Inredningslån

Inredningslån – låna till att finansiera inredningen 2024

Vår erfarenhet och vårt engagemang för hög kvalitet: Med över 200 noggrant granskade recensioner, fler än 700 artiklar skrivna av experter, ett team bestående av branschkunniga personer och löpande uppdateringar varje månad arbetar vi för att du alltid ska få tillgång till tillförlitlig och aktuell information.

Därför kan du lita på Payup: Vårt engagerade expertteam arbetar målmedvetet för att tillhandahålla den senaste och mest relevanta informationen som stödjer dina beslut. Med ett starkt fokus på objektivitet, en datadriven metodik och transparens, strävar vi efter att vara din mest tillförlitliga källa till information. Varje ranking och betyg är noggrant underbyggt, vilket du kan läsa mer om antingen direkt vid produktbeskrivningen eller i våra detaljerade recensioner.

Läs mer om våra redaktionella riktlinjer.

När du använder vår tjänst anger du det lånebelopp du söker och dina lånepreferenser. Vi matchar dig sedan med långivare som kan uppfylla dina behov. Du slipper leta efter lämpliga långivare och kan istället fokusera på att jämföra de bästa alternativen. Vår tjänst är kostnadsfri, ej bindande och ingen kreditupplysning tas vid användning.
5 000
300 000
Vill du ansöka med en medsökande?

Ett urval av våra partners

Bank NorwegianCoop MedMera BankBrixoSvea BankNylånBankyMarginalen BankFairloLeasyThorn PrivatFinans

Jämför inredningslån

Vi hjälper dig att snabbt jämföra inredningslån så att du ska kunna hitta det alternativ som bäst passar dig 2024. Ange helt enkelt det belopp du söker i lån nedan. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Hur mycket vill du låna?

Hittade 27 st. erbjudanden
Samarbetar med flest långivare
Lånebelopp
50 000 kr
Ränta
5,20 -
33,99%
Löptid
1 år -
20 år
Antal partners
40
Låneförmedlare
Accepterar medsökande
Tillåter betalningsanmärkning
Detaljerad information om Advisa
EgenskapInformation
Lånebelopp5 000 - 600 000 kr
Nominell ränta5,20% - 33,99%
Effektiv ränta5,30% - 33,99%
Löptid1 år - 20 år
KreditupplysningUC
UppläggningsavgiftBeror på långivare
AviseringsavgiftBeror på långivare
UtbetalningstidAdvisa genomför utbetalning till alla banker inom 1-2 arbetsdagar.
Utbetalning under helg/kvällAdvisa erbjuder inte utbetalning under helg/kväll.
BetalningsanmärkningarJa, Advisa accepterar betalningsanmärkningar.
Räntefri periodNej, Advisa erbjuder ingen räntefri period.
Samla lånJa, Advisa erbjuder samlingslån.
MedsökandeJa, Advisa tillåter medsökande.
Antal samarbetspartnersAdvisa samarbetar med 40 olika banker och långivare.
Krav för att få ansöka
 • Minst 18 år gammal
 • Folkbokförd i Sverige
 • Inkomst på minst 10 000 kr/mån
 • Inga aktiva skulder hos Kronofogden
Låna med mobilenJa, hos Advisa kan du låna med mobilen.
Räkneexempel: Ett lån om 310 000 kr, med en löptid på 12 år och en rörlig nominell ränta på 6,94% (effektiv ränta på 7,17%), resulterar i en total kostnad av 457 643 kr, fördelat på 144 månadsbetalningar om 3178 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.

Topplista: Bästa inredningslånen 2024

Vår metod

Vi utvärderade 46 st. långivare baserat på faktorer som informationsförmedling, kostnader, tillgänglighet, villkor, kundnöjdhet och ansökningsprocess. Vi bedömde även egenskaper som lånebelopp, löptider, räntor, avgifter, acceptans av medsökande och kundsupport. Valet av bästa långivare baserades på totalprestation för inredningslån.

Här är vår topplista över de bästa inredningslånen 2024. Vi har granskat och jämfört olika alternativ för att hjälpa dig hitta det bästa lånet för dina behov.

 • AdvisaBäst Överlag 2024
 • MoankBäst för Låg Ränta
 • ValdaNyast
 • BankyBäst för Låg Kreditvärdighet
 • Bank NorwegianBäst för Stora Belopp
 • SamblaBäst för att Jämföra Flera Erbjudanden
 • BrixoBäst för Snabb Utbetalning

Alla Inredningslån 2024

Här hittar du en komplett översikt över alla alternativ för inredningslån på den svenska marknaden. Listan innehåller både stora och små aktörer, med olika räntor och villkor, för att du ska kunna hitta det bästa alternativet för dig.

