Låneförmedlare

Låneförmedlare – flera låneofferter med bara en ansökan

Vår erfarenhet och vårt engagemang för hög kvalitet: Med över 200 noggrant granskade recensioner, fler än 700 artiklar skrivna av experter, ett team bestående av branschkunniga personer och löpande uppdateringar varje månad arbetar vi för att du alltid ska få tillgång till tillförlitlig och aktuell information.

Därför kan du lita på Payup: Vårt engagerade expertteam arbetar målmedvetet för att tillhandahålla den senaste och mest relevanta informationen som stödjer dina beslut. Med ett starkt fokus på objektivitet, en datadriven metodik och transparens, strävar vi efter att vara din mest tillförlitliga källa till information. Varje ranking och betyg är noggrant underbyggt, vilket du kan läsa mer om antingen direkt vid produktbeskrivningen eller i våra detaljerade recensioner.

Läs mer om våra redaktionella riktlinjer.

När du använder vår tjänst anger du det lånebelopp du söker och dina lånepreferenser. Vi matchar dig sedan med långivare som kan uppfylla dina behov. Du slipper leta efter lämpliga långivare och kan istället fokusera på att jämföra de bästa alternativen. Vår tjänst är kostnadsfri, ej bindande och ingen kreditupplysning tas vid användning.
1 000
300 000
Har du andra lån du vill samla?
Vill du ansöka med en medsökande?

Ett urval av våra partners

AdvisaSamblaFreedom FinanceZmartaLendoCompariEnklareToborrowKlara LånLånekoll

Jämför låneförmedlare

Vi hjälper dig att snabbt jämföra låneförmedlare så att du ska kunna hitta det alternativ som bäst passar dig 2024. Ange helt enkelt det belopp du söker i lån nedan. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Hur mycket vill du låna?

Hittade 13 st. erbjudanden
Samarbetar med flest långivare
Lånebelopp
50 000 kr
Ränta
5,20 -
33,99%
Löptid
1 år -
20 år
Antal partners
40
Låneförmedlare
Accepterar medsökande
Detaljerad information om Advisa
EgenskapInformation
Lånebelopp5 000 - 600 000 kr
Nominell ränta5,20% - 33,99%
Effektiv ränta5,30% - 33,99%
Löptid1 år - 20 år
KreditupplysningUC
UppläggningsavgiftBeror på långivare
AviseringsavgiftBeror på långivare
UtbetalningstidAdvisa genomför utbetalning till alla banker inom 1-2 arbetsdagar.
Utbetalning under helg/kvällAdvisa erbjuder inte utbetalning under helg/kväll.
BetalningsanmärkningarJa, Advisa accepterar betalningsanmärkningar.
Räntefri periodNej, Advisa erbjuder ingen räntefri period.
Samla lånJa, Advisa erbjuder samlingslån.
MedsökandeJa, Advisa tillåter medsökande.
Antal samarbetspartnersAdvisa samarbetar med 40 olika banker och långivare.
Krav för att få ansöka
 • Minst 18 år gammal
 • Folkbokförd i Sverige
 • Inkomst på minst 10 000 kr/mån
 • Inga aktiva skulder hos Kronofogden
Låna med mobilenJa, hos Advisa kan du låna med mobilen.
Räkneexempel: Ett lån om 310 000 kr, med en löptid på 12 år och en rörlig nominell ränta på 6,94% (effektiv ränta på 7,17%), resulterar i en total kostnad av 457 643 kr, fördelat på 144 månadsbetalningar om 3178 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.

Topplista: Bästa låneförmedlarna 2024

Vår metod

Vi utvärderade 13 st. långivare baserat på faktorer som informationsförmedling, kostnader, tillgänglighet, villkor, kundnöjdhet och ansökningsprocess. Vi bedömde även egenskaper som lånebelopp, löptider, räntor, avgifter, acceptans av medsökande och kundsupport. Valet av bästa långivare baserades på totalprestation för låneförmedlare.

