Bästa låneförmedlarna

Bästa låneförmedlarna 2024

Vår erfarenhet och vårt engagemang för hög kvalitet: Med över 200 noggrant granskade recensioner, fler än 700 artiklar skrivna av experter, ett team bestående av branschkunniga personer och löpande uppdateringar varje månad arbetar vi för att du alltid ska få tillgång till tillförlitlig och aktuell information.

Därför kan du lita på Payup: Vårt engagerade expertteam arbetar målmedvetet för att tillhandahålla den senaste och mest relevanta informationen som stödjer dina beslut. Med ett starkt fokus på objektivitet, en datadriven metodik och transparens, strävar vi efter att vara din mest tillförlitliga källa till information. Varje ranking och betyg är noggrant underbyggt, vilket du kan läsa mer om antingen direkt vid produktbeskrivningen eller i våra detaljerade recensioner.

Läs mer om våra redaktionella riktlinjer.

Advisa

Bästa låneförmedlaren 2024

Advisa är den bästa låneförmedlaren för lån på 50 000 kr. Advisa är en låneförmedlare som samarbetar med 40 olika långivare. När du ansöker hos dem får du flera olika låneerbjudanden som du kan jämföra och välja mellan. En ansökan är kostnadsfri och inte bindande, vilket innebär att du inte behöver gå vidare med något av låneerbjudandena om de inte passar. Du kan låna mellan 5000 kr och 600 000 kr som privatlån eller upp till 20 000 000 kr för bolån. Kreditupplysningen tas hos UC.

Räkneexempel: Ett lån om 310 000 kr, med en löptid på 12 år och en rörlig nominell ränta på 6,94% (effektiv ränta på 7,17%), resulterar i en total kostnad av 457 643 kr, fördelat på 144 månadsbetalningar om 3178 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.

Topplista: Bästa låneförmedlarna 2024

Vår metod

Vi utvärderade 13 st. långivare baserat på faktorer som informationsförmedling, kostnader, tillgänglighet, villkor, kundnöjdhet och ansökningsprocess. Vi bedömde även egenskaper som lånebelopp, löptider, räntor, avgifter, acceptans av medsökande och kundsupport. Valet av bästa långivare baserades på totalprestation för låneförmedlare.

Här är vår topplista över de bästa låneförmedlarna 2024. Vi har granskat och jämfört olika alternativ för att hjälpa dig hitta den bästa låneförmedlaren för dina behov.

Jämför de bästa låneförmedlarna

Vi hjälper dig att snabbt jämföra låneförmedlare så att du ska kunna hitta det alternativ som bäst passar dig 2024. Ange helt enkelt det belopp du söker i lån nedan. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Hur mycket vill du låna?

Hittade 13 st. erbjudanden
Samarbetar med flest långivare
Lånebelopp
50 000 kr
Ränta
5,20 -
33,99%
Löptid
1 år -
20 år
Antal partners
40
Låneförmedlare
Accepterar medsökande
Detaljerad information om Advisa
EgenskapInformation
Lånebelopp5 000 - 600 000 kr
Nominell ränta5,20% - 33,99%
Effektiv ränta5,30% - 33,99%
Löptid1 år - 20 år
KreditupplysningUC
UppläggningsavgiftBeror på långivare
AviseringsavgiftBeror på långivare
UtbetalningstidAdvisa genomför utbetalning till alla banker inom 1-2 arbetsdagar.
Utbetalning under helg/kvällAdvisa erbjuder inte utbetalning under helg/kväll.
BetalningsanmärkningarJa, Advisa accepterar betalningsanmärkningar.
Räntefri periodNej, Advisa erbjuder ingen räntefri period.
Samla lånJa, Advisa erbjuder samlingslån.
MedsökandeJa, Advisa tillåter medsökande.
Antal samarbetspartnersAdvisa samarbetar med 40 olika banker och långivare.
Krav för att få ansöka
 • Minst 18 år gammal
 • Folkbokförd i Sverige
 • Inkomst på minst 10 000 kr/mån
 • Inga aktiva skulder hos Kronofogden
Låna med mobilenJa, hos Advisa kan du låna med mobilen.
Räkneexempel: Ett lån om 310 000 kr, med en löptid på 12 år och en rörlig nominell ränta på 6,94% (effektiv ränta på 7,17%), resulterar i en total kostnad av 457 643 kr, fördelat på 144 månadsbetalningar om 3178 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.

