Bästa Bankerna För Att Samla Lån

Upptäck De Bästa Bankerna För Att Samla Lån 2024
Payup P icon
Sambla

Låneförmedlaren som samarbetar med de bästa bankerna för att samla lån 2024

Sambla är låneförmedlaren som samarbetar med de bästa bankerna för att samla lån enligt Payup 2024. Sambla är en låneförmedlare som jämför privatlån och samlingslån upp till 600 000 kr. Sambla har över 39 anslutna samarbetspartners, vars låneerbjudanden du kan jämföra och välja mellan. Den effektiva räntan ligger mellan 4,54% - 33,18% och återbetalningstiden är mellan 1 och 15 år. Ansökan är inte bindande.

Räkneexempel: Ett lån om 150 000 kr, med en löptid på 12 år och en rörlig nominell ränta på 6,4% (effektiv ränta på 6,59%), resulterar i en total kostnad av 215 282 kr, fördelat på 144 månadsbetalningar om 1495 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.

Payups Topplista: Bästa bankerna för att samla lån 2024

 • SamblaBäst Överlag 2024
 • MoankBäst för Låg Ränta
 • AnyfinBäst för Med Medsökande
 • NstartBäst för Skuld Hos Kronofogden
 • AdvisaBäst för Trots Betalningsanmärkning
 • LendoBäst för att Jämföra Flera Erbjudanden

Jämför 20 st. alternativ för att samla lån

Hur mycket vill du samla?
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst snittränta

När du ser ett räntespann, som 2,95 - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst snittränta beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till lägst ränta visas först.

Lägst räntespann

Sorteringsalternativet Lägst räntespann visar lånen baserat på deras lägsta möjliga ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.

Flest beviljade
Nyast
Hittade 20 st. erbjudanden
 • Offertgivning direkt efter ansökan
  Sambla logo

  Sambla

  Betyg: 4.0/5
  Lån mellan5 000 -
  600 000 kr
  Ränta4,54 -
  33,18%
  Löptid1 år -
  20 år
  Antal partners39 st.
  Låneförmedlare
  Accepterar medsökande
  Erbjuder samlingslån
  Räkneexempel: Ett lån om 150 000 kr, med en löptid på 12 år och en rörlig nominell ränta på 6,4% (effektiv ränta på 6,59%), resulterar i en total kostnad av 215 282 kr, fördelat på 144 månadsbetalningar om 1495 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.
 • Syftar till att sänka din ränta
  Anyfin logo

  Anyfin

  Betyg: 4.5/5
  Lån mellan1 -
  300 000 kr
  Ränta6,48 -
  19,9%
  Löptid1 år -
  10 år
  Uppl.avgift0 kr
  Accepterar medsökande
  Erbjuder samlingslån
  Räkneexempel: Besparingen blir 832 kr om ett lån på 10 000 kr flyttas till Anyfin vid följande exempel: Rörliga räntan går från 20.77% till 16.18%. Den nya månadskostnaden blir då 352 kr med 36 månaders återbetalningstid, den effektiva räntan blir 17.44% och det totala beloppet att återbetala 12 689 kr.

Alla Samlingslån 2024

Vad innebär det att samla lån?

Att samla lån, även känt som skuldkonsolidering, är processen att kombinera flera små lån och krediter till ett större lån. Detta gör det möjligt för låntagaren att hantera sin skuld mer effektivt, ofta med bättre villkor såsom lägre ränta eller längre återbetalningstid. Målet är att förenkla den ekonomiska situationen och minska den totala månadskostnaden för skulder.

Vanliga typer av lån som ofta samlas inkluderar:

Att kombinera dessa skulder till ett större lån kan minska den totala räntekostnaden och förenkla ekonomisk hantering.

Huvudsyftet med att samla lån är att förenkla ekonomin. Genom att kombinera flera mindre lån och krediter till ett större lån, kan man uppnå flera fördelar som direkt påverkar den ekonomiska hälsan. Det handlar inte bara om att minska antalet betalningar varje månad, utan även om möjligheten att sänka den totala månadskostnaden och få en lägre ränta. Att samla lån kan även ha en positiv effekt på kreditvärdigheten på lång sikt, eftersom det blir lättare att sköta betalningarna punktligt.

Exempel på hur man kan samla lån: Antag att du har tre olika krediter: en kreditkortsskuld på 20 000 kr med 15% ränta, ett privatlån på 40 000 kr med 10% ränta, och en kvarstående skuld på en köpt produkt på 10 000 kr med 20% ränta. Tillsammans innebär detta en total skuld på 70 000 kr med en genomsnittlig ränta som är högre än vad många samlingslån erbjuder. Genom att samla dessa lån till ett enda lån med, låt säga, 7% ränta, kan du inte bara minska din månatliga betalning utan även spara pengar på lägre räntekostnader över tid. Dessutom förenklas din månatliga administration då du endast behöver förhålla dig till en betalning istället för tre.

Att samla lån kan vara ett effektivt sätt att ta kontroll över din ekonomi, men det är viktigt att noggrant överväga de nya villkoren och se till att de verkligen gynnar din situation på lång sikt.

Hur samlingslån fungerar

När du ansöker om att samla dina lån, granskar den nya långivaren din ekonomiska situation, inklusive din inkomst, skulder och kreditvärdighet. Baserat på denna information erbjuder långivaren ett nytt lån med specifika villkor såsom ränta och löptid. Det nya lånet används sedan för att betala av de tidigare skulderna. Detta lämnar dig med endast ett lån att hantera, vilket kan bidra till en mer överskådlig ekonomisk situation.

Faktorer att överväga innan du samlar dina lån

Innan du beslutar dig för att samla dina lån till ett enda lån är det viktigt att noggrant överväga en rad faktorer. Dessa kan påverka din ekonomiska situation både på kort och lång sikt. Här nedan utforskar vi de mest relevanta aspekterna som räntor, löptider, avgifter och kostnader samt hur ditt beslut kan påverka din kreditvärdering.

Räntor

Räntan på ditt nya samlingslån kommer att ha en direkt inverkan på din totala återbetalningskostnad. En lägre ränta kan potentiellt spara dig tusentals kronor över tid. Det är dock viktigt att jämföra den effektiva räntan – den totala årliga kostnaden för lånet, inklusive alla avgifter – mellan ditt nuvarande lån och det föreslagna samlingslånet. Ibland kan ett lån med lägre nominell ränta faktiskt bli dyrare på grund av olika avgifter.

Löptider

Löptiden på ditt samlingslån, det vill säga hur lång tid du har på dig att betala tillbaka det, kan påverka både din månadskostnad och den totala räntekostnaden. En längre löptid kan minska din månatliga betalning men öka den totala summan du betalar i ränta. Å andra sidan kan en kortare löptid öka din månatliga betalning men minska den totala kostnaden för lånet.

Avgifter och kostnader

När du samlar lån är det viktigt att vara medveten om alla associerade avgifter och kostnader. Dessa kan inkludera uppläggningsavgifter, aviseringsavgifter, tidiga återbetalningsavgifter för de befintliga lånen och eventuella årliga serviceavgifter. Alla dessa avgifter bör tas med i beräkningen när du jämför kostnaderna för att samla dina lån jämfört med att behålla dem som de är.

Kreditvärderingens påverkan

Att samla lån kan påverka din kreditvärdering på flera sätt. Å ena sidan kan det förbättra din kreditvärdighet över tid genom att minska antalet utestående skulder och visa att du kan hantera ditt skuldåtagande ansvarsfullt. Å andra sidan kan en ny kreditförfrågan och det initiala upptagandet av ett nytt lån tillfälligt minska din kreditvärdighet. Det är därför viktigt att inte ansöka om flera samlingslån samtidigt, eftersom flera kreditförfrågningar kan ha en negativ inverkan.

