Kom igång

Jämför De Bästa Låneförmedlarna av Huslån 2024

Av Johan Karlsson | Uppdaterad

Compricer

Bästa låneförmedlaren av huslån enligt Payup 2024

Compricer är den bästa låneförmedlaren av huslån enligt Payup. Compricer hjälper dig med att jämföra och hitta privatlån. Du kan ansöka om lån mellan 10 000 kr och 600 000 kr. Löptiden sträcker sig från 2 år till 15 år. En sedvanlig kreditupplysning tas i samband med ansökan, vilken Compricer tar hos Upplysningscentralen.

Räkneexempel: Ett lån om 150 000 kr, med en löptid på 11 år och en rörlig nominell ränta på 6% (effektiv ränta på 6,21%), resulterar i en total kostnad av 205 567 kr, fördelat på 132 månadsbetalningar om 1555 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.

Payups Topplista: Bästa låneförmedlarna av huslån 2024

Jämför 5 st. låneförmedlare av huslån

Vi hjälper dig jämföra 5 st. låneförmedlare som specialiserar sig på huslån för att du ska kunna hitta det alternativ som bäst passar dig 2024. Ange helt enkelt det belopp du söker i lån nedan. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Hur mycket vill du låna?
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst snittränta När du ser ett räntespann, som 2,95 - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst snittränta beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till lägst ränta visas först.
Lägst räntespannSorteringsalternativet Lägst räntespann visar lånen baserat på deras lägsta möjliga ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.
Flest beviljade
Nyast
Hittade 5 st. erbjudanden
 • Compricer logo

  Compricer

  Betyg: 4.0/5
  Lån mellan10 000 -
  100 000 000 kr
  RäntaBeror på långivare
  Löptid2 år -
  12 år
  Antal partners18 st.
  Låneförmedlare
  Accepterar medsökande
  Compricer recension
  Räkneexempel: Ett lån om 150 000 kr, med en löptid på 11 år och en rörlig nominell ränta på 6% (effektiv ränta på 6,21%), resulterar i en total kostnad av 205 567 kr, fördelat på 132 månadsbetalningar om 1555 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.
 • Svea Bank logo

  Svea Bank

  Betyg: 3.0/5
  Lån mellan50 000 -
  9 200 000 kr
  RäntaBedöms individuellt
  Löptid2 år -
  15 år
  Uppl.avgift495 kr
  Svea Bank recension
  Räkneexempel: Ett lån om 200 000 kr, med en löptid på 7 år och en rörlig nominell ränta på 7,90% (effektiv ränta på 8,94%), resulterar i en total kostnad av 260 988 kr, fördelat på 84 månadsbetalningar om 3107 kr vardera. Uppläggningsavgift: 495 kr. Aviseringsavgift: 25 - 45 kr/mån.

Hur fungerar ett huslån?

Ett huslån är det lån du tar för att finansiera ditt husköp. Med ett pantbrev så används bostaden som säkerhet för lånet. Bostadens marknadsvärde och din betalningsförmåga är det som avgör hur mycket pengar du får låna. När du påbörjar din husjakt är det bra att kontakta bankerna för att se hur stort lånelöfte du kan få. Ett lånelöfte är, precis som det låter, ett löfte om hur mycket pengar du kan få låna till din nya bostad. När du sedan hittar din bostad och ger dig in i en budgivning vet du hur mycket pengar du har till ditt förfogande.

Bolånetak

2010 infördes ett bolånetak som ersätter begreppen topplån och bottenlån. Bolånetaket innebär att du kan låna upp till max 85 procent av bostadens värde, där bostaden är bankens säkerhet. Du som köpare ska sedan betala in resterande 15 procent ur egen ficka, det vill säga betala kontantinsats.

Handpenning

Till skillnad mot kontantinsatsen (som är en del av bolånet) är handpenningen en typ av försäkran att köpet kommer att gå igenom. Handpenningen utgör 10 procent av köpeskillingen och betalas tidigt i affären, oftast vid kontraktsskrivning.

För många kan pengar till kontantinsatsen eller till handpenningen innebära en stressfaktor, men oftast går det att ta ett lån till kontantinsatsen eller ett handpenningslån utöver bolånet. Detta innebär att du tar ytterligare ett lån, det lägre lånet brukar få en högre räntekostnad då den inte har någon säkerhet.

Är huset i behov av renovering?

Om du köper ett hus som är i behov av renovering eller andra förbättringar bör du även räkna på hur stor kostnaden för renoveringen kan bli innan du köper huset. Har du inte pengar över till renoveringen finns det möjlighet att låna pengar till renovering.

Vanliga frågor och svar