Vad är en låneförmedlare?

En låneförmedlare är en tjänst eller ett företag som agerar som mellanhand mellan låntagare och olika långivare. Förmedlaren hjälper kunder att jämföra och ansöka om lån från flera kreditgivare, inklusive banker och andra finansiella institutioner. Målet är att förenkla processen för kunden och att hitta det bästa möjliga lånet baserat på kundens ekonomiska situation och behov.

Processen för låneförmedling involverar flera steg:

 1. Informationssamling: Låneförmedlaren samlar in nödvändig information från låntagaren, såsom inkomst, sysselsättning, skulder och kreditvärdighet. Denna information används för att bedöma låntagarens återbetalningsförmåga.
 2. Lånesökning: Med hjälp av den insamlade informationen söker låneförmedlaren efter lämpliga lånemöjligheter hos olika långivare. Förmedlaren jämför olika låneerbjudanden baserat på räntor, lånevillkor, och andra relevanta faktorer.
 3. Förslag till låntagaren: Låneförmedlaren presenterar de bästa alternativen för låntagaren och förklarar detaljerna i varje erbjudande, inklusive de totala kostnaderna och återbetalningsplanen.
 4. Ansökningsprocess: När låntagaren har valt ett lämpligt lån hjälper förmedlaren till med att fylla i och skicka in låneansökan till den valda långivaren.
 5. Godkännande och utbetalning: När låneansökan godkänns av långivaren ser låneförmedlaren till att allt är korrekt och att lånet betalas ut till låntagaren.

Genom att använda en låneförmedlare kan låntagare spara både tid och pengar, samt öka sina chanser att få ett lån som är optimalt anpassat efter deras ekonomiska situation. Det ger också en ökad överblick över de lånemöjligheter som finns tillgängliga, vilket gör det lättare att fatta välgrundade beslut om lån.

Varför valet av rätt låneförmedlare är avgörande

Att välja rätt låneförmedlare är viktigt av flera skäl:

 • Bättre lånemöjligheter: Den bästa låneförmedlaren har tillgång till ett brett nätverk av långivare och kan erbjuda låntagaren fler alternativ, vilket ökar chansen att hitta ett lån som passar individens unika ekonomiska situation.
 • Kostnadseffektivitet: Genom att jämföra lån från olika källor kan en låneförmedlare hjälpa till att hitta de konkurrenskraftigaste räntorna och villkoren, vilket kan leda till betydande besparingar över tid.
 • Tidsbesparing: Att söka lån genom en låneförmedlare sparar tid. Istället för att själv kontakta varje långivare, hanterar förmedlaren alla förfrågningar och jämförelser, vilket gör processen både snabbare och mindre stressande.
 • Expertis och rådgivning: Låneförmedlare har ofta en djupgående kunskap om kreditmarknaden och kan erbjuda värdefulla råd och vägledning baserat på den senaste marknadsinformationen och lagstiftningen.

Att fatta rätt beslut om vilken låneförmedlare man ska använda är därför inte bara en fråga om att hitta den lägsta räntan, utan också om att säkerställa en trygg och effektiv låneprocess. Genom att välja en låneförmedlare som står högt i ranking och har ett gott rykte kan du som konsument känna dig säker på att du får tillgång till de bästa möjliga lånealternativen tillgängliga på marknaden.

Kriterier för att ranka de bästa låneförmedlarna

Att välja rätt låneförmedlare är avgörande för att säkerställa de bästa möjliga villkoren på ett lån. För att rangordna de bästa låneförmedlarna bör man överväga flera jämförelsekriterier och rankingfaktorer. Dessa kriterier hjälper potentiella låntagare att objektivt bedöma och jämföra olika förmedlare.

