Varför Kontantfinans

Kontantfinans Lån: 2024 Recension

Allt du behöver veta

Vad vi tycker

4.0
Payups betyg

Därav betyget: Kontantfinans är en kreditgivare som erbjuder en kontokredit med en kreditgräns mellan 3000 och 30 000 kr. En kreditupplysning tas hos Bisnode och krediten betalas ut snabbt. Flexibel återbetalning erbjuds. Kontantfinans är en lösning för den som behöver en mindre kredit och vet att den kan återbetalas snabbt.

Hoppa till recension
 • Kontantfinans logo

  Kontantfinans

  Kredit mellan3 000 -
  10 000 kr
  Effektiv ränta45,50%
  LöptidLöpande
  Uppl.avgift475 kr
  Använder D&B
  Kontokredit
  Stöd för Swish
  Detaljerad information om Kontantfinans
  EgenskapInformation
  KreditupplysningD&B
  Uppläggningsavgift475 kr
  Administrationsavgift0 - 25 kr/mån
  Uttagsavgift50 kr
  Förseningsavgifter
  • Påminnelseavgift: 60 kr
  • Dröjsmålsränta: 3% per månad
  • Inkassoavgift: 180 kr
  Andra avgifter
  • Uppläggningsavgift: Kontantfinans uppläggningsavgift betalas årligen (475 kr/år).
  • Aviseringsavgift: Vid användning av autogiro tillkommer ingen aviseringavgift. För pappersfaktura tillkommer dock en avgift om 25 kr per månad.
  UtbetalningstidDirekt utbetalning till alla storbanker genom Swish.
  Utbetalning under helg/kvällKontantfinans erbjuder inte utbetalning under helg/kväll.
  BetalningsanmärkningarJa, Kontantfinans accepterar betalningsanmärkningar.
  Räntefri periodNej, Kontantfinans erbjuder ingen räntefri period.
  Samla lånNej, Kontantfinans erbjuder inte samlingslån.
  MedsökandeNej, Kontantfinans tillåter inte medsökande.
  Krav

  För att få lån hos Kontantfinans behöver du uppfylla följande krav:

  • Måste vara minst 18 år gammal
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  • Måste ha en inkomst på minst 120 000 kr/år
  • Får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden
  Låna med mobilenJa, hos Kontantfinans kan du låna med mobilen.
  Mer om erbjudande på kontantfinans.se

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: Ett lån om 10 000 kr, med en löptid på 1 år och en rörlig nominell ränta på 43,48% (effektiv ränta på 75,90%), resulterar i en total kostnad av 13 404 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 1117 kr vardera. Uppläggningsavgift: 475 kr. Aviseringsavgift: 0 - 25 kr/mån.

Fördelar

 • Kreditupplysning hos Bisnode.
 • Utbetalning samma dag.
 • Snabb ansökan.
 • Betalningsanmärkning är OK.
 • Låga krav.

Nackdelar

 • Högkostnadskredit.

Jämför med andra lån

 • Kontantfinans logo
  Kontantfinans
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Gå vidare
  Lånebelopp
  3 000 - 10 000
  Effektiv ränta
  45,50%
  Löptid
  Löpande

  Det här är en högkostnadskredit

  Räkneexempel: Ett lån om 10 000 kr, med en löptid på 1 år och en rörlig nominell ränta på 43,48% (effektiv ränta på 75,90%), resulterar i en total kostnad av 13 404 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 1117 kr vardera. Uppläggningsavgift: 475 kr. Aviseringsavgift: 0 - 25 kr/mån.
 • Merax logo
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Gå vidare
  Lånebelopp
  3 000 - 30 000
  Effektiv ränta
  76,80%
  Löptid
  Löpande

  Det här är en högkostnadskredit

  Räkneexempel: Krediten har 43,98% nominell bunden årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 1 120 kr per månad under 12 månader har en effektiv årsränta på 76,80%. Det innebär en total kostnad för krediten om 3 440 kr.

Vanliga frågor och svar

Komplett recension av Kontantfinans

Kontantfinans är en kreditgivare vilket innebär att de erbjuder kontokrediter och kreditlån, inte traditionella privatlån.

Krediter betalas inte ut till ditt bankkonto direkt utan du gör i stället uttag från ditt konto hos Kontantfinans till ditt privata bankkonto. Tillgång till krediten får du genom att logga in på ”Mina Sidor” med ditt BankID hos Kontantfinans.

Du betalar inte ränta på hela din kreditgräns utan du betalar endast ränta på det belopp som du använt, det vill säga fört över från din kontokredit till ditt privata bankkonto.

