Hästlån

Hästlån: Låna Pengar Till Häst 2024

Payup P icon
Advisa

Bästa hästlånet 2024

Advisa är det bästa hästlånet för lån på 100 000 kr enligt Payup. Advisa är en låneförmedlare som samarbetar med 39 olika långivare. När du ansöker hos dem får du flera olika låneerbjudanden som du kan jämföra och välja mellan. En ansökan är kostnadsfri och inte bindande, vilket innebär att du inte behöver gå vidare med något av låneerbjudandena om de inte passar. Du kan låna från 5000 upp till 600 000 kr, och kreditupplysningen tas hos UC.

Räkneexempel: Ett lån om 600 000 kr, med en löptid på 1 år och en rörlig nominell ränta på 7,95% (effektiv ränta på 8,25%), resulterar i en total kostnad av 626 150 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 52 179 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.

Payups Topplista: Bästa hästlånen 2024

 • AdvisaBäst Överlag 2024
 • MoankBäst för Låg Ränta
 • Loans.seNyast
 • BankyBäst för Låg Kreditvärdighet
 • LendoBäst för att Jämföra Flera Erbjudanden
 • BrixoBäst för Snabb Utbetalning

Jämför 32 st. hästlån

Hur mycket vill du låna?
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst snittränta

När du ser ett räntespann, som 2,95 - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst snittränta beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till lägst ränta visas först.

Lägst räntespann

Sorteringsalternativet Lägst räntespann visar lånen baserat på deras lägsta möjliga ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.

Flest beviljade
Nyast
Hittade 24 st. erbjudanden
 • Ger svar på ansökan direkt
  Advisa logo

  Advisa

  Betyg: 4.0/5
  Lån mellan5 000 -
  600 000 kr
  Ränta4,54 -
  33,18%
  Löptid1 år -
  20 år
  Antal partners39 st.
  Låneförmedlare
  Accepterar medsökande
  Räkneexempel: Ett lån om 600 000 kr, med en löptid på 1 år och en rörlig nominell ränta på 7,95% (effektiv ränta på 8,25%), resulterar i en total kostnad av 626 150 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 52 179 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.
 • Offertgivning direkt efter ansökan
  Sambla logo

  Sambla

  Betyg: 4.0/5
  Lån mellan5 000 -
  600 000 kr
  Ränta4,54 -
  33,18%
  Löptid1 år -
  20 år
  Antal partners39 st.
  Låneförmedlare
  Accepterar medsökande
  Räkneexempel: Ett lån om 150 000 kr, med en löptid på 12 år och en rörlig nominell ränta på 6,4% (effektiv ränta på 6,59%), resulterar i en total kostnad av 215 282 kr, fördelat på 144 månadsbetalningar om 1495 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.

Alla Hästlån 2024

Vad är ett hästlån?

Ett hästlån är ett specifikt lån som tas för att finansiera köpet av en häst eller relaterade kostnader som stallbygge, foder och veterinärvård. Lånet kan vara antingen ett privatlån, där du inte behöver sätta någon säkerhet, eller ett lån med säkerhet, oftast i form av själva hästen eller någon annan tillgång.

Hästlån har flera grundläggande egenskaper som det är viktigt att vara medveten om:

 • Ränta: Precis som med alla lån kommer ett hästlån att ha en ränta. Denna ränta kan variera beroende på långivare och din kreditvärdighet.
 • Återbetalningstid: Återbetalningstiden för ett hästlån kan variera men ligger ofta mellan 1 och 10 år. Det är viktigt att noga överväga vilken återbetalningstid som är bäst för din ekonomiska situation.
 • Avgifter: Många långivare tar ut en uppläggningsavgift och kanske även en årlig administrationsavgift.
 • Försäkringar: Det kan vara ett krav från långivaren att hästen är försäkrad. Detta för att skydda investeringen om något skulle hända med hästen.
 • Användningsområde: För hästlån med säkerhet är pengarna vanligtvis öronmärkta för hästrelaterade utgifter. I fallet med privatlån är användningsområdet oftast mer flexibelt.

