Lån med Direkt Utbetalning

Lån med Direkt Utbetalning: Jämför 16+ Sms-Lån & Snabblån 2024
Payup P icon
Loanstep

Bästa lånet med direkt utbetalning 2024

Loanstep är det bästa lånet med direkt utbetalning för lån på 10 000 kr enligt Payup. Loanstep erbjuder lån upp till 25 000 kr. Lånet är kostnadsfritt de första 14 dagarna, och kreditupplysningen genomförs hos Dun & Bradstreet (tidigare Bisnode). Loanstep accepterar en betalningsanmärkning, förutsatt att den är äldre än 6 månader. Loanstep är ingen högkostnadskredit.

Räkneexempel: Ett lån taget 2024-01-01 med kreditbelopp på 27 500 kr till 22,59 % rörlig årlig kreditränta med en återbetalningstid på 36 månader som återbetalas genom 36 avbetalningar om ca 1 059 kr, ger en effektiv ränta på totalt 33,99 %. Totalt att betala är 40 611 kr, av vilket 2 500 kr utgörs av kreditförmedlingsavgift för den kreditförmedlingstjänst SBL Finans AB tillhandahåller.

Payups Topplista: Bästa lånen med direkt utbetalning 2024

 • LoanstepBäst Överlag 2024
 • NorthmillBäst för Låg Ränta
 • BinlyNyast
 • FerratumBäst för Låg Kreditvärdighet
 • LumifyBäst för Räntefri Period
 • Klara LånBäst för att Jämföra Flera Erbjudanden
 • FlexkontotBäst för Kreditupplysning hos Dun & Bradstreet
 • ViaContoBäst för Kreditupplysning hos Creditsafe

Jämför 16 st. lån med direkt utbetalning

Hur mycket vill du låna?
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst snittränta

När du ser ett räntespann, som 2,95 - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst snittränta beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till lägst ränta visas först.

Lägst räntespann

Sorteringsalternativet Lägst räntespann visar lånen baserat på deras lägsta möjliga ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.

Flest beviljade
Nyast
Hittade 16 st. erbjudanden
 • Nyhet: Direktutbetalning via Swish!
  Flexkontot logo

  Flexkontot

  Betyg: 3.5/5
  Kredit mellan3 000 -
  30 000 kr
  Ränta43,98%
  LöptidLöpande
  Uppl.avgift475 kr
  Använder D&B
  Kontokredit
  Stöd för Swish
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker genom Swish.

  Det här är en högkostnads­kredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: Krediten har 43,98% nominell bunden årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 1 120 kr per månad under 12 månader har en effektiv årsränta på 76,80%. Det innebär en total kostnad för krediten om 3 440 kr.
 • Högst beviljandegrad hos Payup
  Ferratum logo

  Ferratum

  Betyg: 4.0/5
  Kredit mellan1 000 -
  40 000 kr
  Ränta44%
  LöptidLöpande
  Uppl.avgift0 kr
  Utb. Dygnet runt
  Använder Creditsafe
  Kontokredit
  Stöd för Trustly
  Direkt Utb.
  Direkt utbetalning till Nordea, Handelsbanken, SEB och Swedbank. Utbetalning samma dag till alla andra banker vid ansökan på vardagar innan kl. 13.00.

  Det här är en högkostnads­kredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: Ett lån om 25 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 30 755,29 kr (snitt 2563 kr per månad). Effektiv årsränta: 51,84%. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 42,4999795%. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr. Uttagsavgift 0 kr.

Alla Lån med direkt utbetalning 2024

Vad är ett lån med direkt utbetalning?

Ett lån med direkt utbetalning, även kallat direktlån, är en typ av lån där pengarna betalas ut omedelbart eller inom en mycket kort tid efter att låneansökan godkänts. Detta skiljer sig från traditionella lån, där utbetalningen ofta kan ta flera dagar eller till och med veckor. Lån med direkt utbetalning, som ofta är av typen sms-lån, snabblån eller mikrolån, är vanligtvis mindre i storlek, oftast upp till några tusentals kronor, och har normalt sett en högre ränta jämfört med mer traditionella privatlån.

Hur fungerar lån med direkt utbetalning?

