Låneskydd

Låna pengar med skydd och försäkring

Vår erfarenhet och vårt engagemang för hög kvalitet: Med över 200 noggrant granskade recensioner, fler än 700 artiklar skrivna av experter, ett team bestående av branschkunniga personer och löpande uppdateringar varje månad arbetar vi för att du alltid ska få tillgång till tillförlitlig och aktuell information.

Därför kan du lita på Payup: Vårt engagerade expertteam arbetar målmedvetet för att tillhandahålla den senaste och mest relevanta informationen som stödjer dina beslut. Med ett starkt fokus på objektivitet, en datadriven metodik och transparens, strävar vi efter att vara din mest tillförlitliga källa till information. Varje ranking och betyg är noggrant underbyggt, vilket du kan läsa mer om antingen direkt vid produktbeskrivningen eller i våra detaljerade recensioner.

Läs mer om våra redaktionella riktlinjer.

När du använder vår tjänst anger du det lånebelopp du söker och dina lånepreferenser. Vi matchar dig sedan med långivare som kan uppfylla dina behov. Du slipper leta efter lämpliga långivare och kan istället fokusera på att jämföra de bästa alternativen. Vår tjänst är kostnadsfri, ej bindande och ingen kreditupplysning tas vid användning.
1 000
300 000
Är lånebehovet akut?

Ett urval av våra partners

BrixoNylånFairloKontantfinansLeasySmspengarThorn PrivatFinansNorthmillGF MoneyFlexkontot

Jämför lån med låneskydd

Vi hjälper dig att snabbt jämföra lån med låneskydd så att du ska kunna hitta det alternativ som bäst passar dig 2024. Ange helt enkelt det belopp du söker i lån nedan. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Hur mycket vill du låna?

Hittade 24 st. erbjudanden
Utbetalning direkt genom Swish
Brixo

Brixo

Betyg: 4.0/5
Payup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
Kreditbelopp
10 000 kr
Ränta
28,95%
Löptid
3 år -
6 år
Uppl.avgift
0 kr
Använder D&B
Kontokredit
Stöd för Swish
Erbjuder låneskydd
Detaljerad information om Brixo
EgenskapInformation
Kreditbelopp10 000 - 100 000 kr
Nominell ränta28,95%
Effektiv ränta33,1%
Löptid3 år - 6 år
KreditupplysningD&B
Uppläggningsavgift0 kr
Aviseringsavgift0 kr
Uttagsavgift0 kr
Förseningsavgifter
 • Påminnelseavgift: 60 kr
 • Dröjsmålsränta: 3% per månad
 • Inkassoavgift: 180 kr
UtbetalningstidBrixo genomför utbetalning samma dag till alla storbanker via Swish.
Utbetalning under helg/kvällBrixo erbjuder inte utbetalning under helg/kväll.
BetalningsanmärkningarJa, Brixo accepterar betalningsanmärkningar.
Räntefri periodNej, Brixo erbjuder ingen räntefri period.
Samla lånNej, Brixo erbjuder inte samlingslån.
MedsökandeNej, Brixo tillåter inte medsökande.
Krav för att få ansöka
 • Minst 18 år gammal
 • Folkbokförd i Sverige
 • Inkomst på minst 180 000 kr/år
 • Inga aktiva skulder hos Kronofogden
Låna med mobilenJa, hos Brixo kan du låna med mobilen.
Räkneexempel: Ett lån om 10 000 kr, med en löptid på 1 år och en fast nominell ränta på 28,95% (effektiv ränta på 33,10%), resulterar i en total kostnad av 11 640 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 970 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Topplista: Bästa lånen som erbjuder låneskydd 2024

Vår metod

Vi utvärderade 27 st. långivare baserat på faktorer som informationsförmedling, kostnader, tillgänglighet, villkor, kundnöjdhet och ansökningsprocess. Vi bedömde även egenskaper som lånebelopp, löptider, räntor, avgifter, acceptans av medsökande och kundsupport. Valet av bästa långivare baserades på totalprestation för lån med låneskydd.

Här är vår topplista över de bästa lånen som erbjuder låneskydd 2024. Vi har granskat och jämfört olika alternativ för att hjälpa dig hitta det bästa lånet för dina behov.