Skillnader mellan hästlån och andra lånetyper

Hästlån skiljer sig på flera punkter från andra lånetyper, såsom bolån, billån eller konsumtionslån. Nedan följer några av de påtagligaste skillnaderna:

 1. Säkerhet: Där bolån och billån ofta har den köpta tillgången som säkerhet, är det inte alltid fallet med hästlån. En del hästlån är utan säkerhet, vilket vanligtvis resulterar i högre räntor.
 2. Syfte: Till skillnad från konsumtionslån, som kan användas för en rad olika ändamål, är hästlån med säkerhet oftast öronmärkta för specifika, hästrelaterade utgifter. Privatlån har däremot ett mer flexibelt användningsområde.
 3. Räntor och avgifter: Hästlån med säkerhet kan ha olika räntor och avgiftsstrukturer jämfört med andra lån, ofta beroende på risken långivaren associerar med hästinnehav. Privatlån, som inte har hästen som säkerhet, har räntor och avgifter som istället baseras på låntagarens kreditvärdighet.
 4. Försäkringskrav: För hästlån med säkerhet kan det finnas strängare krav på försäkringar för att skydda både långivarens och låntagarens investering. Privatlån har vanligtvis inga särskilda försäkringskrav.
 5. Flexibilitet: Vissa hästlån erbjuder mer flexibla återbetalningsplaner, vilket kan vara fördelaktigt givet de varierande kostnaderna som kan uppstå i samband med hästägande.

Att förstå dessa grundläggande egenskaper och skillnader kan hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut när du funderar på att ta ett hästlån. Det ger också en grund för att jämföra olika lånealternativ effektivt.

Varför ta ett hästlån?

Att äga en häst är ett mål för många men det är också en stor ekonomisk investering. Från inköpskostnader till löpande underhåll och oväntade veterinärräkningar kan utgifterna snabbt stapla upp sig. Ett hästlån kan vara en lösning som ger dig den finansiella flexibiliteten att investera i din passion. Nedan kommer vi att utforska varför folk väljer att ta ett hästlån, och i vilka situationer det kan vara fördelaktigast.

Investering i hästsport eller hobby

För många människor är hästar en passion och en livsstil. Att investera i en egen häst kan vara en förutsättning för att delta i hästsport på en högre nivå, eller för att fullt ut njuta av sin hobby.

Att köpa en häst av hög kvalitet kan emellertid vara en kostsam affär, och här kan ett hästlån spela en viktig roll. Lånet ger dig möjligheten att köpa en häst som motsvarar dina behov och ambitioner, utan att du måste tömma ditt bankkonto.

Dessutom kan det ses som en finansiell investering om hästen används i tävlingssammanhang och presterar bra. I vissa fall kan hästen öka i värde, och det kan till och med vara möjligt att generera avkastning genom prispengar eller genom att sälja avkommor.

Hästens underhåll och veterinärkostnader

Förutom själva inköpspriset för hästen, är det flera andra kostnader att ta hänsyn till. Hästens underhåll inkluderar löpande kostnader som stallhyra, foder, skoning, utrustning och träningsavgifter.

Därtill kommer också oförutsedda utgifter som akuta veterinärkostnader, vilka kan vara höga. Ett hästlån kan därför inte bara hjälpa till att finansiera själva inköpet av hästen, utan också vara ett alternativ vid oväntade kostnader som rör dess underhåll och vård.

I vissa fall kan lånet struktureras så att du har en kreditlina att dra nytta av när oförutsedda kostnader uppstår, istället för att ta ett större engångslån.

Att ta ett hästlån är dock inte något man bör göra impulsivt. Det är ett stort finansiellt åtagande som kräver noggrann planering och övervägande. Det är viktigt att förstå de långsiktiga finansiella konsekvenserna och se till att du har en realistisk plan för återbetalning.

Vem kan ta ett hästlån?

För att kunna ta ett hästlån finns det vanligtvis en rad krav som måste uppfyllas. Den exakta kravbilden kan variera mellan olika långivare, men nedan följer några generella riktlinjer.

