Köpa resa på avbetalning

Köpa resa på avbetalning: Bästa alternativen 2024

Vår erfarenhet och vårt engagemang för hög kvalitet: Med över 200 noggrant granskade recensioner, fler än 700 artiklar skrivna av experter, ett team bestående av branschkunniga personer och löpande uppdateringar varje månad arbetar vi för att du alltid ska få tillgång till tillförlitlig och aktuell information.

Därför kan du lita på Payup: Vårt engagerade expertteam arbetar målmedvetet för att tillhandahålla den senaste och mest relevanta informationen som stödjer dina beslut. Med ett starkt fokus på objektivitet, en datadriven metodik och transparens, strävar vi efter att vara din mest tillförlitliga källa till information. Varje ranking och betyg är noggrant underbyggt, vilket du kan läsa mer om antingen direkt vid produktbeskrivningen eller i våra detaljerade recensioner.

Läs mer om våra redaktionella riktlinjer.

När du använder vår tjänst anger du det lånebelopp du söker och dina lånepreferenser. Vi matchar dig sedan med långivare som kan uppfylla dina behov. Du slipper leta efter lämpliga långivare och kan istället fokusera på att jämföra de bästa alternativen. Vår tjänst är kostnadsfri, ej bindande och ingen kreditupplysning tas vid användning.
1 000
300 000
Har du andra lån du vill samla?
Vill du ansöka med en medsökande?

Ett urval av våra partners

Bank NorwegianCoop MedMera BankBrixoSvea BankNylånBankyMarginalen BankFairloLeasyThorn PrivatFinans

Jämför reseköp på avbetalning

Vi hjälper dig att snabbt jämföra reseköp på avbetalning så att du ska kunna hitta det alternativ som bäst passar dig 2024. Ange helt enkelt det belopp du söker i lån nedan. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Hur mycket kostar resan?

Hittade 27 st. erbjudanden
Samarbetar med flest långivare
Lånebelopp
50 000 kr
Ränta
5,20 -
33,99%
Löptid
1 år -
20 år
Antal partners
40
Låneförmedlare
Accepterar medsökande
Använd lån åt reseköpet
Detaljerad information om Advisa
EgenskapInformation
Lånebelopp5 000 - 600 000 kr
Nominell ränta5,20% - 33,99%
Effektiv ränta5,30% - 33,99%
Löptid1 år - 20 år
KreditupplysningUC
UppläggningsavgiftBeror på långivare
AviseringsavgiftBeror på långivare
UtbetalningstidAdvisa genomför utbetalning till alla banker inom 1-2 arbetsdagar.
Utbetalning under helg/kvällAdvisa erbjuder inte utbetalning under helg/kväll.
BetalningsanmärkningarJa, Advisa accepterar betalningsanmärkningar.
Räntefri periodNej, Advisa erbjuder ingen räntefri period.
Samla lånJa, Advisa erbjuder samlingslån.
MedsökandeJa, Advisa tillåter medsökande.
Antal samarbetspartnersAdvisa samarbetar med 40 olika banker och långivare.
Krav för att få ansöka
 • Minst 18 år gammal
 • Folkbokförd i Sverige
 • Inkomst på minst 10 000 kr/mån
 • Inga aktiva skulder hos Kronofogden
Låna med mobilenJa, hos Advisa kan du låna med mobilen.
Räkneexempel: Ett lån om 310 000 kr, med en löptid på 12 år och en rörlig nominell ränta på 6,94% (effektiv ränta på 7,17%), resulterar i en total kostnad av 457 643 kr, fördelat på 144 månadsbetalningar om 3178 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.

Topplista: Bästa lånen för att delbetala en resa 2024

Vår metod

Vi utvärderade 30 st. långivare baserat på faktorer som informationsförmedling, kostnader, tillgänglighet, villkor, kundnöjdhet och ansökningsprocess. Vi bedömde även egenskaper som lånebelopp, löptider, räntor, avgifter, acceptans av medsökande och kundsupport. Valet av bästa långivare baserades på totalprestation för reseköp på avbetalning.

Här är vår topplista över de bästa lånen för att delbetala en resa 2024. Vi har granskat och jämfört olika alternativ för att hjälpa dig hitta det bästa lånet för dina behov.

