Låneförmedlare med flest banker

Låneförmedlarna med flest banker 2024

Vår erfarenhet och vårt engagemang för hög kvalitet: Med över 200 noggrant granskade recensioner, fler än 700 artiklar skrivna av experter, ett team bestående av branschkunniga personer och löpande uppdateringar varje månad arbetar vi för att du alltid ska få tillgång till tillförlitlig och aktuell information.

Därför kan du lita på Payup: Vårt engagerade expertteam arbetar målmedvetet för att tillhandahålla den senaste och mest relevanta informationen som stödjer dina beslut. Med ett starkt fokus på objektivitet, en datadriven metodik och transparens, strävar vi efter att vara din mest tillförlitliga källa till information. Varje ranking och betyg är noggrant underbyggt, vilket du kan läsa mer om antingen direkt vid produktbeskrivningen eller i våra detaljerade recensioner.

Läs mer om våra redaktionella riktlinjer.

När du använder vår tjänst anger du det lånebelopp du söker och dina lånepreferenser. Vi matchar dig sedan med långivare som kan uppfylla dina behov. Du slipper leta efter lämpliga långivare och kan istället fokusera på att jämföra de bästa alternativen. Vår tjänst är kostnadsfri, ej bindande och ingen kreditupplysning tas vid användning.
1 000
300 000
Har du andra lån du vill samla?
Har du skulder hos Kronofogden?
Utforska alla alternativ

Ett urval av våra partners

AdvisaSamblaLendoCompariEnklareEnkelfinansFreedom FinanceZmartaLånekollLikvidum

Topplista: Bästa låneförmedlarna med flest banker 2024

Vår metod

Vi utvärderade 14 st. långivare baserat på faktorer som informationsförmedling, kostnader, tillgänglighet, villkor, kundnöjdhet och ansökningsprocess. Vi bedömde även egenskaper som lånebelopp, löptider, räntor, avgifter, acceptans av medsökande och kundsupport. Valet av bästa långivare baserades på totalprestation för låneförmedlare med många banker.

Här är vår topplista över de bästa låneförmedlarna med flest banker 2024. Vi har granskat och jämfört olika alternativ för att hjälpa dig hitta den bästa låneförmedlaren för dina behov.

Jämför låneförmedlare med flest banker

Vi hjälper dig att snabbt jämföra låneförmedlare med flest banker så att du ska kunna hitta det alternativ som bäst passar dig 2024. Ange helt enkelt det belopp du söker i lån nedan. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Hur mycket vill du låna?

Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst snittränta

När du ser ett räntespann, som 2,95 - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst snittränta beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till lägst ränta visas först.

Lägst räntespann

Sorteringsalternativet Lägst räntespann visar lånen baserat på deras lägsta möjliga ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.

Flest beviljade
Antal samarbetspartners
Nyast
Hittade 14 st. erbjudanden
Samarbetar med flest långivare
Advisa logo

Advisa

Betyg: 4.0/5
Payup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
Lånebelopp
50 000 kr
Ränta
5,20 -
33,99%
Löptid
1 år -
20 år
Antal partners
40 st.
Låneförmedlare
Accepterar medsökande
Detaljerad information om Advisa
EgenskapInformation
Lånebelopp5 000 - 600 000 kr
Nominell ränta5,20% - 33,99%
Effektiv ränta5,30% - 33,99%
Löptid1 år - 20 år
KreditupplysningUC
UppläggningsavgiftBeror på långivare
AviseringsavgiftBeror på långivare
UtbetalningstidAdvisa genomför utbetalning till alla banker inom 1-2 arbetsdagar.
Utbetalning under helg/kvällAdvisa erbjuder inte utbetalning under helg/kväll.
BetalningsanmärkningarJa, Advisa accepterar betalningsanmärkningar.
Räntefri periodNej, Advisa erbjuder ingen räntefri period.
Samla lånJa, Advisa erbjuder samlingslån.
MedsökandeJa, Advisa tillåter medsökande.
Antal samarbetspartnersAdvisa samarbetar med 40 olika banker och långivare.
Krav för att få ansöka
 • Minst 18 år gammal
 • Folkbokförd i Sverige
 • Inkomst på minst 120 000 kr/år
 • Inga aktiva skulder hos Kronofogden
Låna med mobilenJa, hos Advisa kan du låna med mobilen.
Mer om erbjudande på advisa.se
Räkneexempel: Ett lån om 310 000 kr, med en löptid på 12 år och en rörlig nominell ränta på 6,94% (effektiv ränta på 7,17%), resulterar i en total kostnad av 457 643 kr, fördelat på 144 månadsbetalningar om 3178 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.
Offertgivning direkt efter ansökan
Sambla logo

