Kreditlån

Jämför & Hitta Det Bästa Kreditlånet För Dig 2024
Payup P icon
Brixo

Bästa kreditlånet 2024

Brixo är det bästa kreditlånet för kredit på 10 000 kr enligt Payup. Hos Brixo kan du ansöka om en kredit mellan 3000 kr och 50 000 kr. Kreditupplysningen utförs hos D&B (Dun & Bradstreet), och lånet betalas ut samma dag som din ansökan godkänns. Efter de första två månaderna har du möjlighet att utöka ditt kreditutrymme. Du kan då ansöka om en högre kreditgräns genom "Mina Sidor" på Brixos hemsida. Brixo är ingen högkostnadskredit.

Räkneexempel: Ett lån om 10 000 kr, med en löptid på 1 år och en rörlig nominell ränta på 28,95% (effektiv ränta på 33,10%), resulterar i en total kostnad av 11 640 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 970 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Payups Topplista: Bästa kreditlånen 2024

 • BrixoBäst Överlag 2024
 • AvidaBäst för Låg Ränta
 • Saldo BankNyast
 • FerratumBäst för Låg Kreditvärdighet
 • MeraxBäst för Snabb Utbetalning
 • FlexkontotBäst för Kreditupplysning hos Dun & Bradstreet
 • ViaContoBäst för Kreditupplysning hos Creditsafe

Jämför 11 st. kreditlån

Ange önskat kreditbelopp
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst snittränta

När du ser ett räntespann, som 2,95 - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst snittränta beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till lägst ränta visas först.

Lägst räntespann

Sorteringsalternativet Lägst räntespann visar lånen baserat på deras lägsta möjliga ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.

Flest beviljade
Nyast
Hittade 11 st. erbjudanden
 • Högst beviljandegrad hos Payup
  Ferratum logo

  Ferratum

  Betyg: 4.0/5
  Kredit mellan1 000 -
  40 000 kr
  Ränta44%
  LöptidLöpande
  Uppl.avgift0 kr
  Utb. Dygnet runt
  Använder Creditsafe
  Kreditlån
  Stöd för Trustly

  Det här är en högkostnads­kredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: Ett lån om 25 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 30 755,29 kr (snitt 2563 kr per månad). Effektiv årsränta: 51,84%. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 42,4999795%. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr. Uttagsavgift 0 kr.
 • Utbetalning genom Swish
  Merax logo

  Merax

  Betyg: 3.5/5
  Kredit mellan3 000 -
  30 000 kr
  Ränta43,98%
  LöptidLöpande
  Uppl.avgift475 kr
  Använder D&B
  Kreditlån
  Stöd för Swish

  Det här är en högkostnads­kredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: Krediten har 43,98% nominell bunden årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 1 120 kr per månad under 12 månader har en effektiv årsränta på 76,80%. Det innebär en total kostnad för krediten om 3 440 kr.

Alla Kreditlån 2024

Vad är ett kreditlån?

Ett kreditlån är en typ av osäkrat lån där låntagaren inte behöver ställa någon form av säkerhet, såsom en bostad eller bil, som garanti för lånet. Detta är en av de mest flexibla formerna av lån på den svenska marknaden, och populariteten för denna låntyp har vuxit stadigt de senaste åren.

Kreditlån skiljer sig från andra lånetyper som privatlån och snabblån på flera sätt. Trots detta kan terminologin ibland vara förvirrande. Nedan klargör vi dessa skillnader:

 • Kreditlån: En flexibel kredit där låntagaren ges en viss kreditgräns. Låntagaren kan utnyttja hela eller delar av denna kredit efter behov och betalar ränta endast på det belopp som har utnyttjats. Exempel på detta kan vara kontokrediter eller kreditkort.
 • Privatlån: Ett engångslån där hela summan betalas ut direkt, och låntagaren återbetalar det i fasta månadsbelopp inklusive ränta över en bestämd löptid. Oftast är dessa också osäkrade lån, vilket innebär att de inte kräver någon säkerhet från låntagaren.
 • Snabblån: Ett mindre lån med en kort återbetalningstid, ofta med högre ränta. Detta är tänkt att täcka tillfälliga finansiella behov och brukar oftast ha en löptid på några veckor till några månader.

Ränta och amortering är också centrala koncept. Räntan representerar priset för att låna pengar, medan amorteringen avser den regelbundna återbetalningen av själva lånebeloppet.

Fördelar och nackdelar med kreditlån

Att ta ett kreditlån kan erbjuda en rad fördelar:

 • Flexibilitet i användningen av lånade medel.
 • Ingen krav på säkerhet.
 • Möjlighet att låna större summor än med snabblån.

Men det finns också potentiella nackdelar:

 • Högre räntor jämfört med säkrade lån.
 • Risk för överskuldsättning om inte hanteras ansvarsfullt.