Här är vår topplista över de bästa låneförmedlarna 2024. Vi har granskat och jämfört olika alternativ för att hjälpa dig hitta den bästa låneförmedlaren för dina behov. För att se vår kompletta sammanställning, besök bästa låneförmedlarna 2024.

Alla Låneförmedlare 2024

Här hittar du en komplett översikt över alla alternativ för låneförmedlare på den svenska marknaden. Listan innehåller både stora och små aktörer, med olika räntor och villkor, för att du ska kunna hitta det bästa alternativet för dig. Om du vill veta mer, kan du också läsa om låneförmedlare utan UC och låneförmedlare med betalningsanmärkning.

Vad är en låneförmedlare?

En låneförmedlare är en person eller organisation som agerar som mellanhand mellan en låntagare och en eller flera långivare. Deras primära uppgift är att hjälpa kunderna att hitta de bästa lånealternativen som finns tillgängliga på marknaden, utifrån kundens ekonomiska förhållanden och behov. Låneförmedlare är ofta inte bundna till en specifik bank eller finansinstitut, vilket innebär att de kan erbjuda en bredare översikt över tillgängliga låneprodukter.

Låneförmedlare hjälper även till med ansökningsprocessen, från att förbereda och lämna in nödvändiga dokument till att förhandla om lånets villkor. Ett viktigt inslag i deras arbete är att de är skickliga på att tolka och förstå komplexa finansiella produkter och villkor, vilket gör dem till en värdefull resurs för konsumenter som kanske inte har den kunskapen eller tiden att själva navigera i lånevärlden.

Historik och utveckling av låneförmedling

Låneförmedlingens historia sträcker sig långt tillbaka i tiden, även om konceptet och dess utförande har förändrats avsevärt genom åren. I dess tidigaste form var låneförmedlare individer eller små företag som hjälpte till att koppla samman de som behövde lån med de som hade kapital att låna ut. Denna praxis var ofta informell och byggde på personliga nätverk och lokala gemenskaper.

I början av 1900-talet började låneförmedlingen bli mer strukturerad, särskilt med uppkomsten av banker och finansinstitut. Dessa institutioner började agera som mellanhänder, vilket ökade både tillgängligheten och säkerheten för låneprocessen. Trots detta var tillgången till lån fortfarande begränsad för många, då strikta kreditkrav och geografiska begränsningar ofta stod i vägen.

I samband med digitaliseringen revolutionerades låneförmedlingsbranschen. Med internets framväxt under slutet av 1900-talet och början av 2000-talet öppnades nya möjligheter för både låntagare och långivare. Online-plattformar har gjort det möjligt för låneförmedlare att erbjuda sina tjänster till en bredare publik, oavsett geografisk placering.

Teknologiska framsteg som artificiell intelligens och maskininlärning har ytterligare förbättrat effektiviteten i låneprocessen. Dessa tekniker möjliggör snabbare kreditbedömningar, skräddarsydda låneprodukter och bättre riskhantering. Digitaliseringen har också gjort marknaden mer konkurrenskraftig, vilket i sin tur lett till bättre villkor och lägre räntor för låntagarna.

Historien och utvecklingen av låneförmedling har varit en resa från en informell, personlig tjänst till en högteknologisk, reglerad industri. Denna utveckling speglar både teknologiska framsteg och en ökande förståelse för vikten av konsumentskydd och effektiv finansiering. I nästa avsnitt kommer vi att granska hur låneförmedlare faktiskt fungerar och vilken roll de spelar i den moderna ekonomin.

Hur låneförmedlare fungerar

Låneförmedlare spelar en avgörande roll i finanssektorn genom att effektivt förmedla mellan låntagare och ett nätverk av banker och kreditinstitut, där de identifierar de mest förmånliga lånealternativen baserat på individuella ekonomiska behov och hjälper till med hela ansökningsprocessen för att säkerställa optimala villkor och räntor för sina kunder.