 1. Kreditvärdighet: Din kreditvärdighet är en av de viktigaste faktorerna som långivare tittar på. En god kreditvärdighet gör det mer sannolikt att du blir beviljad ett lån och kan också påverka lånebeloppet och räntan.
 2. Stabil inkomst: De flesta långivare kräver att du har en stabil inkomst. Detta för att säkerställa att du har ekonomisk förmåga att betala tillbaka lånet.
 3. Inga betalningsanmärkningar: Vissa långivare är strikta med att du inte får ha några aktiva betalningsanmärkningar, medan andra kan vara mer flexibla. Det beror ofta på lånebeloppet och låneformen.
 4. Medborgarskap eller permanent uppehållstillstånd: I de flesta fall behöver du vara svensk medborgare eller ha permanent uppehållstillstånd för att kunna ta ett lån i Sverige, inklusive ett hästlån.
 5. Dokumentation: Långivare kan kräva att du tillhandahåller diverse dokument, såsom lönespecifikationer, anställningskontrakt eller bevis på försäkring för hästen.

Det är viktigt att läsa igenom alla krav och villkor noggrant innan du ansöker om ett hästlån. Om du inte uppfyller de grundläggande kraven, är risken stor att din ansökan avslås, vilket i sin tur kan påverka din kreditvärdighet negativt. Genom att göra din hemläxa och förstå vad som krävs, kan du förbättra dina chanser att bli beviljad ett lån som passar din situation.

Räntor och avgifter

När det gäller att ta ett hästlån är det viktigt att ha en klar förståelse för de olika kostnaderna som kommer med lånet. Räntor och avgifter är två kritiska faktorer som påverkar det totala beloppet du kommer att behöva betala tillbaka. Nedan går vi igenom hur dessa kostnader vanligtvis beräknas och vad du bör vara extra uppmärksam på.

Hur räntor beräknas

För att förstå det totala kostnadsbilden av ett hästlån är det viktigt att ha en god förståelse för hur räntor beräknas. Nedan förklarar vi de viktigaste aspekterna av räntebildningen.

 1. Räntesats: Detta är den procentuella kostnaden för lånet, som antingen kan vara fast eller rörlig. En fast ränta förändras inte under låneperioden, medan en rörlig ränta kan ändras i enlighet med marknadsräntan.
 2. Effektiv ränta: Förutom den nominella räntan bör du även ta hänsyn till den effektiva räntan, som inkluderar alla avgifter och kostnader för lånet. Detta ger en mer heltäckande bild av lånekostnaden.
 3. Räntefri period: Vissa långivare erbjuder en initial räntefri period, men det är viktigt att förstå att räntan ofta ackumuleras under denna tid och läggs till lånet efter periodens slut.
 4. Amortering: Många lån inkluderar både ränta och amortering i de månatliga betalningarna. Se till att du vet hur mycket av din betalning som går till ränta och hur mycket som faktiskt minskar lånebeloppet.

Extra avgifter att vara medveten om

Förutom räntan finns det ofta en rad andra avgifter och kostnader som kan tillkomma när du tar ett hästlån. Dessa avgifter kan snabbt ackumuleras och göra lånet mycket dyrare än du först tänkt. Nedan listar vi några av de vanligaste extra avgifterna som du bör vara medveten om.

 1. Uppläggningsavgift: Denna engångskostnad tas ut när lånet beviljas. Avgiften kan variera beroende på långivare och lånets storlek.
 2. Aviavgift: Det kan finnas en mindre månadsavgift för att skicka ut betalningsavin, även om detta blir allt ovanligare i takt med att digitala betalningsmetoder ökar.
 3. Förseningsavgift: Om du inte betalar dina månadsbetalningar i tid kan långivaren ta ut förseningsavgifter.
 4. Övriga avgifter: Vissa långivare har extra avgifter för tjänster som pappersfaktura eller för tidig återbetalning av lånet.

Det är viktigt att noggrant läsa igenom alla villkor och avgifter innan du skriver under ett låneavtal. Se till att du förstår alla kostnader som är förknippade med lånet, och tveka inte att ställa frågor till långivaren om något är oklart. Genom att vara väl förberedd kan du göra en mer informerad beslut och undvika obehagliga överraskningar i framtiden.

Ansökningsprocessen

När du har beslutat dig för att gå vidare med att ta ett hästlån är det bra att vara förberedd på ansökningsprocessen. Varje långivare har sin egen procedur, men det finns generella steg som brukar vara liknande oavsett var du söker. Nedan presenterar vi en steg-för-steg-guide för att ge dig en översikt av vad du kan förvänta dig.

