Lån med utbetalning samma dag

Lån med utbetalning samma dag 2024

Vår erfarenhet och vårt engagemang för hög kvalitet: Med över 200 noggrant granskade recensioner, fler än 700 artiklar skrivna av experter, ett team bestående av branschkunniga personer och löpande uppdateringar varje månad arbetar vi för att du alltid ska få tillgång till tillförlitlig och aktuell information.

Därför kan du lita på Payup: Vårt engagerade expertteam arbetar målmedvetet för att tillhandahålla den senaste och mest relevanta informationen som stödjer dina beslut. Med ett starkt fokus på objektivitet, en datadriven metodik och transparens, strävar vi efter att vara din mest tillförlitliga källa till information. Varje ranking och betyg är noggrant underbyggt, vilket du kan läsa mer om antingen direkt vid produktbeskrivningen eller i våra detaljerade recensioner.

Läs mer om våra redaktionella riktlinjer.

När du använder vår tjänst anger du det lånebelopp du söker och dina lånepreferenser. Vi matchar dig sedan med långivare som kan uppfylla dina behov. Du slipper leta efter lämpliga långivare och kan istället fokusera på att jämföra de bästa alternativen. Vår tjänst är kostnadsfri, ej bindande och ingen kreditupplysning tas vid användning.
1 000
200 000
Är lånebehovet akut?

Ett urval av våra partners

FerratumFairloVivusLumifyBinlySaldo BankCredifi

Jämför lån med utbetalning samma dag

Vi hjälper dig att snabbt jämföra lån, sms-lån, snabblån och privatlån med utbetalning samma dag så att du ska kunna hitta det alternativ som bäst passar dig 2024. Ange helt enkelt det belopp du söker i lån nedan. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Hur mycket vill du låna?

Hittade 7 st. erbjudanden
Högst beviljandegrad hos Payup
Kreditbelopp
10 000 kr
Ränta
44%
Löptid
Löpande
Uppl.avgift
0 kr
Utb. Dygnet runt
Använder Creditsafe
Kontokredit
Stöd för Trustly
Utb. Samma Dag
Direkt utbetalning till Nordea, Handelsbanken, SEB och Swedbank. Utbetalning samma dag till alla andra banker vid ansökan på vardagar innan kl. 13.00.
Detaljerad information om Ferratum
EgenskapInformation
Kreditbelopp1 000 - 40 000 kr
Nominell ränta44%
Effektiv ränta54,05%
LöptidLöpande
KreditupplysningCreditsafe
Uppläggningsavgift0 kr
Aviseringsavgift0 - 19 kr/mån
Uttagsavgift0 kr
Förseningsavgifter
 • Påminnelseavgift: 60 kr
 • Dröjsmålsränta: 2,5% per månad
 • Inkassoavgift: 180 kr
Andra avgifter
 • Aviseringsavgift: Ingen avgift tillkommer för elektroniska fakturor som skickas via e-post. Vid mottagande av pappersfakturor per post tillkommer dock en avgift på 19 kr/månad.
UtbetalningstidFerratum genomför direkt utbetalning till Nordea, Handelsbanken, SEB och Swedbank. Utbetalning samma dag till alla andra banker vid ansökan på vardagar innan kl. 13.00.
Utbetalning under helg/kvällFerratum erbjuder utbetalning under helg/kväll.
BetalningsanmärkningarJa, Ferratum accepterar betalningsanmärkningar.
Räntefri periodNej, Ferratum erbjuder ingen räntefri period.
Samla lånNej, Ferratum erbjuder inte samlingslån.
MedsökandeNej, Ferratum tillåter inte medsökande.
Krav för att få ansöka
 • Minst 21 år gammal
 • Folkbokförd i Sverige
 • Inkomst på minst 24 000 kr/år
 • Inga aktiva skulder hos Kronofogden
Låna med mobilenJa, hos Ferratum kan du låna med mobilen.
Högkostnadskredit triangel

Det här är en högkostnads­kredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Räkneexempel: Ett lån om 25 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 30 958,33 kr (snitt 2580 kr per månad). Effektiv årsränta: 54,05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 43,9999835%. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr. Uttagsavgift 0 kr.

Topplista: Bästa lånen med utbetalning samma dag 2024

Vår metod

Vi utvärderade 17 st. långivare baserat på faktorer som informationsförmedling, kostnader, tillgänglighet, villkor, kundnöjdhet och ansökningsprocess. Vi bedömde även egenskaper som lånebelopp, löptider, räntor, avgifter, acceptans av medsökande och kundsupport. Valet av bästa långivare baserades på totalprestation för lån med utbetalning samma dag.

