Samla Lån med Betalningsanmärkning

Samla Lån med Betalningsanmärkning
Payup P icon
Sambla

Bästa samlingslånet med betalningsanmärkning 2024

Sambla är det bästa samlingslånet med betalningsanmärkning för lån på 50 000 kr enligt Payup. Sambla är en låneförmedlare som jämför privatlån och samlingslån upp till 600 000 kr. Sambla har över 39 anslutna samarbetspartners, vars låneerbjudanden du kan jämföra och välja mellan. Den effektiva räntan ligger mellan 4,54% - 33,18% och återbetalningstiden är mellan 1 och 15 år. Ansökan är inte bindande.

Räkneexempel: Ett lån om 150 000 kr, med en löptid på 12 år och en rörlig nominell ränta på 6,4% (effektiv ränta på 6,59%), resulterar i en total kostnad av 215 282 kr, fördelat på 144 månadsbetalningar om 1495 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.

Payups Topplista: Bästa samlingslånen med betalningsanmärkning 2024

 • SamblaBäst Överlag 2024
 • MoankBäst för Låg Ränta
 • AnyfinBäst för Med Medsökande
 • NstartBäst för Skuld Hos Kronofogden
 • AdvisaBäst för Trots Betalningsanmärkning
 • LendoBäst för att Jämföra Flera Erbjudanden

Jämför 17 st. samlingslån med betalningsanmärkning

Hur mycket vill du samla?
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst snittränta

När du ser ett räntespann, som 2,95 - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst snittränta beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till lägst ränta visas först.

Lägst räntespann

Sorteringsalternativet Lägst räntespann visar lånen baserat på deras lägsta möjliga ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.

Flest beviljade
Nyast
Hittade 17 st. erbjudanden
 • Offertgivning direkt efter ansökan
  Sambla logo

  Sambla

  Betyg: 4.0/5
  Lån mellan5 000 -
  600 000 kr
  Ränta4,54 -
  33,18%
  Löptid1 år -
  20 år
  Antal partners39 st.
  Låneförmedlare
  Accepterar medsökande
  Erbjuder samlingslån
  Räkneexempel: Ett lån om 150 000 kr, med en löptid på 12 år och en rörlig nominell ränta på 6,4% (effektiv ränta på 6,59%), resulterar i en total kostnad av 215 282 kr, fördelat på 144 månadsbetalningar om 1495 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.
 • Syftar till att sänka din ränta
  Anyfin logo

  Anyfin

  Betyg: 4.5/5
  Lån mellan1 -
  300 000 kr
  Ränta6,48 -
  19,9%
  Löptid1 år -
  10 år
  Uppl.avgift0 kr
  Accepterar medsökande
  Erbjuder samlingslån
  Räkneexempel: Besparingen blir 832 kr om ett lån på 10 000 kr flyttas till Anyfin vid följande exempel: Rörliga räntan går från 20.77% till 16.18%. Den nya månadskostnaden blir då 352 kr med 36 månaders återbetalningstid, den effektiva räntan blir 17.44% och det totala beloppet att återbetala 12 689 kr.

Alla Samlingslån med Betalningsanmärkning 2024

Grundläggande om samlingslån och betalningsanmärkningar

Samlingslån, ett koncept som även är känt under olika benämningar som hopbakslån, omstartslån, nystartslån, skuldfinansieringslån, saneringslån, omstruktureringslån och konsolideringslån, har blivit en alltmer populär lösning för individer som vill få kontroll över sin ekonomiska situation. Dessa olika termer reflekterar de många sätten som ett samlingslån kan hjälpa individer att omstrukturera och hantera sina skulder.

I sin mest grundläggande form, innebär ett samlingslån att man sammanför flera mindre skulder – såsom kreditkortsskulder, blancolån, smålån och andra typer av krediter – till ett enda, större lån. Syftet med detta är att förenkla skuldhanteringen, ofta genom att erbjuda en lägre ränta och en längre återbetalningstid jämfört med de ursprungliga skulderna. Genom att göra så kan en skuldsatt person minska sin månatliga betalningsbörda och få en tydligare överblick över sin ekonomi.

I samband med samlingslån blir frågan om betalningsanmärkningar särskilt relevant. En betalningsanmärkning är en notering som görs när en person inte har kunnat betala av sina skulder i tid, vilket kan vara skadligt för den individens kreditvärdighet. I Sverige registreras dessa anmärkningar hos kreditupplysningsföretag och kan påverka en persons möjligheter att få lån, hyra bostad, eller till och med i vissa fall påverka anställningsmöjligheter. Att ha en betalningsanmärkning kan göra det svårare att bli godkänd för ett nytt lån eller kredit, men det är inte omöjligt.