Vad är ett inredningslån?

Ett inredningslån fungerar i grund och botten som ett personligt lån men är i regel öronmärkt för inköp inom inredning. Inredningslån kan erbjudas av både banker och specialiserade långivare. Lånet kan vara med säkerhet eller utan säkerhet, beroende på långivarens krav och låntagarens kreditvärdighet. Inredningslånet utan säkerhet är mer vanligt, vilket innebär att låntagaren inte behöver ställa någon säkerhet för lånet.

Det finns flera situationer där ett inredningslån kan vara aktuellt. För många nyinflyttade eller de som genomgår en omfattande renovering kan kostnaderna för inredning vara betydande. Ett inredningslån ger möjlighet att snabbt och effektivt skapa ett personligt och trivsamt hem, utan de ekonomiska press som kan uppstå om man behöver köpa allt på en gång.

Dessutom kan inredningslån vara ett alternativ för den som vill följa de senaste inredningstrenderna och uppdatera hemmets utseende utan att vänta. Genom ett inredningslån kan du göra ditt hem mer funktionellt och stiligt, vilket potentiellt ökar bostadens värde.

Hur fungerar inredningslån?

Inredningslån är utformade för att finansiera köp som rör hemmets inredning. När du ansöker om ett inredningslån genomgår du en liknande process som för andra typer av privatlån. Processen inkluderar ansökan, kreditvärdering och godkännande. När lånet godkänns får du tillgång till de lånade pengarna, antingen direkt på ditt konto eller genom specifika betalningsarrangemang med inredningsleverantörer, beroende på långivarens system.

Olika typer av lån för inredning

Det finns huvudsakligen två typer av inredningslån: lån med säkerhet och lån utan säkerhet.

 • Lån utan säkerhet: Detta är den vanligaste typen av inredningslån där ingen säkerhet krävs från låntagarens sida. Lånebeloppet och räntan bestäms baserat på din kreditvärdighet och inkomst. Lån utan säkerhet är oftast mer tillgängliga men kommer med högre räntor jämfört med lån med säkerhet på grund av den högre risken för långivaren.
 • Lån med säkerhet: I vissa fall kan du ta ett lån med säkerhet för inredning, vilket innebär att du använder en tillgång som säkerhet. Det kan vara ditt hem eller annan egendom. Fördelen är lägre räntor, men risken är att du kan förlora din säkerhet om du inte kan betala tillbaka lånet.

Kreditvärdering och grundläggande krav

Kreditvärderingen spelar en central roll i godkännandeprocessen för ett inredningslån. Långivaren kommer att granska din ekonomiska historia, inkomstnivå, skuldsättningsgrad och tidigare betalningsbeteende för att bestämma din kreditvärdighet.

Grundläggande krav för att ansöka om ett inredningslån inkluderar:

 • Åldersgräns: Du måste vara minst 18 år gammal.
 • Stabil inkomst: Du bör ha en regelbunden och verifierbar inkomst.
 • God kreditvärdighet: En positiv kredithistorik och en skälig kreditpoäng ökar chanserna för godkännande.
 • Bosatt i Sverige: Du behöver vara folkbokförd och boende i Sverige.

Att förstå dessa faktorer kan hjälpa dig att förbereda din ansökan och öka dina chanser att få ett inredningslån.

Fördelar med inredningslån

Inredningslån erbjuder specifika fördelar som kan göra dem till ett attraktivt alternativ för många som önskar förnya eller förbättra sitt hem. Två av de mest betydande fördelarna är flexibilitet och möjligheten att sprida ut kostnaderna över tid.

Flexibilitet och köpfrihet

En av de största fördelarna med inredningslån är flexibiliteten de erbjuder. Till skillnad från andra typer av mer specifika lån, till exempel bolån där pengarna måste användas för att köpa eller renovera en bostad, ger inredningslån dig friheten att välja exakt vad du vill köpa. Detta innebär att du kan använda lånet för att köpa möbler, vitvaror, textilier eller annan inredning som passar just dina behov och önskemål. Du kan planera och genomföra ett inredningsprojekt som helt överensstämmer med din personliga stil och funktionalitetskrav.

