Lån som inte är högkostnadskrediter

Lån som inte är högkostnadskrediter

Vår erfarenhet och vårt engagemang för hög kvalitet: Med över 200 noggrant granskade recensioner, fler än 700 artiklar skrivna av experter, ett team bestående av branschkunniga personer och löpande uppdateringar varje månad arbetar vi för att du alltid ska få tillgång till tillförlitlig och aktuell information.

Därför kan du lita på Payup: Vårt engagerade expertteam arbetar målmedvetet för att tillhandahålla den senaste och mest relevanta informationen som stödjer dina beslut. Med ett starkt fokus på objektivitet, en datadriven metodik och transparens, strävar vi efter att vara din mest tillförlitliga källa till information. Varje ranking och betyg är noggrant underbyggt, vilket du kan läsa mer om antingen direkt vid produktbeskrivningen eller i våra detaljerade recensioner.

Läs mer om våra redaktionella riktlinjer.

När du använder vår tjänst anger du det lånebelopp du söker och dina lånepreferenser. Vi matchar dig sedan med långivare som kan uppfylla dina behov. Du slipper leta efter lämpliga långivare och kan istället fokusera på att jämföra de bästa alternativen. Vår tjänst är kostnadsfri, ej bindande och ingen kreditupplysning tas vid användning.
1 000
300 000
Är lånebehovet akut?

Ett urval av våra partners

BrixoNylånFairloBank NorwegianKlicklånLeasyThorn PrivatFinansNorthmillGoodCashLoanstep

Jämför som inte är högkostnadskrediter

Vi hjälper dig att snabbt jämföra som inte är högkostnadskrediter så att du ska kunna hitta det alternativ som bäst passar dig 2024. Ange helt enkelt det belopp du söker i lån nedan. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Hur mycket vill du låna?

Hittade 26 st. erbjudanden
Utbetalning direkt genom Swish
Kreditbelopp
10 000 kr
Ränta
28,95%
Löptid
3 år -
6 år
Uppl.avgift
0 kr
Använder D&B
Kontokredit
Stöd för Swish
Inte högkostnadskredit
Detaljerad information om Brixo
EgenskapInformation
Kreditbelopp10 000 - 100 000 kr
Nominell ränta28,95%
Effektiv ränta33,1%
Löptid3 år - 6 år
KreditupplysningD&B
Uppläggningsavgift0 kr
Aviseringsavgift0 kr
Uttagsavgift0 kr
Förseningsavgifter
 • Påminnelseavgift: 60 kr
 • Dröjsmålsränta: 3% per månad
 • Inkassoavgift: 180 kr
UtbetalningstidBrixo genomför utbetalning samma dag till alla storbanker via Swish.
Utbetalning under helg/kvällBrixo erbjuder inte utbetalning under helg/kväll.
BetalningsanmärkningarJa, Brixo accepterar betalningsanmärkningar.
Räntefri periodNej, Brixo erbjuder ingen räntefri period.
Samla lånNej, Brixo erbjuder inte samlingslån.
MedsökandeNej, Brixo tillåter inte medsökande.
Krav för att få ansöka
 • Minst 18 år gammal
 • Folkbokförd i Sverige
 • Inkomst på minst 180 000 kr/år
 • Inga aktiva skulder hos Kronofogden
Låna med mobilenJa, hos Brixo kan du låna med mobilen.
Räkneexempel: Ett lån om 10 000 kr, med en löptid på 1 år och en fast nominell ränta på 28,95% (effektiv ränta på 33,10%), resulterar i en total kostnad av 11 640 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 970 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Topplista: Bästa lånen som inte är högkostnadskrediter 2024

Vår metod

Vi utvärderade 30 st. långivare baserat på faktorer som informationsförmedling, kostnader, tillgänglighet, villkor, kundnöjdhet och ansökningsprocess. Vi bedömde även egenskaper som lånebelopp, löptider, räntor, avgifter, acceptans av medsökande och kundsupport. Valet av bästa långivare baserades på totalprestation för lån som inte är högkostnadskrediter.

Här är vår topplista över de bästa lånen som inte är högkostnadskrediter 2024. Vi har granskat och jämfört olika alternativ för att hjälpa dig hitta det bästa lånet för dina behov.

 • BrixoBäst Överlag 2024
 • Bank NorwegianBäst för Låg Ränta
 • ValdaNyast
 • CashbuddyBäst för Låg Kreditvärdighet
 • LendoBäst för Stora Belopp
 • LoanstepBäst för Räntefri Period
 • AdvisaBäst för att Jämföra Flera Erbjudanden
 • FairloBäst för Snabb Utbetalning
 • ExtralånetBäst för Kreditupplysning hos Dun & Bradstreet

Vad är högkostnadskrediter?

En högkostnadskredit är enkelt förklarat ett lån som har en effektiv ränta på 30 % eller mer. Det är ett begrepp som officiellt uppkom under 2019 i samband med en ny lagstiftning. Sagda lagstiftning fastslog att samtliga lån med denna ränta går under benämningen högkostnadskrediter. Som låntagare bör du därför först kolla efter lån som inte är högkostnadskrediter eftersom du då kan få ett lån med låg ränta och bättre villkor. Normalt så är lånen med lägre ränta mer fördelaktiga för dig som låntagare eftersom avtalet ger dig en lägre månadskostnad. Tänk dock på att räntan normalt baseras på dina personliga förutsättningar och hur långivaren bedömer din återbetalningsförmåga istället för att alla kunder får samma fasta ränta.

När kan en högkostnadskredit vara bra?

Det finns tillfällen då en högkostnadskredit kan komma väl till pass om du behöver låna pengar. Ibland dyker en oväntad utgift upp och då kan du behöva få ditt kreditlån utbetalt så snart som möjligt. Ett kreditlån kan betalas ut på mindre än en timme om du väljer rätt långivare. Du kan även dra nytta av det om du vill ta ett lån utan en kreditupplysning hos UC. Det betyder att dina låneansökningar inte kommer att registreras hos Upplysningscentralen (UC), vilket kan skydda din kreditvärdighet hos företaget. Många kreditupplysningar hos UC i samband med låneansökningar under en kort tid kan ses som ett tecken på en svajande ekonomi. Tänk därför på att inte ansöka om om flera olika krediter, utan ansök endast om det verkligen behövs.

Ansök inte om en kredit du inte kan betala tillbaka

Du bör endast ansöka om en högkostnadskredit om du är 100 % säker på att du kan betala tillbaka i tid och till den ränta som anges. Om du inte betalar dina fakturor som överenskommet åker du på onödiga inkassoutgifter. I värsta fall kan du hamna hos Kronofogden och få en betalningsanmärkning vilket du vill undvika till varje pris.

Läs mer: Hur kan jag förbättra min kreditvärdighet?

Vanliga frågor och svar

En högkostnadskredit är ett lån eller en kredit som har en effektiva ränta på 30% eller mer, plus referensränta (Riksba...Läs mer

Den främsta nackdelen är den större kostnaden för lånet. Lån som inte är högkostnadskrediter är oftast billigare och förmånligare för låntagaren. Klicka här för mer information.

Att förstå skillnaden mellan lån och kredit är viktigt för att kunna fatta välgrundade beslut om ekonomi. Båda innebär ...Läs mer

För en lista över lånen med bäst och lägst ränta, besök lån med billigast ränta. Lånen rangordnas med billigaste lånen först.

Relaterad läsning