Innan du går vidare med att samla dina lån är det viktigt att göra en grundlig analys av din nuvarande ekonomiska situation och de erbjudanden du har tillgängliga. Att samla lån kan erbjuda en väg till en enklare och mer hanterbar ekonomi, men det är viktigt att beslutet baseras på en genomtänkt jämförelse av de olika alternativen.

Bedömning av de bästa bankerna för att samla lån

Att välja rätt bank för att samla dina lån är ett viktigt beslut som kan ha stor inverkan på din ekonomiska framtid. Nedan följer en guide om hur du identifierar de bästa bankerna för att samla lån, vilka kriterier som är viktiga att överväga, hur du jämför erbjudanden, samt hur du använder recensioner och kundomdömen för att fatta ett informerat beslut.

Kriterier för urval av banker

När du utvärderar banker för att samla dina lån, bör du överväga följande kriterier:

 1. Räntor och avgifter: Jämför de effektiva räntorna och eventuella avgifter för att hitta det mest fördelaktiga erbjudandet. Tänk på att även små skillnader i ränta kan innebära stora skillnader i kostnad över tid.
 2. Flexibilitet och löptider: Se till att banken erbjuder flexibla återbetalningsplaner och löptider som passar din ekonomiska situation. Längre löptider kan sänka din månadskostnad, men också öka den totala räntekostnaden.
 3. Kundservice: En bank med god kundservice och tillgänglig rådgivning kan göra processen enklare och mer anpassad till dina behov. Det är viktigt att känna sig trygg och förstådd i sin bankkontakt.
 4. Digitala tjänster: Möjligheten att hantera ditt lån online, genom app eller webbtjänster, erbjuder bekvämlighet och överskådlighet. Jämför bankernas digitala erbjudanden.
 5. Extra förmåner: Vissa banker erbjuder ytterligare förmåner såsom försäkringar eller rabatter på andra tjänster för lånkunder. Dessa kan lägga till värde utöver själva låneerbjudandet.

Jämförelse av olika bankers erbjudanden

När du har fastställt vilka kriterier som är viktigast för dig, är nästa steg att aktivt jämföra olika bankers erbjudanden. Använd jämförelsesajter, bankernas egna webbplatser, och eventuellt finansiella rådgivare för att samla information. Notera skillnaderna i räntor, avgifter, flexibilitet och de extra tjänster som erbjuds. Att noggrant väga dessa aspekter mot varandra kan hjälpa dig att identifiera det mest fördelaktiga alternativet för din situation.

Recensioner och kundomdömen

Recensioner och kundomdömen kan ge värdefulla insikter i bankernas servicekvalitet och kunders upplevelser. Webbplatser som Trustpilot, sociala medier och forum kan vara bra källor för att hitta omdömen. Tänk på att enskilda negativa omdömen inte nödvändigtvis representerar bankens service som helhet, men ett mönster av klagomål inom specifika områden (som kundservice eller dolda avgifter) bör tas på allvar.

Genom att metodiskt använda dessa kriterier och resurser för att utvärdera dina alternativ, kan du göra ett välgrundat val av bank för att samla dina lån. Kom ihåg att det slutgiltiga valet bör baseras på en kombination av ekonomiska villkor och personlig bekvämlighet med bankens service och stöd.

Hur man ansöker om att samla lån

Att ansöka om att samla lån kan kännas överväldigande, men genom att följa en tydlig steg-för-steg-guide och förbereda nödvändiga dokument och information i förväg, kan du göra processen smidigare och undvika vanliga misstag. Här är en detaljerad guide för att hjälpa dig genom ansökningsprocessen.

Steg-för-steg-guide

Att ansöka om att samla dina lån är en process som kräver noggrann förberedelse och förståelse för de olika stegen. Här följer en steg-för-steg-guide som hjälper dig att navigera genom ansökningsprocessen på ett effektivt sätt.