Processen för låneförmedling

Låneförmedlingens process börjar när en potentiell låntagare kontaktar en låneförmedlare för att söka ett lån. Låneförmedlaren bedömer först låntagarens ekonomiska situation, inklusive inkomst, skulder, kreditvärdighet och andra relevanta faktorer. Detta första steg är avgörande för att förstå låntagarens behov och vilka låneprodukter som skulle vara mest lämpliga.

Därefter jämför låneförmedlaren olika lånemöjligheter från ett nätverk av banker och kreditinstitut. Genom att använda sin expertis och marknadskännedom kan de identifiera de mest fördelaktiga villkoren och räntorna som passar låntagarens profil. Låneförmedlaren presenterar sedan dessa alternativ för låntagaren, ofta med en detaljerad förklaring av varje alternativ och dess potentiella fördelar och nackdelar.

När låntagaren väljer ett låneprodukt, assisterar låneförmedlaren med ansökningsprocessen. Detta inkluderar att samla in nödvändiga dokument, fylla i ansökningsformulär och säkerställa att all information är korrekt och fullständig. Låneförmedlaren skickar sedan ansökan till den valda banken eller det kreditinstitutet för godkännande.

Samarbete med banker och kreditinstitut

Låneförmedlare underhåller relationer med en rad banker och kreditinstitut. Dessa partnerskap är viktiga för deras verksamhet eftersom de ger tillgång till en mängd olika låneprodukter och villkor. Genom att arbeta med flera långivare kan låneförmedlare erbjuda en bredare palett av valmöjligheter till sina kunder, vilket möjliggör en mer konkurrenskraftig och anpassad låneprocess.

Dessa samarbeten är ofta byggda på ömsesidig nytta. För långivarna ger låneförmedlarna tillgång till en större pool av potentiella låntagare, medan låneförmedlarna får möjlighet att erbjuda en mer omfattande tjänst till sina kunder. Detta samarbete bidrar också till att effektivisera processen för båda parter.

Roller och ansvar hos en låneförmedlare

En låneförmedlares huvudroll är att agera som en bro mellan låntagare och långivare. De har ansvaret för att ge objektiv rådgivning och hitta de bästa möjliga lånevillkoren för sina kunder. Detta innebär en djupgående förståelse av den finansiella marknaden och de produkter som finns tillgängliga.

Dessutom är låneförmedlare ansvariga för att upprätthålla höga etiska standarder och agera i sina kunders bästa intresse. Detta innefattar transparens i avgifter och provisioner, samt att säkerställa att kunderna förstår de avtal de ingår. I många länder måste låneförmedlare också följa strikta lagar och regleringar som syftar till att skydda konsumenterna.

Sammanfattningsvis är låneförmedlare nyckelspelare i finansvärlden, som fungerar som en länk mellan låntagare och finansiella institutioner. Genom att kombinera expertkunskap med en djup förståelse för sina kunders behov, bidrar de till en mer effektiv och kundcentrerad låneupplevelse.

Olika typer av lån som kan förmedlas av låneförmedlare

Låneförmedlare kan förmedla en mängd olika typer av lån, beroende på låntagarens behov och omständigheter. Nedan följer några av de vanligaste typerna av lån som låneförmedlare kan hjälpa till att hitta:

 • Privatlån: Privatlån är den vanligaste typen av lån som förmedlas av låneförmedlare. Dessa lån, som också kallas för blancolån, kräver ingen säkerhet och kan användas för en mängd olika ändamål, som att betala för en bil, en semester, renovering av hemmet, eller för att konsolidera skulder.
 • Snabblån: Snabblån, även kända som sms-lån, är ofta lättare att ansöka om och kan betalas ut relativt snabbt, men de har vanligtvis högre räntor och avgifter jämfört med andra typer av lån. Snabblån är lämpliga för akut behov av kapital men bör hanteras med försiktighet på grund av de högre kostnaderna.
 • Bolån: Låneförmedlare kan också hjälpa till att hitta bolån, vilka är lån som tas för att köpa fastigheter. De kan hjälpa till att jämföra räntor och villkor från olika långivare, vilket kan resultera i betydande besparingar över lånets löptid.
 • Samlingslån: Samlingslån lån används för att samla flera mindre lån eller skulder till ett större lån med en enda betalning. Detta kan ofta resultera i lägre räntor och/eller lägre månatliga betalningar, och kan göra det lättare att hantera skulder.
 • Företagslån: För företagare kan låneförmedlare hjälpa till att hitta företagslån för att finansiera expansion, köpa utrustning, eller för andra företagsändamål.