Lån med direkt utbetalning fungerar så att när din låneansökan har godkänts, utförs en omedelbar utbetalning av det belopp du har ansökt om. Snabbheten i utbetalningen kan variera beroende på långivare och de metoder för överföring de erbjuder, men generellt sett är målet att pengarna ska finnas på ditt konto så snabbt som möjligt.

För att förstå hur denna snabbhet i utbetalningen är möjlig, är det värt att ta en närmare titt på de olika utbetalningsmetoderna som gör detta möjligt.

 1. Interna banköverföringar: Om du och långivaren har konton i samma bank kan en intern överföring vara den snabbaste metoden. I dessa fall kan pengarna i vissa fall finnas på kontot inom några sekunder.
 2. Trustly: En betalningstjänst som direkt kopplar ihop din bank med långivaren, vilket möjliggör snabbare transaktioner. Trustly kan användas för de flesta svenska banker och de flesta långivare erbjuder utbetalningar inom 15 minuter.
 3. Zimpler: En annan betalningslösning som fungerar på ett liknande sätt som Trustly. Zimpler används ofta för mobilbetalningar och är därför en smidig lösning för dig som är i rörelse.
 4. Swish: Ett av de snabbaste sätten att överföra pengar. Swish är en mobilapp kopplad till ditt bankkonto och överföringar kan i bästa fall ske på mindre än en minut. Dock erbjuder inte alla långivare denna metod.

Det är viktigt att notera att utbetalningens snabbhet också kan påverkas av andra faktorer, som tidpunkten för ansökan. Många långivare har en ”cut-off”-tid, och ansökningar som inkommer efter denna tid behandlas först nästkommande bankdag. Dessutom kan det ta extra tid under helger och högtider.

Vem kan dra nytta av att låna pengar direkt?

Ett lån med direkt utbetalning kan vara särskilt användbart i olika livssituationer. Detta inkluderar allt från akuta händelser till tillfälliga kassaflödesproblem. Men det är viktigt att vara medveten om att denna typ av lån är bäst lämpad som en kortfristig lösning och inte bör utnyttjas för långsiktig ekonomisk stabilitet. Nedan följer några exempel på personer eller situationer som kan dra nytta av att låna pengar direkt:

 1. Akuta situationer: Personer som står inför en akut finansiell situation kan dra nytta av att låna pengar direkt. Detta kan inkludera oväntade medicinska utgifter eller nödreparationer på hemmet eller bilen.
 2. Kortvariga kassaflödesproblem: Om du vet att du kommer att få in pengar snart men behöver tillgång till likviditet omedelbart kan ett lån med direkt utbetalning vara en lösning.
 3. Småföretagare: Ibland kan småföretag vara i behov av snabb finansiering för att täcka löneutbetalningar eller andra omkostnader. I sådana fall kan ett lån med direkt utbetalning vara användbart.
 4. Personer utan tillgång till traditionella krediter: Vissa människor har inte tillgång till traditionella kreditkällor på grund av dålig kreditvärdighet eller andra skäl. För dem kan ett snabblån vara ett av få tillgängliga alternativ.
 5. Semester och resor: Ibland kan möjligheter för en resa eller semester dyka upp spontant, och i dessa fall kan snabb tillgång till extra kapital vara fördelaktigt.

Det är viktigt att notera att denna typ av lån inte bör ses som en långsiktig finansiell lösning, utan snarare som en temporär lösning för omedelbara och oväntade utgifter. Missbruk av snabblån kan leda till en ohållbar skuldsättning och ekonomiska problem. Det är därför viktigt att noggrant överväga ens egen ekonomiska situation och alternativ innan man ansöker om ett lån med direkt utbetalning.

Olika typer av lån med direkt utbetalning

När det kommer till lån med direkt utbetalning finns det flera olika typer att välja mellan. Varje typ har sina egna specifika egenskaper, villkor och kostnader. Nedan beskrivs några av de vanligaste formerna av lån med direkt utbetalning på den svenska marknaden.

Privatlån

Sms-lån

 • Definition: Sms-lån är små lån som vanligtvis kan ansökas via SMS eller en onlineansökan.
 • Storlek: Från några hundra upp till några tusen kronor.
 • Återbetalningstid: Mycket kort, oftast inom 90 dagar.
 • Ränta: Mycket hög, på grund av det korta lånebeloppet och den snabba återbetalningstiden.
 • Användningsområde: Extremt akuta finansiella behov.