Här är vår topplista över de bästa lånen med utbetalning samma dag 2024. Vi har granskat och jämfört olika alternativ för att hjälpa dig hitta det bästa lånet för dina behov.

 • FairloBäst Överlag 2024
 • Saldo BankBäst för Låg Ränta
 • BinlyNyast
 • FerratumBäst för Låg Kreditvärdighet
 • LumifyBäst för Räntefri Period
 • VivusBäst för Kreditupplysning hos Creditsafe

Alla Lån med utbetalning samma dag 2024

Här hittar du en komplett översikt över alla alternativ för lån med utbetalning samma dag på den svenska marknaden. Listan innehåller både stora och små aktörer, med olika räntor och villkor, för att du ska kunna hitta det bästa alternativet för dig.

Definition av ”lån samma dag”

Lån samma dag, även kända som snabblån, erbjuder möjligheten att ansöka om ett lån eller en kredit och få pengarna utbetalda till ditt bankkonto samma arbetsdag. Detta är ofta en nödlösning för individer som behöver omedelbar ekonomisk hjälp för oväntade utgifter. Trots snabbheten i processen, är det viktigt att förstå de olika alternativen och att välja en pålitlig långivare.

Översikt över lånealternativ

Det finns flera olika alternativ för att låna pengar samma dag i Sverige, inklusive:

Varje alternativ har sina egna krav och villkor, och det är viktigt att förstå dessa innan man fattar ett beslut.

Relaterat: Sms-lån och snabblån som kan betalas ut under helger

Viktigheten av en pålitlig långivare

Att välja en pålitlig och ansvarsfull långivare är avgörande för att säkerställa en positiv upplevelse. Följande punkter bör beaktas när man väljer långivare:

 • Licens: Kontrollera att långivaren är registrerad och reglerad av Finansinspektionen. Alla långivare som listas på Payup uppfyller detta krav.
 • Villkor: Läs igenom lånevillkoren noggrant för att förstå räntor, avgifter och andra kostnader.
 • Recensioner: Kontrollera omdömen från tidigare kunder för att få en uppfattning om långivarens rykte. Alla Payup-betyg inkluderar sådana omdömen.

Förståelse för låneprocessen hos Payup

Att ansöka om ett lån samma dag hos Payup är relativt fritt från krångel och fungerar på följande sätt:

 1. Identifiera ditt behov: Bestäm vilken typ av lån och belopp du behöver.
 2. Jämför långivare: Använd vår jämförelsetjänst ovan för att hitta den bästa långivaren.
 3. Ansök online: Fortsätt till långivaren och fyll i ansökningsformuläret online, vanligtvis med hjälp av BankID.
 4. Vänta på godkännande: Många långivare erbjuder direktbesked om godkännande.
 5. Mottag pengarna: Om godkänd, överförs pengarna till ditt bankkonto samma dag.

Observera att kraven för att beviljas lån kan variera mellan olika långivare.

Krav och villkor

Krav och villkor för lån samma dag kan skilja sig åt beroende på långivare, men några vanliga krav är:

 • Ålderskrav: Minst 18 eller 20 år gammal, beroende på långivaren.
 • Inkomstkrav: De flesta långivare kräver en regelbunden inkomst.
 • Svenskt medborgarskap eller uppehållstillstånd: Måste vara bosatt i Sverige.
 • BankID: För att verifiera din identitet.

Det är viktigt att läsa de specifika kraven för varje långivare för att undvika missförstånd.

Du kan använda Payup för att ta reda på vilka krav en specifik långivare ställer. Klicka bara på Detaljer bredvid långivaren ovan och titta sedan under Krav.

Betalningsmetoder för utbetalningar samma dag: Trustly, Zimpler och Swish

För att kunna erbjuda utbetalningar samma dag använder de flesta långivare i Sverige avancerade betalningsmetoder som Trustly, Zimpler och Swish. Dessa tjänster möjliggör snabba och säkra överföringar direkt mellan långivare och låntagare utan dröjsmål.

 • Trustly: Trustly är en populär betalningsmetod som kopplar samman långivarens bankkonto med låntagarens, och tillåter omedelbar överföring av pengar. Processen sker helt i webbläsaren, och det enda som krävs från låntagaren är BankID. Pengarna finns tillgängliga på mottagarens konto nästan omedelbart.
 • Zimpler: Zimpler fungerar på ett liknande sätt som Trustly, med omedelbara överföringar som hanteras online. Även här behöver låntagaren bara BankID för att slutföra transaktionen.
 • Swish: Från 2023 har även Swish börjat användas av vissa långivare för att möjliggöra snabba utbetalningar. Till skillnad från Trustly och Zimpler, kräver Swish att låntagaren har Swish-appen installerad på sin mobiltelefon.

