Lån Utan Säkerhet

Lån Utan Säkerhet: Jämför De Bästa Alternativen & Hitta Den Lägsta Räntan 2024
Payup P icon
Loanstep

Bästa lånet utan säkerhet 2024

Loanstep är det bästa lånet utan säkerhet för lån på 10 000 kr enligt Payup. Loanstep erbjuder lån upp till 25 000 kr. Lånet är kostnadsfritt de första 14 dagarna, och kreditupplysningen genomförs hos Dun & Bradstreet (tidigare Bisnode). Loanstep accepterar en betalningsanmärkning, förutsatt att den är äldre än 6 månader. Loanstep är ingen högkostnadskredit.

Räkneexempel: Ett lån taget 2024-01-01 med kreditbelopp på 27 500 kr till 22,59 % rörlig årlig kreditränta med en återbetalningstid på 36 månader som återbetalas genom 36 avbetalningar om ca 1 059 kr, ger en effektiv ränta på totalt 33,99 %. Totalt att betala är 40 611 kr, av vilket 2 500 kr utgörs av kreditförmedlingsavgift för den kreditförmedlingstjänst SBL Finans AB tillhandahåller.

Payups Topplista: Bästa lånen utan säkerhet 2024

 • LoanstepBäst Överlag 2024
 • Bank NorwegianBäst för Låg Ränta
 • EkomniNyast
 • FerratumBäst för Låg Kreditvärdighet
 • AdvisaBäst för Stora Belopp
 • LumifyBäst för Räntefri Period
 • LendoBäst för att Jämföra Flera Erbjudanden
 • FlexkontotBäst för Snabb Utbetalning
 • MeraxBäst för Kreditupplysning hos Dun & Bradstreet
 • ViaContoBäst för Kreditupplysning hos Creditsafe

Jämför 45 st. lån utan säkerhet

Hur mycket vill du låna?
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst snittränta

När du ser ett räntespann, som 2,95 - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst snittränta beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till lägst ränta visas först.

Lägst räntespann

Sorteringsalternativet Lägst räntespann visar lånen baserat på deras lägsta möjliga ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.

Flest beviljade
Nyast
Hittade 41 st. erbjudanden
 • Nyhet: Direktutbetalning via Swish!
  Flexkontot logo

  Flexkontot

  Betyg: 3.5/5
  Kredit mellan3 000 -
  30 000 kr
  Ränta43,98%
  LöptidLöpande
  Uppl.avgift475 kr
  Använder D&B
  Kontokredit
  Stöd för Swish
  Utan säkerhet

  Det här är en högkostnads­kredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: Krediten har 43,98% nominell bunden årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 1 120 kr per månad under 12 månader har en effektiv årsränta på 76,80%. Det innebär en total kostnad för krediten om 3 440 kr.
 • Högst beviljandegrad hos Payup
  Ferratum logo

  Ferratum

  Betyg: 4.0/5
  Kredit mellan1 000 -
  40 000 kr
  Ränta44%
  LöptidLöpande
  Uppl.avgift0 kr
  Utb. Dygnet runt
  Använder Creditsafe
  Kontokredit
  Stöd för Trustly
  Utan säkerhet

  Det här är en högkostnads­kredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: Ett lån om 25 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 30 755,29 kr (snitt 2563 kr per månad). Effektiv årsränta: 51,84%. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 42,4999795%. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr. Uttagsavgift 0 kr.

Alla Lån utan säkerhet 2024

Vad innebär ett lån utan säkerhet?

Ett lån utan säkerhet, ofta kallat ett blancolån eller privatlån, är en typ av lån där låntagaren inte behöver ställa någon form av säkerhet för lånet, såsom bostad, bil eller andra värdefulla tillgångar. Det innebär att långivaren inte har någon direkt rätt att ta över en specifik tillgång om låntagaren inte kan betala tillbaka lånet. Istället baseras lånevillkoren på låntagarens kreditvärdighet, vilket inkluderar inkomst, tidigare skulder, och betalningshistorik. På grund av den ökade risken för långivaren att inte få tillbaka de utlånade pengarna, tenderar räntorna på lån utan säkerhet att vara högre jämfört med lån med säkerhet.