Möjligheten att sprida kostnader över tid

Ett annat signifikant plus med inredningslån är att de tillåter köpare att sprida ut kostnaderna för inredning över en längre tid. Istället för att behöva spara ihop till hela summan innan köpet kan man med ett inredningslån omedelbart investera i nödvändiga inredningsartiklar och sedan betala av lånet i en takt som överensstämmer med ens ekonomiska situation. Detta kan särskilt vara till hjälp för nytillträdda bostadsägare som kanske står inför många andra startkostnader eller för de som oväntat behöver ersätta stora delar av sitt hem på grund av flytt eller skada.

Genom att utnyttja ett inredningslån kan du alltså omedelbart njuta av ett nyinrett hem, samtidigt som de ekonomiska påfrestningarna blir mer hanterbara. Detta ger även möjlighet till att göra mer omfattande och koordinerade inredningsval som kan höja boendekomforten och bostadens värde.

Nackdelar med inredningslån

Även om inredningslån erbjuder flera fördelar, finns det även nackdelar och potentiella risker som bör övervägas innan man beslutar sig för att ta ett sådant lån. Här är två av de viktigaste aspekterna att ha i åtanke:

Högre räntor jämfört med traditionella lån

En av de största nackdelarna med inredningslån, särskilt de utan säkerhet, är att de ofta har högre räntor jämfört med mer traditionella lån, såsom bolån eller billån som vanligtvis är med säkerhet. Eftersom inredningslån oftast inte kräver någon säkerhet bär långivaren en högre risk, vilket reflekteras i de högre räntorna. Detta innebär att den totala kostnaden för lånet över tid kan bli avsevärt högre, vilket gör ditt inredningsprojekt dyrare än nödvändigt. Det är därför viktigt att noggrant jämföra räntor och villkor från olika långivare för att säkerställa att du får det mest kostnadseffektiva lånet.

Risker med överskuldsättning

Ett annat problem med inredningslån är risken för överskuldsättning. Det kan vara lockande att låna pengar för att direkt kunna förvandla ett hem enligt ens visioner, men det är viktigt att tänka på sin egen långsiktiga ekonomiska hälsa. Om man inte noggrant planerar och budgeterar kan inredningslån leda till en skuldsättning som överstiger ens ekonomiska kapacitet. Detta kan i sin tur påverka din kreditvärdighet och din förmåga att få andra nödvändiga lån i framtiden, såsom bolån eller lån för oväntade utgifter.

Att ta ett inredningslån kräver en noggrann övervägning av ens personliga ekonomiska situation och framtida ekonomiska mål. Det är viktigt att endast låna så mycket man realistiskt kan återbetala utan att äventyra sin ekonomiska säkerhet.

Tips för att ansöka om inredningslån

När det är dags att ansöka om ett inredningslån är rätt förberedelser av stor vikt. En genomtänkt ansökan ökar dina chanser att få lånet godkänt till förmånliga villkor. Här är några viktiga steg och överväganden för att förbereda din ansökan.

Så förbereder du din ansökan

Här är några steg att följa för att säkerställa en väl förberedd ansökan om inredningslån:

 1. Gör en noggrann behovsanalys: Innan du ansöker, identifiera exakt vad du behöver låna pengar till. Gör en lista över alla inredningsartiklar du planerar att köpa och uppskatta kostnaden för dessa. Detta hjälper dig att fastställa ett lämpligt lånebelopp.
 2. Samla dokumentation: Långivare kommer att kräva olika dokument för att bedöma din ansökan, såsom lönespecifikationer, bankutdrag, och kanske även en kreditupplysning. Se till att du har alla nödvändiga dokument tillgängliga och i god ordning.
 3. Kontrollera din kreditvärdighet: Innan du ansöker, kontrollera din kreditvärdighet för att se hur din kreditprofil ser ut. Detta kan du göra via kreditupplysningsföretag. En god kreditvärdighet är avgörande för att få lån med goda villkor.
 4. Jämför olika långivare: Ta dig tid att jämföra olika låneerbjudanden från flera långivare inklusive räntor, avgifter och andra lånevillkor. Använd gärna digitala jämförelsetjänster som ger en översikt över lånemarknaden.
 5. Planera din återbetalning: Gör en realistisk budget som visar hur du kommer att kunna hantera lånetillskottet varje månad. Det är viktigt att du känner dig säker på att du kan möta återbetalningskraven utan att hamna i ekonomisk svårighet.

Vikten av att ha en god kreditvärdighet

Din kreditvärdighet spelar en central roll när det gäller möjligheten att få ett inredningslån och villkoren för lånet. En hög kreditvärdighet signalerar till långivare att du är en låg risk, vilket ofta leder till lägre räntor och bättre lånevillkor. Här är några anledningar varför din kreditvärdighet är så viktig:

 • Bättre lånevillkor: Bättre kreditvärdighet kan ge dig tillgång till högre lånebelopp och lägre räntor.
 • Lägre kostnader: Med en god kreditvärdighet minskar du de totala lånekostnaderna, eftersom långivare erbjuder lägre räntor till kreditvärdiga kunder.
 • Snabbare godkännandeprocess: En stark kreditprofil kan förenkla och påskynda godkännandeprocessen.