Snabblån

 • Definition: Snabblån är en bred term som inkluderar alla lånetyper som har en direkt utbetalning och kort återbetalningstid.
 • Storlek: Varierar kraftigt, vanligtvis upp till 50 000 kronor.
 • Återbetalningstid: Från några dagar upp till ett par månader.
 • Ränta: Ofta hög, men kan variera.
 • Användningsområde: Akuta kostnader eller kortsiktiga finansiella behov.

Kreditlån

 • Definition: Kreditlån är en form av lån där du har en kreditgräns som du kan nyttja upp till. Du betalar endast ränta på den del av krediten som du har utnyttjat.
 • Storlek: Ofta högre, upp till 200 000 kronor eller mer.
 • Återbetalningstid: Flexibel, betalas tillbaka när du kan eller i mindre delbetalningar.
 • Ränta: Lägre än för snabblån men högre än för traditionella lån.
 • Användningsområde: Varierande, från stora inköp till kortsiktiga kassaflödesbehov.

Mikrolån

 • Definition: Mikrolån är små lån som ofta är avsedda för mycket korta perioder.
 • Storlek: Vanligtvis upp till 10 000 kronor.
 • Återbetalningstid: Mycket kort, oftast inom 30-90 dagar.
 • Ränta: Mycket hög på grund av det låga lånebeloppet och den korta återbetalningstiden.
 • Användningsområde: Oväntade, mindre utgifter som kräver omedelbar finansiering.

Det är alltid viktigt att noggrant läsa igenom och förstå de villkor som gäller för det lån du funderar på att ta. Detta inkluderar räntor, avgifter och andra kostnader, samt eventuella konsekvenser vid försenad återbetalning.

För- och nackdelar med att låna pengar direkt

Att ta ett lån som betalas ut direkt kan vara både fördelaktigt och riskfyllt beroende på din situation och dina behov. Nedan följer några av de viktigaste för- och nackdelarna med att låna pengar direkt.

Fördelar

Lån med direkt utbetalning och liknande krediter kan erbjuda ovärderlig hjälp när pengar behövs omgående, men det är viktigt att förstå de olika aspekterna av dessa lån. Nedan går vi igenom de positiva sidorna.

 • Direkt tillgång till pengar: En av de största fördelarna med direkta lån är den snabba utbetalningstiden. Detta kan vara till stor hjälp i nödsituationer där du behöver pengar omedelbart.
 • Enkla ansökningsprocesser: Ansökningsprocesserna är oftast mycket enkla och kräver minimal dokumentation, vilket sparar tid och kraft.
 • Ingen säkerhet krävs: De flesta lån med direkt utbetalning kräver inte någon form av säkerhet, vilket gör det lättare att uppfylla de nödvändiga kraven för att få lånet.
 • Flexibilitet: Lån med direkt utbetalning erbjuder ofta flexibilitet i återbetalningsplanen, även om det vanligtvis handlar om korta perioder.
 • Tillgänglighet: Dessa lån är ofta tillgängliga för personer som inte har bra kreditvärdighet, vilket gör dem till en finansiell resurs för en bredare målgrupp.

När det gäller att få omedelbar finansiellt stöd har lån med direkt utbetalning många klara fördelar. Men det är lika viktigt att vara medveten om riskerna och nackdelarna.

Risker och nackdelar

Trots de omedelbara fördelarna bör varje potentiell låntagare vara medveten om de inneboende riskerna med denna typ av finansiering. Låt oss utforska dem mer detaljerat.

 • Höga räntor och avgifter: En av de mest framträdande nackdelarna är de höga räntorna och avgifterna, vilket kan göra lånet mycket dyrt i det långa loppet.
 • Risk för överskuldsättning: Den enkla tillgängligheten och den direkta utbetalningen kan leda till frestelsen att ta flera lån samtidigt, vilket kan resultera i ohållbar skuldsättning.
 • Korta återbetalningstider: Korta återbetalningstider kan göra det svårt att samla ihop tillräckligt med pengar för att betala tillbaka lånet i tid, vilket kan leda till ytterligare avgifter och högre skuld.
 • Påverkan på kreditvärdighet: Misslyckande med att betala tillbaka ett direkt lån i tid kan negativt påverka din kreditvärdighet, vilket kan göra det svårare att kvalificera sig för framtida lån.
 • Dolda villkor och avgifter: Vissa lån med direkt utbetalning kan ha dolda avgifter eller villkor som gör lånet mindre fördelaktigt än det först verkar. Det är därför viktigt att noggrant läsa igenom och förstå låneavtalet.