Sambla

Betyg: 4.0/5
Payup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
Lånebelopp
50 000 kr
Ränta
5,20 -
33,99%
Löptid
1 år -
20 år
Antal partners
40 st.
Låneförmedlare
Accepterar medsökande
Detaljerad information om Sambla
EgenskapInformation
Lånebelopp5 000 - 600 000 kr
Nominell ränta5,20% - 33,99%
Effektiv ränta5,30% - 33,99%
Löptid1 år - 20 år
KreditupplysningUC
UppläggningsavgiftBeror på långivare
AviseringsavgiftBeror på långivare
UtbetalningstidSambla genomför utbetalning till alla banker inom 1-2 arbetsdagar.
Utbetalning under helg/kvällSambla erbjuder inte utbetalning under helg/kväll.
BetalningsanmärkningarJa, Sambla accepterar betalningsanmärkningar.
Räntefri periodNej, Sambla erbjuder ingen räntefri period.
Samla lånJa, Sambla erbjuder samlingslån.
MedsökandeJa, Sambla tillåter medsökande.
Antal samarbetspartnersSambla samarbetar med 40 olika banker och långivare.
Krav för att få ansöka
 • Minst 18 år gammal
 • Folkbokförd i Sverige
 • Inkomst på minst 8 400 kr/mån
 • Inga aktiva skulder hos Kronofogden
Låna med mobilenJa, hos Sambla kan du låna med mobilen.
Mer om erbjudande på sambla.se
Räkneexempel: Ett lån om 10 000 kr, med en löptid på 5 år och en rörlig nominell ränta på 6,94% (effektiv ränta på 7,17%), resulterar i en total kostnad av 11 864 kr, fördelat på 60 månadsbetalningar om 198 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.

Vad är en låneförmedlare?

En låneförmedlare är en finansiell mellanhand vars primära uppgift är att assistera individer eller företag i processen att hitta och ansöka om lån. Deras roll innebär att jämföra och förmedla lån från en rad olika banker och finansiella institutioner. Låneförmedlare skiljer sig från direkta långivare som banker och kreditinstitut, då de inte själva tillhandahåller lån, utan istället fungerar som en länk mellan låntagaren och långivaren.

De grundläggande funktionerna hos en låneförmedlare inkluderar:

 • Bedömning av låntagarens behov: De hjälper kunden att förstå sina lånebehov baserat på deras ekonomiska situation och mål.
 • Jämförelse av lån: Förmedlaren jämför olika låneprodukter från flera banker för att hitta det mest fördelaktiga och kostnadseffektiva alternativet för kunden.
 • Ansökningsprocess: De assisterar i ansökningsprocessen, vilket ofta innebär att samla in och bearbeta nödvändig dokumentation.
 • Rådgivning: Förmedlaren kan erbjuda rådgivning och förklara de olika aspekterna och villkoren för de olika låneprodukterna.