 1. Utvärdera din ekonomiska situation: Gör en grundlig översyn av din nuvarande ekonomiska situation, inklusive alla lån och skulder du önskar samla. Detta inkluderar att notera räntor, löptider, och månatliga betalningar.
 2. Jämför erbjudanden från olika banker: Använd kriterierna som diskuterats tidigare för att jämföra erbjudanden från olika banker. Titta på räntor, avgifter, och vilken flexibilitet de erbjuder för återbetalning.
 3. Ansök online eller i bankkontor: Beroende på bankens process, kan du behöva ansöka online genom deras hemsida eller personligen på ett bankkontor. Följ instruktionerna noggrant.
 4. Gå igenom kreditbedömning och förhandling: Banken kommer att genomföra en kreditbedömning baserat på din ansökan. Var beredd på att förhandla om villkoren för ditt lån.
 5. Underteckna avtalet och konsolidera dina lån: När du har kommit överens om villkoren med banken, undertecknar du låneavtalet. Banken kommer sedan att använda de nya lånebeloppen för att lösa dina befintliga skulder, och du börjar din nya betalningsplan.

Vanliga misstag att undvika

När du ansöker om att samla lån är det lätt att göra misstag som kan påverka din ekonomiska framtid. Nedan listas vanliga fallgropar att undvika för att säkerställa en smidig process.

 • Att inte jämföra noggrant: Att missa att jämföra erbjudanden från olika banker kan leda till att du inte får det bästa möjliga avtalet.
 • Att underskatta totala kostnaden: Kom ihåg att räkna med alla avgifter och den totala räntekostnaden över lånets löptid, inte bara den månatliga betalningen.
 • Att inte läsa det finstilta: Viktig information om avgifter, förtida inlösen och andra villkor finns ofta i det finstilta. Se till att du förstår alla villkor innan du undertecknar.
 • Att övervärdera din betalningsförmåga: Att ta ett nytt lån med en återbetalningsplan som är orealistisk för din budget kan leda till ekonomiska problem framöver.

Genom att noggrant förbereda och undvika dessa vanliga misstag kan du göra processen att samla dina lån till en mer hanterbar och mindre stressfylld upplevelse.

Alternativ till traditionella banker

Utöver de traditionella bankerna finns det ett antal alternativa långivare som erbjuder möjligheten att samla lån. Dessa inkluderar onlineplattformar och peer-to-peer-långivare som kan erbjuda konkurrenskraftiga villkor. Här är några exempel och en översikt över deras för- och nackdelar.

 1. Lendo: En jämförelsetjänst som låter dig jämföra erbjudanden från flera långivare baserat på din ansökan.
 2. Zmarta: Liknande Lendo, erbjuder Zmarta en jämförelsetjänst för olika typer av lån inklusive samlingslån, med möjligheten att se erbjudanden från flera långivare.
 3. Klarna: Känd för sina betalningslösningar i e-handeln, erbjuder Klarna också finansieringstjänster som kan användas för att konsolidera skulder, beroende på erbjudandena i ditt land.
 4. Enklare: En tjänst som hjälper konsumenter att samla sina lån och krediter genom att matcha dem med lämpliga långivare baserat på deras ekonomiska situation.

Det är viktigt att notera att tillgängligheten av dessa tjänster kan variera beroende på var du bor, och vissa kanske inte erbjuds i ditt land.

Fallstudier och verkliga exempel

Fallstudier och verkliga exempel kan ge värdefull insikt och inspiration för de som överväger att samla sina lån. Genom att lyssna till andra personers erfarenheter kan man få en djupare förståelse för processen, potentiella fallgropar och framgångsfaktorer. Här presenteras sammanfattningar av två fallstudier som belyser olika aspekter och lärdomar från processen att samla lån.