Så även om lån med direkt utbetalning kan erbjuda snabb och flexibel finansiering, kommer de också med ett antal risker som inte bör ignoreras. Det är därför avgörande att noggrant överväga alla alternativ och att vara helt medveten om alla aspekter av lånet innan du ansöker.

Ansökningsprocessen för lån med direkt utbetalning

Om du är intresserad av att ta ett lån med direkt utbetalning, kan det vara bra att känna till hur ansökningsprocessen ser ut. Nedan följer en steg-för-steg guide som beskriver hur du går från jämförelse till att ha pengarna på kontot.

Hur ansöker man om ett lån?

 1. Ange lånebelopp: Börja med att navigera upp till vårt jämförelseverktyg av lån med direkt utbetalning för att ange det belopp du önskar låna.
 2. Jämför alternativ: Jämför alternativen som dyker upp och granska deras räntor, villkor, avgifter och erbjudanden för att hitta det som bäst uppfyller dina behov och krav.
 3. Fyll i en ansökan: När du hittat ett alternativ som passar dina önskemål, fortsätt till långivaren för att fylla i en online-ansökan som inkluderar information om beloppet du önskar låna och dina uppgifter.
 4. Godkännande: Efter att du fyllt i din ansökan, signerar du den med BankID och skickar in, varefter du får besked, oftast direkt på skärmen, om din ansökan beviljats eller ej.
 5. Utbetalning: Om du blir godkänd, kommer pengarna att finnas på ditt konto inom några minuter.

Vilka banker kan direktutbetalningar göras till?

Det är viktigt att vara medveten om att tillgängligheten av direkt utbetalning kan variera beroende på vilken långivare och bank du använder. Dock kan direkt utbetalningar ofta göras till större svenska banker som:

 1. Swedbank
 2. Nordea
 3. Handelsbanken
 4. SEB
 5. Danske Bank
 6. Länsförsäkringar Bank
 7. Skandiabanken
 8. ICA Banken, Coop MedMera Bank och andra nischbanker

Observera att vissa långivare har specifika samarbeten med vissa banker, vilket kan påverka hastigheten för utbetalningen. Du kan använda Payup för att ta reda på vilka banker långivaren har stöd för genom att trycka på Direkt Utb. bredvid dem ovan.

Alternativa finansieringsmöjligheter

Om du funderar på att ta ett snabbt lån med direkt utbetalning kan det vara klokt att först undersöka andra finansieringsalternativ. Nedan presenteras några alternativ som kan vara mer fördelaktiga beroende på din ekonomiska situation och dina behov.

Privatlån

Kreditkort

 • Definition: Ett kreditkort ger dig en viss kreditgräns som du fritt kan använda upp till.
 • Storlek: Varierar beroende på kortutgivare och din kreditvärdighet, men ofta mellan 10 000 och 200 000 kronor.
 • Återbetalningstid: Flexibel, men rekommenderas normalt sett inte att dra ut på.
 • Ränta: Kan vara hög om du inte betalar av hela beloppet vid varje faktureringstillfälle.
 • Användningsområde: Kortsiktiga inköp, resor och nödsituationer.

Skuldsanering och andra lösningar

Om du befinner dig i en situation där du har svårt att betala av dina befintliga skulder kan skuldsanering vara ett alternativ. Detta är en juridisk process där du får hjälp att ordna en avbetalningsplan med dina borgenärer. Det kan även innebära att en del av skulderna avskrivs. Denna process är komplicerad och kräver ofta juridisk rådgivning.

Andra lösningar: Utöver dessa alternativ finns det fler vägar att gå för att undvika att ta lån med direkt utbetalning. Det kan vara värt att se över möjligheterna för att låna av vänner eller familj, sälja oanvända tillhörigheter, eller kanske till och med förhandla direkt med kreditorer om en betalningsplan.

