Bästa privatlånet

Bästa privatlånet 2024: Här är alla alternativ

Vår erfarenhet och vårt engagemang för hög kvalitet: Med över 200 noggrant granskade recensioner, fler än 700 artiklar skrivna av experter, ett team bestående av branschkunniga personer och löpande uppdateringar varje månad arbetar vi för att du alltid ska få tillgång till tillförlitlig och aktuell information.

Därför kan du lita på Payup: Vårt engagerade expertteam arbetar målmedvetet för att tillhandahålla den senaste och mest relevanta informationen som stödjer dina beslut. Med ett starkt fokus på objektivitet, en datadriven metodik och transparens, strävar vi efter att vara din mest tillförlitliga källa till information. Varje ranking och betyg är noggrant underbyggt, vilket du kan läsa mer om antingen direkt vid produktbeskrivningen eller i våra detaljerade recensioner.

Läs mer om våra redaktionella riktlinjer.

Payup P icon
Advisa

Bästa låneförmedlaren för att jämföra privatlån 2024

Advisa är den bästa låneförmedlaren för att jämföra privatlån för lån på 50 000 kr. Advisa är en låneförmedlare som samarbetar med 40 olika långivare. När du ansöker hos dem får du flera olika låneerbjudanden som du kan jämföra och välja mellan. En ansökan är kostnadsfri och inte bindande, vilket innebär att du inte behöver gå vidare med något av låneerbjudandena om de inte passar. Du kan låna mellan 5000 kr och 600 000 kr som privatlån eller upp till 20 000 000 kr för bolån. Kreditupplysningen tas hos UC.

Räkneexempel: Ett lån om 600 000 kr, med en löptid på 1 år och en rörlig nominell ränta på 7,95% (effektiv ränta på 8,25%), resulterar i en total kostnad av 626 150 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 52 179 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.

Topplista: Bästa privatlånen 2024

Vår metod

Vi utvärderade 47 st. långivare baserat på faktorer som informationsförmedling, kostnader, tillgänglighet, villkor, kundnöjdhet och ansökningsprocess. Vi bedömde även egenskaper som lånebelopp, löptider, räntor, avgifter, acceptans av medsökande och kundsupport. Valet av bästa långivare baserades på totalprestation för bästa privatlånet.

Jämför bästa privatlånen

Vi hjälper dig att snabbt jämföra bästa privatlånen så att du ska kunna hitta det alternativ som bäst passar dig 2024. Ange helt enkelt det belopp du söker i lån nedan. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Hur mycket vill du låna?

Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst snittränta

När du ser ett räntespann, som 2,95 - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst snittränta beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till lägst ränta visas först.

Lägst räntespann

Sorteringsalternativet Lägst räntespann visar lånen baserat på deras lägsta möjliga ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.

Flest beviljade
Nyast
Hittade 34 st. erbjudanden
Samarbetar med flest långivare
Advisa logo

Advisa

Betyg: 4.0/5
Payup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
Lånebelopp
50 000 kr
Ränta
5,20 -
33,99%
Löptid
1 år -
20 år
Antal partners
40 st.
Låneförmedlare
Accepterar medsökande
Detaljerad information om Advisa
EgenskapInformation
Lånebelopp5 000 - 600 000 kr
Nominell ränta5,20% - 33,99%
Effektiv ränta5,30% - 33,99%
Löptid1 år - 20 år
KreditupplysningUC
UppläggningsavgiftBeror på långivare
AviseringsavgiftBeror på långivare
UtbetalningstidUtbetalning sker till alla banker inom 1-2 arbetsdagar.
Utbetalning under helg/kvällAdvisa erbjuder inte utbetalning under helg/kväll.
BetalningsanmärkningarJa, Advisa accepterar betalningsanmärkningar.
Räntefri periodNej, Advisa erbjuder ingen räntefri period.
Samla lånJa, Advisa erbjuder samlingslån.
MedsökandeJa, Advisa tillåter medsökande.
Antal samarbetspartnersAdvisa samarbetar med 40 olika banker och långivare.
Krav

För att få lån hos Advisa behöver du uppfylla följande krav:

 • Måste vara minst 18 år gammal
 • Måste vara folkbokförd i Sverige
 • Måste ha en inkomst på minst 120 000 kr/år
 • Får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden
Låna med mobilenJa, hos Advisa kan du låna med mobilen.
Mer om erbjudande på advisa.se
Räkneexempel: Ett lån om 600 000 kr, med en löptid på 1 år och en rörlig nominell ränta på 7,95% (effektiv ränta på 8,25%), resulterar i en total kostnad av 626 150 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 52 179 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.
Bank Norwegian logo

