Finansiera lokalen

Låna Pengar Till Lokal: Din Guide Till Rätt Företagslån

Av Johan Karlsson | Uppdaterad

Froda

Bästa lånet för att köpa lokal 2023 enligt Payup

Froda är det bästa lånet för att köpa lokal för lån på 200 000 kr enligt Payup. Froda erbjuder företagslån mellan 10 000 kr och 2 000 000 kr. Du får prisförslag några minuter efter inskickad ansökan och lånelöfte samma dag. Froda ger även ett s.k lägsta-pris garanti. Det tillkommer inga avgifter utöver räntan. En ansökan hos Froda är kostnadsfri och inte bindande.

Se Frodas villkor

Payups Topplista: Bästa lånen till att köpa lokal 2023

 • FrodaBäst Överlag 2023
 • ZmartaNyast
 • KreaBäst för Med EU-garanti
 • CapcitoBäst för Låg Kreditvärdighet
 • FakturinoBäst för att Jämföra Flera Erbjudanden
 • FedeltaBäst för Snabb Utbetalning

Jämför 19 st. lånen till att köpa lokal

Vi hjälper dig jämföra 19 st. långivare, kreditgivare och banker som erbjuder lånen till att köpa lokal för att du ska kunna hitta det alternativ som bäst passar dig 2023. Ange helt enkelt det belopp du söker i lån nedan. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Hur mycket vill du låna?
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst snittränta När du ser ett räntespann, som 2,95 - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst snittränta beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till lägst ränta visas först.
Lägst räntespannSorteringsalternativet Lägst räntespann visar lånen baserat på deras lägsta möjliga ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.
Flest beviljade
Nyast
 • Froda logo

  Froda

  Betyg: 4.5/5
  Lån mellan10 000 -
  15 000 000 kr
  RäntaGer offert efter ansökan
  Löptid30 dgr -
  3 år
  Uppl.avgift0 kr
  Använder Bisnode
 • Fakturino logo

  Fakturino

  Betyg: 4.5/5
  Lån mellan20 000 -
  60 000 000 kr
  RäntaBeror på långivare
  Löptid30 dgr -
  5 år
  Antal partners38 st.
  Låneförmedlare
  Erbjuder factoring

Vad är ett företagslån?

Ett företagslån är en summa pengar som ett företag lånar från en finansiell institution, såsom en bank eller en långivare, med förståelse att det kommer att betalas tillbaka med ränta över en bestämd period. Dessa lån kan användas för olika ändamål, inklusive att starta ett företag, finansiera tillväxt eller köpa fastigheter, till exempel en lokal.

Varför skulle ett företag behöva ett lån?

Företag kan behöva lån av många olika skäl. Till exempel, för att finansiera expansion, köpa maskiner eller utrustning, för att täcka operativa kostnader under lågsäsong eller för att köpa eller renovera företagslokaler. I många fall kan ett lån ge företaget den finansiella kapacitet det behöver för att utnyttja möjligheter som kan kräva större kapitalinvesteringar.

De olika typerna av företagslån

Det finns flera olika typer av företagslån tillgängliga, beroende på företagets behov och kreditvärdighet. Några av dessa inkluderar:

 • Traditionella bank- och företagslån: Dessa är ofta långsiktiga lån med låga räntor, men kräver god kreditvärdighet och kan vara svåra att kvalificera för.
 • Företagskrediter: Dessa fungerar som vanliga kreditkort, men är avsedda för affärsutgifter.
 • Fakturafinansiering: Detta innebär att sälja dina obetalda fakturor till en tredje part för en avgift.
 • Handelskredit: Detta är en typ av kortfristigt lån som låter företag köpa varor eller tjänster nu och betala för dem senare.
 • Fastighetslån: Dessa är specifika lån som används för att köpa kommersiella fastigheter, såsom kontorslokaler, lagerlokaler eller butikslokaler.

Varje typ av lån har sina egna fördelar, nackdelar och krav, så det är viktigt att välja det lån som bäst passar ditt företags unika behov.

På Payup kan du hitta alla alternativ som du kan använda dig av för att köpa en lokal. Dessa alternativ presenteras ovan.

Lån för att köpa lokal – Så fungerar det

Att äga lokalerna där företaget bedriver sin verksamhet kan ha flera fördelar. Dessa kan inkludera kostnadskontroll, eftersom du inte är underkastad en hyresvärd som kan höja hyran, och möjligheten att bygga eget kapital i fastigheten över tid. Dessutom kan ägande av fastigheter ge ytterligare säkerhet för företaget och skapa nya möjligheter för företagets tillväxt och utveckling.

Vilka typer av företagslån kan användas för att köpa lokal?

Fastighetslån är en av de mest använda typen av lån för att köpa en lokal för ett företag. Dessa lån är speciellt utformade för att köpa kommersiella fastigheter, och har ofta längre återbetalningstider och större lånebelopp än andra typer av företagslån.

Utöver detta kan vissa företag också överväga alternativa finansieringsalternativ, som crowdfunding eller privata investerare, beroende på företagets behov och omständigheter.

Att ansöka om företagslån för lokal via Payup

Att ansöka om ett företagslån för att köpa en lokal kan vara en komplex process. Den innefattar att förbereda en detaljerad affärsplan som inkluderar hur fastigheten kommer att användas och hur lånet kommer att betalas tillbaka. Långivare kommer också att titta på företagets kreditvärdighet, finansiella hälsa och betalningshistorik.