När du ansöker om kredit hos Kontantfinans, tas en sedvanlig kreditupplysning på dig. Kontantfinans tar inte denna kreditupplysning hos UC, istället använder de D&B (Dun & Bradstreet).

Kontantfinans:s kredit är en så kallad högkostnadskredit vilket innebär att räntan på krediten är på 30 % eller högre. Det finns kontokrediter som inte är högkostnadskrediter. Högkostnadskrediter brukar ha lägre krav på ansökande men brukar även kosta mer än andra kontokrediter.

Ingen kreditkort medföljer krediten hos Kontantfinans utan i stället så för man över det belopp som man behöver från sin kontokredit till sitt privata bankkonto. Tillgång till krediten har man genom ”Mina Sidor” hos Kontantfinans. Man loggar in med BankID.

Vem passar Kontantfinans för?

Kontokrediten från Kontantfinans passar dig som vill känna extra trygghet. Pengarna behöver inte användas, utan du kan låta dem vara kvar i sin helhet och bara använda dem om något oväntat skulle inträffa. Krediten passar även dig som vill kunna unna dig något speciellt när du känner för det. Likaså kan Kontantfinans vara ett alternativ om du ibland saknar pengar innan lönen eller annan inkomst.

För att få låna av Kontantfinans så behöver du vara folkbokförd i Sverige och ha en regelbunden inkomst.

Hur fungerar Kontantfinans?

Du som vill ansöka om en kontokredit hos Kontantfinans kan ansöka online. Du går in på kreditgivarens hemsida, där du väljer kreditgräns och löptid. Sedan fyller du i ansökningsblanketten. När du har angivit personuppgifter och information om din ekonomi så skickar du in din ansökan. För att verifiera din identitet så använder du ditt BankID. Kontantfinans vänder sig då till D&B för att begära en kreditupplysning på dig.

Om din ansökan blir beviljad betalas pengarna ut samma dag. Notera att de betalas ut till Mina sidor, inte till ditt bankkonto. För att göra uttag överför du pengarna från Mina sidor till ditt bankkonto.

Så betygsätter vi Kontantfinans

KategoriBetyg
Kostnad 2/5 Kontantfinans ränta är någorlunda hög (45,50%) jämfört med andra alternativ.
Beviljandegrad 5/5 Kontantfinans ställer relativt låga krav på låntagare vilket leder till flexiblare beviljandegrader.
Transparens 4/5 Kontantfinans hemsida innehåller en FAQ, en kostnadskalkylator och ett tydligt räkneexempel, men saknar informativa artiklar.
Kundtjänst 3/5 Kontantfinans erbjuder telefon/e-post kontakt och tillgänglighet i över 4 timmar/dag, men saknar tillgänglighet under helger och chatt-funktion.
Trustpilot-betyg 4.6/5 Kontantfinans har ett högt betyg (4.6) på Trustpilot, betygsatt av andra som har använt produkten.
Payups betyg 4/5 Allt sammantaget, baserat på ovanstående faktorer, får Kontantfinans ett sammanlagt Payup-betyg på 4.

Om företaget

Bakom Kontantfinans står Brixo AB. Företaget grundades år 2014 och har arbetat med konsumentkrediter sedan dess. Målsättningen är att bistå konsumenter i vardagen genom att erbjuda en flexibel kredit.

Brixo AB står även bakom produkterna Brixo, Merax och Flexkontot.

Kontantfinans:s kundtjänst kan nås via telefon vardagar kl. 09.00-12.00 och via mejl. Kontantfinans har även en Facebook-sida där du kan hitta information om företaget och deras produkter.

Vad Kontantfinans erbjuder

Hos Kontantfinans får du en kontokredit. Uppläggningsavgiften är 475 kr. Aviavgiften är: 0 - 25 kr/mån. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Kontantfinans görs kreditupplysningen hos DB.

Maxbeloppet som du kan låna är: 10 000 kr och det minsta beloppet är: 3 000 kr. Räntan är är 23,95 %. Ett lån om 10 000 kr, med en löptid på 1 år och en rörlig nominell ränta på 43,48% (effektiv ränta på 75,90%), resulterar i en total kostnad av 13 404 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 1117 kr vardera. Uppläggningsavgift: 475 kr. Aviseringsavgift: 0 - 25 kr/mån.

Kontaktuppgifter till Kontantfinans

Besöksadress:
Brixo AB
Birger Jarlsgatan 4
114 34 Stockholm

E-post: info@kontantfinans.se
Telefonnummer: 08 500 850 47

Öppettider:
Måndag:09:00 - 17:00
Tisdag:09:00 - 17:00
Onsdag:09:00 - 17:00
Torsdag:09:00 - 17:00
Fredag:09:00 - 17:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt