Samla SMS-Lån

Samla SMS-Lån: Lösa Dyra SMS- och Snabblån
Payup P icon
Sambla

Bästa samlingslånet för SMS-lån och snabblån 2024

Sambla är det bästa samlingslånet för SMS-lån och snabblån för lån på 50 000 kr enligt Payup. Sambla är en låneförmedlare som jämför privatlån och samlingslån upp till 600 000 kr. Sambla har över 39 anslutna samarbetspartners, vars låneerbjudanden du kan jämföra och välja mellan. Den effektiva räntan ligger mellan 4,54% - 33,18% och återbetalningstiden är mellan 1 och 15 år. Ansökan är inte bindande.

Räkneexempel: Ett lån om 150 000 kr, med en löptid på 12 år och en rörlig nominell ränta på 6,4% (effektiv ränta på 6,59%), resulterar i en total kostnad av 215 282 kr, fördelat på 144 månadsbetalningar om 1495 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.

Payups Topplista: Bästa samlingslånen för sms-lån och snabblån 2024

 • SamblaBäst Överlag 2024
 • MoankBäst för Låg Ränta
 • AnyfinBäst för Med Medsökande
 • NstartBäst för Skuld Hos Kronofogden
 • AdvisaBäst för Trots Betalningsanmärkning
 • LendoBäst för att Jämföra Flera Erbjudanden

Jämför 20 st. samlingslån för sms-lån och snabblån

Hur mycket vill du samla?
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst snittränta

När du ser ett räntespann, som 2,95 - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst snittränta beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till lägst ränta visas först.

Lägst räntespann

Sorteringsalternativet Lägst räntespann visar lånen baserat på deras lägsta möjliga ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.

Flest beviljade
Nyast
Hittade 20 st. erbjudanden
 • Offertgivning direkt efter ansökan
  Sambla logo

  Sambla

  Betyg: 4.0/5
  Lån mellan5 000 -
  600 000 kr
  Ränta4,54 -
  33,18%
  Löptid1 år -
  20 år
  Antal partners39 st.
  Låneförmedlare
  Accepterar medsökande
  Erbjuder samlingslån
  Räkneexempel: Ett lån om 150 000 kr, med en löptid på 12 år och en rörlig nominell ränta på 6,4% (effektiv ränta på 6,59%), resulterar i en total kostnad av 215 282 kr, fördelat på 144 månadsbetalningar om 1495 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.
 • Syftar till att sänka din ränta
  Anyfin logo

  Anyfin

  Betyg: 4.5/5
  Lån mellan1 -
  300 000 kr
  Ränta6,48 -
  19,9%
  Löptid1 år -
  10 år
  Uppl.avgift0 kr
  Accepterar medsökande
  Erbjuder samlingslån
  Räkneexempel: Besparingen blir 832 kr om ett lån på 10 000 kr flyttas till Anyfin vid följande exempel: Rörliga räntan går från 20.77% till 16.18%. Den nya månadskostnaden blir då 352 kr med 36 månaders återbetalningstid, den effektiva räntan blir 17.44% och det totala beloppet att återbetala 12 689 kr.

Alla Samlingslån för sms-lån och snabblån 2024

Hur det fungerar att samla sms-lån och snabblån

Att samla smålån, såsom sms-lån, snabblån, mikrolån och minilån, innebär att man tar ett större lån som man använder för att ersätta de andra mindre lånen. Denna process syftar till att förenkla den ekonomiska hanteringen genom att ersätta flera betalningar med en enda månadsbetalning. På så sätt har man bara ett lån att hålla reda på, vilket kan underlätta översikten över ens ekonomi och bidra till en mer strukturerad skuldbetalningsplan.

För att samla sms-lån, snabblån och andra smålån, gör så här:

 1. Skrolla upp till listan över samlingslån ovan.
 2. Ange det totala beloppet på alla de lån som du vill samla.
 3. Jämför långivarna, deras villkor och välj det samlingslån som passar dina behov bäst.

Innan man samlar sms-lån och snabblån är det viktigt att vara medveten om att samling av lån är en strategi för att förenkla betalningar och hantering av skulder. Utöver att samla lån kan det vara klokt att se över sin ekonomi och minska onödiga utgifter för att frigöra mer medel till skuldbetalning. Prioritering av skulder efter kostnad och att fokusera på att betala av de dyraste skulderna först kan också vara en effektiv strategi för att snabbare bli skuldfri.

