Kom igång

Låna Pengar Till Resa: Bästa Reselånen 2023

Av Johan Karlsson | Uppdaterad

Brixo

Bästa reselånet 2023 enligt Payup

Brixo är det bästa reselånet för lån på 50 000 kr enligt Payup. Hos Brixo kan du ansöka om en kredit mellan 3000 kr och 50 000 kr. Kreditupplysningen utförs hos Bisnode, och lånet betalas ut samma dag som din ansökan godkänns. Efter de första två månaderna har du möjlighet att utöka ditt kreditutrymme. Du kan då ansöka om en högre kreditgräns genom "Mina Sidor" på Brixos hemsida.

Se ränta och villkor
Räkneexempel: Ett lån om 10 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 28,95% (effektiv ränta på 33,10%), resulterar i en total kostnad av 11 640 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 970 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Payups Topplista: Bästa reselånen 2023

Jämför 30 st. reselån

Vi hjälper dig jämföra 30 st. långivare, kreditgivare och banker som erbjuder reselån för att du ska kunna hitta det alternativ som bäst passar dig 2023. Ange helt enkelt det belopp du söker i lån nedan. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Hur mycket kostar resan?
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst effektiv snittränta När du ser ett effektivt räntespann, som 2,95 - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska effektiva ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst effektiv snittränta beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till lägst ränta visas först.
Lägst effektivt räntespannSorteringsalternativet Lägst effektivt räntespann visar lånen baserat på deras lägsta möjliga effektiva ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.
Flest beviljade
Nyast
 • Brixo logo

  Brixo

  Betyg: 4.0/5
  Kredit mellan3 000 -
  50 000 kr
  Effektiv ränta33,10%
  LöptidLöpande
  Uppl.avgift0 kr
  Använder Bisnode
  Kontokredit
  Stöd för Swish
  Reselån
  Räkneexempel: Ett lån om 10 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 28,95% (effektiv ränta på 33,10%), resulterar i en total kostnad av 11 640 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 970 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.
 • Ger svar på ansökan direkt
  Advisa logo

  Advisa

  Betyg: 4.5/5
  Lån mellan5 000 -
  600 000 kr
  Effektiv ränta4,54 -
  33,18%
  Löptid1 år -
  20 år
  Antal partners40 st.
  Låneförmedlare
  Accepterar medsökande
  Reselån
  Räkneexempel: Ett lån om 600 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 7,95% (effektiv ränta på 8,25%), resulterar i en total kostnad av 626 150 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 52 179 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.

Att låna pengar till resa

Längtar du efter nya äventyr? Känner du för att åka på en resa med familjen? Då behöver ekonomin inte vara något hinder. Idag finns det möjligheter att låna pengar till resan och delbetala den under flera månaders tid, vilket gett upphov till begreppen ”semesterlån” och ”reselån”. Men vad innebär det egentligen och vad bör man tänka på innan man skickar in en låneansökan?

Så fungerar det

Du kan låna pengar till en resa på flera sätt. Kanske har du redan en del besparingar som kan täcka en del av semestern, men inte allt, då kan ett privatlån täcka för resten.

Privatlån finns i många olika former, som exempelvis privatlån utan säkerhet eller onlinekrediter, där respektive har olika för- och nackdelar (som förklaras nedan). Resekort är ett annat alternativ som kan hjälpa täcka för resekostnaden. Nedan följer mer information om alternativen.

Hur du ansöker om reselån / resekrediter

Ansökningar görs idag enklast genom internet. Jämför lånen och välj ett lån som kan passa dig, dina behov och dina förutsättningar, och gå därefter vidare till långivarens hemsida. Ansökningar verifieras med BankID och i regel så ges besked på inskickad ansökan inom 1-3 arbetsdagar, dock finns det vissa långivare som ger besked direkt. Ifall ett lån beviljats så betalas det vanligtvis ut inom några arbetsdagar.