 • Räntor och avgifter: En av de mest direkta jämförelsepunkterna är kostnaden för lån som förmedlaren kan erbjuda. Detta inkluderar räntor och eventuella avgifter som uppläggningsavgift eller aviavgifter.
 • Antal anslutna långivare: En bred uppsättning av samarbetspartners kan tyda på att förmedlaren har god förmåga att matcha låntagare med en lämplig långivare, vilket ökar chansen att hitta ett fördelaktigt lån.
 • Kundservice: Kvaliteten på kundservicen är avgörande, inklusive hur lätt det är att kontakta förmedlaren, tillgängligheten av stöd vid frågor, och den hjälp som erbjuds under ansökningsprocessen.
 • Användarvänlighet: Webbplatsens design och användarvänlighet, inklusive hur enkelt det är att skicka in en ansökan och få information om olika lånealternativ.
 • Kundrecensioner och omdömen: Kundrecensioner och betyg kan ge insikt i tidigare kunders erfarenheter och tillfredsställelse.
 • Transparens: Hur öppen och tydlig är låneförmedlaren med information om låneprocessen och villkoren? Döljs några avgifter eller viktiga villkor?
 • Finansiell stabilitet: En låneförmedlares rykte och långsiktiga stabilitet kan också vara en viktig faktor, eftersom det påverkar företagets förmåga att fortsätta erbjuda god service.

Oberoende och transparens är avgörande för att skapa förtroende och tillit hos låntagare. Låneförmedlare som inte är knutna till specifika långivare eller som öppet redovisar alla sina samarbetspartners och villkor erbjuder en klar och opartisk översikt, vilket möjliggör mer välgrundade beslut. Transparens i hur låneförmedlaren genererar inkomster, till exempel via avgifter betalade av långivare, bör också klargöras för att försäkra att rekommendationerna inte är partiska. Ett genuint oberoende kan leda till bättre lånevillkor och en mer kundcentrerad service, vilket är avgörande för att ranka bland de bästa låneförmedlarna.

Hur man väljer rätt låneförmedlare

Att välja rätt låneförmedlare kan ha en stor inverkan på de villkor du erbjuds och hela din låneupplevelse. Här nedan följer några praktiska tips för att hitta den bästa låneförmedlaren som passar just dina behov och även några vanliga misstag att undvika.

Tips för att hitta den bästa låneförmedlaren för dina behov

För att säkerställa att du väljer en låneförmedlare som bäst matchar dina ekonomiska behov och mål, bör du överväga följande viktiga aspekter:

 • Jämför flera alternativ: Börja med att undersöka och jämföra flera låneförmedlare. Titta på deras räntor, avgifter, och de lånetyper de erbjuder. Använd gärna jämförelseverktyg online för att få en översiktlig bild.
 • Läs omdömen och kundrecensioner: Kundrecensioner kan ge dig värdefull insikt om en låneförmedlares service och kundnöjdhet. Titta på oberoende recensionssidor och forum för att få en bredare bild.
 • Kontrollera antalet och kvaliteten på anslutna långivare: En god låneförmedlare har starka partnerskap med flera respekterade långivare. Detta ger dig bredare valmöjligheter och bättre chanser att hitta ett fördelaktigt lån.
 • Utvärdera transparens och kundservice: En låneförmedlare bör vara tydlig med alla kostnader och villkor från start. God kundservice, inklusive lättillgänglig rådgivning och stöd under hela processen, är också avgörande.
 • Analysera användarvänlighet: En enkel och tydlig process på låneförmedlarens webbplats är viktig. Det bör vara lätt att ansöka, jämföra lån och få tillgång till all nödvändig information.