 • AdvisaBäst Överlag 2024
 • MoankBäst för Låg Ränta
 • ValdaNyast
 • VivusBäst för Låg Kreditvärdighet
 • Bank NorwegianBäst för Stora Belopp
 • LumifyBäst för Räntefri Period
 • SamblaBäst för att Jämföra Flera Erbjudanden
 • BrixoBäst för Snabb Utbetalning

Olika alternativ att köpa resor på avbetalning

Resor med nära och kära kan vara underbara upplevelser, men utlandssemestrar är inte alltid billiga, framförallt om man planerar att resa med familjen.

För den som vill delbetala en utlandsresa så finns det olika lösningar att tillgå, som kan göra det lättare för plånboken.

Nedan följer tre av de populäraste sätten att köpa resor på avbetalning:

Det finns för- och nackdelar med samtliga.

Semesterlån

När man talar om reselån eller semesterlån så syftar man i regel på privatlån som inte har något krav på säkerhet, eller ”blancolån” som de också kallas, och med säkerhet så menar man objekt eller föremål som man pantsätter för att försäkra lånet, som exempelvis en bostad vid bolån eller en bil vid billån.

Med privatlånen kan man finansiera resan och sedan återbetala lånet månadsvis tills det är slutbetalt.

Det finns några fördelar men också nackdelar som man bör känna till när man köper resan på avbetalning med ett semesterlån:

Fördelar

 • Oftast det billigaste alternativet, jämfört med kontokrediter eller kreditkort.
 • Eftersom man lånar en fast summa pengar, till skillnad mot exempelvis kontokrediter, så behöver man inte låna mer än man behöver.
 • Går att planera in kostnaden för lånet i sin budget och veta exakt hur mycket man kommer betala varje månad för lånet innan man ansöker om lånet, och om man därefter bedömer att man har råd med lånet å kan man gå vidare eller om det är för dyrt så kan man prova ett annat, eller avstå.
 • Går att ansöka genom låneförmedlare, som med bara en ansökan återkopplar med offerter från flera olika långivare, som man sedan kan jämföra och räkna på, och därefter välja att antingen gå vidare med eller inte. Ansökningar som görs genom låneförmedlare är inte bindande.
 • Ofta det billigaste alternativet.
 • Stort utbud av lån, såsom lån där kreditupplysningen inte görs hos Upplysningscentralen, korttidslån som långtidslån, med mera.

Nackdelar

 • Till skillnad mot kreditkort så tillkommer det oftast inga som helst förmåner med privatlån, som annars kan tillkomma med kreditkort, såsom priority pass på flygplatsen, tillgång till lounge access, en kostnadsfri och kompletterande reseförsäkring, med mera.

Kontokredit

Kontokrediter skiljer sig från privatlån på några viktiga sätt. Främst så handlar det om en kredit, och inte ett lån, vilket betyder att krediten inte betalas ut till ens privata bankkonto utan istället så har man tillgång till den online genom kreditgivarens hemsida. Vid behov så kan man föra över pengar från krediten till sitt privata bankkonto.

Vissa onlinekrediter har ingen årsavgift, vilket betyder att man inte betalar något årligen för att få tillgång till krediten, istället så är kostnaden den ränta man betalar på krediten som man förbrukar.

Även med kontokrediter så finns det både för- och nackdelar som man bör känna till.

Med kontokrediter så finns det också både för- och nackdelar.

Fördelar

 • Eftersom att det handlar om en kredit, som man kan nyttja vid behov, så kan det ge en ökad flexibilitet för kredittagaren. Till exempel kan man använda en del av krediten för att betala för resan, och därefter ha lite utrymme över ifall ytterligare behov skulle finnas.
 • Har i de allra flesta fall direkta utbetalningar, vilket innebär att ifall behovet skulle uppstå så kan man ha pengarna på kontot relativt omgående, till skillnad mot andra lösningar som privatlån eller kreditkort, där en ansökan först behöver göras, behandlas och sedan behöver krediten betalas ut eller kortet skickas ut.

Nackdelar

 • Oftast dyrare än privatlån.
 • Medför risk att man använder mer i kredit än man ursprungligen hade tänkt.

Kreditkort/Resekort

Kreditkort och resekort är några av de fördelaktigaste sätten att delbetala resan på.

Det finns även andra tips man kan ta till om man inte vill delbetala resan, men ändå vill ta del av förmånerna som man kan få med resekort (för tips på hur man kan göra, läs lite längre ner).

Även med resekort finns det både för- och nackdelar.

