Kom igång

Låneförmedlarna med Flest Banker 2024

Av Johan Karlsson | Uppdaterad

Lendo

Låneförmedlaren som samarbetar med flest banker 2024

Lendo är låneförmedlaren som samarbetar med flest banker 2024. Lendo, som samarbetar med 41 olika banker och långivare, erbjuder lån mellan 10 000 och 600 000 kr. Ansökningsprocessen är smidig med hjälp av BankID och besked på ansökan ges direkt efter mottagande. Endast en kreditupplysning tas i samband med ansökan, och Lendo tar denna hos UC.

Se Lendos villkor
Räkneexempel: Ett lån om 600 000 kr, med en löptid på 12 år och en rörlig nominell ränta på 5,42% (effektiv ränta på 5,56%), resulterar i en total kostnad av 817 408 kr, fördelat på 144 månadsbetalningar om 5677 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.

Payups Topplista: Bästa låneförmedlarna med flest banker 2024

Jämför 17 st. låneförmedlare med flest banker

Vi hjälper dig jämföra 17 st. långivare, kreditgivare och banker som erbjuder låneförmedlare med flest banker för att du ska kunna hitta det alternativ som bäst passar dig 2024. Ange helt enkelt det belopp du söker i lån nedan. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Hur mycket vill du låna?
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst effektiv snittränta När du ser ett effektivt räntespann, som 2,95 - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska effektiva ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst effektiv snittränta beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till lägst ränta visas först.
Lägst effektivt räntespannSorteringsalternativet Lägst effektivt räntespann visar lånen baserat på deras lägsta möjliga effektiva ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.
Flest beviljade
Antal samarbetspartners
Nyast
 • Samarbetar med flest långivare
  Lendo logo

  Lendo

  Betyg: 4.0/5
  Lån mellan10 000 -
  600 000 kr
  Effektiv ränta4,70 -
  33,75%
  Löptid1 år -
  15 år
  Antal partners41 st.
  Låneförmedlare
  Accepterar medsökande
  Lendo recension
  Räkneexempel: Ett lån om 600 000 kr, med en löptid på 12 år och en rörlig nominell ränta på 5,42% (effektiv ränta på 5,56%), resulterar i en total kostnad av 817 408 kr, fördelat på 144 månadsbetalningar om 5677 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.
 • Ger svar på ansökan direkt
  Advisa logo

  Advisa

  Betyg: 4.5/5
  Lån mellan5 000 -
  600 000 kr
  Effektiv ränta4,54 -
  33,18%
  Löptid1 år -
  20 år
  Antal partners39 st.
  Låneförmedlare
  Accepterar medsökande
  Räkneexempel: Ett lån om 600 000 kr, med en löptid på 1 år och en rörlig nominell ränta på 7,95% (effektiv ränta på 8,25%), resulterar i en total kostnad av 626 150 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 52 179 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.

Vad är en låneförmedlare?

En låneförmedlare är en finansiell mellanhand vars primära uppgift är att assistera individer eller företag i processen att hitta och ansöka om lån. Deras roll innebär att jämföra och förmedla lån från en rad olika banker och finansiella institutioner. Låneförmedlare skiljer sig från direkta långivare som banker och kreditinstitut, då de inte själva tillhandahåller lån, utan istället fungerar som en länk mellan låntagaren och långivaren.

De grundläggande funktionerna hos en låneförmedlare inkluderar:

 • Bedömning av låntagarens behov: De hjälper kunden att förstå sina lånebehov baserat på deras ekonomiska situation och mål.
 • Jämförelse av lån: Förmedlaren jämför olika låneprodukter från flera banker för att hitta det mest fördelaktiga och kostnadseffektiva alternativet för kunden.
 • Ansökningsprocess: De assisterar i ansökningsprocessen, vilket ofta innebär att samla in och bearbeta nödvändig dokumentation.
 • Rådgivning: Förmedlaren kan erbjuda rådgivning och förklara de olika aspekterna och villkoren för de olika låneprodukterna.

Fördelar med att använda låneförmedlare

Att använda en låneförmedlare kan erbjuda flera fördelar:

 • Tidsbesparing: Genom att överlåta sökandet av lämpliga lån till en förmedlare, kan låntagare spara tid. Förmedlare har redan tillgång till ett brett utbud av lånealternativ och kan snabbt identifiera de bästa alternativen.
 • Fler valmöjligheter: Låneförmedlare har tillgång till ett större antal långivare än vad en genomsnittlig konsument skulle ha, vilket ökar chansen att hitta ett lån med fördelaktiga villkor.
 • Expertis och anpassning: Förmedlare har ofta djupgående kunskap om lånebranschen och kan ge anpassade rekommendationer baserat på individens eller företagets specifika ekonomiska situation.
 • Förbättrade chanser till beviljande: Eftersom förmedlare förstår kraven från olika långivare, kan de hjälpa låntagare att förbättra sina chanser att bli godkända för ett lån. De kan ge vägledning om hur man stärker sin låneansökan och identifiera vilka långivare som är mest sannolika att godkänna kundens ansökan baserat på deras profil.
 • Stöd och rådgivning: Låneförmedlare erbjuder ofta personlig rådgivning och stöd genom hela låneprocessen, vilket kan vara särskilt värdefullt för de som är mindre bekanta med lånemarknaden.
 • Kostnadseffektivitet: Trots att vissa förmedlare tar ut en avgift för sina tjänster, kan deras förmåga att hitta lån med lägre räntor och bättre villkor i slutändan spara pengar för låntagaren.
 • Transparens: Många låneförmedlare strävar efter att erbjuda transparenta tjänster, där de tydligt redogör för alla avgifter och kostnader associerade med ett lån, vilket hjälper kunder att fatta välgrundade beslut.