Grundkrav för att samla smålån

För att kunna samla smålån krävs det att du uppfyller följande krav:

 • Du är myndig (18+ år gammal).
 • Du är folkbokförd i Sverige.
 • Du har ett bankkonto med en svensk bank.
 • Du har en tillräcklig inkomst för att betala tillbaka samlingslånet.

Uppfyller du kraven så kan du samla smålån, dock kan långivare i vissa fall ställa ytterligare krav som du kan behöva uppfylla, till exempel att du inte har några betalningsanmärkningar eller att du har en årsinkomst som överstiger ett specifikt belopp. För att se exakt vilka krav som krävs, klicka på Grundkrav bredvid ett lån ovan.

Relaterat: Samla lån trots betalningsanmärkning

Fördelar och potentiella nackdelar med att samla smålån

Det finns få nackdelar med att samla smålån, eftersom det endast görs om det kan vara fördelaktigt för dig, dock finns det vissa saker som kan ses som potentiella nackdelar som man behöver vara medveten om innan man bestämmer sig för att gå vidare med att samla lån.

Fördelarna med att samla smålån är flera och de inkluderar:

 • Enklare hantering: Genom att samla ihop flera mindre lån i ett större blir det enklare att hålla koll på betalningar och hantera sin ekonomi.
 • Lägre ränta: Ett samlingslån har oftast en lägre ränta än de befintliga smålånen, vilket leder till en lägre månadskostnad och därmed lägre total kostnad för lånen över tid.
 • En enda månadskostnad: Istället för att behöva hålla reda på flera olika månadskostnader, räntor och avgifter så betalar du bara en enda månadskostnad. Detta kan göra det lättare att hålla koll på betalningar och undvika missade betalningar samt leda till lägre månadskostnader.
 • Bättre kreditvärdighet: Genom att samla ihop lån och betala av dem i tid kan du förbättra din kreditvärdighet, vilket kan göra det lättare att få lån och krediter i framtiden.
 • Mindre stress: Att ha flera lån med olika villkor och räntor kan vara stressande och ta mycket tid och energi att hantera. Genom att samla lån blir det mindre att tänka på och man kan få en bättre överblick över sin ekonomi.

Trots fördelarna kan det dock finnas några potentiella aspekter med att samla smålån som kan ses som nackdelar, inklusive:

 • Längre återbetalningstid: Ett samlingslån kan ha en längre återbetalningstid än de befintliga små lånen, vilket kan innebära att man betalar för lånet under en längre tid.
 • Hög kreditvärdighet krävs: För att få ett samlingslån med en lägre ränta krävs ofta en hög kreditvärdighet. Om man har en dålig kreditvärdighet kan det vara svårt att få ett samlingslån, dock inte omöjligt.
 • Risk för ytterligare lån: När man betalar av befintliga lån genom att ta ett samlingslån kan det vara frestande att ta ytterligare lån. Detta kan leda till att man hamnar i en skuldfälla och svårigheter att betala av alla sina lån. Det blir alltid svårare att samla ihop smålån en andra gång efter att man redan samlat ihop dem en gång.

Innan du samlar smålån är det därför viktigt att du noga ser över och jämför de olika alternativen som du har, för att hitta det samlingslån som är bäst för din egna, unika ekonomi. Det är också viktigt att du är ansvarsfull och inte ansöker om nya lån efter att du samlat ihop dina befintliga smålån.

Ansökningsprocess för samlingslån

För att ansöka om att få samla dyra sms-lån och snabblån gör du så här:

 1. Skrolla upp till listan över samlingslån ovan.
 2. Ange det totala beloppet på alla de lån som du vill samla.
 3. Jämför långivarna, deras räntor och välj det samlingslån som passar dina behov bäst, och gå därefter vidare.
 4. Fyll i en ansökan.
 5. Signera med BankID och skicka in.

Långivaren kommer att behandla din ansökan och sedan ge dig ett besked om din ansökan beviljats. Om du blivit beviljad så kommer långivaren att kontakta dig, ni går igenom din ekonomi och därefter kommer långivaren att lösa av dina skulder. Dina smålån kommer sedan att ersättas med det nya lånet och du kommer att få en ny faktura på posten som du betalar nästkommande månader.

Hjälp och resurser vid behov av rådgivning

Om det känns komplicerat att samla sms-lån, framförallt om du inte gjort det förut eller inte vet hur du ska börja, så finns det alltid hjälp du kan få för att underlätta processen.