Dessa betalningsmetoder spelar en nyckelroll i att göra lån med utbetalning samma dag möjligt, och de är centrala för den moderna låneupplevelsen i Sverige. Genom att integrera dessa teknologier kan långivare säkerställa att pengarna når låntagarna så snabbt som möjligt, vilket är en kritisk faktor för många som söker snabblån.

Tidsramar för utbetalning samma dag

Tidsramarna för utbetalning samma dag varierar beroende på långivaren och banken. Vissa långivare kan erbjuda utbetalning inom några timmar, medan andra kan ta längre tid. Det är även viktigt att notera att helger och bankdagar kan påverka tidpunkten för utbetalningen. Därför bör låntagare noga kontrollera tidsramarna och se till att de uppfyller deras behov.

Eventuella avgifter och räntor

Lån med utbetalning samma dag kan innebära högre räntor och avgifter på grund av dess omedelbara natur. Nedan följer några avgifter som kan tillkomma:

 • Uppläggningsavgift: En engångskostnad för att behandla lånet.
 • Ränta: Variabel eller fast ränta som tillkommer på lånebeloppet.
 • Förseningsavgift: Om betalningar inte görs i tid.

Förståelse för dessa kostnader är avgörande för att välja det mest ekonomiskt fördelaktiga lånet. Du kan se vilka avgifter långivare har genom att klicka på Detaljer bredvid önskad långivare ovan.

Fördelar och Nackdelar med att låna pengar samma dag

Lån samma dag erbjuder omedelbar tillgång till finansiering, vilket kan vara mycket användbart i nödsituationer. Men, precis som alla finansiella produkter, kommer dessa lån med både fördelar och potentiella risker.

Flexibilitet och snabbhet

Lån med utbetalning samma dag erbjuder:

 • Snabb tillgång till kontanter: Perfekt för nödsituationer eller oväntade utgifter.
 • Flexibilitet: Möjlighet att välja mellan olika belopp och återbetalningstider.
 • Enklare ansökningsprocess: Online-ansökan gör processen bekväm och snabb.

Denna typ av lån ger låntagare möjlighet att snabbt lösa ekonomiska problem.

Potentiella risker och kostnader

Trots dess bekvämlighet, finns det risker och kostnader att vara medveten om:

 • Höga Räntor: Ofta högre jämfört med traditionella lån.
 • Potentiell Skuld: Om du inte kan betala tillbaka kan det leda till ökande skulder.
 • Kreditpoäng Påverkan: Missade betalningar kan negativt påverka din kreditpoäng.

Att noggrant överväga dessa risker är en viktig del av beslutsprocessen.

Alternativ till att låna samma dag

Även om lån samma dag erbjuder en omedelbar lösning på ekonomiska behov, finns det andra alternativ som kan övervägas. Dessa alternativ kan erbjuda liknande fördelar men med olika villkor och krav. Att förstå dessa alternativ kan hjälpa dig att göra ett mer informerat och genomtänkt val.

Kreditkort

Kreditkort kan fungera som ett snabbt och flexibelt alternativ. De erbjuder:

 • Omedelbar kredit: Tillgång till medel direkt.
 • Bonus och förmåner: Många kort erbjuder poäng och belöningar.
 • Ingen ränta: Om saldot betalas i sin helhet varje månad.

Det är dock viktigt att förstå avgifter och räntor för att undvika onödiga kostnader.

Övertrasseringar

En övertrassering kan erbjuda en tillfällig buffert om du behöver tillgång till extra pengar:

 • Flexibilitet: Du kan använda övertrasseringen när du behöver den.
 • Kostnader: Var medveten om eventuella räntor eller avgifter som kan tillkomma.
 • Snabb tillgång: Tillgängligt direkt via ditt bankkonto.

Diskutera detta alternativ med din bank för att förstå villkoren.

Lån från vänner eller familj

Att låna pengar från vänner eller familj kan vara ett alternativ utan formella krav:

 • Inga formaliteter: Ofta inga skriftliga avtal eller kreditkontroller.
 • Flexibel återbetalning: Kan förhandlas personligen.
 • Potentiella relationsproblem: Det kan finnas risk för spänningar i relationen om inte allt går som planerat.

Överväg detta alternativ noggrant och ha tydliga överenskommelser på plats.

Andra kortfristiga lånelösningar

Det finns andra kortfristiga lånelösningar som:

 • Kreditlinor: Flexibla lån där du bara betalar ränta på den del du använder.
 • Pantlån: Lån som ges mot säkerhet i form av personliga ägodelar.
 • Arbetsgivarlån: Vissa arbetsgivare erbjuder kortfristiga lån.