Reselån: Vilka alternativ man har

Privatlån

Det fördelaktigaste alternativet för att köpa en resa på avbetalning är genom ett så kallat reselån, som egentligen bara är ett ord som syftar på privatlån utan krav på säkerhet. När man talar om lån utan säkerhet så talar man om lån där pengarna kan användas åt vad som helst, som exempelvis till att betala för en resa. Med andra ord så kan man använda lånet för att betala för resan, och därefter så återbetalar man lånet månatligen tills det är återbetalt.

Fördelen med privatlån är att det oftast är det billigaste alternativet. Dock finns det andra alternativ, som både är bättre än privatlån på vissa sätt, men även mindre bra på andra sätt. De följer nedan.

Onlinekrediter

Ett annat alternativ är att onlinekrediter, eller kontokrediter som de också kallas.

Till skillnad mot privatlån så betalas en onlinekredit inte ut till ens privata bankkonto, istället får man tillgång till krediten genom kreditgivarens hemsida, och vid behov så överför man beloppet man behöver från onlinekrediten till ens privata bankkonto. Ränta tillkommer endast för det belopp som man fört över.

Fördelen med onlinekrediter är att det kan ge en ökad flexibilitet. Onlinekrediten finns passiv och vid behov så kan man föra över. Dock är nackdelen att onlinekrediter oftast är dyrare.

Ifall man inte behöver flexibiliteten och ifall man vet hur mycket resan kommer att kosta så kan ett privatlån funka väl. Man ansöker om beloppet man behöver och återbetalar det därefter enligt plan. Söker man lite mer flexibilitet så kan onlinekrediter vara ett alternativ. En årskostnad kan i vissa fall tillkomma för krediten och krediträntan kan vara högre, men då har man en kredit som man kan använda sig utav ifall behovet någon gång skulle uppstå, även under resan.

Kreditkort

Ett resekort är ett tredje alternativ att betala för resan på med kredit. Fördelarna med resekort är flera, dock så finns det också nackdelar som man bör känna till.

Precis som vid onlinekrediter så kan kreditkort ge en ökad flexibilitet. Vidare kan kreditkort även ge förmåner som man får tillgång till när man använder kortet i handeln. Exempel på dessa kan vara kompletterande reseförsäkringar, poängsystem som kan leda till billigare flygbiljetter i framtiden, tillgång till lounge på flygplatsen eller priority pass när man köar in till flyget. Olika resekort har olika förmåner och att jämföra resekort kan hjälpa en med att hitta ett optimalt kort som kan passa en själv.

Dock är nackdelen, precis som vid onlinekrediter, att resekort också oftast är dyrare än privatlån. De flesta resekort har en årsavgift som man betalar för att ha tillgång till krediten, och krediträntan för den förbrukade krediten brukar oftast vara högre än räntan som man får vid privatlån.

Vidare är det bra att veta att hemförsäkringar redan ger skydd vid utlandsresor. Kreditkortens försäkringar fungerar som en komplettering, där man även får skydd vid flygförseningar, bagageförseningar och mer, men för den som endast söker de grundläggande skydden så kan hemförsäkringens reseskydd räcka gott och väl.

Exempel på resekort: American Express (SAS-kortet), Marginalen Traveller och Bank Norwegian Mastercard. Vissa resekort samarbetar med specifika flygbolag, och i de fall är det viktigt att man köper resebiljetterna med bolaget som resekortet har samarbetet med.

Vad bör man tänka på innan man lånar till resan?

Att låna pengar är alltid ett stort ansvar. Därför är det rekommenderat att man går igenom följande punkter innan man lånar:

 • Se över ekonomin: Har du råd med lånet? Om du inte kan återbetala lånet bör du inte ansöka om det. Se till så att de månatliga återbetalningarna av lånet passar in i din budget.
 • Hur mycket behöver du låna: Försök att spara ihop lite egna pengar. Då behöver du inte ansöka om lika mycket i lån, utan istället kan du kanske ansöka om lite mindre i lån.
 • Fundera på om du kan åka under lågsäsong: Visst kan det kännas härligt att åka utomlands när alla andra reser, men varför inte vänta ett par veckor, eller till och med ett par dagar? Om du åker innan eller efter högsäsongen kan du spara många tusenlappar.

Vanliga frågor och svar