 1. Förberedelse: Gör din research och jämför olika långivare. Se till att du förstår räntor, avgifter och andra villkor.
 2. Ansökan: När du har valt en långivare, påbörjar du ansökningsprocessen, som oftast kan göras online. Här kommer du att behöva fylla i personlig och ekonomisk information.
 3. Dokumentation: I detta steg behöver du vanligtvis skicka in ytterligare dokument som kan inkludera lönespecifikationer, anställningsavtal eller andra intyg.
 4. Kreditupplysning: Långivaren kommer att genomföra en kreditupplysning för att bedöma din kreditvärdighet och därmed risknivån med att låna ut pengar till dig.
 5. Beslut: Efter att ha granskat din ansökan och dokumentation kommer långivaren att fatta ett beslut. Detta kan ta allt från några minuter till några dagar, beroende på långivaren och lånetyp.
 6. Utbetalning: Om din ansökan godkänns, kommer lånebeloppet att betalas ut. Tiden det tar för pengarna att nå ditt konto kan variera beroende på långivare och din bank.
 7. Återbetalning: Nu börjar återbetalningsfasen, där du måste följa den återbetalningsplan som fastställts i låneavtalet. Se till att hålla koll på räntor och avgifter som tillkommer för att undvika oväntade kostnader.

Risker och fallgropar

Att ta ett hästlån är ett stort åtagande och det finns flera risker och fallgropar som du bör vara medveten om. Nedan går vi igenom några av de vanligaste riskerna och hur du kan undvika skuldfällor.

Att undvika skuldfällor

För att undvika att hamna i en skuldfälla när du tar ett hästlån, finns det flera viktiga saker att tänka på. Nedan listar vi några av de vanligaste misstagen som du bör undvika för att hålla din ekonomi i balans.

 1. Överlåning: Det kan vara frestande att låna mer pengar än vad du faktiskt behöver, men detta kan leda till att du får svårt att betala tillbaka lånet.
 2. Höga räntor och avgifter: Var medveten om att vissa långivare har mycket höga räntor och dolda avgifter som kan göra ditt lån betydligt dyrare i det långa loppet.
 3. Försenade eller uteblivna betalningar: Detta kan leda till höga förseningsavgifter och en negativ inverkan på din kreditvärdighet.
 4. Ingen buffert för oförutsedda utgifter: Om du inte har en ekonomisk buffert kan du få svårt att klara av oväntade kostnader som kan uppstå, till exempel veterinärkostnader för din häst.

Vilka är riskerna med ett hästlån?

Att ta ett hästlån innebär inte bara möjligheter, utan också risker. Det är viktigt att förstå vad dessa risker innebär för att kunna fatta välgrundade beslut. Nedan går vi igenom de mest framträdande riskerna med att ta ett hästlån.

 1. Skuldsättning: Om du inte kan betala tillbaka lånet kan det leda till en ökad skuldsättning och ekonomiska svårigheter.
 2. Förlorad kreditvärdighet: Om du inte klarar av att betala tillbaka lånet i tid kan detta påverka din kreditvärdighet, vilket gör det svårare att ta lån i framtiden.
 3. Rättsliga påföljder: I värsta fall kan uteblivna betalningar leda till rättsliga påföljder, som i slutändan kan resultera i en utmätning av dina tillgångar.
 4. Mental påverkan: Konstant stress över ekonomi och skulder kan ha en negativ inverkan på din mentala hälsa.
 5. Risk för hästen: Om lånet tas för att finansiera köp eller underhåll av en häst och du inte kan betala tillbaka lånet, kan detta även påverka hästens välfärd.

Genom att vara medveten om dessa risker och genom att noga planera din ekonomi kan du minimera risken för att hamna i skuldfällor. Det är alltid bra att rådgöra med ekonomiska experter eller rådgivare innan du tar ett stort lån som ett hästlån.

Försäkringar och säkerheter

När du tar ett hästlån är det också viktigt att tänka på försäkringar och eventuella säkerheter som kan behövas. Dessa kan både skydda dig och din investering samt påverka lånevillkoren.

