Kom igång

Låna Pengar Till Inredning: Bästa Inredningslånen 2023

Av Johan Karlsson | Uppdaterad

Loanstep

Bästa inredningslånet 2023 enligt Payup

Loanstep är det bästa inredningslånet för lån på 10 000 kr enligt Payup. Loanstep erbjuder lån på belopp upp till 25 000 kr. Lånet är kostnadsfritt de första 14 dagarna och kreditupplysningen tas hos Bisnode. Loanstep godtar en betalningsanmärkning om den är äldre än 6 månader. Loanstep är ingen högkostnadskredit.

Se ränta och villkor
Räkneexempel: Ett lån taget 2022-07-29 med kreditbelopp på 15 750 kr till 21,85% bunden årlig kreditränta med en återbetalningstid på 24 månader som återbetalas genom 24 avbetalningar om ca 816 kr, ger en effektiv ränta på totalt 30,49%. Totalt att betala är 20 332 kr, av vilket 750 kr utgörs av kreditförmedlingsavgift för den kreditförmedlingstjänst SaveLend tillhandahåller. Kreditförmedling sker i samarbete med SaveLend’s peer-to-peer lending. Återbetalningstid 1-24 månader.

Payups Topplista: Bästa inredningslånen 2023

 • LoanstepBäst Överlag 2023
 • LånekollBäst för Låg Ränta
 • BinlyNyast
 • SmspengarBäst för Låg Kreditvärdighet
 • Bank NorwegianBäst för Stora Belopp
 • LumifyBäst för Räntefri Period
 • AdvisaBäst för att Jämföra Flera Erbjudanden
 • FerratumBäst för Snabb Utbetalning
 • FlexkontotBäst för Kreditupplysning hos Dun & Bradstreet
 • VivusBäst för Kreditupplysning hos Creditsafe

Jämför 28 st. semesterlån

Vi hjälper dig jämföra 28 st. långivare, kreditgivare och banker som erbjuder semesterlån för att du ska kunna hitta det alternativ som bäst passar dig 2023. Ange helt enkelt det belopp du söker i lån nedan. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Hur mycket vill du låna?
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst effektiv snittränta När du ser ett effektivt räntespann, som 2,95 - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska effektiva ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst effektiv snittränta beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till lägst ränta visas först.
Lägst effektivt räntespannSorteringsalternativet Lägst effektivt räntespann visar lånen baserat på deras lägsta möjliga effektiva ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.
Flest beviljade
Nyast
 • Loanstep logo

  Loanstep

  Betyg: 4.0/5
  Lån mellan10 000 -
  25 000 kr
  Effektiv ränta33,46%
  Löptid1 dag -
  3 år
  Uppl.avgift0 kr
  Använder D&B
  Räntefri period
  Räntefritt erbjudande: 14 dagar för nya & återkommande kunder.
  Räkneexempel: Ett lån taget 2022-07-29 med kreditbelopp på 15 750 kr till 21,85% bunden årlig kreditränta med en återbetalningstid på 24 månader som återbetalas genom 24 avbetalningar om ca 816 kr, ger en effektiv ränta på totalt 30,49%. Totalt att betala är 20 332 kr, av vilket 750 kr utgörs av kreditförmedlingsavgift för den kreditförmedlingstjänst SaveLend tillhandahåller. Kreditförmedling sker i samarbete med SaveLend’s peer-to-peer lending. Återbetalningstid 1-24 månader.
 • Brixo logo

  Brixo

  Betyg: 4.0/5
  Kredit mellan3 000 -
  50 000 kr
  Effektiv ränta33,10%
  LöptidLöpande
  Uppl.avgift0 kr
  Använder D&B
  Kontokredit
  Stöd för Swish
  Räkneexempel: Ett lån om 10 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 28,95% (effektiv ränta på 33,10%), resulterar i en total kostnad av 11 640 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 970 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Att låna pengar till inredningen

En av de roligaste sakerna att göra när man flyttar till ett nytt hem är att inreda det. Det finns en mängd olika möbler och inredningssaker för den som vill piffa till sitt hem. Ska du inte flytta går det givetvis bra att ge ditt nuvarande hem en uppfräschning. Inredning kostar dock pengar vilket inte alltid är något man har. Idag är det lättare att skaffa ett lån än det var förr. Du behöver inte lämna hemmet för att låna pengar till inredning utan kan ansöka om ett lån via mobilen.

Vad är inredningslån?

”Inredningslån” är ett annat ord för privatlån, som är en typ av blancolån, d.v.s. lån utan säkerhet. Lånen kan med andra ord användas till vad som helst, däribland till att köpa inredning till hemmet. Dock så finns det för- och nackdelar med blancolån. Kortfattat så är den största nackdelen att blancolån har högre räntor än traditionella privatlån, som exempelvis huslån och billån. Fördelen är att lånet kan användas till vad som helst. Men det finns saker som man behöver tänka på innan man lånar:

Saker att tänka på

Innan man lånar bör man först och främst tänka på hur mycket man vill låna. Man ska aldrig låna mer än man har råd att betala tillbaka. Man ska även alltid räkna på hur mycket lånet kommer att kosta. Detta kan man göra på långivarens hemsida. Man kan även kontakta långivaren och ställa eventuella frågor till dem. Man bör aldrig låna utan att veta hur hög månadskostnaden för lånet kommer att vara.

Kan man så bör man även ansöka om ett lån som inte är en högkostnadskredit.

Läs mer: Vad är en högkostnadskredit?

Vanliga krav hos långivare

Det som långivare oftast brukar fråga efter är inkomst, ålder och betalningsanmärkningar. Vissa accepterar studenter och betalningsanmärkningar medan andra inte gör det. Något som är bra att veta är att en kreditupplysning har en påverkan på din kreditvärdighet. Kolla därför igenom olika långivare och sök endast hos de långivare där du uppfyller kraven. Det gör även att du har en större chans att bli accepterad.

Läs mer: Vad är en kreditupplysning och hur fungerar de?

Det är alltid kul att inreda lite extra efter säsong så som mörkare färger under hösten/vintern och ljusare färger under våren och sommaren. Vad sägs om en orange matta som matcher lövens färger under hösten eller vita gardiner under årets ljusaste tid? Möjligheterna är oändliga när det kommer till inredning och det bästa är att du kan ha det precis som du vill i ditt hem.

Vanliga frågor och svar