Ovan är bara några exempel på de typer av lån som kan förmedlas av låneförmedlare. Vilken typ av lån som är bäst för en särskild person beror på en rad olika faktorer, inklusive personens finansiella situation, kreditvärdighet, och vad lånet ska användas till. En låneförmedlare kan erbjuda värdefull hjälp och rådgivning för att hitta det lån som bäst uppfyller individens behov och omständigheter.

Fördelar och nackdelar med låneförmedlare

Att välja en låneförmedlare kan medföra både fördelar och nackdelar. Nedan följer de viktigaste aspekterna av att använda låneförmedlare, inklusive tillgängliga lån och rådgivningsexpertis, samt potentiella kostnader och begränsningar. Vi jämför också dessa tjänster med direktlån från banker.

Fördelar för låntagare

Att använda en låneförmedlare kan erbjuda flera fördelar för låntagare. Dessa inkluderar allt från ett bredare urval av låneprodukter till expertis och tidsbesparingar. Nedan listas de främsta fördelarna.

 • Ökat urval av låneprodukter: Låneförmedlare har tillgång till ett brett utbud av låneprodukter från olika banker och kreditinstitut. Detta ger låntagare möjlighet att jämföra och välja mellan många olika alternativ, vilket ökar chanserna att hitta ett lån som passar deras specifika behov.
 • Tidsbesparing och bekvämlighet: Att använda en låneförmedlare kan spara tid och energi för låntagaren. Istället för att själv kontakta olika banker och jämföra erbjudanden, sköter låneförmedlaren all research och förhandlar fram de bästa villkoren.
 • Expertis och anpassad rådgivning: Låneförmedlare är experter på lånemarknaden och kan erbjuda skräddarsydd rådgivning baserad på låntagarens ekonomiska situation. De kan också hjälpa till att tolka komplicerade lånevillkor och ge vägledning genom låneansökningsprocessen.
 • Potentiellt lägre räntor: Genom att jämföra olika erbjudanden kan låneförmedlare hjälpa låntagare att hitta lån med konkurrenskraftiga räntor, vilket potentiellt kan leda till lägre kostnader över tid.

Nackdelar och risker

Trots fördelarna finns det vissa nackdelar och risker med att använda låneförmedlare. Dessa bör övervägas noggrant för att säkerställa ett välgrundat lånebeslut. Nedan följer några av de viktigaste nackdelarna och riskerna.

 • Avgifter och provisioner: Vissa låneförmedlare tar ut avgifter eller provisioner för sina tjänster, vilket kan öka den totala kostnaden för lånet. Det är viktigt att låntagaren är medveten om dessa kostnader och tar dem i beaktande.
 • Begränsat urval av långivare: Trots att låneförmedlare kan ha tillgång till många långivare, representerar de inte nödvändigtvis hela marknaden. Det finns en risk att vissa potentiellt fördelaktiga låneprodukter inte inkluderas i deras urval.
 • Längre ansökningsprocess: Användningen av en låneförmedlare kan ibland resultera i en mer tidskrävande ansökningsprocess. Detta beror på flera steg som involverar insamling och utvärdering av låntagarens ekonomiska information, sökning och jämförelse av olika lånemöjligheter, samt förberedelse och inlämning av låneansökan.

Jämförelse med direktlån från banker

För att ge en bredare förståelse är det användbart att jämföra låneförmedlares tjänster med att ta ett direktlån från en bank. Denna jämförelse belyser skillnader i räntor, process och avgifter.