Fördelar

 • Kan ge tillgång till kostnadsfria förmåner såsom prioritets pass och tillgång till lounge på flygplatsen, kompletterande försäkringar såsom köpskydd och reseförsäkringar, med mera.
 • Ger en ökad flexibilitet eftersom att det är en kredit och inte ett lån. Med andra ord kan man nyttja krediten utefter behov, ifall ett behov skulle uppstå både inför eller under resan.
 • Har i många fall bonussystem och rabatter som man kan få med korten. Med vissa kort kan man samla poäng vid varje köp, och därefter växla in dem mot rabatter eller till och med pengar tillbaka om man har ett cashback kort. Exempel på ett resekort med cashback är exempel Marginalen Traveller.

Nackdelar

 • Kan vara dyrare än privatlån eftersom kreditkort i många fall (dock inte alltid) har en årsavgift som man behöver betala varje år för kortet, samt kan ha en något högre ränta jämfört med privatlån (dock även här inte alltid), varför det är bra att man jämför utbudet av kreditkort med utbudet av privatlån innan man väljer att gå vidare med ett alternativ. Se en lista över resekort.
 • Även med kreditkort så gäller samma nackdel som vid kontokrediter: det finns en risk att man använder mer i kredit än man ursprungligen var ute efter. Med privatlån ansöker man om ett belopp, får det utbetald och vet därefter exakt hur mycket lånet kommer att kosta. Med krediter är det istället flexibilitet som gäller, och ju mer man spenderar ju mer kommer man att behöva betala tillbaka i ränta.

Bonustips: Ta del av kreditkortsförmåner utan delbetalning

Om du inte är ute efter att köpa din resa på avbetalning så kan du, med följande guide, fortfarande ta del av förmånerna som du kan få med resekort, utan att du behöver betala något för dem alls:

 1. Eftersom kreditkort enligt lag behöver erbjuda ett visst antal räntefria dagar på din kredit så betyder det att om du återbetalar en kredit inom ett visst antal dagar så behöver du inte betala någon ränta för krediten.
 2. Välj ett billigt kreditkort som erbjuder reseförmåner som du vill ta del av.
 3. Använd kortet för att köpa resebiljetterna.
 4. Återbetala därefter krediten direkt, så att ingen ränta för krediten tillkommer.
 5. Förmånerna som kortet erbjuder gäller nu för ditt reseköp, och du har inte behövt betala någon ränta på krediten.

Alternativet som passar dig

När du planerar att köpa en resa på avbetalning så kan det vara bra att fråga sig om man endast vill delbetala resan, eller om man är ute efter något mer, som exempelvis en ökad flexibilitet eller någon slags buffert som man kan använda vid behov.

För den som endast vill delbetala resan så är ett reselån det fördelaktigaste alternativet. För den som söker en slags flexibilitet kan en kontokrediten vara ett effektivare alternativ. För den som vill ha rabatter, bonusar och förmåner i samband med reseköpet, samt vill ta del av kostnadsfria försäkringar, m.m, så kan resekortet vara det rätta alternativet.

Som tidigare nämnt så brukar resekort vara det dyraste alternativet, på grund av att en årsavgift också kan tillkomma för kortet, men det är inte givet att någon kredit behöver vara dyrare än någon annan. Därför handlar det om vad man är ute efter: flexibilitet eller delbetalning av resan helt enkelt, och när man vet vad man är ute efter så kan man enklare fatta ett beslut.

Jämför kontokrediter och privatlån

Ovan hittar du samtliga kontokrediter och privatlån för delbetalning av resa.

Genom att fylla i det belopp du söker finansiering för, så listas samtliga kreditlösningar som finns på marknaden, privatlån och kontokredit. Jämför räntorna och villkoren, och välj därefter den lösning som är mest fördelaktig och som du tycker passar dig bäst.

För att endast se kontokrediter i listan, bocka för Kontokredit med filterlådorna ovanför listan.

För att sedan se resekort, besök sidan för resekort och se om du hittar ett resekort som kan verka intressant för dig.

Andra alternativ

För den som vill finansiera sin resa på andra sätt, som exempelvis genom Svea Bank eller Klarna, så finns det även sådana möjligheter. Nedan listas exempel på några.

Finansiering genom Svea

Svea Bank är en kredittjänst som erbjuder delbetalningar av köp och diverse handel, som exempelvis köp av resor, och att ansöka om möjlighet till delbetalning görs enkelt genom Svea Banks hemsida.

Svealånet är Svea Banks privatlånelösning och är ett lån med en låg ränta, jämfört med andra lösningar, som man kan ansöka om ifall man vill dela upp betalningen för sin resa på flera månader.