 • BrixoBäst Överlag 2024
 • AvidaBäst för Låg Ränta
 • NylånNyast
 • KontantfinansBäst för Låg Kreditvärdighet
 • LendoBäst för Stora Belopp
 • LoanstepBäst för Räntefri Period
 • AdvisaBäst för att Jämföra Flera Erbjudanden
 • FairloBäst för Snabb Utbetalning
 • Klara LånBäst för Kreditupplysning hos Dun & Bradstreet
 • SmspengarBäst för Kreditupplysning hos Creditsafe

Alla Lån med låneskydd 2024

Här hittar du en komplett översikt över 27 olika alternativ för lån med låneskydd på den svenska marknaden. Listan innehåller både stora och små aktörer, med olika räntor och villkor, för att du ska kunna hitta det bästa alternativet för dig.

Vad är låneskydd?

Låneskydd, även känt som låneskyddsförsäkring, är en typ av trygghetsförsäkring som är designad för att erbjuda ekonomiskt skydd under perioder av osäkerhet som kan påverka din förmåga att uppfylla dina återbetalningsåtaganden på lån. Detta kan inkludera händelser såsom arbetslöshet, sjukdom eller till och med dödsfall. Genom att teckna en låneskyddsförsäkring, kan låntagare minska risken för ekonomisk stress och samtidigt skydda sina närstående från den potentiella bördan av skulder.

Varför är låneskydd viktigt?

Låneskydd erbjuder en viktig finansiell säkerhet under tider då individens inkomst kan vara osäker eller minskad. Denna typ av skydd är särskilt viktigt för personer som är ensamma försörjare eller där hushållets ekonomi starkt beror på en inkomst. I händelse av sjukdom eller arbetslöshet ger låneskyddet en ekonomisk buffert som möjliggör fortsatta betalningar på lån utan att drastiskt påverka livskvaliteten eller tvinga fram oönskade beslut som att sälja hemmet.

Att ha ett låneskydd kan också bidra till mental ro. Att veta att man och ens familj är skyddade ifall det oväntade inträffar kan minska stress och ge en större trygghet i vardagen. Att ha låneskydd kan också vara ett krav från vissa långivare innan de godkänner ett lån, vilket gör det till en viktig del av processen för att erhålla lån.

Olika typer av låneskydd

Låneskydd kan variera beroende på typ av lån och de specifika behoven hos låntagaren. Här är några av de vanligaste typerna:

 1. Låneskydd vid dödsfall: Betalar ut hela eller delar av låneskulden vid låntagarens död.
 2. Låneskydd vid sjukdom eller skada: Täcker lånebetalningar under tider då låntagaren är sjuk eller skadad och inte kan arbeta.
 3. Låneskydd vid arbetslöshet: Aktiveras om låntagaren blir ofrivilligt arbetslös, vilket hjälper till att täcka lån under denna period.
 4. Kombinerade villkor: Vissa låneskydd kombinerar flera av dessa scenarier för att erbjuda en omfattande skyddsplan.

Varje typ av låneskydd har unika kriterier och kan anpassas efter låntagarens situation och behov, vilket gör det möjligt för individer att välja en försäkring som bäst passar deras livssituation.

Hur fungerar låneskydd?

Låneskydd är en viktig komponent i att hantera personliga finanser, särskilt när det gäller större lån som bolån eller billån. Det är en försäkringsprodukt som erbjuder finansiellt skydd under vissa specifika förhållanden. Här förklarar vi hur låneskyddsförsäkringen aktiveras, vilka villkor som gäller för att använda skyddet, samt ger exempel på situationer där låneskydd är särskilt tillämpligt.

Hur låneskyddsförsäkring aktiveras

Låneskyddsförsäkring träder i kraft under förutbestämda omständigheter som specificeras i försäkringsavtalet. Aktivering av försäkringen kräver att följande steg genomförs:

 1. Inträffande av en kvalificerad händelse: Försäkringen specificerar vilka händelser som räknas som kvalificerade, såsom arbetsoförmåga, sjukdom, ofrivillig arbetslöshet eller dödsfall.
 2. Anmälan till försäkringsgivaren: Låntagaren eller en representant måste anmäla händelsen till försäkringsbolaget inom den tid som anges i försäkringsvillkoren.
 3. Dokumentationsinsamling: Försäkringstagaren måste tillhandahålla relevant dokumentation som styrker händelsen, exempelvis läkarintyg eller arbetslöshetsintyg.
 4. Bedömning och godkännande: Försäkringsbolaget granskar ärendet och bestämmer om villkoren för aktivering är uppfyllda.