Att hålla koll på din ekonomiska hälsa och arbeta för att förbättra eller bibehålla en god kreditvärdighet är grundläggande när du överväger att ta ett inredningslån.

Alternativ till inredningslån

Även om inredningslån kan vara ett bekvämt sätt att snabbt förnya hemmet, finns det andra finansieringsalternativ som kan vara mer ekonomiskt fördelaktiga eller lämpliga beroende på din situation. Här utforskar vi två populära alternativ: att spara ihop till inredningen och olika former av leasing eller avbetalning.

Spara ihop till inredning

Att spara ihop till de inredningsföremål man önskar är ofta det mest ekonomiska alternativet eftersom det inte innehåller några räntekostnader eller andra avgifter som lån och krediter kan innebära. Här är några fördelar med att spara:

 • Ingen skuld: Du undviker helt skuldsättning, vilket kan ge en större ekonomisk frihet och mindre stress.
 • Budgetdisciplin: Att planera och spara till större inköp kan förbättra dina ekonomiska färdigheter och hjälpa dig att göra mer genomtänkta inköpsbeslut.
 • Förhandlingsmöjligheter: Med kontanter i hand kan du ibland förhandla fram bättre priser eller dra nytta av rabatter som erbjuds vid direktbetalning.

Andra finansieringsformer som leasing eller avbetalning

För de som behöver inredning omgående men inte vill ta ett traditionellt lån kan leasing eller avbetalningsköp vara attraktiva alternativ. Dessa metoder sprider också ut kostnaden över tid men med lite olika villkor.

 • Leasing: Vid leasing betalar du en månadsavgift för att använda inredningen under en bestämd period. I slutet av leasingperioden kan du antingen välja att köpa föremålen, lämna tillbaka dem eller förnya leasingavtalet. Detta kan vara ett bra alternativ för dem som vill hålla sina inredningsval aktuella och byta ut dem med jämna mellanrum.
 • Avbetalning: Avbetalningsköp innebär att du köper varan direkt men sprider betalningen över tid. Detta kan ibland innebära räntekostnader, men många butiker erbjuder räntefria avbetalningsperioder som en del av säljfrämjande åtgärder.

Både leasing och avbetalning kräver god kreditvärdighet och kan medföra extra kostnader jämfört med kontantköp, så det är viktigt att noggrant överväga villkoren och jämföra de totala kostnaderna med andra finansieringsalternativ.

Genom att överväga dessa alternativ kan du välja den finansieringslösning som bäst passar dina behov och ekonomiska förhållanden. Detta genomtänkta tillvägagångssätt hjälper dig att bibehålla ekonomisk stabilitet samtidigt som du uppnår dina inredningsmål.

Vanliga frågor och svar

Att ta ett inredningslån kan påverka din kreditvärdighet både positivt och negativt. Regelbunden och i tid gjorda återbetalningar kan förbättra din kreditvärdighet. Å andra sidan kan höga skuldnivåer eller försenade betalningar försämra din kreditprofil.

Huruvida du kan betala av ditt inredningslån i förtid utan extra kostnader beror på långivarens villkor. Vissa långivare tillåter tidig återbetalning utan extra avgifter, medan andra kan ta ut en avgift för förtida inlösen. Det är viktigt att noggrant läsa igenom låneavtalet innan du signerar det.

Om du inte kan uppfylla återbetalningarna på ditt inredningslån, kan detta leda till allvarliga konsekvenser såsom försämrad kreditvärdighet, inkassoåtgärder och i värsta fall juridiska följder. Det är viktigt att kontakta långivaren omedelbart om du har svårigheter med återbetalningen för att diskutera möjliga lösningar.

Ja, många långivare tillåter att man ansöker om inredningslån med en medsökande. Detta kan förbättra chanserna att bli godkänd för lånet och möjligen få bättre lånevillkor, eftersom det sammanlagda inkomstunderlaget och kreditvärdigheten för båda ansökande betraktas.

Vissa långivare erbjuder specialanpassade låneprodukter för miljövänliga köp, inklusive inredning som är hållbar eller miljöcertifierad. Dessa lån kan ha förmånligare villkor som en del av en gröna finansieringsinitiativ.

Relaterad läsning