Bank Norwegian

Betyg: 3.0/5
Payup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
Lånebelopp
50 000 kr
Ränta
8,29 -
19,99%
Löptid
1 år -
15 år
Uppl.avgift
0 - 399 kr
Accepterar medsökande
Detaljerad information om Bank Norwegian
EgenskapInformation
Lånebelopp5 000 - 600 000 kr
Nominell ränta8,29% - 19,99%
Effektiv ränta8,61% - 29,07%
Löptid1 år - 15 år
KreditupplysningUC
Uppläggningsavgift0 - 399 kr
Aviseringsavgift0 - 19 kr/mån
Förseningsavgifter
 • Påminnelseavgift: 60 kr
 • Dröjsmålsränta: 2% per månad
 • Inkassoavgift: 180 kr
Andra avgifter
 • Uppläggningsavgift: Uppläggningsavgiften varierar baserat på lånebeloppet. Om du lånar mellan 5 000 och 29 999 kr, betalar du ingen uppläggningsavgift. För lånebelopp mellan 30 000 och 49 999 kr tillkommer en uppläggningsavgift på 149 kr, och om du lånar över 50 000 kr, är avgiften 399 kr.
 • Aviseringsavgift: Aviseringsavgiften beräknas efter lånebeloppet. Det finns ingen aviseringsavgift för lånebelopp upp till 19 999 kr. Men för lånebelopp på 20 000 kr och över tillkommer en avgift på 19 kr.
UtbetalningstidUtbetalning sker till alla banker inom 1-2 arbetsdagar.
Utbetalning under helg/kvällBank Norwegian erbjuder inte utbetalning under helg/kväll.
BetalningsanmärkningarNej, Bank Norwegian accepterar inte betalningsanmärkningar.
Räntefri periodNej, Bank Norwegian erbjuder ingen räntefri period.
Samla lånJa, Bank Norwegian erbjuder samlingslån.
MedsökandeJa, Bank Norwegian tillåter medsökande.
Krav

För att få lån hos Bank Norwegian behöver du uppfylla följande krav:

 • Måste vara minst 23 år gammal
 • Måste vara folkbokförd i Sverige
 • Måste ha en deklarerad inkomst
 • Måste ha en god betalningshistorik utan betalningsanmärkningar
 • Får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden
Låna med mobilenJa, hos Bank Norwegian kan du låna med mobilen.
Mer om erbjudande på banknorwegian.se
Räkneexempel: Ett lån om 80 000 kr, med en löptid på 6 år och en rörlig nominell ränta på 11,99% (effektiv ränta på 13,39%), resulterar i en total kostnad av 114 509 kr, fördelat på 72 månadsbetalningar om 1571 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 - 399 kr. Aviseringsavgift: 0 - 19 kr/mån.

Kriterier för att bedöma det bästa privatlånet

När man väljer det bästa privatlånet är det viktigt att noggrant överväga flera faktorer för att säkerställa att lånet är fördelaktigt både på kort och lång sikt. Nedan följer de viktigaste aspekterna att granska.

Räntor och kostnader

Räntan är kanske det uppenbaraste att titta på när man jämför privatlån, eftersom den direkt påverkar den totala kostnaden för lånet. Räntan kan vara fast eller rörlig och varierar beroende på långivare, din kreditvärdighet och marknadens ränteläge. Utöver den nominella räntan är det viktigt att titta på den effektiva räntan som inkluderar alla avgifter och kostnader som uppläggningsavgift och aviavgifter. En låg nominell ränta kan verka fördelaktig, men om den åtföljs av höga avgifter kan den effektiva räntan bli betydligt högre.

Lånevillkor

Lånevillkoren beskriver de regler och krav som gäller för lånet. Detta inkluderar lånebeloppets storlek, eventuella krav på säkerhet, och vilka specifika förutsättningar som måste uppfyllas för att få lånet godkänt. Det är viktigt att välja ett lån med villkor som matchar din ekonomiska situation och dina behov. Lånevillkor kan även inkludera möjligheten att göra extra inbetalningar utan kostnad, vilket kan vara fördelaktigt om du vill amortera lånet snabbare.

Återbetalningstid

Återbetalningstiden påverkar både den månatliga betalningsbördan och den totala räntekostnaden över lånets löptid. Längre återbetalningstid innebär lägre månadskostnader men också högre total räntekostnad, medan en kortare återbetalningstid innebär högre månadskostnader men lägre total räntekostnad. Det är viktigt att välja en återbetalningstid som är hanterbar utifrån din månadsbudget samtidigt som den minimerar den totala kostnaden för lånet.