 • Räntor och villkor: Direktlån från banker kan ibland erbjuda bättre räntor eller villkor, särskilt för kunder med stark kreditvärdighet eller en etablerad relation med banken.
 • Enklare process: Att låna direkt från en bank kan vara enklare för dem som redan har en etablerad relation med banken och en god förståelse av finansiella produkter.
 • Mindre avgifter: Att ansöka om ett lån direkt från en bank kan innebära färre avgifter, eftersom det inte finns någon mellanhand som tar provision.

I sammanfattning erbjuder låneförmedlare en värdefull tjänst för de som söker lån, genom att tillhandahålla expertis, bekvämlighet och ett brett urval av låneprodukter. Det är dock viktigt för låntagare att vara medvetna om eventuella nackdelar och jämföra olika alternativ, inklusive möjligheten att låna direkt från banker, för att säkerställa det mest fördelaktiga och kostnadseffektiva valet.

Att välja rätt låneförmedlare

När det gäller att välja en låneförmedlare är det viktigt att noggrant överväga flera faktorer för att säkerställa att du får den bästa möjliga servicen och de fördelaktigaste lånevillkoren. Nedan följer några nyckelfaktorer att tänka på:

 • Avgifter och provisioner: Undersök vilka avgifter och provisioner som låneförmedlaren tar ut. Vissa låneförmedlare erbjuder sina tjänster gratis för låntagaren och får betalt av banken eller långivaren, medan andra kan ta ut en avgift direkt från kunden.
 • Utbud av låneprodukter: Se till att låneförmedlaren har ett brett utbud av låneprodukter från olika långivare. Ett större urval ökar chansen att hitta ett lån som bäst passar dina behov.
 • Rykte och erfarenhet: Kontrollera låneförmedlarens rykte och erfarenhet i branschen. En etablerad förmedlare med goda referenser kan erbjuda större trygghet och expertis.
 • Kundservice: Bra kundservice är avgörande. Bedöm hur lätt det är att kommunicera med låneförmedlaren och hur snabbt och professionellt de svarar på dina frågor.
 • Transparens: En pålitlig låneförmedlare bör vara öppen med information om sina tjänster, avgifter och de låneprodukter de erbjuder.
 • Licensiering och reglering: Kontrollera att låneförmedlaren är korrekt licensierad och följer gällande lagstiftning och regleringar.

Det är viktigt att inte bara välja den första bästa låneförmedlaren utan att jämföra flera alternativ. Använd online-verktyg och jämförelsesidor för att jämföra olika låneförmedlare baserat på deras avgifter, utbud av produkter, kundrecensioner och andra relevanta faktorer. Det kan också vara värdefullt att fråga vänner och familj om de har några rekommendationer.

Även kundrecensioner och betyg kan ge värdefull insikt i en låneförmedlares prestanda och kundnöjdhet. Webbplatser som Trustpilot eller Google Reviews kan ge en uppfattning om tidigare kunders erfarenheter. Läs både positiva och negativa recensioner för att få en balanserad bild. Tänk dock på att inte alla recensioner kanske är representativa eller opartiska.

Genom att noggrant överväga dessa faktorer kan du bättre välja en låneförmedlare som är betrodd, transparent och bäst lämpad att hjälpa dig med dina finansiella behov.

Lagstiftning och reglering

Låneförmedlarbranschen regleras av både nationell och internationell lagstiftning, vilket syftar till att skydda både konsumenter och den finansiella marknaden.

 • Nationell lagstiftning: I Sverige övervakas låneförmedlare av Finansinspektionen. De måste följa lagen om finansiell rådgivning till konsumenter och andra relevanta regler som konsumentkreditlagen. Detta inkluderar krav på lämplighet, kompetens och licensiering för att bedriva verksamhet.
 • Internationell lagstiftning: För företag som verkar internationellt, eller för de som har kunder från andra länder, finns det även internationella lagar och regelverk att beakta. Detta kan inkludera EU-direktiv och globala standarder som syftar till att reglera gränsöverskridande finansiella transaktioner och samarbeten.

Ett av de primära målen med lagstiftningen är att säkerställa konsumentskydd och transparens i finansbranschen.