Relaterat: Samla lån med låg kreditvärdighet

Ansökningsprocessen

Att ansöka om ett samlingslån kan vara en process som kräver noggrann planering och förståelse för de olika stegen som ingår. Det är viktigt att vara väl förberedd för att öka chanserna för godkännande, särskilt om man har betalningsanmärkningar.

Steg för steg: Hur ansöker man?

Processen att ansöka om ett samlingslån börjar med en grundlig utvärdering av din ekonomiska situation och slutar med att du får ett beslut från långivaren. Varje steg i denna process är avgörande för att säkerställa att du får det bästa möjliga lånet för din situation.

 1. Utvärdering av ekonomisk situation: Först och främst, gör en grundlig genomgång av din ekonomiska situation. Detta inkluderar en inventering av alla befintliga skulder, räntor, och månatliga betalningar.
 2. Sök efter lämpliga långivare: Identifiera banker eller finansinstitut som erbjuder samlingslån, och som accepterar ansökande med betalningsanmärkningar. Jämför villkor, räntor och avgifter.
 3. Förbered ansökan: Samla ihop all nödvändig information och dokument som behövs för ansökan. Var noggrann och uppriktig i din ansökan för att öka dina chanser för godkännande.
 4. Skicka in ansökan: Skicka in din ansökan antingen online eller genom ett personligt besök hos långivaren. Vissa institut kan också kräva ett personligt möte.
 5. Vänta på svar: Efter att ansökan är inskickad, kommer det en utvärderingsprocess. Långivaren gör en kreditbedömning baserad på de inlämnade uppgifterna.
 6. Godkännande och låneavtal: Om ansökan godkänns, kommer du att få ett låneavtal. Läs igenom detta noggrant och förstå alla villkor innan du signerar.
 7. Utbetalning av lån: Efter att avtalet är signerat, kommer lånet att betalas ut. Vanligtvis används pengarna först för att lösa de befintliga skulderna.

Nödvändiga dokument och information

När du ansöker om ett samlingslån, är det viktigt att ha tillgång till all relevant information om din ekonomi. I Sverige kan processen förenklas genom användning av BankID, som möjliggör en säker och smidig hantering av din ansökan.

 • Personbevis eller ID-handlingar: I de flesta fall används BankID för att bekräfta din identitet.
 • Kreditupplysning: Långivaren kommer begära tillåtelse att inhämta en kreditupplysning.
 • Information om nuvarande skulder: Detaljer om befintliga lån och skulder, inklusive kreditorer och återstående belopp.

Tidsram för godkännande och utbetalning

Förståelse för tidsramen från ansökan till godkännande och slutligen utbetalning är avgörande för att planera din ekonomi. Denna tidsram kan variera beroende på flera faktorer, inklusive långivarens behandlingstid och detaljerna i din ekonomiska situation.

 • Behandlingsprocessen: Kan variera från några dagar till några veckor, beroende på långivaren och komplexiteten i din ekonomiska situation.
 • Utbetalning av lån: Efter godkännande och undertecknande av låneavtalet, tar det vanligtvis några dagar till en vecka för pengarna att bli tillgängliga och för att lösa befintliga skulder.

Det är viktigt att under hela processen vara noggrann och realistisk. Att samla lån kan vara en värdefull strategi för att återfå kontroll över sin ekonomi, men det kräver en detaljerad plan och en förståelse för de långsiktiga konsekvenserna av ett sådant beslut.

Ekonomiska strategier och tips

Att hantera sin ekonomi effektivt är avgörande, särskilt när man har en betalningsanmärkning. Nedan syftar vi till att ge användbara strategier och tips för att inte bara hantera din nuvarande ekonomiska situation men också förbättra din framtida kreditvärdighet.

Hur man hanterar sin ekonomi med en betalningsanmärkning

Att ha en betalningsanmärkning kräver en noggrann och disciplinerad inställning till ekonomisk förvaltning. Nedan följer praktiska steg som kan underlätta ekonomisk hantering och bidra till en stabilare ekonomisk framtid.

 1. Budgetering: Skapa en detaljerad budget som inkluderar alla inkomster och utgifter. Detta hjälper dig att få en klar bild av din ekonomiska situation och identifiera områden där du kan minska kostnader.
 2. Prioritera skulder: Betala av de skulder med högst ränta först, samtidigt som du håller dig till minimibetalningarna på andra skulder.
 3. Kommunikation med kreditgivare: Tveka inte att kontakta dina kreditgivare om du har svårigheter att betala. Många är villiga att diskutera betalningsplaner eller förändra villkor.