Fördelar med att använda låneförmedlare

Att använda en låneförmedlare kan erbjuda flera fördelar:

 • Tidsbesparing: Genom att överlåta sökandet av lämpliga lån till en förmedlare, kan låntagare spara tid. Förmedlare har redan tillgång till ett brett utbud av lånealternativ och kan snabbt identifiera de bästa alternativen.
 • Fler valmöjligheter: Låneförmedlare har tillgång till ett större antal långivare än vad en genomsnittlig konsument skulle ha, vilket ökar chansen att hitta ett lån med fördelaktiga villkor.
 • Expertis och anpassning: Förmedlare har ofta djupgående kunskap om lånebranschen och kan ge anpassade rekommendationer baserat på individens eller företagets specifika ekonomiska situation.
 • Förbättrade chanser till beviljande: Eftersom förmedlare förstår kraven från olika långivare, kan de hjälpa låntagare att förbättra sina chanser att bli godkända för ett lån. De kan ge vägledning om hur man stärker sin låneansökan och identifiera vilka långivare som är mest sannolika att godkänna kundens ansökan baserat på deras profil.
 • Stöd och rådgivning: Låneförmedlare erbjuder ofta personlig rådgivning och stöd genom hela låneprocessen, vilket kan vara särskilt värdefullt för de som är mindre bekanta med lånemarknaden.
 • Kostnadseffektivitet: Trots att vissa förmedlare tar ut en avgift för sina tjänster, kan deras förmåga att hitta lån med lägre räntor och bättre villkor i slutändan spara pengar för låntagaren.
 • Transparens: Många låneförmedlare strävar efter att erbjuda transparenta tjänster, där de tydligt redogör för alla avgifter och kostnader associerade med ett lån, vilket hjälper kunder att fatta välgrundade beslut.

Kriterier för val av låneförmedlare

När man väljer en låneförmedlare är det viktigt att inte bara fokusera på antalet banker och långivare de samarbetar med, utan också på andra nyckelfaktorer som kan påverka upplevelsen och utfallet av låneansökan. Nedan följer de viktigaste aspekterna att beakta:

 • Vikten av antalet banker och långivare: En låneförmedlare som samarbetar med många banker och långivare erbjuder ett bredare utbud av låneprodukter och jämförelsemöjligheter.
 • Avgifter och kostnader: Förståelse för serviceavgifter, räntor och villkor som erbjuds genom förmedlaren.
 • Kundservice och support: Bedömning av kvaliteten på personlig rådgivning, tillgänglighet och kommunikationskanaler.
 • Rykte och kundomdömen: Läs kundrecensioner och kontrollera förmedlarens auktorisation och reglering.
 • Teknologisk kapacitet: Effektiva digitala tjänster och säkerhet i hantering av personliga och finansiella uppgifter.
 • Flexibilitet och anpassning: Förmåga att erbjuda skräddarsydda låneprodukter anpassade efter individuella behov.
 • Transparens: Öppenhet om hela låneprocessen och tydliga villkor utan dolda avgifter.
 • Efterföljande service: Support och hjälp efter att lånet har beviljats.

Genom att noggrant överväga dessa faktorer kan konsumenter göra ett mer informerat och välgrundat val när de väljer låneförmedlare. Det är viktigt att inte enbart basera beslutet på antalet samarbetsbanker, utan att även beakta helheten av vad låneförmedlaren erbjuder i form av service, stöd, kostnader och villkor.

Lagar och regelverk

Låneförmedlares verksamhet och deras samarbete med banker regleras av en rad lagar och föreskrifter. Dessa regleringar är avsedda att skydda konsumenter, främja rättvis konkurrens och säkerställa stabilitet och transparens i finanssektorn. Nedan utforskar vi de viktigaste lagarna och regleringarna som påverkar låneförmedlares samarbete med banker samt hur dessa regelverk påverkar konsumenternas val och skydd.

 • Konsumentskyddslagar: Dessa lagar som exempelvis konsumentkreditlagen syftar till att skydda låntagare från orättvisa eller vilseledande affärspraktiker. De inkluderar krav på tydlig information om lånets kostnader, villkor och räntor.
 • Dataskydd och sekretesslagar: Dessa regler styr hur låneförmedlare hanterar och skyddar personuppgifter. Det är viktigt för att försäkra att kundens finansiella information hålls konfidentiell och säker.
 • Lagar om penningtvätt: För att bekämpa finansiell brottslighet, måste låneförmedlare följa lagar som förhindrar penningtvätt. Detta inkluderar att utföra noggranna kontroller av sina kunder och deras transaktioner.
 • Licensieringskrav: I många jurisdiktioner måste låneförmedlare erhålla licenser för att lagligt kunna erbjuda sina tjänster. Detta kräver ofta att de uppfyller vissa normer och kriterier för ekonomisk stabilitet och kompetens.

