Saneringslån

Saneringslån: Lös Dina Skulder med Ett Skuldsaneringslån
Payup P icon
Sambla

Bästa saneringslånet 2024

Sambla är det bästa saneringslånet för lån på 50 000 kr enligt Payup. Sambla är en låneförmedlare som jämför privatlån och samlingslån upp till 600 000 kr. Sambla har över 39 anslutna samarbetspartners, vars låneerbjudanden du kan jämföra och välja mellan. Den effektiva räntan ligger mellan 4,54% - 33,18% och återbetalningstiden är mellan 1 och 15 år. Ansökan är inte bindande.

Räkneexempel: Ett lån om 150 000 kr, med en löptid på 12 år och en rörlig nominell ränta på 6,4% (effektiv ränta på 6,59%), resulterar i en total kostnad av 215 282 kr, fördelat på 144 månadsbetalningar om 1495 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.

Payups Topplista: Bästa saneringslånen 2024

 • SamblaBäst Överlag 2024
 • MoankBäst för Låg Ränta
 • AnyfinBäst för Med Medsökande
 • NstartBäst för Skuld Hos Kronofogden
 • AdvisaBäst för Trots Betalningsanmärkning
 • LendoBäst för att Jämföra Flera Erbjudanden

Jämför 22 st. skuldsaneringslån

Hur mycket vill du lösa?
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst snittränta

När du ser ett räntespann, som 2,95 - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst snittränta beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till lägst ränta visas först.

Lägst räntespann

Sorteringsalternativet Lägst räntespann visar lånen baserat på deras lägsta möjliga ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.

Flest beviljade
Nyast
Hittade 22 st. erbjudanden
 • Offertgivning direkt efter ansökan
  Sambla logo

  Sambla

  Betyg: 4.0/5
  Lån mellan5 000 -
  600 000 kr
  Ränta4,54 -
  33,18%
  Löptid1 år -
  20 år
  Antal partners39 st.
  Låneförmedlare
  Accepterar medsökande
  Förmedlar skuldsaneringslån
  Räkneexempel: Ett lån om 150 000 kr, med en löptid på 12 år och en rörlig nominell ränta på 6,4% (effektiv ränta på 6,59%), resulterar i en total kostnad av 215 282 kr, fördelat på 144 månadsbetalningar om 1495 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.
 • Syftar till att sänka din ränta
  Anyfin logo

  Anyfin

  Betyg: 4.5/5
  Lån mellan1 -
  300 000 kr
  Ränta6,48 -
  19,9%
  Löptid1 år -
  10 år
  Uppl.avgift0 kr
  Accepterar medsökande
  Erbjuder skuldsaneringslån
  Räkneexempel: Besparingen blir 832 kr om ett lån på 10 000 kr flyttas till Anyfin vid följande exempel: Rörliga räntan går från 20.77% till 16.18%. Den nya månadskostnaden blir då 352 kr med 36 månaders återbetalningstid, den effektiva räntan blir 17.44% och det totala beloppet att återbetala 12 689 kr.

Alla Saneringslån 2024

Vad ett saneringslån är

Ett saneringslån (även kallat ”skuldsaneringslån”) är ett lån som ges till en individ eller ett företag för att hjälpa dem lösa skulder och betala tillbaka lån som de har snabbare. Lånen kan användas till att lösa skulder, betala tillbaka lån och krediter, samla lån och krediter och hantera andra ekonomiska svårigheter. Andra vanliga namn på saneringslån är omstartslån, nystartslån, hopbakslån och samlingslån.

Hur saneringslån fungerar

När du tar ett saneringslån så tar du ett billigt lån som du kan använda till att lösa dyrare lån som du har just nu. Resultatet är att du ersätter dyra lån med billigare alternativ, sänker dina lånekostnader, får lägre räntor på dina lån och kan betala tillbaka dina skulder snabbare.

För att ta ett saneringslån, gör du så här:

 1. Skrolla upp till listan över saneringslån ovan.
 2. Ange beloppet på din totala skuld just nu.
 3. Jämför saneringslånen, välj det lån som är billigast och som passar dig bäst och gå vidare.
 4. Ansök.
 5. Långivaren kommer att kontakta dig och hjälpa dig genom hela processen.

När du ansöker om ett saneringslån så kommer långivaren att kontakta dig och vägleda dig genom hela processen. Du och långivaren kommer att gå igenom din ekonomi, räkna ut dina skulder och långivaren kommer se om de kan föreslå ett billigare lån som du kan ersätta dina befintliga lån med. Om långivaren kan erbjuda ett fördelaktigare lån så kommer de att erbjuda ett förslag, som du kan välja att acceptera eller neka. Saneringslånet kommer aldrig betalas ut till dig, istället kommer långivaren att lösa dina skulder direkt, så att du inte behöver göra något, och månaderna därefter kommer du att få en ny faktura på posten som du kommer att betala framöver.