Genom att noggrant utforska alla dina alternativ kan du göra ett mer välgrundat beslut och eventuellt undvika de höga kostnaderna som ofta är förknippade med lån och krediter med direkt utbetalning.

Fallgropar och varningar

När man överväger att ta ett lån med direkt utbetalning är det viktigt att vara medveten om potentiella fallgropar och risker. Nedan beskrivs några viktiga aspekter att beakta.

Att undvika oseriösa långivare

Det finns många oseriösa aktörer i lånebranschen som kan försöka utnyttja din ekonomiska situation. Nedan följer några tips för att undvika dem:

 • Kontrollera att långivaren har en giltig licens från Finansinspektionen. Alla långivare på Payup är licensierade av Finansinspektionen, vilket ger dig trygghet i ditt val av lån.
 • Läs recensioner och kundomdömen innan du ansöker.
 • Var försiktig med långivare som inte utför någon kreditkontroll; detta kan vara ett tecken på oseriöshet.

Konsekvenser av att inte kunna betala tillbaka

Om du inte kan betala tillbaka lånet i tid kan detta leda till allvarliga konsekvenser:

 • Ökade räntor och avgifter
 • Nedskrivning av kreditvärdighet
 • Möjlighet till inkassokrav och juridiska följder

Reglering och lagstiftning i Sverige

När du överväger att ta ett lån med direkt utbetalning är det viktigt att förstå de lagar och regler som gäller för denna typ av finansiering i Sverige. Nedan följer några nyckelpunkter:

 • Räntetak: Enligt svensk lag får den nominella räntan på lån och krediter inte överstiga 40 procentenheter plus Riksbankens referensränta, vilken för närvarande ligger på 4 procent. Detta innebär att den högsta tillåtna nominella räntan just nu är 44%.
 • Kreditupplysning: Långivare är skyldiga att utföra en kreditkontroll innan de beviljar ett lån. Detta är en del av deras skyldighet att säkerställa att du som låntagare har möjlighet att betala tillbaka lånet, och det skyddar även långivaren från att ta oskälig risk.
 • Ångerrätt: Enligt konsumentkreditlagen har du rätt att ångra ett ingånget låneavtal inom 14 dagar. Detta ger dig möjlighet att omvärdera din ekonomiska situation och eventuellt dra dig ur lånet utan kostnad.

Förståelsen för dessa lagar och regler är viktigt inte bara för att göra informerade val, utan också för att vara medveten om dina rättigheter och skyldigheter i samband med lånet. Om du är osäker på något är det klokt att söka professionell rådgivning av skuld- och budgetrådgivningen i din kommun innan du tar ett lån.

5 populära långivare som erbjuder lån med direkt utbetalning hos Payup

LångivarePayup betygmin. Beloppmax. Beloppmin. Räntamax. Räntamin. Löptidmax. LöptidAnsökningskravUppläggningsavgiftAviseringsavgiftKreditupplysningLåneförmedlare (Banker)Utbetalningar dygnet runt (Ja/Nej)Not
Flexkontot 3,5/53 000 kr30 000 kr43,98%43,98%LöpandeLöpandeÅlder: 18 år
Inkomst: 120 000 kr/år
475 kr25 kr/månD&BNejNej

Det här är en högkostnads­kredit

Ferratum 4,0/51 000 kr40 000 kr44%44%LöpandeLöpandeÅlder: 21 år
Inkomst: Deklarerad inkomst
0 kr0 - 19 kr/månCreditsafeNejJa

Det här är en högkostnads­kredit

Merax 3,5/53 000 kr30 000 kr43,98%43,98%LöpandeLöpandeÅlder: 18 år
Inkomst: 120 000 kr/år
475 kr0 - 25 kr/månD&BNejNej

Det här är en högkostnads­kredit

ViaConto 4,0/51 000 kr30 000 kr43,5%43,5%1 mån24 månÅlder: 18 år
Inkomst: Bedöms individuellt
400 - 3445 kr60 kr/månCreditsafeNejNej

Det här är en högkostnads­kredit

Vivus 3,0/52 000 kr50 000 kr44%44%LöpandeLöpandeÅlder: 18 år
Inkomst: Bedöms individuellt
285 kr0 krCreditsafeNejJa

Det här är en högkostnads­kredit

Vanliga frågor och svar