Kom igång

Huslån: Hitta De Bästa Låneförmedlarna 2023

Av Johan Karlsson | Uppdaterad

Zmarta

Bästa låneförmedlaren av huslån 2023 enligt Payup

Zmarta är den bästa låneförmedlaren av huslån enligt Payup. Zmarta är en låneförmedlare som hjälper dig att jämföra och hitta privatlån mellan 5000 och 600 000 kr, samt bolån mellan 20 000 och 10 000 000 kr. Med endast en ansökan via Zmarta kan du jämföra låneerbjudanden från upp till 32 olika långivare för att hitta det erbjudande som bäst matchar dina behov och förutsättningar

Se Zmartas villkor
Räkneexempel: Ett lån om 180 000 kr, med en löptid på 10 år och en rörlig ränta på 6,99% (effektiv ränta på 7,22%), resulterar i en total kostnad av 243 435 kr, fördelat på 120 månadsbetalningar om 2549 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.

Payups Topplista: Bästa låneförmedlarna av huslån 2023

Jämför 4 st. låneförmedlare av huslån

Vi hjälper dig jämföra 4 st. låneförmedlare som specialiserar sig på huslån för att du ska kunna hitta det alternativ som bäst passar dig 2023. Ange helt enkelt det belopp du söker i lån nedan. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Hur mycket vill du låna?
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst effektiv snittränta När du ser ett effektivt räntespann, som 2,95 - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska effektiva ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst effektiv snittränta beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till lägst ränta visas först.
Lägst effektivt räntespannSorteringsalternativet Lägst effektivt räntespann visar lånen baserat på deras lägsta möjliga effektiva ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.
Flest beviljade
Nyast
 • Jämför över 30 olika långivare med bara en ansökan
  Zmarta logo

  Zmarta

  Betyg: 4.5/5
  Lån mellan200 000 -
  10 000 000 kr
  Effektiv räntaBeror på långivare
  Löptid1 år -
  20 år
  Antal partners32 st.
  Låneförmedlare
  Accepterar medsökande
  Räkneexempel: Ett lån om 180 000 kr, med en löptid på 10 år och en rörlig ränta på 6,99% (effektiv ränta på 7,22%), resulterar i en total kostnad av 243 435 kr, fördelat på 120 månadsbetalningar om 2549 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.
 • Compricer logo

  Compricer

  Betyg: 4.0/5
  Lån mellan10 000 -
  100 000 000 kr
  Effektiv räntaBeror på långivare
  Löptid2 år -
  12 år
  Antal partners18 st.
  Låneförmedlare
  Accepterar medsökande
  Räkneexempel: Ett lån om 150 000 kr, med en löptid på 11 år och en nominell ränta på 6% (effektiv ränta på 6,21%), resulterar i en total kostnad av 205 567 kr, fördelat på 132 månadsbetalningar om 1555 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.

Att låna pengar till hus

Kliar det i fingrarna att gräva i trädgården, eller drömmer du om att kunna förbereda middagen samtidigt som barnen hoppar i studsmattan som står uppställd på baksidan av huset? Du kanske ser dig själv sätta nyckel i ytterdörren på ditt nyckelfärdiga hus? Eller står du på en stege och river ner gamla tapeter för att sedan kunna sätta upp dina egna favoriter? Du är inte ensam om att längta efter ett eget hus. Ett hus som passar dig, din familj och er livssituation.

Att leta efter det perfekta huset leder ofta till stora drömmar, men det väcker också en del frågetecken och osäkerhet. För de flesta av oss så är det inte så enkelt att bara köpa ett hus utan många behöver hjälp med finansieringen, det vill säga låna till köp av hus.

Hur fungerar ett huslån?

Ett huslån är det lån du tar för att finansiera ditt husköp. Med ett pantbrev så används bostaden som säkerhet för lånet. Bostadens marknadsvärde och din betalningsförmåga är det som avgör hur mycket pengar du får låna. När du påbörjar din husjakt är det bra att kontakta bankerna för att se hur stort lånelöfte du kan få. Ett lånelöfte är, precis som det låter, ett löfte om hur mycket pengar du kan få låna till din nya bostad. När du sedan hittar din drömbostad och ger dig in i en budgivning vet du hur mycket pengar du har till ditt förfogande.

Bolånetak

2010 infördes ett bolånetak som ersätter begreppen topplån och bottenlån. Bolånetaket innebär att du kan låna upp till max 85 procent av bostadens värde, där bostaden är bankens säkerhet. Du som köpare ska sedan betala in resterande 15 procent ur egen ficka, det vill säga betala kontantinsats.

Handpenning

Till skillnad mot kontantinsatsen (som är en del av bolånet) är handpenningen en typ av försäkran att köpet kommer att gå igenom. Handpenningen utgör 10 procent av köpeskillingen och betalas tidigt i affären, oftast vid kontraktsskrivning.

För många kan pengar till kontantinsatsen eller till handpenningen innebära en stressfaktor, men oftast går det att ta ett lån till kontantinsatsen eller ett handpenningslån utöver bolånet. Detta innebär att du tar ytterligare ett lån, det lägre lånet brukar få en högre räntekostnad då den inte har någon säkerhet.

Är huset i behov av renovering?

Om du köper ett hus som är i behov av renovering eller andra förbättringar bör du även räkna på hur stor kostnaden för renoveringen kan bli innan du köper huset. Har du inte pengar över till renoveringen finns det möjlighet att låna pengar till renovering.

Vanliga frågor och svar