För att få hjälp med att samla dina sms-lån kan du göra så här:

 1. Besök Hallåkonsument.se.
 2. Uppsök en budget- och skuldrådgivare i din kommun.
 3. Be om hjälp, råd och vägledning om hur du ska göra för att samla dina lån.

Kom ihåg att alla långivare som erbjuder samlingslån oftast hjälper dig genom hela processen, så att du aldrig behöver känna dig osäker innan och under tiden som du samlar dina lån. Ansöker du om ett samlingslån, kommer långivaren vägleda dig genom processen så att du vet vad du behöver göra och hur det kommer att fungera att samla dina lån.

Samlingslån med medsökande, medlåntagare eller borgensman

Om du vill samla sms-lån och snabblån med en medsökande, medlåntagare eller borgensman, har du flera alternativ du kan välja mellan.

För att samla smålån med medsökande, gör så här:

 1. Skrolla upp till listan över samlingslån ovan.
 2. Bocka för ”Medsökande” med filterlådorna ovanför listan.
 3. Välj ett lån ur listan.

När du samlar sms-lån med en medsökande kommer du att behöva ansöka om samlingslånet via en låneförmedlare. Du kommer att fylla i din ansökan, välja att du vill samla dina lån och att du vill ta med en medsökande på din ansökan och därefter skickar du in den. Låneförmedlaren kommer behandla din ansökan och sedan ge dig svar med låneerbjudanden som du kan få. Du väljer det låneerbjudande som passar dig och du använder sedan lånet för att lösa av dina skulder.

Samla sms-lån och snabblån genom traditionella banker

Även bankerna, till exempel SEB, Handelsbanken, Nordea, Swedbank, Länsförsäkringar och Danske Bank, gör det möjligt att samla sms-lån och snabblån hos dem, dock marknadsförs inte lånen som samlingslån, istället presenteras de som privatlån och blancolån, och när du fyller i en ansökan väljer du att du vill ”samla lån”, därefter kommer banken att hjälpa dig genom resten av processen.

För att samla sms-lån och snabblån med din bank, gör därför så här:

 1. Välj att ansöka om ett privatlån eller ett blancolån med din bank.
 2. Välj att du vill samla lån när du fyller i ansökningsformuläret.
 3. Fyll i resten av formuläret och skicka in.

Banken kommer att behandla din ansökan och sedan ge dig ett besked. Om din ansökan beviljas så kommer banken att kontakta dig så att du kan gå vidare och samla dina lån hos din bank.

Alternativa benämningar på samlingslån

Lån som kan användas för att samla dyra sms-lån och snabblån kallas många olika saker. Några av de vanligaste namnen på lånen är hopbakslån, omstartslån, nystartslån, samlingslån, skuldfinansieringslån och saneringslån. Lånen betecknar samma sorts lån: Lån som du kan använda för att samla ihop dina dyra sms-lån och snabblån i ett enda lån.

5 populära samlingslån för sms-lån och snabblån hos Payup

LångivarePayup betygmin. Beloppmax. Beloppmin. Räntamax. Räntamin. Löptidmax. LöptidAnsökningskravUppläggningsavgiftAviseringsavgiftKreditupplysningLåneförmedlare (Banker)Not
Anyfin 4,5/51 kr300 000 kr6,48%19,9%12 mån120 månÅlder: 18 år
Inkomst: Bedöms individuellt
0 kr0 krUCNej
Nstart 3,5/530 000 kr500 000 kr17,80%27,95%24 mån180 månÅlder: 18 år
Inkomst: 22 000 kr/mån
995 kr29 kr/månUCNej
Bank Norwegian 3,0/55 000 kr600 000 kr8,29%19,99%12 mån180 månÅlder: 23 år
Inkomst: Deklarerad inkomst
0 - 399 kr0 - 19 kr/månUCNej
Northmill 4,5/51 000 kr50 000 kr7,90%25,90%LöpandeLöpandeÅlder: 18 år
Inkomst: 10 000 kr/mån
0 kr19 kr/månUCNej
Svea Bank 3,0/510 000 kr400 000 kr8,40%25,95%24 mån180 månÅlder: 20 år
Inkomst: 180 000 kr/årMåste ha en årsinkomst på minst 180 000 kr/år. Önskar du låna 200 000 kr eller mer så måste du ha en medlåntagare som tjänar minst 90 000 kr/år. Vid betalningsanmärkningar så får du bara låna mindre belopp, dock så är inkomstkravet också mindre då: 120 000 kr/år.
495 kr25 - 45 kr/månUCNej

Vanliga frågor och svar