Tips för att förbättra kreditvärdigheten

Din kreditvärdighet är inte hugget i sten – det finns åtgärder du kan vidta för att förbättra den över tid. Nedan följer konkreta tips för att höja din kreditvärdighet, även i närvaro av betalningsanmärkningar.

 1. Regelbundna betalningar: Se till att betala alla räkningar och avbetalningar i tid. Regelbundenhet och punktlighet i betalningar är kritiskt.
 2. Undvik nya skulder: Försök att inte ta på dig nya skulder medan du arbetar med att förbättra din kreditvärdighet.
 3. Kontrollera kreditrapporter: Se till att regelbundet granska dina kreditrapporter för felaktigheter och se till att korrigera dem om de finns.

Läs mer: Hur kan jag förbättra min kreditvärdighet?

Alternativa lösningar till samlingslån

För de som kanske inte är lämpliga kandidater för samlingslån, eller som söker alternativa vägar för att hantera sina skulder, följer nedan en översikt av andra möjliga lösningar och vägar att utforska.

 1. Budget- och skuldrådgivning: Sök hjälp från kommunens budget- och skuldrådgivning. De erbjuder kostnadsfri vägledning och hjälp för att hantera din ekonomi effektivt.
 2. Förhandla med kreditgivare: Försök förhandla direkt med dina kreditgivare för att minska räntor eller omstrukturera skulder.
 3. Informella betalningsplaner: I vissa fall kan du komma överens om en informell betalningsplan med dina kreditgivare, vilket kan hjälpa till att minska månatliga betalningsbelopp.

Att hantera skulder med en betalningsanmärkning är en utmaning, men med rätt strategier och disciplin kan du arbeta mot en stabilare och mer säker ekonomisk framtid.

Juridiska och regelmässiga aspekter

Att förstå de juridiska och regelmässiga aspekterna är en viktig del av att hantera skulder och betalningsanmärkningar. Nedan syftar vi att ge en översikt över lagar och regler som påverkar kredit och betalningsanmärkningar, samt att belysa konsumenträttigheter och skyldigheter.

Lagar och regler kring kredit och betalningsanmärkningar

I Sverige regleras hanteringen av kredit och betalningsanmärkningar av flera lagar som syftar till att skydda både kreditgivare och konsumenter. Dessa lagar säkerställer att processen för att samla, använda och dela kreditinformation sker på ett rättvist och transparent sätt.

 • Kreditupplysningslagen: Denna lag reglerar hur kreditupplysningsföretag får samla in och använda information om individers och företags kreditförhållanden. Det inkluderar regler om hur betalningsanmärkningar registreras och till vilken grad de får användas.
 • Inkassolagen: Reglerar hur fordringar får drivas in. Inkassoföretag och borgenärer måste följa strikta riktlinjer när det gäller att kräva betalning av skulder.
 • Dataskyddsförordningen (GDPR): Skyddar individens personuppgifter. Det inkluderar information som samlas in i samband med kreditprövningar och betalningsanmärkningar.
 • Konsumentkreditlagen: Ställer krav på kreditgivare att genomföra lämpliga kreditprövningar innan lån ges, för att säkerställa att låntagare har förmåga att återbetala lånet.

Konsumenträttigheter och skyldigheter

Som konsument är det viktigt att känna till sina rättigheter och skyldigheter i samband med kredit och betalningsanmärkningar. Dessa rättigheter och skyldigheter spelar en viktig roll i hur man kan hantera sin ekonomiska situation och interagera med kreditgivare och inkassobolag.

 • Rätt till information: Konsumenter har rätt att få information om vilka uppgifter som samlats in om dem hos kreditupplysningsföretag, inklusive detaljer om eventuella betalningsanmärkningar.
 • Rätt till rättelse: Om informationen som samlats in är felaktig, har konsumenten rätt att begära en rättelse av dessa uppgifter.
 • Skyldigheter vid lån: Konsumenter har en skyldighet att noga läsa och förstå villkoren för lån och krediter de ingår, och att följa dessa villkor, inklusive att göra betalningar i tid.
 • Rätt till reklamation: Konsumenter har rätt att klaga om de anser att de har behandlats orättvist av kreditgivare eller inkassoföretag.

Förståelse för dessa juridiska och regulatoriska aspekter är avgörande för att kunna navigera i den komplexa världen av kredit och skulder. Det är även viktigt för att skydda sig själv som konsument och att förstå sina rättigheter och skyldigheter i förhållande till lån och krediter.