Så ansöker du om ett kreditlån hos Payup

Om du väljer Payup för ditt kreditlån, guidar vi dig genom en effektiv jämförelse- och ansökningsprocess:

 1. Börja med att navigera till listan över tillgängliga kreditlån ovan.
 2. Specificera ditt önskade kreditbelopp i det dedikerade fältet.
 3. Bläddra igenom och jämför de tillgängliga alternativen.
 4. Välj det erbjudande som bäst matchar dina behov.
 5. Klicka dig vidare till lånet för att påbörja den onlinebaserade ansökningsprocessen.

Så fungerar kreditprövning

När du ansöker om ett kreditlån vill långivare vara säkra på att du kan återbetala beloppet. Därför genomförs en kreditprövning, som är en omfattande process där flera aspekter av din ekonomiska situation granskas. Processen syftar till att ge långivaren en tydlig bild av din ekonomiska ställning och riskprofil.

 • Kreditupplysning: Denna innehåller detaljer om din finansiella historik, inklusive tidigare lån, kreditkort, betalningshistorik och eventuella skulder.
 • Kreditvärdighet: Detta är en bedömning baserad på den information som samlats in från din kreditupplysning. Det representerar en skattning av hur sannolikt det är att du kommer att återbetala dina skulder.

I Sverige står företag som UC (Upplysningscentralen), D&B (Dun & Bradstreet) och Creditsafe för att samla in, analysera och distribuera denna information till långivare och andra intressenter.

Tips för att optimera din kreditvärdighet

Din kreditvärdighet spelar en avgörande roll när du ansöker om lån eller krediter. Med en stark kreditvärdighet får du tillgång till bättre lånevillkor och lägre räntor. Nedan följer några åtgärder du kan vidta:

 • Betalningshistorik: Att alltid betala dina räkningar i tid är det mest effektiva sättet att hålla din kreditvärdighet hög.
 • Kreditförfrågningar: Försök att undvika för många kreditförfrågningar inom en kort tidsram, eftersom varje förfrågan kan påverka din kreditvärdighet negativt.
 • Hantera befintliga krediter: Se till att du håller en balanserad mängd skuld och betalar av befintliga lån enligt avtalet.

Betalningsanmärkningar kan drastiskt påverka din kreditvärdighet. Dessa märkningar indikerar att du har haft problem med att betala tillbaka i tid tidigare. Därför är det viktigt att vara proaktiv och se till att du inte får några nya anmärkningar.

Kreditlån och dess påverkan på din ekonomi

När du tar ett kreditlån, påverkas din ekonomi på flera sätt. Först och främst påverkas din likviditet, eftersom du nu har tillgång till ytterligare medel. Men det innebär också ett ansvar att återbetala dessa medel med ränta.

Några viktiga överväganden:

 • Bestäm hur mycket du verkligen behöver låna.
 • Skapa en budget och följ den för att säkerställa att du kan betala tillbaka lånet i tid.
 • Undvik att ta nya lån tills det befintliga lånet är återbetalat.

Lagstiftning kring kreditlån i Sverige

I Sverige är kreditlångivare underkastade stränga regelverk för att skydda konsumenterna. Finansinspektionen är den huvudsakliga tillsynsmyndigheten och säkerställer att långivare följer god kreditgivningssed.

 • Långivare är skyldiga att genomföra en grundlig kreditprövning.
 • Räntetak finns för vissa typer av konsumentkrediter för att förhindra oskäligt höga räntor.
 • Transparent och tydlig information om alla avgifter och räntor måste tillhandahållas till låntagaren.

5 populära långivare som erbjuder kreditlån hos Payup

LångivarePayup betygmin. Beloppmax. Beloppmin. Räntamax. Räntamin. Löptidmax. LöptidAnsökningskravUppläggningsavgiftAviseringsavgiftKreditupplysningLåneförmedlare (Banker)Utbetalningar dygnet runt (Ja/Nej)Not
Ferratum 4,0/51 000 kr40 000 kr44%44%LöpandeLöpandeÅlder: 21 år
Inkomst: Deklarerad inkomst
0 kr0 - 19 kr/månCreditsafeNejJa

Det här är en högkostnads­kredit

Merax 3,5/53 000 kr30 000 kr43,98%43,98%LöpandeLöpandeÅlder: 18 år
Inkomst: 120 000 kr/år
475 kr0 - 25 kr/månD&BNejNej

Det här är en högkostnads­kredit

ViaConto 4,0/51 000 kr30 000 kr43,5%43,5%1 mån24 månÅlder: 18 år
Inkomst: Bedöms individuellt
400 - 3445 kr60 kr/månCreditsafeNejNej

Det här är en högkostnads­kredit

Flexkontot 3,5/53 000 kr30 000 kr43,98%43,98%LöpandeLöpandeÅlder: 18 år
Inkomst: 120 000 kr/år
475 kr25 kr/månD&BNejNej

Det här är en högkostnads­kredit

Brixo 4,0/53 000 kr50 000 kr28,95%28,95%LöpandeLöpandeÅlder: 18 år
Inkomst: 150 000 kr/år
0 kr0 krD&BNejNej

Vanliga frågor och svar