Möjligheter till amorteringsfrihet

Vissa långivare erbjuder möjligheten till amorteringsfria perioder, vilket kan vara en lättnad i ekonomiskt pressade situationer. Under en amorteringsfri period betalar du endast räntan på lånet och inte själva lånebeloppet. Detta kan ge en tillfällig ekonomisk andrum om du till exempel upplever en tillfällig inkomstminskning eller har stora oförutsedda utgifter. Dock kan amorteringsfrihet leda till att den totala återbetalningstiden förlängs och den totala räntekostnaden ökar.

Genom att noggrant överväga dessa kriterier kan du bättre avgöra vilket privatlån som är bäst för dig och vilket erbjuder de mest fördelaktiga villkoren för din specifika situation.

Fallgropar att undvika vid val av privatlån

När du söker efter det bästa privatlånet är det inte bara viktigt att jämföra olika erbjudanden, utan också att vara medveten om och undvika vanliga fallgropar. Här är några viktiga aspekter att ha i åtanke för att säkerställa att du fattar ett välinformerat och ekonomiskt rättfärdigat beslut.

Dolda avgifter och kostnader

En vanlig fallgrop är att inte ta hänsyn till dolda avgifter och kostnader som kan påverka det totala priset på lånet. Många långivare annonserar med lockande låga räntor, men kostnaderna kan snabbt öka genom olika avgifter, såsom:

 • Uppläggningsavgift: En engångsavgift som tas ut när du tecknar lånet.
 • Aviavgifter: Månadskostnader för administrationen av ditt lån.
 • Förseningsavgifter: Extra kostnader som tillkommer om du inte betalar i tid.
 • Förtidsbetalningsavgift: Avgift som kan tillkomma om du vill betala av lånet i förtid.

För att undvika dessa dolda kostnader är det viktigt att noggrant läsa igenom låneavtalet och fråga din långivare om alla tänkbara avgifter innan du skriver på.

Fällor i finstilt text

Det finstilta i låneavtalet kan innehålla viktig information som påverkar dina rättigheter och skyldigheter som låntagare. Exempel på vad du bör vara uppmärksam på inkluderar:

 • Ränteändringar: Villkor som tillåter långivaren att ändra räntan under låneperioden.
 • Återbetalningsvillkor: Specifika regler kring hur och när lånet ska återbetalas.
 • Villkor för dröjsmål: Konsekvenser och avgifter vid sena betalningar.

Det är avgörande att förstå alla dessa detaljer för att undvika oväntade överraskningar under låneperioden.

Låna inte mer än du behöver

En annan viktig aspekt är att undvika att låna mer pengar än vad du faktiskt behöver. Det kan vara frestande att acceptera ett högre lånebelopp än planerat, speciellt om långivaren erbjuder det, men kom ihåg att större lån innebär högre månadskostnader och mer ränta att betala över tid. Tänk på följande:

 • Ekonomisk buffer: Beräkna din månadsbudget och bestäm hur mycket du bekvämt kan betala i månaden utan att riskera din ekonomiska säkerhet.
 • Syftet med lånet: Fokusera på lånet syfte och undvik att låna extra för impulsiva köp eller icke-nödvändigheter.

Genom att vara medveten om dessa fallgropar och agera för att undvika dem kan du göra ett mer informerat val som skyddar din ekonomiska framtid och hjälper dig att finna det bästa privatlånet för just dina behov.

Tips för att få det bästa privatlånet

Att hitta det bästa privatlånet kräver lite forskning och strategi. Här är några tips som kan hjälpa dig att säkra ett lån med de bästa möjliga villkoren.

Vikten av din kreditvärdighet

Din kreditvärdighet spelar en avgörande roll i processen att få ett privatlån. En hög kreditvärdighet signalerar till långivaren att du är en lågrisk-kund, vilket kan leda till bättre lånevillkor, inklusive lägre räntor och bättre återbetalningsvillkor.

 • Förbättra din kreditvärdighet: Se till att betala dina fakturor i tid, minska dina skulder och undvik att göra för många kreditförfrågningar på kort tid.
 • Kontrollera din kreditrapport: Se över din kreditrapport för eventuella fel och åtgärda dessa innan du ansöker om lån för att säkerställa att din kreditvärdighet är korrekt rapporterad.

Förhandla om räntan

Många är inte medvetna om att det ofta går att förhandla om räntan på ett privatlån. Om du har en god kreditvärdighet eller ett långvarigt kundförhållande med din bank, har du en god chans att få ner räntan.