Fallstudie 1: Annas resa mot en enklare ekonomi

 • Bakgrund: Anna hade ackumulerat flera krediter och smålån under årens lopp, med varierande räntor och återbetalningsvillkor. Trots att hon hade en stabil inkomst, kände hon sig överväldigad av att hantera flera betalningar varje månad.
 • Process: Anna beslutade sig för att undersöka möjligheten att samla sina lån efter att ha läst om fördelarna. Hon jämförde erbjudanden från flera banker och onlinelångivare, med fokus på räntor och avgifter. Slutligen valde hon en bank som erbjöd en konkurrenskraftig ränta och en flexibel återbetalningsplan.
 • Resultat: Genom att samla sina lån lyckades Anna sänka sin månatliga betalning och minska den totala räntekostnaden. Processen förenklade även hennes ekonomihantering avsevärt, vilket gav henne bättre översikt och mer mental ro.
 • Lärdomar: Annas fall visar på vikten av att noggrant jämföra olika alternativ innan man tar ett beslut. Det understryker också betydelsen av att se över sina ekonomiska vanor för att undvika att hamna i en liknande situation igen.

Fallstudie 2: Eriks erfarenhet med oväntade avgifter

 • Bakgrund: Erik beslutade sig för att samla sina kreditkortsskulder och ett privatlån för att minska sina månadskostnader. Han lockades av ett lågt annonserat ränta från en onlineplattform.
 • Process: Efter att ha ansökt och blivit godkänd upptäckte Erik att det fanns flera dolda avgifter som inte hade varit tydliga i det initiala erbjudandet. Dessa inkluderade en uppläggningsavgift och en årlig serviceavgift, vilket gjorde lånet dyrare än han först trott.
 • Resultat: Även om Erik lyckades samla sina skulder och få en lägre månatlig betalning, var de totala kostnaderna för lånet högre än vad han hade förväntat sig på grund av de extra avgifterna.
 • Lärdomar: Eriks fall understryker vikten av att alltid läsa det finstilta och fråga om alla möjliga avgifter innan man accepterar ett låneerbjudande. Det påminner oss också om att inte bara fokusera på den annonserade räntan utan att även beakta den effektiva räntan som inkluderar alla avgifter.

Dessa fallstudier visar att medan konsolidering av lån kan erbjuda betydande fördelar, är det viktigt att göra en grundlig efterforskning och förstå alla villkor och avgifter innan man fattar ett beslut. Genom att lära av andras erfarenheter kan man undvika vanliga fallgropar och göra mer informerade val.

4 populära banker som erbjuder samlingslån hos Payup

LångivarePayup betygmin. Beloppmax. Beloppmin. Räntamax. Räntamin. Löptidmax. LöptidAnsökningskravUppläggningsavgiftAviseringsavgiftKreditupplysningLåneförmedlare (Banker)Not
Bank Norwegian 3,0/55 000 kr600 000 kr8,29%19,99%12 mån180 månÅlder: 23 år
Inkomst: Deklarerad inkomst
0 - 399 kr0 - 19 kr/månUCNej
Northmill 4,5/51 000 kr50 000 kr7,90%25,90%LöpandeLöpandeÅlder: 18 år
Inkomst: 10 000 kr/mån
0 kr19 kr/månUCNej
Svea Bank 3,0/510 000 kr400 000 kr8,40%25,95%24 mån180 månÅlder: 20 år
Inkomst: 180 000 kr/årMåste ha en årsinkomst på minst 180 000 kr/år. Önskar du låna 200 000 kr eller mer så måste du ha en medlåntagare som tjänar minst 90 000 kr/år. Vid betalningsanmärkningar så får du bara låna mindre belopp, dock så är inkomstkravet också mindre då: 120 000 kr/år.
495 kr25 - 45 kr/månUCNej
Marginalen Bank 4,0/525 000 kr500 000 kr6,45%17,99%24 mån180 månÅlder: 20 år
Inkomst: 200 000 kr/år
0 kr10 - 29 kr/månUCNej

Vanliga frågor och svar