Mikrolån med betalningsanmärkning

Hitta det bästa mikrolånet med betalningsanmärkning för dig 2024

Vår erfarenhet och vårt engagemang för hög kvalitet: Med över 200 noggrant granskade recensioner, fler än 700 artiklar skrivna av experter, ett team bestående av branschkunniga personer och löpande uppdateringar varje månad arbetar vi för att du alltid ska få tillgång till tillförlitlig och aktuell information.

Därför kan du lita på Payup: Vårt engagerade expertteam arbetar målmedvetet för att tillhandahålla den senaste och mest relevanta informationen som stödjer dina beslut. Med ett starkt fokus på objektivitet, en datadriven metodik och transparens, strävar vi efter att vara din mest tillförlitliga källa till information. Varje ranking och betyg är noggrant underbyggt, vilket du kan läsa mer om antingen direkt vid produktbeskrivningen eller i våra detaljerade recensioner.

Läs mer om våra redaktionella riktlinjer.

När du använder vår tjänst anger du det lånebelopp du söker och dina lånepreferenser. Vi matchar dig sedan med långivare som kan uppfylla dina behov. Du slipper leta efter lämpliga långivare och kan istället fokusera på att jämföra de bästa alternativen. Vår tjänst är kostnadsfri, ej bindande och ingen kreditupplysning tas vid användning.
1 000
50 000
Är lånebehovet akut?

Ett urval av våra partners

BrixoFairloNorthmillGoodCashLoanstepExtralånetCashbuddyNätlån

Jämför mikrolån med betalningsanmärkning

Vi hjälper dig att snabbt jämföra mikrolån med betalningsanmärkning så att du ska kunna hitta det alternativ som bäst passar dig 2024. Ange helt enkelt det belopp du söker i lån nedan. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Hur mycket vill du låna?

Hittade 19 st. erbjudanden
Högst beviljandegrad hos Payup
Kreditbelopp
10 000 kr
Ränta
44%
Löptid
Löpande
Uppl.avgift
0 kr
Utb. Dygnet runt
Använder Creditsafe
Kontokredit
Stöd för Trustly
Mikrolån
Detaljerad information om Ferratum
EgenskapInformation
Kreditbelopp1 000 - 40 000 kr
Nominell ränta44%
Effektiv ränta54,05%
LöptidLöpande
KreditupplysningCreditsafe
Uppläggningsavgift0 kr
Aviseringsavgift0 - 19 kr/mån
Uttagsavgift0 kr
Förseningsavgifter
 • Påminnelseavgift: 60 kr
 • Dröjsmålsränta: 2,5% per månad
 • Inkassoavgift: 180 kr
Andra avgifter
 • Aviseringsavgift: Ingen avgift tillkommer för elektroniska fakturor som skickas via e-post. Vid mottagande av pappersfakturor per post tillkommer dock en avgift på 19 kr/månad.
UtbetalningstidFerratum genomför direkt utbetalning till Nordea, Handelsbanken, SEB och Swedbank. Utbetalning samma dag till alla andra banker vid ansökan på vardagar innan kl. 13.00.
Utbetalning under helg/kvällFerratum erbjuder utbetalning under helg/kväll.
BetalningsanmärkningarJa, Ferratum accepterar betalningsanmärkningar.
Räntefri periodNej, Ferratum erbjuder ingen räntefri period.
Samla lånNej, Ferratum erbjuder inte samlingslån.
MedsökandeNej, Ferratum tillåter inte medsökande.
Krav för att få ansöka
 • Minst 21 år gammal
 • Folkbokförd i Sverige
 • Inkomst på minst 24 000 kr/år
 • Inga aktiva skulder hos Kronofogden
Låna med mobilenJa, hos Ferratum kan du låna med mobilen.
Högkostnadskredit triangel

Det här är en högkostnads­kredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Räkneexempel: Ett lån om 25 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 30 958,33 kr (snitt 2580 kr per månad). Effektiv årsränta: 54,05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 43,9999835%. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr. Uttagsavgift 0 kr.

Topplista: Bästa mikrolånen med betalningsanmärkning 2024

Vår metod

Vi utvärderade 19 st. långivare baserat på faktorer som informationsförmedling, kostnader, tillgänglighet, villkor, kundnöjdhet och ansökningsprocess. Vi bedömde även egenskaper som lånebelopp, löptider, räntor, avgifter, acceptans av medsökande och kundsupport. Valet av bästa långivare baserades på totalprestation för mikrolån med betalningsanmärkning.

Här är vår topplista över de bästa mikrolånen med betalningsanmärkning 2024. Vi har granskat och jämfört olika alternativ för att hjälpa dig hitta det bästa lånet för dina behov.