Dessa regler och lagar spelar en avgörande roll för att säkerställa att låneförmedlares samarbeten med banker är både rättvisa och transparenta, vilket i sin tur ger bättre skydd och fördelar för konsumenterna.

5 populära låneförmedlare med många banker hos Payup

LångivarePayup betygmin. Beloppmax. Beloppmin. Räntamax. Räntamin. Löptidmax. LöptidÅlders- och inkomstkravUppläggningsavgiftAviseringsavgiftKreditupplysningLåneförmedlare (Banker)Not
Advisa 4,0/55 000 kr600 000 kr5,20%33,99%12 mån240 mån18 år, 120 000 kr/årBeror på långivareBeror på långivareUCJa (40)
Sambla 4,0/55 000 kr600 000 kr5,20%33,99%12 mån240 mån18 år, 8 400 kr/månBeror på långivareBeror på långivareUCJa (40)
Lendo 4,0/510 000 kr600 000 kr5,20%33,93%12 mån180 mån18 år, 120 000 kr/år0 krBeror på långivareUCJa (38)
Compari 2,0/55 000 kr600 000 kr5,20%33,18%12 mån180 mån18 år, 120 000 kr/årBeror på långivareBeror på långivareD&B, Creditsafe och UCJa (36)
Högkostnadskredit triangel

Det här är en högkostnads­kredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Enklare 4,0/55 000 kr600 000 kr5,07%33,46%12 mån240 mån20 år, 10 000 kr/månBeror på långivareBeror på långivareUCJa (34)

Vanliga frågor och svar

Huruvida du kan jämföra lån från utländska banker genom en svensk låneförmedlare beror på låneförmedlaren. Vissa svenska låneförmedlare kan ha partnerskap med utländska banker och därmed möjliggöra jämförelser av lån från dessa. Det är dock viktigt att kontrollera förmedlarens nätverk och villkor innan du ansöker.

Ja, det är generellt säkert att använda online-tjänster hos låneförmedlare, förutsatt att de följer relevant dataskyddslagstiftning och har säker webbteknologi. Kontrollera alltid att förmedlarens webbplats är säker (https i webbadressen) och att de har tydliga dataskyddsvillkor.

Räntan som erbjuds via en låneförmedlare påverkas av flera faktorer, inklusive din kreditvärdighet, inkomst, existerande skulder, lånebeloppet och låneperioden. Bankernas egna räntesatser och konkurrenssituationen på marknaden spelar också en roll.

Ett högt kreditbetyg kan förbättra dina chanser att få ett lån med fördelaktiga villkor, inklusive lägre ränta. Låneförmedlare använder ofta kreditbetyget som en indikator på din återbetalningsförmåga. Ett lågt kreditbetyg kan begränsa dina lånealternativ eller leda till högre räntor.

Vanligtvis är villkoren för ett lån som presenteras genom en låneförmedlare fastställda av banken eller långivaren. Men i vissa fall kan det finnas utrymme för förhandling, särskilt om du har en stark kreditvärdighet eller om du hanterar större lån som bostadslån.

Vissa låneförmedlare tar ut en avgift för sina tjänster medan andra erhåller provision från bankerna de samarbetar med. Det är viktigt att fråga om eventuella kostnader och avgifter innan du använder en låneförmedlares tjänster.

Tiden det tar att få en lånegenomgång via en låneförmedlare varierar. Det beror på förmedlarens process, din egen snabbhet med att tillhandahålla nödvändig information och bankens handläggningstid. Processen kan ta allt från några dagar till några veckor.

Relaterad läsning