrymme. Du kan då ansöka om en högre kreditgräns genom "Mina Sidor" på Brixos hemsida.

Se ränta och villkor
Räkneexempel: Ett lån om 10 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 28,95% (effektiv ränta på 33,10%), resulterar i en total kostnad av 11 640 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 970 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Payups Topplista: Bästa semesterlånen 2023

Jämför 30 st. semesterlån

Vi hjälper dig jämföra 30 st. långivare, kreditgivare och banker som erbjuder semesterlån för att du ska kunna hitta det alternativ som bäst passar dig 2023. Ange helt enkelt det belopp du söker i lån nedan. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Hur mycket kostar semestern?
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst effektiv snittränta När du ser ett effektivt räntespann, som 2,95 - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska effektiva ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst effektiv snittränta beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till lägst ränta visas först.
Lägst effektivt räntespannSorteringsalternativet Lägst effektivt räntespann visar lånen baserat på deras lägsta möjliga effektiva ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.
Flest beviljade
Nyast
 • Brixo logo

  Brixo

  Betyg: 4.0/5
  Kredit mellan3 000 -
  50 000 kr
  Effektiv ränta33,10%
  LöptidLöpande
  Uppl.avgift0 kr
  Använder Bisnode
  Kontokredit
  Stöd för Swish
  Semesterlån
  Räkneexempel: Ett lån om 10 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 28,95% (effektiv ränta på 33,10%), resulterar i en total kostnad av 11 640 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 970 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.
 • Ger svar på ansökan direkt
  Advisa logo

  Advisa

  Betyg: 4.5/5
  Lån mellan5 000 -
  600 000 kr
  Effektiv ränta4,54 -
  33,18%
  Löptid1 år -
  20 år
  Antal partners40 st.
  Låneförmedlare
  Accepterar medsökande
  Semesterlån
  Räkneexempel: Ett lån om 600 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 7,95% (effektiv ränta på 8,25%), resulterar i en total kostnad av 626 150 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 52 179 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.

Förmånliga semesterlån

Det viktigaste när man letar efter semesterlån är att hitta en form av kredit som inte innebär någon stor merkostnad i form av ränta och andra avgifter. Antalet lån på marknaden växer och faktum är att man idag kan hitta förmånliga lån som inte är högkostnadskrediter, med vilka man kan finansiera resmålet. Dock är det alltid viktigt att man jämför lån innan man väljer att gå vidare med något, eftersom räntan bland lån fortfarande kan skilja sig och man kan spara mycket pengar på att välja ett lån som är fördelaktigt, med bra förmåner inför resan samt med en god ränta.

Reselån klassas som privatlån utan säkerhet, även kallade blancolån. Dessa är lån som inte har krav på säkerhet bakom lånet. Du har också möjlighet att låna pengar utan att en kreditupplysning görs hos UC. I sådana fall görs kreditupplysningen hos ett annat kreditupplysningsbolag, såsom Creditsafe eller Bisnode.

Betalning av resan med kreditkort

Ett alternativ till lån när man planerar att betala för semestern med avbetalning är att använda sig utav ett så kallat resekort.

Resekort är kreditkort som ger förmåner och fördelar vid reseköp. Exempel på resekort är American Express SAS EuroBonus.

Bland fördelarna kan man få en kostnadsfri och kompletterande reseförsäkring, som man inte behöver betala något extra för. Lounge access på flygplatsen och/eller priority pass när man köar in till flyget.

Dock brukar räntorna bland resekort vara högre än räntorna man kan få bland billiga privatlån. Vidare så täcker den vanliga hemförsäkringen även skydd vid utlandsresan. Det finns några saker reseskyddet i hemförsäkringen inte täcker och om man vill ha ett kompletterande reseskydd, så kan ett semesterköp med ett resekort vara ett alternativ.

Innan man överväger resekortsalternativet är det dock viktigt att man jämför räntorna bland resekorten och semesterlånen för att vara säker på att man får ett fördelaktigt lån med en god ränta och goda kreditvillkor. Klicka här för att se semesterlån.

Relaterat: Hur vet jag vilken hemförsäkring jag har?

Att tänka på innan du lånar till semestern

Att semestra på kredit kräver eftertanke.

Det är viktigt att man inte lånar mer än man kan betala tillbaka, och föredragningsvis betalar man tillbaka krediten på så kort tid som möjligt.

En noggrann jämförelse av lån och utbudet av kredit är också viktigt, för att vara säker på att man inte betalar mer än man behöver innan man går vidare med en kredit. Hos Payup kan du jämföra semesterlån med goda villkor, sortera efter villkor och utbud, och hitta ett lån som kan passa dina förutsättningar och dina behov.

Det är också viktigt att planera semestern för att inte överbetala resan. Att resa under lågsäsong kan innebära betydligt lägre priser för både flyg och hotell. Även att resa mitt i veckan, istället för under en weekend, kan leda till lägre priser. Kom igång med ett semesterlån.

Vanliga frågor och svar