 • BrixoBäst Överlag 2024
 • NorthmillBäst för Låg Ränta
 • EkomniNyast
 • FerratumBäst för Låg Kreditvärdighet
 • LoanstepBäst för Räntefri Period
 • Klara LånBäst för att Jämföra Flera Erbjudanden
 • FairloBäst för Snabb Utbetalning
 • KontantfinansBäst för Kreditupplysning hos Dun & Bradstreet
 • SmspengarBäst för Kreditupplysning hos Creditsafe

Alla Mikrolån med betalningsanmärkning 2024

Här hittar du en komplett översikt över alla alternativ för mikrolån med betalningsanmärkning på den svenska marknaden. Listan innehåller både stora och små aktörer, med olika räntor och villkor, för att du ska kunna hitta det bästa alternativet för dig. Om du vill veta mer, kan du också läsa om mikrolån utan UC och mikrolån och direkt utbetalning.

Vad är ett mikrolån?

Mikrolån, även känt som smålån eller snabblån, är lån som är designade för att tillhandahålla snabb och lättillgänglig kredit till låntagare, ofta för att täcka akuta eller kortsiktiga ekonomiska behov. Karaktäristiskt för dessa lån är deras relativt låga belopp, som kan variera från några tusenlappar upp till, i vissa fall, hundratusentals kronor. Återbetalningstiderna är också korta, ofta från några månader upp till två år.

Mikrolån syftar till att fylla det finansiella behovet för individer eller småföretag som inte har tillgång till traditionella banklån på grund av saknad säkerhet, låg inkomst eller tidigare ekonomiska problem som betalningsanmärkningar. Processen för att erhålla ett mikrolån är oftast snabb med få krav på dokumentation, vilket möjliggör ett direkt tillflöde av pengar till låntagaren, ibland samma dag som ansökan görs. Räntan på dessa lån är generellt sett högre än på vanliga banklån, vilket speglar den högre risk som långivaren tar.

För att tydliggöra skillnaderna mellan mikrolån och andra lånetyper kan vi jämföra dem med privatlån och kreditkort, två av de vanligaste finansieringsalternativen.

 1. Privatlån:
  • Privatlån erbjuder vanligtvis högre lånebelopp, från 50 000 till flera miljoner kronor, och de har längre återbetalningsperioder, ofta mellan ett och tjugo år.
  • Att få ett privatlån involverar en grundlig kreditkontroll, vilket kan göra det svårt för någon med låg kreditvärdighet att få lån.
 2. Kreditkort:
  • Kreditkort erbjuder en löpande kreditgräns som låntagaren kan använda efter behov, vilket ger en hög grad av flexibilitet.
  • Återbetalningsvillkoren kan vara flexibla, men ofta följer höga räntor om en balans överförs från månad till månad. Godkänd kreditprövning är också nödvändig.

Mikrolånens största fördel jämfört med dessa alternativ är dess tillgänglighet, speciellt för dem som inte uppfyller kraven för andra typer av lån på grund av kreditvärdighet eller frånvaro av säkerhet. Dessa lån är värdefulla verktyg för att hantera akuta ekonomiska situationer där det är kritiskt att få tillgång till pengar snabbt. Det är dock viktigt för låntagare att vara fullt medvetna om de höga räntorna och de korta återbetalningstiderna, vilket kan föra med sig ytterligare ekonomiska utmaningar om inte lånet hanteras ansvarsfullt.

Utmaningar med att få mikrolån med betalningsanmärkning

Att få ett mikrolån när du har en betalningsanmärkning kan vara en stor utmaning. Din kreditvärdighet, som är viktig för alla långivare, påverkas negativt vilket gör det svårt att få lån. Här utforskar vi hur bankerna ser på kreditvärdighet och vilka risker långivarna måste hantera.

Bankernas syn på kreditvärdighet

Om du har en betalningsanmärkning ses du ofta som en högre risk av banker och andra långivare. Detta beror på din tidigare historia av obetalda skulder som indikerar en potential att inte kunna uppfylla framtida återbetalningar. Som ett resultat kan det bli svårt att få nya lån, och de lån som erbjuds kommer ofta med högre räntor och striktare villkor. För en långivare innebär din betalningsanmärkning en ökad osäkerhet om din förmåga att hantera skulder.