 • Konsumentskydd: Lagarna säkerställer att konsumenterna får korrekt och tydlig information om låneprodukter, kostnader, risker och villkor. Det innebär att låneförmedlare måste ge fullständig information om alla avgifter, räntor och eventuella kostnader som är associerade med ett lån.
 • Transparens: Låneförmedlare är skyldiga att vara transparenta i sin verksamhet, vilket innebär att de måste redogöra för hur de arbetar, deras avgifter, och hur de väljer de låneprodukter de rekommenderar. Detta hjälper till att skapa en mer öppen och rättvis marknad, där konsumenterna kan fatta välgrundade beslut.

Dataskydd är en annan viktig aspekt av lagstiftningen, särskilt med införandet av EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR).

 • Hantering av personuppgifter: GDPR kräver att alla företag, inklusive låneförmedlare, hanterar personuppgifter på ett säkert och transparent sätt. Detta inkluderar att informera kunder om hur deras data används och att säkerställa att personuppgifter skyddas effektivt mot obehörig tillgång.
 • Konsumenträttigheter: Enligt GDPR har individer rätt att få tillgång till de personuppgifter som samlas in om dem och kan begära rättelse eller radering av dessa uppgifter. Låneförmedlare måste därför ha tydliga rutiner för att hantera sådana begäranden.
 • Följdverkningar för låneförmedlare: GDPR och liknande dataskyddslagar har föranlett att låneförmedlare måste vara mycket noggranna i hur de hanterar och lagrar kunddata. De måste också säkerställa att de har adekvata system och processer för att skydda denna data.

Sammanfattningsvis är lagstiftning och reglering avgörande för att upprätthålla en sund och rättvis marknad för låneförmedling. Det bidrar till att skydda konsumenter från orättvisa eller ogenomskinliga affärspraktiker och säkerställer integriteten och säkerheten i hela branschen. Genom att efterleva dessa regler kan låneförmedlare erbjuda sina tjänster på ett ansvarsfullt och hållbart sätt, vilket gynnar både låntagare och den bredare finansmarknaden.

5 populära låneförmedlare hos Payup

LångivarePayup betygmin. Beloppmax. Beloppmin. Räntamax. Räntamin. Löptidmax. Löptid
Advisa 4,0/55 000 kr600 000 kr5,20%33,99%12 mån240 mån
Sambla 4,0/55 000 kr600 000 kr5,20%33,99%12 mån240 mån
Freedom Finance 4,0/55 000 kr600 000 kr4,95%29,40%12 mån240 mån
Zmarta 4,0/55 000 kr600 000 kr4,95%29,40%12 mån240 mån
Lendo 4,0/510 000 kr600 000 kr5,20%33,93%12 mån180 mån

Vanliga frågor och svar

Ja, i Sverige är låneförmedlare reglerade av Finansinspektionen enligt lagen om finansiell rådgivning till konsumenter, vilket innebär att de måste följa specifika regler och riktlinjer.

Huruvida du kan jämföra lån från utländska banker genom en svensk låneförmedlare beror på låneförmedlaren. Vissa svenska låneförmedlare kan erbjuda jämförelser av lån från både svenska och utländska banker, men utbudet kan variera beroende på förmedlarens nätverk och kapacitet.

Låneförmedlare tjänar vanligtvis pengar genom provisioner från banker och kreditinstitut för varje framgångsrik låneförmedling. Vissa kan också ta ut en serviceavgift direkt från kunden.

Ja, du kan vanligtvis avbryta processen med en låneförmedlare när som helst innan du formellt accepterar ett låneerbjudande. Kontrollera dock eventuella avbrytande villkor eller avgifter.

Om du inte blir godkänd för något lån genom en låneförmedlare, kan de antingen föreslå alternativa finansieringsmöjligheter eller råda dig om hur du kan förbättra din kreditvärdighet för framtida ansökningar.

Ja, det är säkert så länge låneförmedlaren följer gällande dataskyddslagar som GDPR. Kontrollera att de har säkra system för dataskydd och är transparenta om hur din information används.

Relaterad läsning