Villkor för att utnyttja låneskydd

För att utnyttja ett låneskydd måste vissa villkor vara uppfyllda:

 1. Försäkringsvillkor: Försäkringstagaren måste uppfylla alla kriterier som anges i försäkringsavtalet, inklusive eventuella karenstider eller specifika krav på dokumentation.
 2. Regelbunden premiebetalning: Försäkringstagaren måste ha betalat alla premieavgifter regelbundet för att försäkringen ska vara giltig vid behov.
 3. Tidsramar för anmälan: Det finns ofta en tidsgräns för när en händelse måste anmälas för att låneskyddet ska kunna aktiveras.

Exempel på situationer där låneskydd är tillämpligt

Låneskydd kan vara ovärderligt i flera olika svåra livssituationer. Här är några typiska exempel på när låneskyddsförsäkringen kan träda i kraft:

 1. Arbetsoförmåga: Om en person blir sjuk eller skadad och inte kan arbeta, kan låneskyddet täcka månadskostnaderna för lån tills personen återhämtar sig.
 2. Ofrivillig arbetslöshet: I händelse av plötslig uppsägning eller konkurs hos arbetsgivaren kan låneskyddet träda in för att täcka lånebetalningarna under en övergångsperiod.
 3. Dödsfall: Om låntagaren avlider kan låneskyddet användas för att betala av resterande skuld, vilket skyddar de efterlevande från ekonomisk belastning.

Dessa scenarier illustrerar vikten av att ha ett låneskydd som en del av en omfattande riskhanteringsstrategi. Genom att förstå och utnyttja dessa försäkringar kan låntagare säkerställa att deras och deras familjers ekonomiska välstånd skyddas under osäkra tider.

Fördelar med låneskydd

Låneskyddsförsäkring erbjuder flera viktiga fördelar som kan vara avgörande i tider av ekonomisk osäkerhet eller personlig kris. Nedan utforskar vi dessa fördelar mer i detalj, inklusive ekonomisk trygghet, skydd vid oförutsedda händelser, och hur det kan bidra till familjens ekonomi i svåra tider.

Ekonomisk trygghet och säkerhet

Den främsta fördelen med låneskydd är den ekonomiska trygghet och säkerhet det erbjuder. Genom att säkerställa att lånens månadsbetalningar täcks, även under perioder då låntagaren inte kan betala på grund av sjukdom, arbetslöshet eller andra oförutsedda omständigheter, minskar risken för betalningsanmärkningar och de negativa konsekvenserna av att inte kunna betala sina skulder. Detta skydd hjälper till att upprätthålla låntagarens kreditvärdighet och förhindrar ackumulering av ytterligare skulder genom förseningsavgifter och ränteökningar.

Skydd vid oförutsedda händelser

Låneskydd är särskilt värdefullt eftersom det aktiveras vid oförutsedda händelser som kan påverka en persons förmåga att tjäna en inkomst. Exempel på sådana händelser inkluderar allvarlig sjukdom, olyckor som resulterar i långvarig arbetsoförmåga, och ofrivillig arbetslöshet. Denna typ av försäkring erbjuder en säkerhetsnät som träder i kraft precis när det behövs som mest, vilket avsevärt kan minska stress och oro för framtiden.

Bidrag till familjens ekonomi vid kris

I händelse av en familjemedlems bortgång eller annan allvarlig kris, kan konsekvenserna för familjens ekonomi vara förödande. Låneskydd kan spela en viktig roll genom att säkerställa att familjen inte belastas med ytterligare ekonomiska bördor. Om låntagaren avlider, kan försäkringen täcka den återstående skulden eller fortsätta att betala avbetalningar, vilket skyddar familjens ekonomiska stabilitet och möjliggör för dem att fokusera på att hantera sin sorg utan att behöva oroa sig för omedelbara ekonomiska frågor.

Genom att teckna låneskydd, tar låntagare ett proaktivt steg mot att skydda sig själva och sina familjer från de oförutsägbara vändningarna i livet. Det bidrar till en mer stabil och säker ekonomisk framtid, vilket är ovärderligt i tider av osäkerhet.