Varje alternativ har sina egna fördelar och nackdelar, så en jämförelse är viktig.

Rättigheter och skyldigheter som låntagare

När du ansöker om ett lån samma dag i Sverige, är det viktigt att förstå de rättigheter och skyldigheter som gäller. Det finns flera aspekter att tänka på, inklusive juridiska krav, konsumentskydd och eventuell försäkring som kan vara kopplad till lånet.

Konsumentskydd och lagar

I Sverige skyddas konsumenterna genom en rad lagar och förordningar som säkerställer att långivarna agerar på ett rättvist och transparent sätt. Till exempel regleras lånemarknaden genom Konsumentkreditlagen, som ger klara riktlinjer för hur långivare får marknadsföra och erbjuda lån. Detta innefattar tydlig information om räntor, avgifter och andra kostnader.

Personuppgiftsbehandling regleras också strikt, och långivare måste följa GDPR för att skydda låntagarnas integritet. Dessutom har låntagare rätt till ångerrätt, vilket ger dem möjlighet att ångra lånet inom en viss tid efter att avtalet har ingåtts.

Viktiga lagar och rättigheter att känna till inkluderar:

 • Konsumentkreditlagen: Skyddar konsumenterna genom att reglera villkoren för krediter.
 • GDPR: Skyddar personuppgifter och privatliv.
 • Ångerrätten: Ger låntagare rätt att ångra ett lån inom en specifik tidsram.

Försäkring och garanti

Försäkring och garantier kan erbjuda extra skydd och trygghet för låntagare. Vissa långivare kan erbjuda betalningsskydd, vilket ger skydd om du plötsligt skulle bli arbetslös eller sjukskriven och inte kan betala tillbaka lånet. Detta kan skapa ett skyddsnät och minska stressen om något oförutsett skulle inträffa.

Garantier kan också erbjudas under vissa omständigheter, där långivaren försäkrar att vissa villkor kommer att uppfyllas. Detta kan inkludera garantier om räntan, avgifterna eller tidsramarna för utbetalningen.

Att förstå dessa möjligheter kan hjälpa dig att välja det bästa lånet för din situation och skydda dig mot potentiella risker.

Kompletterande aspekter att överväga:

 • Betalningsskydd: En försäkring som kan hjälpa till om du inte kan betala tillbaka lånet.
 • Garantier från långivaren: Specifika löften eller villkor som långivaren kan erbjuda.

Genom att ha en djup förståelse för dina rättigheter och skyldigheter som låntagare, kan du navigera genom låneprocessen med större självförtroende och säkerhet. Detta kommer att hjälpa dig att fatta välgrundade beslut och säkerställa att du väljer det bästa lånet för dina individuella behov och omständigheter.

5 populära lån med utbetalning samma dag hos Payup

LångivarePayup betygmin. Beloppmax. Beloppmin. Räntamax. Räntamin. Löptidmax. Löptid
Ferratum 4,5/51 000 kr40 000 kr44%44%LöpandeLöpande
Fairlo 5,0/510 000 kr70 000 kr20%29%LöpandeLöpande
Vivus 3,5/52 000 kr50 000 kr44%44%LöpandeLöpande
Lumify 3,0/52 000 kr70 000 kr43,50%43,50%LöpandeLöpande
Binly 2,5/52 000 kr50 000 kr43,50%43,50%LöpandeLöpande

Vanliga frågor och svar

Nej, i Sverige är det ett lagkrav att en kreditupplysning tas när du ansöker om ett lån. Detta gäller även för snabba lån och lån samma dag. Kreditupplysningen används för att bedöma din betalningsförmåga och är en viktig del av långivarens riskbedömning.

En kreditupplysning kan tillfälligt sänka din kreditvärdighet. Men om du betalar tillbaka lånet i tid, bör det inte ha en långvarig negativ effekt.

Huruvida du kan återbetala lånet i förtid varierar mellan långivare. Vissa tillåter tidig återbetalning utan extra kostnad, medan andra kan ha avgifter för detta. Kontrollera villkoren innan du ingår avtalet.

Uteblivna betalningar kan leda till extra avgifter, högre räntor och en negativ inverkan på din kreditvärdighet. Det är bäst att kontakta din långivare direkt om du tror att du inte kan betala tillbaka i tid.

Ja, alla onlinelån som listas på Payup är säkra. De är registrerade hos och reglerade av Finansinspektionen (FI), vilket säkerställer att de följer alla lämpliga lagar och regler för lån.

Relaterad läsning