Läs mer om Sveas lösningar på Sveas hemsida

Delbetala med Klarna

Klarna är en annan populär kreditlösning som gör det möjligt för kunder att delbetala köp och betala för dem under några månaders tid. Klarna funkar för resor precis lika bra som det fungerar för andra köp, och samma sak som gäller för Svea gäller även för Klarna. Mer hos Klarna.

Att tänka på innan du köper en resa på avbetalning

Trots att ovannämnda alternativ kan hjälpa dig på traven så finns det en del saker du bör veta om innan du väljer att gå vidare med att köpa din nästa semester på avbetalning.

Först och främst är det av yttersta vikt att du ser över din ekonomi, räknar på lånet och ser till så att du verkligen har råd med, och klarar av att återbetala lånet enligt tidsplan.

Glöm heller inte att efterfrågan på flygbiljetter samt hotellrum är större under sommarhalvåret, eller under högsäsong. Om du istället väljer att exempelvis åka utomlands under lågsäsongen så kan resan med största sannolikhet bli mycket billigare.

Det är också en god idé att spara ihop så mycket pengar som möjligt på egen hand, för att försöka betala av så mycket av resan som möjligt och inte låna mer pengar än du behöver. På så sätt slipper du ansöka om större lån och behöver inte betala lika mycket i ränta för lånet.

Så fungerar återbetalningen

Alla krediter behöver betalas tillbaka, och dessa återbetalningar görs vanligtvis varje månad.

När du ansöker om lån så bestämmer du också en löptid. Kostnaden för lånet räknas därefter ut och delas upp på antalet år som lånet är tänkt att återbetalas. Därefter så får man en faktura på posten varje månad avseende det belopp som man behöver betala tillbaka den månaden.

De allra flesta återbetalningar kan man lägga på autogiro och låta dras automatiskt från ens bankkonto varje månad. Hur man går tillväga för att göra detta förklaras oftast av den bank som man är kund hos.

När man köper en resa på avbetalning är det alltså i princip ett annat ord för att köpa en resa på faktura. Betalningen för resan delas upp och man får därefter en faktura avseende återbetalningsbeloppet varje månad.

Med vissa kreditgivare kan man även välja att få fakturan på e-post, vilket gör att man kan slippa få pappersfakturor med posten varje månad.

Relaterat: Kan man låna pengar med e-faktura?

Köpa resa på avbetalning trots betalningsanmärkningar

Vissa långivare erbjuder semesterlån och semesterkrediter trots att man har betalningsanmärkningar sedan tidigare. Oftast kan nackdelen vara att lånen är dyrare än de andra alternativ som kanske har lite striktare krav, dock så bör man jämföra lånen och se om man hittar ett fördelaktigt lån, som accepterar anmärkningar, och som kan passa ens egna önskemål bäst.

När man har betalningsanmärkningar sedan tidigare är det extra viktigt att man räknar på lånet och gör sig säker på att man kommer att ha råd med månadskostnaden som lånet kommer att resultera i, innan man väljer att gå vidare med ett visst lån.

Relaterat: Hur man kan förbättra sin kreditvärdighet

Exempel på lån: Delbetala en resa utan UC

LångivarePayup betygmin. Beloppmax. Beloppmin. Räntamax. Räntamin. Löptidmax. Löptid
Brixo 4,5/510 000 kr100 000 kr28,95%28,95%36 mån72 mån
Fairlo 5,0/510 000 kr70 000 kr20%29%LöpandeLöpande
Loanstep 4,0/510 000 kr25 000 kr22,59%22,59%1 mån36 mån
Extralånet 3,0/510 000 kr50 000 kr27,95%27,95%48 mån120 mån
Cashbuddy 3,5/55 000 kr25 000 kr29,55%29,55%12 mån60 mån

Vanliga frågor och svar

Med privatlån och krediter kan man delbetala vad som helst, som exempelvis en resa.

Olika alternativ kostar olika mycket, därför är det viktigt att jämföra kreditalternativen innan man väljer att gå vidare med någon. Välj ett alternativ som passar din budget.

Ja. Det finns vissa kreditalternativ som beviljas trots tidigare betalningsanmärkning. Bocka för Accepterar betal.anmärkning ovan för att se kreditgivare som beviljar resekredit trots betalningsanmärkning.

Att förstå skillnaden mellan lån och kredit är viktigt för att kunna fatta välgrundade beslut om ekonomi. Båda innebär ...Läs mer

Relaterad läsning