Nackdelar och begränsningar med låneskydd

Trots de många fördelarna med låneskydd finns det också nackdelar och begränsningar som potentiella försäkringstagare bör vara medvetna om. Dessa inkluderar kostnader och avgifter för låneskydd, vanliga uteslutningar i försäkringsvillkoren, samt kritik och missförstånd som ofta associeras med denna typ av försäkring.

Kostnader och avgifter för låneskydd

En av de mest uppenbara nackdelarna med låneskydd är de extra kostnader det medför. Premierna för låneskyddsförsäkringar kan vara höga och kan till och med öka kostnaden för lånet betydligt. Dessa avgifter beräknas vanligtvis baserat på lånebeloppet och kan antingen läggas till lånets huvudsumma eller betalas månadsvis som en del av lånebetalningen. Det är viktigt för låntagare att väga dessa kostnader mot fördelarna med försäkringen och bedöma om skyddet är ekonomiskt motiverat i deras specifika situation.

Vanliga uteslutningar och begränsningar i försäkringsvillkor

Låneskyddsförsäkringar kommer ofta med en rad uteslutningar och begränsningar som kan påverka försäkringstagarens möjlighet att utnyttja fördelarna med skyddet. Exempel på vanliga uteslutningar inkluderar:

 • Sjukdomar eller medicinska tillstånd som redan fanns innan försäkringen tecknades.
 • Självförvållade händelser, inklusive skador som uppkommit genom riskfyllda aktiviteter.
 • Arbetslöshet som är ett resultat av frivillig uppsägning eller avskedande på grund av arbetsrelaterad misskötsel.

Det är avgörande att noggrant läsa igenom försäkringsvillkoren och förstå vilka scenarier som är täckta och vilka som är uteslutna.

Kritik och vanliga missförstånd

Låneskydd kritiseras ibland för att vara för dyrt i förhållande till de förmåner det erbjuder. En del kritiker menar att sannolikheten att använda försäkringen är relativt låg, medan kostnaden är hög, vilket gör det till en dålig investering för många konsumenter. Dessutom finns det missförstånd om vad låneskydd faktiskt täcker, vilket kan leda till frustration när försäkringstagare upptäcker att deras specifika situation inte är täckt på grund av uteslutningar.

För att undvika dessa fallgropar är det viktigt att potentiella låntagare gör en grundlig kostnadsnyttoanalys och fullständigt förstår villkoren och begränsningarna i deras låneskyddsförsäkring innan de tecknar ett avtal. Genom att vara väl informerad kan låntagaren göra ett mer informerat beslut som bäst passar deras individuella ekonomiska situation och behov.

Jämförelse av låneskyddsförsäkringar

Att välja rätt låneskyddsförsäkring kan vara en utmaning, men det är en viktig del av att hantera sin personliga ekonomi, särskilt när det gäller större lån. Här följer några riktlinjer om vad man bör titta på när man jämför olika låneskydd samt praktiska tips för att välja den försäkring som bäst passar ens behov.

Vad bör man titta på när man jämför låneskydd?

När man jämför olika låneskyddsförsäkringar är det viktigt att ta hänsyn till flera faktorer för att säkerställa att man får ett skydd som är både kostnadseffektivt och tillräckligt omfattande. Här är några nyckelkomponenter att överväga:

 1. Premiekostnader: Jämför månadskostnaden för försäkringen hos olika leverantörer.
 2. Täckning: Kontrollera vilka typer av risker som täcks, såsom dödsfall, sjukdom, arbetsoförmåga och arbetslöshet.
 3. Uteslutningar: Var medveten om vilka förhållanden och scenarier som inte täcks av försäkringen.
 4. Maximal täckningstid och belopp: Titta på hur länge och upp till vilket belopp som försäkringen kan betala ut.
 5. Karens- och väntetider: Vissa försäkringar har en väntetid innan de börjar gälla efter tecknandet eller efter en skadeanmälan.
 6. Flexibilitet och villkor för uppsägning: Överväg hur lätt det är att säga upp eller justera försäkringen.

Tips för att välja rätt låneskyddsförsäkring

Att välja rätt låneskyddsförsäkring kräver noggrann övervägning och jämförelse av tillgängliga alternativ.