 • Jämför erbjudanden: Skaffa erbjudanden från flera långivare och använd dessa som förhandlingsunderlag.
 • Var öppen för förhandling: När du diskuterar lånevillkoren med din bank eller långivare, var tydlig med att du har undersökt andra alternativ och fråga om de kan matcha eller förbättra de erbjudanden du har fått.

Använd låneförmedlare för bästa erbjudande

Låneförmedlare kan vara ett utmärkt verktyg för att hitta det bästa privatlånet. De jämför lån från flera långivare åt dig och kan ofta förhandla fram villkor som kanske inte är direkt tillgängliga på marknaden.

 • Spara tid och pengar: Låneförmedlare gör grovjobbet åt dig när det gäller att söka och jämföra lån, vilket sparar dig både tid och potentiellt pengar.
 • Få tillgång till exklusiva erbjudanden: Många låneförmedlare har särskilda avtal med långivare, vilket kan innebära bättre räntor och villkor än de som är allmänt tillgängliga.

Genom att följa dessa tips kan du förbättra dina chanser att få ett privatlån som inte bara möter dina finansiella behov utan också bidrar till en stabil och hållbar ekonomisk framtid.

Fördelar med att välja det bästa privatlånet

Att noggrant välja det bästa privatlånet kan ha flera positiva effekter på din ekonomiska situation. Här är några av de främsta fördelarna:

Ekonomisk flexibilitet

Ett av de största fördelarna med ett privatlån är den ekonomiska flexibilitet det erbjuder. Ett välstrukturerat lån kan ge dig möjlighet att:

 • Finansiera större köp: Privatlån kan användas för att finansiera allt från renoveringar i hemmet till köp av en ny bil, vilket kan förbättra din livskvalitet utan att kräva omedelbar full betalning.
 • Hantera oförutsedda utgifter: Livet är oförutsägbart, och ett privatlån kan ge dig de medel som krävs för att snabbt hantera ekonomiska nödsituationer.

Möjligheter att samla skulder

För de som kämpar med flera skulder kan ett privatlån erbjuda en lösning genom skuldfinansiering:

 • Enkel hantering: Genom att samla alla dina befintliga skulder under ett enda lån, kan du förenkla din månatliga budgetering och minska antalet betalningar att hålla reda på.
 • Potentiellt lägre ränta: Om de samlade skulderna hade högre räntor än det nya privatlånet, kan du spara pengar över tid genom lägre totala räntekostnader.

Hur ett bra privatlån kan påverka din ekonomiska hälsa

Ett väl valt privatlån kan ha en direkt positiv inverkan på din ekonomiska hälsa:

 • Mindre ekonomisk stress: Ett bra privatlån med tydliga och hanterbara villkor kan minska ekonomisk stress genom att förenkla betalningar och eliminera osäkerhet kring skulder.
 • Budgetförbättring: Genom att samla skulder och sänka den totala månadskostnaden för återbetalningar kan ett välstrukturerat privatlån bidra till en mer effektiv och hållbar hushållsbudget.

Sammanfattningsvis kan det bästa privatlånet inte bara hjälpa dig att hantera dina omedelbara finansiella behov utan också stärka din totala ekonomiska position. Genom att välja rätt lån med fördelaktiga villkor kan du förbättra din ekonomiska flexibilitet, minska din skuldbörda och främja en sund ekonomisk framtid.

Vanliga frågor och svar

För att jämföra vilket privatlån som är bäst, använd Payup, där du enkelt kan ange dina specifika behov och få fram en lista över lånealternativ. Det är viktigt att titta på den effektiva räntan, eventuella avgifter, lånevillkor och betyg.

Om du inte kvalificerar dig för de lägsta annonserade räntorna, bör du först kontrollera din kreditupplysning för att se om det finns några fel som kan påverka din kreditvärdighet. Du kan också överväga att stärka din ansökan genom att öka din inkomst, minska dina skulder eller ansöka tillsammans med en medlåntagare.

Ja, det är möjligt att förbättra villkoren på ett befintligt privatlån genom att omförhandla lånevillkoren med din nuvarande långivare eller genom att refinansiera lånet med en annan långivare som erbjuder bättre räntor och villkor.

Det är klokt att regelbundet, åtminstone en gång per år, jämföra de erbjudanden som finns på marknaden för att säkerställa att du har det bästa privatlånet. Marknadsförhållandena förändras, och nya erbjudanden kan uppstå som kan vara mer fördelaktiga.

Om du missar en betalning kan det påverka din kreditvärdighet negativt och resultera i förseningsavgifter. Kontakta din långivare omedelbart om du förväntar dig att missa en betalning för att diskutera möjliga lösningar, som en ändrad betalningsplan.

Relaterad läsning