Typer av försäkringar som kan behövas

När det kommer till försäkringar finns det flera olika typer som kan vara relevanta i samband med ett hästlån. Dessa försäkringar syftar till att ge ekonomiskt skydd både för dig och din häst under olika omständigheter.

 1. Livförsäkring för hästen: Denna typ av försäkring kan ge ekonomiskt skydd om hästen skulle avlida eller behöva avlivas.
 2. Sjuk- och olycksfallsförsäkring för hästen: Denna försäkring täcker kostnader för veterinärvård i händelse av sjukdom eller olycka.
 3. Ansvarsförsäkring: Om din häst skulle skada någon annan eller någon annans egendom kan en ansvarsförsäkring vara till hjälp.
 4. Inkomstförsäkring för låntagaren: Om du skulle förlora din inkomst kan en inkomstförsäkring hjälpa dig med lånebetalningar under en viss period.
 5. Betalningsskydd: Detta är en försäkring som kan täcka dina månadsbetalningar om du blir arbetslös eller sjukskriven.

Om du är intresserad av en hästförsäkring, kan du utforska dina alternativ på vår sida om Hästförsäkringar.

Hur en säkerhet kan påverka lånevillkoren

Att erbjuda en säkerhet kan vara ett sätt att förbättra de villkor under vilka du får lånet. Säkerheten minskar risken för långivaren och kan därmed påverka bland annat räntan och lånebeloppet. Nedan går vi igenom hur en säkerhet kan påverka ditt lån.

 1. Lägre ränta: Om du kan erbjuda en form av säkerhet för lånet, som exempelvis en fastighet eller hästen själv, kan det leda till en lägre ränta.
 2. Större lånebelopp: Med en säkerhet kan du oftast låna ett större belopp, eftersom risken för långivaren minskar.
 3. Flera lånealternativ: En säkerhet kan öppna upp för fler lånetyper som du kan vara kvalificerad för.
 4. Risken med säkerhet: Det är viktigt att vara medveten om att om du inte klarar av att betala tillbaka lånet kan långivaren ta din säkerhet som kompensation.

Genom att förstå de olika typerna av försäkringar och hur en säkerhet kan påverka ditt lån är du bättre förberedd för att ta ett välgrundat beslut kring ditt hästlån.

Betalningsplan och amortering

Att ha en tydlig betalnings- och amorteringsplan är viktigt för att lyckas betala tillbaka ditt hästlån. Nedan går vi igenom hur du bäst betalar tillbaka lånet samt fördelar och nackdelar med olika typer av amorteringsplaner.

Hur man bäst betalar tillbaka lånet

Det finns flera sätt att strukturera din betalningsplan för att passa just din ekonomi och dina behov. Nedan följer några saker att tänka på:

 1. Stabil inkomst: Se till att du har en stabil inkomst som kan täcka både lånet och andra levnadskostnader.
 2. Autogiro: Genom att använda autogiro minskar du risken för försenade eller glömda betalningar.
 3. Extra inbetalningar: Om du har möjlighet, gör extra inbetalningar för att snabbare betala av lånet och minska den totala räntekostnaden.
 4. Budgetering: Gör en budget där du tar hänsyn till lånet, och följ den strikt.

Fördelar och nackdelar med olika amorteringsplaner

Det finns olika sätt att betala tillbaka ditt lån på, och varje metod har sina för- och nackdelar. Nedan följer några exempel:

 1. Rak amortering: Du betalar ett fast belopp varje månad. Fördelen är att du vet exakt vad som ska betalas varje månad, men nackdelen kan vara höga initiala betalningar.
 2. Annuitet: Du betalar ett fast belopp varje månad, men fördelningen mellan ränta och amortering ändras över tid. Fördelen är lägre initiala kostnader, men den totala räntekostnaden kan bli högre.
 3. Inga amorteringar under en viss period: Detta ger dig lite andrum i början, men kan resultera i högre kostnader långsiktigt.
 4. Rörlig amortering: Möjligheten att ändra amorteringsbeloppet under lånets löptid kan ge flexibilitet men också osäkerhet kring framtida kostnader.

Att förstå din betalningsplan och de olika alternativen för amortering kan hjälpa dig att göra ett mer välgrundat val och undvika onödiga kostnader och risker.