 1. Bedöm ditt individuella behov: Analysera din finansiella situation och avgör vilken typ av risker du mest sannolikt behöver skydd mot.
 2. Läs det finstilta: Var noga med att läsa igenom alla villkor och förstå de fullständiga detaljerna i försäkringen.
 3. Jämför flera erbjudanden: Använd jämförelsetjänster online för att se olika erbjudanden bredvid varandra och få en översikt över marknaden.
 4. Kontrollera recensioner och kundnöjdhet: Undersök vad andra kunder säger om försäkringsgivaren och deras tjänster.
 5. Överväg en oberoende rådgivare: Om det är svårt att bestämma sig kan det vara värt att prata med en finansiell rådgivare.

Genom att följa dessa riktlinjer kan du göra ett välgrundat val som skyddar din ekonomiska framtid samtidigt som det erbjuder flexibilitet och trygghet under osäkra tider.

Att ansöka om låneskydd

Att ansöka om låneskydd är en viktig process som kan ge dig och din familj en ekonomisk säkerhet i svåra tider. För att göra processen så smidig som möjligt är det viktigt att förstå stegen i ansökningsprocessen, vilken dokumentation som krävs och vara förberedd på de frågor som kan uppstå.

Processen att lägga till låneskydd vid lån

För att smidigt lägga till låneskydd vid ditt lån, är det viktigt att förstå de steg som involveras i processen.

 1. Val av låneskydd: När du ansöker om ett lån, kommer du ofta att få möjligheten att lägga till låneskydd. Detta kan antingen ske vid det inledande låneavtalet eller kan läggas till efteråt.
 2. Diskussion och rådgivning: Din bankrådgivare eller försäkringsagent kommer att förklara de olika alternativen och hur de skiljer sig åt i täckning och pris. Det är viktigt att du förstår vad varje alternativ innebär och hur det påverkar ditt lån.
 3. Ansökan: Du kommer att behöva fylla i en ansökan där du anger vilken typ av låneskydd du vill ha. Detta kan ofta göras online eller på plats hos banken eller försäkringsbolaget.
 4. Hälsodeklaration: För vissa typer av låneskydd, särskilt de som inkluderar sjukdoms- och livsförsäkring, kan du behöva fylla i en hälsodeklaration.
 5. Godkännande: Försäkringsbolaget kommer att granska din ansökan och hälsodeklaration. Baserat på denna information kommer de att besluta om de kan erbjuda dig försäkringen och till vilket pris.
 6. Försäkringsdokument och betalning: Efter godkännande kommer du att få dina försäkringsdokument som beskriver villkoren i detalj. Första premien betalas ofta vid detta skede.

Krav och dokumentation för att ansöka om låneskydd

När du ansöker om låneskydd krävs följande dokument och information:

 • Personlig information: Fullständigt namn, personnummer, adress och kontaktuppgifter.
 • Ekonomisk information: Inkomstuppgifter, anställningsinformation och andra finansiella åtaganden.
 • Hälsodeklaration: Detaljer om din nuvarande hälsa och eventuella tidigare medicinska tillstånd.
 • Låneinformation: Storleken på lånet, löptid och syfte med lånet.

Vanliga frågor och svar vid ansökan

Här är några av de vanligaste frågorna och svaren som kan hjälpa dig att förstå mer om processen och villkoren för låneskydd:

 • Fråga: Är låneskydd obligatoriskt när jag tar ett lån? Svar: Nej, det är inte obligatoriskt men rekommenderas ofta för att ge ekonomisk trygghet.
 • Fråga: Vad händer om jag redan har en sjukdom, kan jag fortfarande få låneskydd? Svar: Det beror på sjukdomen och försäkringsbolagets avtal. Vissa sjukdomar kan leda till högre premier eller uteslutas från täckningen.
 • Fråga: Kan jag avsluta mitt låneskydd när som helst? Svar: Ja, du kan vanligtvis avsluta ditt låneskydd, men se över ditt avtal för eventuella specifika villkor eller avgifter som kan gälla.

Genom att förstå denna process och förbereda rätt dokumentation kan du effektivt integrera låneskydd i din finansiella planering och säkerställa att du och din familj är skyddade mot oförutsedda ekonomiska situationer.