Risker för långivare

 • Kreditrisk: Långivarna står inför en stor kreditrisk när de lånar ut till någon med betalningsanmärkningar. Riskerna med att låntagaren inte kan betala tillbaka lånet i tid är högre, vilket kan leda till ekonomiska förluster, speciellt om lånet är oförsäkrat.
 • Regulatoriska krav: Långivarna måste följa strikta regler när de beviljar lån. Om de inte gör korrekta riskbedömningar eller om de lånar ut pengar till personer som inte rimligen kan förväntas betala tillbaka, kan de hamna i konflikt med finansiella regleringsmyndigheter.
 • Ryktesskada: Om en långivare ses som att de utnyttjar ekonomiskt utsatta personer genom att erbjuda oöverkomliga villkor kan det skada deras rykte. Det är viktigt för långivare att upprätthålla goda affärspraktiker för att bygga och bibehålla förtroende bland kunderna.

Sammanfattningsvis är det tydligt att när du ansöker om mikrolån med en betalningsanmärkning, är både dina och långivarens risker förhöjda. Långivare måste väga riskerna noggrant medan du som låntagare bör överväga alla villkor noggrant innan du bestämmer dig för att ta ett lån. Denna information ger hoppas jag en tydligare bild av vilka utmaningar du kan stöta på och hur du kan förbereda dig inför en låneansökan.

Ansökningsprocessen för mikrolån med betalningsanmärkning

Att ansöka om ett mikrolån trots en betalningsanmärkning involverar flera steg som kan skilja sig från traditionella låneprocesser. Nedan följer en steg-för-steg-guide.

 1. Förbered din ansökan: Innan du ansöker om ett mikrolån, se till att du har all nödvändig information och dokumentation redo. Detta inkluderar giltig legitimering som BankID eller pass, inkomstuppgifter och detaljer om din ekonomiska situation.
 2. Välj rätt långivare: Eftersom inte alla långivare erbjuder lån till personer med betalningsanmärkningar, är det viktigt att göra en noggrann jämförelse för att hitta de som gör det. Läs på om långivarens villkor och jämför olika erbjudanden.
 3. Ansök online: De flesta mikrolån med betalningsanmärkning kan ansökas om online. Fyll i ansökningsformuläret på långivarens webbplats, där du anger personlig och ekonomisk information.
 4. Genomgå en kreditbedömning: Även om du har en betalningsanmärkning kommer långivaren att göra en kreditkontroll för att utvärdera din nuvarande ekonomiska situation och din förmåga att återbetala lånet.
 5. Utbetalning: Om din ansökan godkänns kommer pengarna att överföras till ditt bankkonto. Normalt går detta snabbt, och du kan förvänta dig att ha tillgång till pengarna inom kort tid efter beviljandet.

Att ansöka om ett mikrolån med en betalningsanmärkning kräver noggrann förberedelse och förståelse för långivarens krav och villkor. Genom att följa dessa steg, ökar du dina chanser att få lånet godkänt och kan därmed hantera dina akuta ekonomiska behov på kort sikt.

Fördelar och nackdelar med mikrolån trots betalningsanmärkning

Att ansöka om ett mikrolån när man har en betalningsanmärkning kan både vara en lösning på akut kapitalbehov och en riskfylld åtgärd. Det är viktigt att noggrant överväga både fördelarna och nackdelarna innan man går vidare med en låneansökan.

Möjliga fördelar

Att ansöka om ett mikrolån kan ge särskilda förmåner för någon med en betalningsanmärkning. Här är några av de viktigaste fördelarna med att välja denna lånemetod:

 • Tillgång till finansiering: En stor fördel med mikrolån för personer med tidigare ekonomiska svårigheter är möjligheten att få tillgång till finansiering. Detta kan vara avgörande för att täcka oväntade utgifter eller för att betala av skulder som riskerar att generera ytterligare anmärkningar.
 • Snabbhet i processen: Mikrolån karaktäriseras ofta av snabba ansöknings- och utbetalningsprocesser, vilket är särskilt fördelaktigt i situationer där pengar behövs omgående. Detta kan hjälpa låntagare att undvika förseningar och därmed förhindra ytterligare ekonomiska komplikationer.

Risker och potentiella nackdelar

Trots att det finns tydliga fördelar med att använda mikrolån för att hantera ekonomiska svårigheter, innebär dessa lån även betydande risker. Det är viktigt att noggrant överväga följande nackdelar innan man tar ett beslut:

 • Höga räntor och avgifter: Mikrolån, speciellt de som erbjuds till personer med betalningsanmärkningar, kommer ofta med högre räntor jämfört med andra lånetyper. Dessa höga räntor kan avsevärt öka den totala återbetalningskostnaden och därmed göra lånet dyrare än väntat.
 • Risk för ytterligare skuldsättning: Om lånet inte hanteras korrekt finns det en risk att låntagaren hamnar i ännu djupare skulder. Det är lätt att hamna i en skuldfälla där nya lån tas för att täcka gamla, vilket kan förvärra den ekonomiska situationen ytterligare.
 • Potentiell påverkan på kreditvärdigheten: Misslyckas låntagaren med att betala av mikrolånet i tid kan det leda till ytterligare betalningsanmärkningar, vilket ytterligare skadar kreditvärdigheten. Det är därför viktigt att säkerställa att lånet kan återbetalas enligt avtal innan det tas.