Med Payup blir processen något enklare och mer fördelaktig för låntagaren, eftersom alla steg i processen har noggrant valts ut för att säkerställa god användarvänlighet och hög transparens. Med Payup ser processen ut så här:

 1. Jämför lånealternativ: Börja med att skrolla upp till listan över lånealternativ för att köpa lokal ovan. Ange beloppet du önskar att låna och jämför alla alternativ som presenteras i listan. Detta inkluderar att jämföra de tillgängliga räntorna, kraven, betygen och låneegenskaperna, för att säkerställa att alternativet passar dina och ditt företags behov.
 2. Online-ansökan: När du hittat ett lån som du känner passar dig och ditt företag, går du vidare och fyller i en ansökan. Detta gör du på långivarens hemsida, och signering gör du med hjälp av BankID.
 3. Invänta svar: När du fyllt i en ansökan, signerat den med BankID och skickat in den, kommer långivaren att behandla den och ge dig ett besked. Normala behandlingstider är mellan 1-3 arbetsdagar. När du får ett besked kommer du att bli informerad om långivaren behöver ytterligare dokumentation som de använder för att verifiera företagets kreditvärdighet, vilket kan inkludera registreringsbevis, årsredovisning och andra underlag, eller om du blivit godkänd lånet direkt. Om du blivit godkänd lånet, kommer det att betalas ut och du kommer att ha pengarna på ditt företags bankkonto inom 2 arbetsdagar.

Vanliga utmaningar och hur man hanterar dem

En av de största utmaningarna med att få ett företagslån för att köpa en lokal är att uppfylla långivarens kreditkrav. Att förbättra företagets kreditvärdighet kan öka chanserna för godkännande. Att gå i personlig borgen kan också öka chanserna för godkännande, dock innebär det andra risker som man behöver ta hänsyn till, såsom att man påtar sig en personlig skyldighet att betala tillbaka lånet om företaget inte skulle klara av det.

En annan utmaning kan vara att hitta en långivare som erbjuder förmånliga villkor och räntor. Här kan en låneförmedlare vara till stor hjälp.

Låneförmedlare – Din guide till rätt lån

En låneförmedlare är en enhet som fungerar som en mellanhand mellan låntagare och långivare. De har tillgång till ett nätverk av olika långivare och kan hjälpa till att hitta det mest lämpliga lånet för låntagarens specifika behov.

Att använda en låneförmedlare för att hitta företagslån kan spara tid och pengar. De kan hjälpa till att jämföra olika lånealternativ, förstå villkor och hitta de mest fördelaktiga räntorna. Dessutom kan de ofta förhandla om bättre villkor på grund av deras relationer med olika långivare.

Vilken hjälp kan en låneförmedlare erbjuda när man vill låna pengar för att köpa lokal?

En låneförmedlare kan hjälpa till med att identifiera vilka typer av lån som bäst passar dina behov, hitta långivare som är villiga att låna ut pengar för att köpa fastigheter, och assistera i ansökningsprocessen. De kan också ge råd om hur man förbättrar företagets kreditvärdighet och öka chanserna för att få lån.

Hur man väljer rätt låneförmedlare

När du väljer en låneförmedlare är det viktigt att titta på deras erfarenhet, omdömen från tidigare kunder och om de har specialiserat sig på företagslån. Du bör också överväga deras avgifter och om de kan erbjuda personlig service.

Låneförmedlare hos Payup

På Payup hittar du flera låneförmedlare som du kan använda dig av för att välja företagslån. Du hittar låneförmedlarna så här:

 1. Skrolla upp till listan över företagslån ovan.
 2. Kryssa i Låneförmedlare med filterlådorna ovanför listan.
 3. Listan kommer att visa flera alternativ för låneförmedlare som du kan använda dig av. Jämför dem och välj det alternativ som du känner passar dig och ditt företags behov bäst.

5 populära företagslån till att köpa lokal hos Payup

LångivarePayup betygBelopp (SEK)Ränta (%)Låneperiod (månader)AnsökningskravUppläggningsavgift (SEK)Aviseringsavgift (SEK)Kreditupplysnings­bolagDirektutbetalning (Banker)Låneförmedlare (Antal partners)Betalningsanmärkning accepteras (Ja/Nej)Erbjuder factoring
Froda 4,5/510 000 -
15 000 000 kr
Ger offert efter ansökan1 mån -
36 mån
Ålder: 18 år
Inkomst: Bedöms individuellt
0 kr0 krBisnodeUtbetalning samma dag till alla storbanker under öppettider.NejJaNej
Fakturino 4,5/520 000 -
60 000 000 kr
Beror på långivare1 mån -
60 mån
Ålder: 18 år
Inkomst: Bedöms individuellt
Beror på långivareBeror på långivareUCEj erbjudetJa (38)JaJa
Krea 4,5/510 000 -
30 000 000 kr
Beror på långivare1 mån -
60 mån
Ålder: 18 år
Inkomst: Bedöms individuelltVarje låneansökan bedöms individuellt men många av de långivare Krea samarbetar med en omsättning på minst 50 000 kr/mån eller 600 000 kr/år.
Beror på långivareBeror på långivareUCEj erbjudetJa (38)JaJa
Fedelta 4,5/525 000 -
1 000 000 kr
fr. 6%6 mån -
36 mån
Ålder: 18 år
Inkomst: Bedöms individuellt
0 kr0 krCreditsafeUtbetalning samma dag till alla storbanker.NejJaNej
Creddo 3,5/510 000 -
10 000 000 kr
Beror på långivare1 mån -
60 mån
Ålder: 18 år
Inkomst: Bedöms individuellt
Beror på långivareBeror på långivareUCEj erbjudetJa (19)NejNej

Vanliga frågor och svar