Fallstudier och användarexempel

Låneskyddsförsäkringar kan ha både positiva och negativa konsekvenser för låntagare. För att ge en djupare insikt, här är några användarexempel och fallstudier som visar hur låneskydd fungerar i praktiken. Dessutom inkluderar vi några relevanta statistiska data och forskningsresultat som ger en bredare bild av hur dessa försäkringar används och deras effektivitet.

Positiva erfarenheter av låneskydd

 • Fallstudie 1: Skydd vid sjukdom Anna, en ensamstående mor till två barn, tecknade låneskydd i samband med sitt bostadslån. När hon oväntat drabbades av en långvarig sjukdom och inte kunde arbeta, aktiverades hennes låneskydd som täckte hennes månatliga lånebetalningar under sjukdomsperioden. Detta gav henne den nödvändiga tiden att återhämta sig utan att behöva oroa sig för att förlora sitt hem.
 • Fallstudie 2: Ekonomisk trygghet efter jobbförlust Erik blev ofrivilligt arbetslös när hans arbetsgivare gick i konkurs. Tack vare låneskyddet han hade tecknat kunde han fortsätta att betala sitt bostadslån under den tid det tog honom att hitta ett nytt jobb, vilket skyddade hans kreditvärdighet och ekonomiska stabilitet.

Problem och utmaningar med låneskydd

 • Fallstudie 3: Uteslutningar i försäkringsvillkoren Sara upptäckte att hennes låneskydd inte täckte hennes arbetslöshet eftersom hon hade sagt upp sig frivilligt för att flytta till en annan stad. Hennes missförstånd av försäkringsvillkoren ledde till ekonomisk stress då hon inte var förberedd på att hantera sina lånebetalningar utan inkomst under flytten.
 • Fallstudie 4: Höga kostnader Johan fann att de månatliga premierna för hans låneskydd var betydligt högre än vad han initialt beräknat. Detta belastade hans månadsbudget, och han ifrågasatte nyttan av försäkringen i förhållande till dess kostnad.

Dessa exempel ger en nyanserad bild av låneskydd. Medan vissa individer drar stor nytta av försäkringen och den trygghet den erbjuder, kan andra uppleva frustration över kostnader och uteslutningar. Det är viktigt att noggrant överväga alla aspekter av låneskydd innan man tecknar en försäkring, för att säkerställa att den passar ens individuella behov och ekonomiska situation.

5 populära långivare och låneförmedlare som erbjuder låneskydd hos Payup

LångivarePayup betygmin. Beloppmax. Beloppmin. Räntamax. Räntamin. Löptidmax. Löptid
Brixo 4,0/510 000 kr100 000 kr28,95%28,95%36 mån72 mån
Nylån 3,5/510 000 kr50 000 kr23,95%23,95%60 mån60 mån
Lendo 4,0/510 000 kr600 000 kr5,20%33,93%12 mån180 mån
Fairlo 4,0/510 000 kr70 000 kr20%29%LöpandeLöpande
Klara Lån 3,0/55 000 kr150 000 kr6,48%39,5%12 mån96 mån

Vanliga frågor och svar

Ja, de flesta låneskyddsförsäkringar tillåter viss flexibilitet för att justera täckningen. Det kan dock vara förenat med vissa begränsningar eller krav på ny hälsodeklaration. Kontakta din försäkringsgivare för specifika villkor.

Låneskydd kan gälla för alla som är medlåntagare eller borgensmän på ett lån, oavsett civilstånd. Det är viktigt att specificera vem eller vilka som ska inkluderas i skyddet när försäkringen tecknas.

Om du flyttar ditt lån till en annan bank kan det hända att ditt nuvarande låneskydd inte längre gäller. Du kan behöva teckna ett nytt låneskydd hos den nya banken eller en annan försäkringsgivare.

I Sverige är premierna för låneskydd generellt sett inte avdragsgilla. Det kan dock finnas undantag beroende på specifika regler och situationer, så det är klokt att konsultera en skatterådgivare för att få råd som är anpassade till din personliga situation.

Låneskyddsförsäkringens premier är vanligtvis fasta och påverkas inte direkt av ränteändringar på ditt lån. Däremot kan totala kostnaden för ditt lån, inklusive låneskydd, öka eller minska med ränteändringar.

Relaterad läsning