Att ta ett mikrolån med en betalningsanmärkning bör ses som en möjlighet till ekonomisk förbättring under rätt omständigheter, men också med stor försiktighet. Det är av stor vikt att noggrant bedöma sin ekonomiska kapacitet att hantera återbetalningen, såväl som att undersöka alla möjliga lånealternativ innan man fattar ett beslut.

Alternativ till mikrolån med betalningsanmärkning

Att ha en betalningsanmärkning behöver inte vara ett hinder för ekonomisk stabilitet, trots de utmaningar det kan innebära. Utöver att överväga mikrolån finns det andra vägar och kreditmöjligheter att utforska, samt hjälpinstanser som kan erbjuda stöd och vägledning för att förbättra din ekonomiska situation.

Övriga kreditmöjligheter

För de som har en betalningsanmärkning finns det fortfarande en rad kreditmöjligheter att utforska som kan underlätta ekonomiska påfrestningar utan de höga kostnaderna för mikrolån.

 • Förskott på lön: Vissa arbetsgivare erbjuder möjligheten att få en del av lönen i förväg. Detta kan vara en praktisk lösning i akuta fall där pengar behövs snabbt.
 • Kontokrediter: Kontokrediter kan vara ett flexibelt alternativ, där du får en viss kreditgräns som du kan använda när behov uppstår. Trots att räntorna kan vara höga, erbjuder vissa långivare kontokrediter även till personer med betalningsanmärkningar.
 • Kreditunioner och kooperativa banker: Dessa institutioner är ofta mer flexibla än traditionella banker när det gäller att låna ut till personer med lägre kreditvärdighet. De kan erbjuda mer personligt anpassade låneprodukter och villkor, vilket kan vara ett värdefullt alternativ.
 • Budget- och skuldrådgivning: Kommunala budget- och skuldrådgivare kan hjälpa till att förhandla fram avbetalningsplaner med fordringsägare eller identifiera andra lämpliga lösningar som kan förbättra din ekonomiska situation utan att ta nya lån.

Hjälpinstanser

Det finns hjälp att få för den som kämpar med skulder. Nedan listas några viktiga resurser och organisationer som kan erbjuda stöd och vägledning i din ekonomiska återhämtning.

 • Konsumentverket: Konsumentverket har vägledning och resurser som kan hjälpa personer med ekonomiska svårigheter. De erbjuder information om konsumenträttigheter och hur man hanterar skulder på ett hållbart sätt.
 • Kronofogden: Även om det kan låta kontraintuitivt, kan Kronofogden faktiskt ge råd och hjälp när det kommer till skuldhantering. De har också verktyg för att planera din ekonomi och kan förmedla kontaktuppgifter till berörda parter för skuldförhandling.

Tips för ekonomisk förbättring och skuldsanering

Att ta kontroll över din ekonomi kräver strategiskt tänkande och noggrann planering. Här är några grundläggande steg som kan hjälpa dig att börja din väg mot ekonomisk återhämtning.

 • Skapa en budget: Den första steget mot ekonomisk förbättring är att skapa en noggrann och realistisk budget som inkluderar alla inkomster och utgifter. Detta ger en tydlig bild av din ekonomiska situation och hjälper dig att identifiera områden där du kan minska kostnader.
 • Prioritera skulderna: Prioritera betalningar baserat på skuldens storlek och dess räntekostnad. Betala av de skulder som har högst ränta först, vilket kan hjälpa till att minska den totala räntekostnaden över tid.
 • Sök hjälp tidigt: Om du känner att skulderna blir överväldigande, vänta inte med att söka hjälp. Ju tidigare du får stöd, desto fler alternativ kan finnas tillgängliga för att lösa din ekonomiska situation.

Genom att överväga dessa alternativ och råd kan du hitta vägar att hantera eller till och med övervinna de ekonomiska svårigheter som en betalningsanmärkning kan orsaka. Att vara proaktiv och informerad är nyckeln till en bättre ekonomisk framtid.