Kriterier för val av låneförmedlare

När man väljer en låneförmedlare är det viktigt att inte bara fokusera på antalet banker och långivare de samarbetar med, utan också på andra nyckelfaktorer som kan påverka upplevelsen och utfallet av låneansökan. Nedan följer de viktigaste aspekterna att beakta:

 • Vikten av antalet banker och långivare: En låneförmedlare som samarbetar med många banker och långivare erbjuder ett bredare utbud av låneprodukter och jämförelsemöjligheter.
 • Avgifter och kostnader: Förståelse för serviceavgifter, räntor och villkor som erbjuds genom förmedlaren.
 • Kundservice och support: Bedömning av kvaliteten på personlig rådgivning, tillgänglighet och kommunikationskanaler.
 • Rykte och kundomdömen: Läs kundrecensioner och kontrollera förmedlarens auktorisation och reglering.
 • Teknologisk kapacitet: Effektiva digitala tjänster och säkerhet i hantering av personliga och finansiella uppgifter.
 • Flexibilitet och anpassning: Förmåga att erbjuda skräddarsydda låneprodukter anpassade efter individuella behov.
 • Transparens: Öppenhet om hela låneprocessen och tydliga villkor utan dolda avgifter.
 • Efterföljande service: Support och hjälp efter att lånet har beviljats.

Genom att noggrant överväga dessa faktorer kan konsumenter göra ett mer informerat och välgrundat val när de väljer låneförmedlare. Det är viktigt att inte enbart basera beslutet på antalet samarbetsbanker, utan att även beakta helheten av vad låneförmedlaren erbjuder i form av service, stöd, kostnader och villkor.

Lagar och regelverk

Låneförmedlares verksamhet och deras samarbete med banker regleras av en rad lagar och föreskrifter. Dessa regleringar är avsedda att skydda konsumenter, främja rättvis konkurrens och säkerställa stabilitet och transparens i finanssektorn. Nedan utforskar vi de viktigaste lagarna och regleringarna som påverkar låneförmedlares samarbete med banker samt hur dessa regelverk påverkar konsumenternas val och skydd.

 • Konsumentskyddslagar: Dessa lagar som exempelvis konsumentkreditlagen syftar till att skydda låntagare från orättvisa eller vilseledande affärspraktiker. De inkluderar krav på tydlig information om lånets kostnader, villkor och räntor.
 • Dataskydd och sekretesslagar: Dessa regler styr hur låneförmedlare hanterar och skyddar personuppgifter. Det är viktigt för att försäkra att kundens finansiella information hålls konfidentiell och säker.
 • Lagar om penningtvätt: För att bekämpa finansiell brottslighet, måste låneförmedlare följa lagar som förhindrar penningtvätt. Detta inkluderar att utföra noggranna kontroller av sina kunder och deras transaktioner.
 • Licensieringskrav: I många jurisdiktioner måste låneförmedlare erhålla licenser för att lagligt kunna erbjuda sina tjänster. Detta kräver ofta att de uppfyller vissa normer och kriterier för ekonomisk stabilitet och kompetens.

Dessa regler och lagar spelar en avgörande roll för att säkerställa att låneförmedlares samarbeten med banker är både rättvisa och transparenta, vilket i sin tur ger bättre skydd och fördelar för konsumenterna.

5 populära låneförmedlare med många banker hos Payup

LångivarePayup betygmin. Beloppmax. Beloppmin. Effektiv räntamax. Effektiv räntamin. Löptidmax. LöptidAnsökningskravUppläggningsavgiftAviseringsavgiftKreditupplysnings­bolagLåneförmedlare (Antal partners)Not
Lendo 4,0/510 000 kr600 000 kr4,70%33,75%12 mån180 månÅlder: 18 år
Inkomst: 120 000 kr/år
Beror på långivareBeror på långivareUCJa (41)
Advisa 4,5/55 000 kr600 000 kr4,54%33,18%12 mån240 månÅlder: 18 år
Inkomst: 120 000 kr/år
Beror på långivareBeror på långivareUCJa (39)
Sambla 4,5/55 000 kr600 000 kr4,54%33,18%12 mån240 månÅlder: 18 år
Inkomst: 8 400 kr/mån
Beror på långivareBeror på långivareUCJa (39)
Compari 2,5/55 000 kr600 000 kr4,54%33,18%12 mån180 månÅlder: 18 år
Inkomst: 120 000 kr/år
Beror på långivareBeror på långivareUCJa (39)
Axo Finans 4,0/55 000 kr600 000 kr3,99%33,32%12 mån240 månÅlder: 18 år
Inkomst: 9 200 kr/mån
Beror på långivareBeror på långivareUCJa (37)

Vanliga frågor och svar