Dina lånekostnader kommer att sjunka, antalet lån du behöver hålla reda på kommer att bli färre och dina månadskostnader som du betalar för dina lån kommer att bli mindre. Du kan alltid se hur mycket du hade kunnat spara genom att kontakta en långivare och se över dina alternativ till att ta ett saneringslån.

Relaterat: Vad är en skuldsanering?

Krav

För att få ett saneringslån krävs det att du uppfyller följande krav:

 • Myndig (18+ år gammal).
 • Folkbokförd i Sverige.
 • Regelbunden inkomstkälla.
 • Bankkonto med en svensk bank.
 • Tillräckligt god kreditvärdighet som visar att du kan betala tillbaka saneringslånet som du ansöker om.

För att få ett saneringslån kommer du att behöva uppfylla kraven som listats ovan. Uppfyller du kraven så kommer du att få ett saneringslån, dock kan långivare i vissa fall ställa ytterligare krav. Du kan alltid se vilka krav långivare ställer när du klickar på Grundkrav bredvid ett lån ovan.

Fördelar

En fördel med ett saneringslån är att det är ett bra sätt att skapa en plan för att betala tillbaka skulder. Det ger möjligheten att konsolidera skulder och göra det enklare att hålla koll på lånebetalningar.

Följande är fördelarna med saneringslån:

 • Samlar ihop alla skulder i ett enda lån.
 • Ger potential till lägre ränta och månadskostnad.
 • Ger enklare översikt över skulder.
 • Ger flexiblare betalningsplaner.
 • Möjlighet att hantera skulder på lång sikt.

Saneringslån kan vara ett bra sätt att få kontroll över skulderna och bör övervägas om du har flera olika skulder samtidigt. Det är dock viktigt att du ser över vilka alternativ du har och säkerställer att du väljer ett fördelaktigt saneringslån innan du bestämmer dig för att gå vidare med ett lån.

Nackdelar

Det finns få nackdelar med saneringslån, eftersom de endast erbjuds för låntagare om de kan förbättra deras ekonomi. Dock finns det några saker som kan ses som potentiella nackdelar.

Följande är nackdelarna med saneringslån:

 • Det är inte alltid säkert att du kan få ett saneringslån, eftersom långivare endast erbjuder dem om de kan förbättra låntagares ekonomi. Om ett saneringslån inte kunnat förbättra din ekonomi, så kommer du inte heller att kunna få det.
 • Du måste ofta ha en god återbetalningsförmåga för att kunna få ett saneringslån. Har du låg kreditvärdighet blir det ofta svårt att få ett saneringslån, även om det inte är helt omöjligt.

Saneringslån kan vara fördelaktiga i vissa situationer, dock behöver man vara medveten om att det inte alltid är säkert att man kan få dem och att det kommer att ställas höga krav på att man kan betala tillbaka dem, för att man ska kunna få dem.

Saneringslån trots skuld hos Kronofogden

Har du skulder hos Kronofogden kan du få saneringslån. Många långivare erbjuder nämligen saneringslån trots att man har skulder hos Kronofogden.

För att ta ett saneringslån trots skuld hos Kronofogden, gör så här:

 1. Skrolla upp till listan över saneringslån ovan.
 2. Bocka för Skuld hos Kronofogden med filterlådorna ovanför listan.
 3. Välj ett lån ur listan.

För att se alla lån du kan få trots skuld hos Kronofogden, såväl saneringslån som andra sorters lån, besök Lån trots skuld hos Kronofogden.

Relaterade sidor:

Saneringslån utan säkerhet

Många saneringslån har inga krav på säkerhet och om du är ute efter att saneringslån utan säkerhet så har du många alternativ att välja mellan.

För att ta ett saneringslån utan säkerhet, gör så här:

 1. Skrolla upp till listan över saneringslån ovan.
 2. Ange beloppet du söker ett saneringslån på.
 3. Välj ett lån ur listan.

Alla lån ovan är saneringslån utan säkerhet. Genom att ansöka om ett saneringslån hos någon av dem kan du säkerställa att du får ett lån utan att det ställs några krav på säkerhet.

Om du har svårt att få lån kan en medsökande vara till hjälp, och om du vill ta ett saneringslån med en medsökande, gör så här:

 1. Skrolla upp till listan över saneringslån ovan.
 2. Bocka för ”Medsökande” med filterlådorna ovanför listan.
 3. Välj ett lån ur listan.

Du kan även besöka sidan Lån med medsökande för att se alla lån du kan få med medsökande, såväl saneringslån som andra sorters lån.

Relaterade sidor:

Vanliga frågor och svar