5 populära mikrolån med betalningsanmärkning hos Payup

LångivarePayup betygmin. Beloppmax. Beloppmin. Räntamax. Räntamin. Löptidmax. Löptid
Ferratum 4,5/51 000 kr40 000 kr44%44%LöpandeLöpande
Brixo 4,5/510 000 kr100 000 kr28,95%28,95%36 mån72 mån
Fairlo 5,0/510 000 kr70 000 kr20%29%LöpandeLöpande
Klara Lån 3,0/55 000 kr150 000 kr6,48%39,5%12 mån96 mån
Kontantfinans 4,0/53 000 kr30 000 kr43,98%43,98%LöpandeLöpande

Vanliga frågor och svar

Ja, du kan förbättra din kreditvärdighet även med betalningsanmärkningar genom att regelbundet betala räkningar i tid, minska din skuldbörda och undvika nya krediter. Att aktivt arbeta med din ekonomi och använda verktyg som budgetplanering kan hjälpa dig att gradvis återuppbygga din kreditvärdighet.

Ja, det finns flera lagar som skyddar konsumenter när de tar mikrolån, inklusive konsumentkreditlagen som kräver tydlig och fullständig information om lånevillkor och konsumentköplagen som erbjuder skydd mot orättvisa affärspraktiker. Dessa lagar säkerställer att långivare agerar ansvarsfullt och ger konsumenter viktig information innan de ingår ett avtal.

Om du inte kan betala tillbaka ditt mikrolån i tid är det viktigt att du omedelbart kontaktar långivaren för att diskutera din situation. Många långivare erbjuder möjligheter att omstrukturera skulden eller förlänga återbetalningstiden. Att kommunicera öppet kan förhindra ytterligare straffavgifter och hjälpa dig att hitta en hållbar lösning.

Ja, det finns långivare som erbjuder mikrolån utan att göra en kreditupplysning genom Upplysningscentralen (UC), vilket kan vara till fördel för personer som vill undvika att deras kreditupplysning påverkas ytterligare. Dessa långivare använder andra kreditupplysningsföretag, vilket kan hjälpa dig att undvika att ytterligare sänka ditt kreditscore.

Andra typer av Lån med betalningsanmärkning

 • Privatlån och blancolån med betalningsanmärkning kan användas till vad som helst, utan några specifika krav på vad pengarna går till. Dessa lån kräver ingen säkerhet, vilket ger dig friheten att välja hur du vill använda dem, åt allt från oförutsedda utgifter till planerade investeringar.

 • Snabblån och sms-lån med betalningsanmärkning är små, kortfristiga lån som snabbt kan ge dig tillgång till pengar för att täcka akuta eller oförutsedda utgifter. Det är dock viktigt att noga överväga alla kostnader och återbetalningskrav innan du ansöker.

 • Samlingslån med betalningsanmärkning tillåter dig att samla flera mindre skulder och krediter under ett enda lån. Detta kan förenkla din ekonomiska hantering genom att du får en överskådligare månadsbetalning och potentiellt lägre räntekostnader. Samlingslån är ett effektivt verktyg för att förbättra din skuldsituation och hantera dina betalningar mer effektivt.

 • Kreditkort med betalningsanmärkning ger dig möjligheten att göra inköp nu och betala senare, vilket kan vara användbart både i vardagen och vid större utgifter. Kreditkort kan också erbjuda fördelar som bonuspoäng, rabatter eller reseförsäkringar beroende på vilka kort du väljer. Det är viktigt att hantera krediterna ansvarsfullt för att undvika höga räntekostnader och avgifter.

 • Kontokrediter med betalningsanmärkning ger dig flexibilitet genom att tillåta uttag upp till förutbestämda kreditgränser när du behöver det. Dessa kan vara en fördelaktig lösning för att hantera oväntade utgifter eller för att täcka kortvariga kassabrist. Ränta betalas endast på de utnyttjade beloppen, vilket gör dem till ett flexibelt alternativ för tillfällig finansiering.

 • Företagslån med betalningsanmärkning är utformade för att stödja företagsverksamheter genom att erbjuda finansiering för en rad olika ändamål inom företaget, såsom expansion, inköp av utrustning eller förbättring av verksamhetens kassaflöde.

 • Låneförmedlare med betalningsanmärkning fungerar som mellanhänder mellan låntagare och flera långivare, vilket kan underlätta processen att hitta och jämföra lån. Genom att använda en låneförmedlare kan du ansöka till flera långivare med endast en ansökan, vilket ger dig tillgång till ett bredare urval av låneerbjudanden. Detta kan hjälpa dig att hitta de mest fördelaktiga villkoren och räntorna som passar din ekonomiska situation.

Relaterad läsning