Fallstudier och användarexempel

För att belysa hur processen att samla lån fungerar i praktiken, speciellt för de med betalningsanmärkningar, kan det vara lärorikt att titta på verkliga fallstudier. Dessa exempel visar hur olika individer har hanterat sina skulder och de utmaningar de har mött längs vägen. Lärdomarna från dessa fall kan ge värdefulla insikter och hjälpa andra i liknande situationer.

Verkliga exempel på personer som samlat lån med betalningsanmärkningar

Denna del av artikeln presenterar verkliga fallstudier av individer som har stått inför utmaningen att samla sina lån trots att de har betalningsanmärkningar. Dessa exempel ger en inblick i de praktiska aspekterna och de reella konsekvenserna av att hantera skulder under svåra förhållanden.

 • Ekonomin återhämtar sig efter ekuldkonsolidering: En individ med flera småskulder och en betalningsanmärkning lyckades samla alla skulder under ett samlingslån med lägre ränta. Denna åtgärd minskade personens månadskostnader och ledde till en mer hanterbar och strukturerad betalningsplan. Som ett resultat förbättrades individens ekonomiska situation, och personens kreditbetyg började återhämta sig.
 • Utmaningarna med att hitta lämpligt lån: En person med en betalningsanmärkning stötte på svårigheter att bli godkänd för ett samlingslån. Genom att söka genom en låneförmedlare hittades slutligen en lämplig långivare, även om räntan var högre än vanligt. Detta ledde till att personen kunde konsolidera sina skulder, vilket resulterade i en enklare skuldhantering och en minskad stressnivå.

Lärdomar och insikter från dessa fall

Genom att studera dessa fallstudier kan vi dra viktiga lärdomar om hur man effektivt kan hantera skuldsituationer med betalningsanmärkningar. Dessa insikter kan vara ovärderliga för dem som befinner sig i liknande situationer och söker vägar att förbättra sin ekonomiska stabilitet.

 • Tillgängligheten av samlingslån: Även med en betalningsanmärkning finns det möjligheter att få samlingslån, men det kan kräva mer forskning och eventuellt högre räntor.
 • Vikten av att jämföra erbjudanden: Det är viktigt att noggrant jämföra olika långivares erbjudanden för att hitta det mest fördelaktiga lånet.
 • Betydelsen av budgetering: En grundlig budget är nyckeln till framgångsrik skuldhantering, särskilt efter att ha konsoliderat skulder.
 • Långsiktig planering: Att konsolidera skulder är bara ett steg i processen; att upprätthålla god ekonomisk disciplin och planering är avgörande för långsiktig ekonomisk hälsa.

Dessa fallstudier och användarexempel visar att även om det kan vara utmanande att samla lån med betalningsanmärkningar, är det inte omöjligt. Med rätt strategi och verktyg kan individer återta kontrollen över sin ekonomi och skapa en ljusare finansiell framtid.

5 populära samlingslån som accepterar betalningsanmärkning hos Payup

LångivarePayup betygmin. Beloppmax. Beloppmin. Räntamax. Räntamin. Löptidmax. LöptidAnsökningskravUppläggningsavgiftAviseringsavgiftKreditupplysningLåneförmedlare (Banker)Not
Anyfin 4,5/51 kr300 000 kr6,48%19,9%12 mån120 månÅlder: 18 år
Inkomst: Bedöms individuellt
0 kr0 krUCNej
Nstart 3,5/530 000 kr500 000 kr17,80%27,95%24 mån180 månÅlder: 18 år
Inkomst: 22 000 kr/mån
995 kr29 kr/månUCNej
Northmill 4,5/51 000 kr50 000 kr7,90%25,90%LöpandeLöpandeÅlder: 18 år
Inkomst: 10 000 kr/mån
0 kr19 kr/månUCNej
Svea Bank 3,0/510 000 kr400 000 kr8,40%25,95%24 mån180 månÅlder: 20 år
Inkomst: 180 000 kr/årMåste ha en årsinkomst på minst 180 000 kr/år. Önskar du låna 200 000 kr eller mer så måste du ha en medlåntagare som tjänar minst 90 000 kr/år. Vid betalningsanmärkningar så får du bara låna mindre belopp, dock så är inkomstkravet också mindre då: 120 000 kr/år.
495 kr25 - 45 kr/månUCNej
Marginalen Bank 4,0/525 000 kr500 000 kr6,45%17,99%24 mån180 månÅlder: 20 år
Inkomst: 200 000 kr/år
0 kr10 - 29 kr/månUCNej

Vanliga frågor och svar