Vanliga misstag att undvika

När du söker efter och väljer en låneförmedlare är det lätt att falla för vanliga fällor. Här är några misstag du bör undvika för att göra ett välgrundat val:

 • Att inte jämföra tillräckligt: Många gör misstaget att välja den första eller enda förmedlaren de stöter på. Jämför alltid flera förmedlare för att säkerställa att du får det bästa möjliga erbjudandet.
 • Att ignorera avgifter: Se till att du förstår alla potentiella avgifter som kan tillkomma, inklusive uppläggningsavgifter och andra dolda kostnader.
 • Att missförstå villkoren: Var noga med att läsa och förstå alla villkor innan du går vidare med en låneansökan. Det inkluderar ränta, återbetalningstid, och vad som händer vid missad betalning.
 • Att bortse från kreditvärdighetens påverkan: Din kreditvärdighet spelar stor roll i vilka lån du kan bli godkänd för. Förstå hur din kreditvärdighet påverkar dina lånemöjligheter och arbeta aktivt för att förbättra den om nödvändigt.
 • Att inte utnyttja kundsupport: Många undviker att kontakta kundtjänsten för frågor och klarlägganden. Ett proaktivt tillvägagångssätt kan dock ge dig mer information och bättre service.

Genom att följa dessa tips och undvika vanliga misstag kan du öka dina chanser att hitta en låneförmedlare som inte bara möter dina behov utan också förbättrar din övergripande ekonomiska situation.

Fallstudier och användarupplevelser

Att utforska verkliga exempel och lyssna till tidigare kunders erfarenheter kan ge insikter om hur effektiv och tillfredsställande en tjänst från en låneförmedlare kan vara. Nedan följer några exempel på framgångsrika lån som förmedlats genom vad många kunder anser vara den bästa låneförmedlaren för att ge en djupare förståelse för deras upplevelser.

Fallstudie 1: Omstrukturering av skulder

 • Situation: Karin hade flera högkostnadskrediter och smålån som samlade på sig höga räntor varje månad. Hennes ekonomiska situation blev allt mer ansträngd.
 • Lösning: Genom att använda en bra låneförmedlare kunde Karin samla sina skulder till ett enda lån med lägre ränta och bättre återbetalningsvillkor.
 • Resultat: Karins månatliga betalningar minskade avsevärt, vilket gav henne bättre kontroll över sin ekonomi och möjlighet att betala av sin skuld snabbare.

Fallstudie 2: Förverkligande av ett företagsstart

 • Situation: Johan hade en affärsidé men saknade kapital för att starta sitt företag.
 • Lösning: Med hjälp av en låneförmedlare fick han tillgång till flera låneerbjudanden och kunde välja det som passade hans planer bäst.
 • Resultat: Johan säkrade finansiering som möjliggjorde för honom att starta sitt företag, och hans företag har vuxit stadigt sedan dess.

Dessa fallstudier illustrerar hur rätt låneförmedlare kan erbjuda skräddarsydda lösningar som möter kundernas specifika behov och förbättrar deras ekonomiska situation. De bekräftar också vikten av att välja en låneförmedlare som är känd för sin förmåga att leverera konkurrenskraftiga låneprodukter.

Vanliga frågor och svar

De vanligaste misstagen inkluderar att inte jämföra tillräckligt många låneförmedlare, att inte noggrant läsa igenom lånevillkoren och att ignorera eventuella dolda avgifter som kan tillkomma med lånet. Det är också viktigt att inte bara fokusera på räntan utan att även överväga andra faktorer som lånebelopp och återbetalningstid.

Omdömen och recensioner kan vara en värdefull källa till information, men det är viktigt att närma sig dem med försiktighet. Försök att läsa recensioner från flera källor och var uppmärksam på om recensionerna är äkta. Kolla även efter mönster i feedbacken som kan ge insikt om låneförmedlarens styrkor och svagheter. Trustpilot är en värdefull resurs för att hitta autentiska recensioner och feedback från användare.

Om du inte är nöjd med din låneförmedlare, har du oftast möjlighet att byta till en annan förmedlare. Det är viktigt att först kontakta din nuvarande låneförmedlare för att diskutera eventuella problem. Om problemen kvarstår, kan du börja processen att leta efter en ny förmedlare som bättre passar dina behov.

Ja, i Sverige är låneförmedlare reglerade av Finansinspektionen. De måste följa strikta regler och riktlinjer för att skydda konsumenter och säkerställa en rättvis och transparent låneprocess. Detta inkluderar krav på korrekt information till kunder och att agera i kundens bästa intresse.

Relaterad läsning