Alternativa finansieringsmöjligheter och relaterade termer inom hästfinansiering

Förutom hästlån finns det flera andra termer och finansieringsmöjligheter som du kan stöta på när du utforskar hur man kan finansiera köp eller underhåll av en häst. Nedan följer några relaterade termer och finansieringsmöjligheter som kan vara värdefulla att känna till.

 • Hästkredit: Detta är ofta ett kortfristigt lån eller en kreditlina speciellt avsedd för att finansiera mindre kostnader relaterade till din häst, till exempel utrustning eller kortare veterinärvård.
 • Låna till stallbygge: Om du planerar att bygga en stall kan detta kräva ett större lån, ofta med en längre återbetalningsplan. Villkoren och kraven kan variera, och det kan vara bra att jämföra olika lånetyper.
 • Låna till hästtransport: Detta avser oftast mindre lån eller krediter för att finansiera inköp av en hästtransport eller bekosta transportkostnader för längre resor.

Förståelse för dessa relaterade begrepp och finansieringsalternativ kan hjälpa dig att navigera i den komplexa världen av hästfinansiering och hitta den bästa lösningen för dina behov.

Ytterligare kostnader att överväga vid hästköp

Själva hästköpet är ofta bara toppen av isberget när det kommer till de totala kostnaderna för ett hästköp. Under hästens liv kommer du sannolikt att stöta på en mängd andra kostnader som också kan kräva ekonomisk planering och potentiella lån. Till exempel kräver hästen regelbunden skötsel och vård, inklusive foder, stallplats, hovslagare, veterinärvård och försäkring. Dessutom kan det finnas andra kostnader relaterade till utrustning, transport och träning. Alla dessa faktorer bör tas med i beräkningen när du funderar över om du behöver ett lån för att finansiera hästköpet.

Exempel på relaterade kostnader som kan vara betydande och som du kanske kommer att behöva finansiera:

Utrustning:

 1. Sadel: En bra sadel är nödvändig för att rida på ett säkert och bekvämt sätt, och priset kan variera mycket beroende på kvalitet, material och märke.
 2. Träns och bett: Dessa är viktiga redskap för att leda och kontrollera hästen.
 3. Skydd och lindor: Dessa används för att skydda hästens ben och hovar under arbete.
 4. Ridkläder: Inkluderar hjälm, ridbyxor, ridstövlar och säkerhetsväst.
 5. Övrig utrustning: Som borstar, hovkratsar, skötselprodukter och fodertunna.

Transport:

 1. Hästsläp: Om du planerar att ta med din häst till tävlingar, träningar eller andra platser, behöver du troligen ett hästsläp.
 2. Fordon för hästsläp: Du kan behöva ett lämpligt fordon för att dra hästsläpet.
 3. Bränslekostnader: Att transportera en häst kan leda till betydande bränslekostnader.
 4. Försäkring och underhåll av släp och fordon: Dessa kostnader kan vara betydande och bör inkluderas i din budget.

Övriga kostnader:

 1. Träningskostnader: Om du planerar att ta lektioner eller anlita en tränare, kan detta vara en betydande kostnad.
 2. Tävlingsavgifter: Om du planerar att tävla med din häst, kommer det att finnas avgifter för detta.
 3. Byggnation eller uppgradering av stall: Om du har dina egna stall kan kostnader uppstå för byggnation, renovering eller uppgradering.

Det är viktigt att överväga alla dessa kostnader när du planerar att köpa en häst och funderar på hur mycket pengar du kanske behöver låna.

Vanliga hästraser för hästlån

Nedan följer en lista över några av de vanligaste hästraser som människor ofta tar lån för att finansiera. Vare sig du är intresserad av tävlingsridning, avel, eller bara söker en pålitlig fritidshäst, kan informationen hjälpa dig att göra ett mer informerat val.

Lista:

 1. Svenskt varmblod (SWB)
 2. Islandshäst
 3. Korsningsponny
 4. Svensk varmblodstravare
 5. Shetlandsponny
 6. Kallblodstravare
 7. Nordsvensk brukshäst
 8. Gotlandsruss
 9. Svensk ridponny
 10. Övriga halvblod

Vanliga frågor och svar