Lån som Inte Är Högkostnadskrediter

Lån som Inte Är Högkostnadskrediter
Payup P icon
Loanstep

Bästa lånet som inte är en högkostnadskredit 2024

Loanstep är det bästa lånet som inte är en högkostnadskredit för lån på 10 000 kr enligt Payup. Loanstep erbjuder lån upp till 25 000 kr. Lånet är kostnadsfritt de första 14 dagarna, och kreditupplysningen genomförs hos Dun & Bradstreet (tidigare Bisnode). Loanstep accepterar en betalningsanmärkning, förutsatt att den är äldre än 6 månader. Loanstep är ingen högkostnadskredit.

Räkneexempel: Ett lån taget 2024-01-01 med kreditbelopp på 27 500 kr till 22,59 % rörlig årlig kreditränta med en återbetalningstid på 36 månader som återbetalas genom 36 avbetalningar om ca 1 059 kr, ger en effektiv ränta på totalt 33,99 %. Totalt att betala är 40 611 kr, av vilket 2 500 kr utgörs av kreditförmedlingsavgift för den kreditförmedlingstjänst SBL Finans AB tillhandahåller.

Payups Topplista: Bästa lånen som inte är högkostnadskrediter 2024

 • LoanstepBäst Överlag 2024
 • Bank NorwegianBäst för Låg Ränta
 • Loans.seNyast
 • CashbuddyBäst för Låg Kreditvärdighet
 • AdvisaBäst för Stora Belopp
 • LendoBäst för att Jämföra Flera Erbjudanden
 • NorthmillBäst för Snabb Utbetalning
 • BrixoBäst för Kreditupplysning hos Dun & Bradstreet

Jämför 31 st. som inte är högkostnadskrediter

Hur mycket vill du låna?
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst snittränta

När du ser ett räntespann, som 2,95 - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst snittränta beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till lägst ränta visas först.

Lägst räntespann

Sorteringsalternativet Lägst räntespann visar lånen baserat på deras lägsta möjliga ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.

Flest beviljade
Nyast
Hittade 27 st. erbjudanden
 • Kostnadsfritt första 14 dagarna
  Loanstep logo

  Loanstep

  Betyg: 4.0/5
  Lån mellan10 000 -
  25 000 kr
  Ränta22,59%
  Löptid1 dag -
  3 år
  Uppl.avgift0 kr
  Använder D&B
  Räntefri period
  Räntefritt erbjudande: 14 dagar för nya & återkommande kunder.
  Inte högkostnadskredit
  Räkneexempel: Ett lån taget 2024-01-01 med kreditbelopp på 27 500 kr till 22,59 % rörlig årlig kreditränta med en återbetalningstid på 36 månader som återbetalas genom 36 avbetalningar om ca 1 059 kr, ger en effektiv ränta på totalt 33,99 %. Totalt att betala är 40 611 kr, av vilket 2 500 kr utgörs av kreditförmedlingsavgift för den kreditförmedlingstjänst SBL Finans AB tillhandahåller.
 • Innovativ bank med attraktiva produkter
  Northmill logo

  Northmill

  Betyg: 4.5/5
  Kredit mellan1 000 -
  50 000 kr
  Ränta7,90 -
  25,90%
  LöptidLöpande
  Uppl.avgift0 kr
  Utb. Dygnet runt
  Kontokredit
  Stöd för Trustly
  Inte högkostnadskredit
  Räkneexempel: Ett lån om 25 000 kr, med en löptid på 5 år och en rörlig nominell ränta på 13,9% (effektiv ränta på 16,88%), resulterar i en total kostnad av 36 237 kr, fördelat på 60 månadsbetalningar om 604 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 19 kr/mån.

Vad är högkostnadskrediter?

En högkostnadskredit är enkelt förklarat ett lån som har en effektiv ränta på 30 % eller mer. Det är ett begrepp som officiellt uppkom under 2019 i samband med en ny lagstiftning. Sagda lagstiftning fastslog att samtliga lån med denna ränta går under benämningen högkostnadskrediter. Som låntagare bör du därför först kolla efter lån som inte är högkostnadskrediter eftersom du då kan få ett lån med låg ränta och bättre villkor. Normalt så är lånen med lägre ränta mer fördelaktiga för dig som låntagare eftersom avtalet ger dig en lägre månadskostnad. Tänk dock på att räntan normalt baseras på dina personliga förutsättningar och hur långivaren bedömer din återbetalningsförmåga istället för att alla kunder får samma fasta ränta.

När kan en högkostnadskredit vara bra?

Det finns tillfällen då en högkostnadskredit kan komma väl till pass om du behöver låna pengar. Ibland dyker en oväntad utgift upp och då kan du behöva få ditt kreditlån utbetalt så snart som möjligt. Ett kreditlån kan betalas ut på mindre än en timme om du väljer rätt långivare. Du kan även dra nytta av det om du vill ta ett lån utan en kreditupplysning hos UC. Det betyder att dina låneansökningar inte kommer att registreras hos Upplysningscentralen (UC), vilket kan skydda din kreditvärdighet hos företaget. Många kreditupplysningar hos UC i samband med låneansökningar under en kort tid kan ses som ett tecken på en svajande ekonomi. Tänk därför på att inte ansöka om om flera olika krediter, utan ansök endast om det verkligen behövs.

Ansök inte om en kredit du inte kan betala tillbaka

Du bör endast ansöka om en högkostnadskredit om du är 100 % säker på att du kan betala tillbaka i tid och till den ränta som anges. Om du inte betalar dina fakturor som överenskommet åker du på onödiga inkassoutgifter. I värsta fall kan du hamna hos Kronofogden och få en betalningsanmärkning vilket du vill undvika till varje pris.

Läs mer: Hur kan jag förbättra min kreditvärdighet?

Vanliga frågor och svar