Skillnaden mellan lån med och utan säkerhet

Den fundamentala skillnaden mellan lån med och utan säkerhet ligger i behovet av säkerhet eller pant. För lån med säkerhet krävs att låntagaren ställer något av värde som garanti för lånet. Denna säkerhet fungerar som en skyddsmekanism för långivaren; om låntagaren inte kan fullfölja sina återbetalningsåtaganden, kan långivaren ta kontroll över säkerheten och sälja den för att återhämta de utlånade pengarna. Detta kan inkludera allt från bostäder och bilar till värdepapper och sparande. Tack vare denna säkerhet tenderar lån med säkerhet att ha lägre räntor, eftersom risken för långivaren minskar.

Å andra sidan kräver lån utan säkerhet ingen fysisk säkerhet. Långivarens bedömning baseras istället på låntagarens ekonomiska stabilitet och förmåga att återbetala lånet. Detta gör lån utan säkerhet till ett mer tillgängligt alternativ för personer som inte har tillgångar att använda som säkerhet eller som inte vill riskera sina tillgångar. Dock reflekterar de högre räntorna den större risken som långivaren tar.

Sammanfattningsvis erbjuder både lån med och utan säkerhet viktiga finansiella verktyg för olika behov och situationer. Valet mellan dem bör baseras på en noggrann bedömning av de egna ekonomiska förutsättningarna, risktoleransen och det specifika lånebehovet.

Fördelar med att låna pengar utan säkerhet

Att välja ett lån utan säkerhet kan erbjuda betydande flexibilitet och tillgänglighet för många låntagare. Här är några av de främsta fördelarna som kan göra denna lånetyp till ett attraktivt alternativ:

 • Ingen säkerhet krävs: Det största fördelen är att du inte behöver ha en tillgång som kan användas som säkerhet, vilket gör denna lånetyp tillgänglig för en bredare grupp människor.
 • Flexibilitet: Lån utan säkerhet kan användas för en mängd olika syften, såsom att samla skulder, finansiera större inköp eller täcka oväntade utgifter.
 • Snabbhet: Ansöknings- och utbetalningsprocessen är ofta relativt snabb, vilket är fördelaktigt för dem som behöver tillgång till pengar omgående.
 • Ingen risk för personliga tillgångar: Eftersom lånet inte är säkrat med personliga tillgångar, finns det ingen direkt risk att förlora dessa om man skulle få svårigheter med återbetalningen.

Nackdelar med lån utan säkerhet

Lån utan säkerhet kommer visserligen med många fördelar, men det är också viktigt att vara medveten om potentiella nackdelar. Här är några av de vanligaste utmaningarna och övervägandena:

 • Högre räntor: För att kompensera för den högre risken det innebär att låna ut pengar utan säkerhet, tar långivarna ut en högre ränta jämfört med säkrade lån.
 • Strängare ansökningskrav: Eftersom ingen säkerhet ställs krävs det ofta att låntagaren har en god kreditvärdighet för att bli godkänd.
 • Begränsade lånebelopp: Lån utan säkerhet erbjuder ofta lägre lånebelopp jämfört med säkrade lån, eftersom risken för långivaren är större.
 • Potentiella avgifter: Vissa långivare kan ta ut extra avgifter för lån utan säkerhet, såsom uppläggningsavgifter eller förtida inbetalningsavgifter, vilket kan öka den totala kostnaden för lånet.

Att låna pengar utan säkerhet kan vara en värdefull resurs för många, men det är viktigt att noggrant överväga både fördelar och nackdelar. Det är kritiskt att förstå de fullständiga villkoren för lånet, inklusive räntor och avgifter, och att ha en solid återbetalningsplan på plats.

Typer av lån utan säkerhet

Lån utan säkerhet kommer i flera olika former, var och en med sina egna specifika egenskaper, användningsområden och villkor. Här är några av de mest vanliga typerna av lån utan säkerhet:

Privatlån / Blancolån

 • Beskrivning: Privatlån, även kända som blancolån, är en typ av lån där låntagaren inte behöver ställa någon säkerhet för att låna pengar. Dessa lån kan användas för en rad olika ändamål, såsom renoveringar, resor, köp av varor eller för att konsolidera befintliga skulder.
 • Användningsområde: Flexibelt, kan användas för nästan vad som helst.
 • Belopp: Vanligtvis från några tusen upp till flera hundra tusen kronor, beroende på långivare och låntagarens kreditvärdighet.

Kreditkortsskulder

 • Beskrivning: Kreditkort tillåter användare att göra köp eller ta ut kontanter upp till en viss kreditgräns, med skulden som inte kräver någon säkerhet. Räntan börjar tillämpas om det fulla beloppet inte betalas tillbaka inom en viss period.
 • Användningsområde: Dagliga inköp, resor, nödsituationer, och mer.
 • Belopp: Kreditgränsen bestäms av kreditkortsutgivaren och kan variera stort.

Studielån

 • Beskrivning: I många länder erbjuds studielån utan säkerhet för att täcka kostnader för högre utbildning. Dessa lån kan täcka såväl studieavgifter som levnadskostnader under studietiden.
 • Användningsområde: Utbildningsrelaterade kostnader.
 • Belopp: Beror på utbildningens kostnad och ibland levnadskostnader, med varierande gränser beroende på land och utbildningsinstitution.

Snabblån och sms-lån

 • Beskrivning: Snabblån och sms-lån är typer av mycket kortfristiga lån utan säkerhet, ofta med mycket höga räntor. Dessa är avsedda för akut behov av pengar och har vanligtvis mycket korta återbetalningstider.
 • Användningsområde: Akuta finansiella behov, såsom oväntade utgifter eller tillfälliga ekonomiska underskott.
 • Belopp: Ofta mindre belopp, från några hundra upp till några tusen kronor.

Varje typ av lån utan säkerhet har sina egna för- och nackdelar och passar olika typer av finansiella behov och situationer. Medan privatlån och kreditkort kan erbjuda flexibilitet och bekvämlighet, kan snabblån och SMS-lån bära med sig höga kostnader och bör hanteras med försiktighet. Studielån erbjuder en investering i framtida inkomstpotential men kan också innebära en långsiktig finansiell åtagande. Att noggrant överväga dina behov och din förmåga att återbetala är avgörande innan du tar ett lån utan säkerhet.

Hur man ansöker om ett lån utan säkerhet

Att ansöka om ett lån utan säkerhet är en relativt enkel process, men det är viktigt att vara väl förberedd för att öka chanserna för godkännande och för att säkerställa att du får bästa möjliga villkor. Här följer en steg-för-steg guide:

 1. Utvärdera ditt finansiella behov och förmåga att återbetala: Bestäm hur mycket pengar du behöver och vad du planerar att använda dem till. Gör en budget för att se till att du kan hantera de månatliga återbetalningarna utan att det påverkar din ekonomiska stabilitet negativt.
 2. Kontrollera din kreditvärdighet: Din kreditvärdighet kommer att påverka både din chans att bli godkänd och de villkor som erbjuds. Du kan kontrollera din kreditvärdighet genom att begära en kreditrapport från en kreditupplysningsbyrå.
 3. Jämför olika långivare och erbjudanden: Det finns många långivare som erbjuder lån utan säkerhet, inklusive banker, kreditinstitut och online-långivare. Jämför räntor, avgifter, återbetalningsvillkor och andra relevanta faktorer.
 4. Skicka in ansökan: När du har valt en långivare, fyll i ansökningsformuläret noggrant. Detta kan ofta göras online för snabbare bearbetning.
 5. Vänta på beslut: Långivaren kommer att granska din ansökan, vilket kan inkludera en kreditkontroll. Du kan förvänta dig ett svar inom några timmar till några dagar, beroende på långivaren.
 6. Granska och underteckna låneavtalet: Om din ansökan godkänns, se till att du noggrant läser igenom låneavtalet och förstår alla villkor innan du undertecknar.
 7. Mottagande av lånebeloppet: Efter att låneavtalet är undertecknat och alla eventuella slutgiltiga kontroller är genomförda, kommer lånebeloppet att överföras till ditt konto.

Att vara noggrant förberedd och ha all nödvändig information till hands kan göra ansökningsprocessen smidigare och snabbare. Det är också viktigt att vara realistisk i din ansökan och inte låna mer än du behöver eller har råd att återbetala.

Tips för att hantera och betala av lån utan säkerhet

Att hantera och betala av lån utan säkerhet kan vara en utmaning, men med rätt strategier och disciplin är det fullt möjligt att göra det på ett effektivt sätt. Här är några tips för att hantera dina lån, undvika skuldfällan och förbättra din kreditvärdighet.

Strategier för återbetalning

För att effektivt navigera i återbetalningen av lån utan säkerhet är det avgörande med smarta strategier som anpassas efter din ekonomiska situation.

 • Prioritera högkostnadslån: Fokusera på att betala av de lån som har högst ränta först, samtidigt som du fortsätter att betala minimibeloppet på dina andra lån. Detta kallas ofta för ”snöbollsmetoden” och kan hjälpa dig att minska den totala räntekostnaden över tid.
 • Automatisera betalningar: Genom att automatisera dina månatliga betalningar minskar du risken för försenade eller missade betalningar, vilket kan påverka din kreditvärdighet negativt.
 • Överväg omstrukturering eller samling av lån: Om du har flera lån med höga räntor kan det vara värt att undersöka möjligheten att omstrukturera eller samla dessa till ett enda lån med bättre villkor.

Hur man undviker att hamna i skuldfällan

Att undvika skuldfällan kräver proaktiva åtgärder och en stabil grund för dina finansiella beslut.

 • Lev enligt en budget: Skapa en realistisk budget som inkluderar dina månatliga inkomster och utgifter. Se till att du inkluderar dina lånebetalningar som en fast utgift.
 • Undvik ytterligare skulder: Försök att inte ta på dig mer skuld medan du betalar av ett befintligt lån. Använd kreditkort och andra lån endast när det är nödvändigt.
 • Nödfond: Bygg upp en nödfond för oförutsedda utgifter. Detta kan hjälpa dig att undvika att ta nya lån i nödsituationer.

Tips för att förbättra din kreditvärdighet

För att stärka din ekonomiska framtid är det viktigt med åtgärder som direkt förbättrar din kreditvärdighet och ekonomiska stabilitet.

 • Betala räkningar i tid: Att alltid betala räkningar i tid är en av de viktigaste faktorerna för att upprätthålla eller förbättra din kreditvärdighet.
 • Håll koll på din kreditanvändning: Försök att hålla din kreditanvändning låg, helst under 30% av din tillgängliga kreditgräns. Högt kreditutnyttjande kan signalera hög risk för långivare och påverka din kreditvärdighet negativt.
 • Rätta till fel i kreditrapporten: Kontrollera din kreditrapport regelbundet för eventuella fel eller misstag och begär rättelse om du upptäcker något. Felaktigheter kan påverka din kreditvärdighet negativt.

Att hantera skulder kräver tålamod, disciplin och en väl genomtänkt plan. Genom att följa dessa tips och råd kan du effektivt hantera och betala av dina lån utan säkerhet, samtidigt som du förbättrar din ekonomiska hälsa och kreditvärdighet.

5 populära lån utan säkerhet hos Payup

LångivarePayup betygmin. Beloppmax. Beloppmin. Räntamax. Räntamin. Löptidmax. LöptidAnsökningskravUppläggningsavgiftAviseringsavgiftKreditupplysningLåneförmedlare (Banker)Utbetalningar dygnet runt (Ja/Nej)Not
Flexkontot 3,5/53 000 kr30 000 kr43,98%43,98%LöpandeLöpandeÅlder: 18 år
Inkomst: 120 000 kr/år
475 kr25 kr/månD&BNejNej

Det här är en högkostnads­kredit

Ferratum 4,0/51 000 kr40 000 kr44%44%LöpandeLöpandeÅlder: 21 år
Inkomst: Deklarerad inkomst
0 kr0 - 19 kr/månCreditsafeNejJa

Det här är en högkostnads­kredit

Merax 3,5/53 000 kr30 000 kr43,98%43,98%LöpandeLöpandeÅlder: 18 år
Inkomst: 120 000 kr/år
475 kr0 - 25 kr/månD&BNejNej

Det här är en högkostnads­kredit

ViaConto 4,0/51 000 kr30 000 kr43,5%43,5%1 mån24 månÅlder: 18 år
Inkomst: Bedöms individuellt
400 - 3445 kr60 kr/månCreditsafeNejNej

Det här är en högkostnads­kredit

Vivus 3,0/52 000 kr50 000 kr44%44%LöpandeLöpandeÅlder: 18 år
Inkomst: Bedöms individuellt
285 kr0 krCreditsafeNejJa

Det här är en högkostnads­kredit

Vanliga frågor och svar