Zmarta

Zmarta Företagslån 2024: Är Det Ett Bra Alternativ För Dig?

Vad vi tycker

4.5
Payups betyg

Payup graderar lån med hjälp av fem avgörande faktorer:

 • Kostnad: Vi bedömer räntor som fördelaktiga om de är relativt låga jämfört med andra marknadsalternativ, med tanke på ekonomiska förändringar.
 • Beviljandegrad: Långivarens beviljandegrad mäts genom antalet Payup-besökare vars ansökningar godkänts. Ju fler godkända ansökningar, desto högre beviljandegrad.
 • Transparens: Vi värderar tillgänglighet och förståelighet av produktinformation, som FAQ, informativa artiklar, kostnadskalkylatorer och räkneexempel.
 • Kundtjänst: Kundtjänstens kvalitet baseras på tillgänglighet, öppettider och kontaktalternativ. Vi bedömer bland annat telefon- och e-postkontakt, öppettider över 4 timmar per dag, tillgänglighet under helger och möjlighet till chattkontakt.
 • Trustpilot-betyg: Ett högt Trustpilot-betyg indikerar nöjda kunder och en proaktiv kundtjänst som strävar efter hög kundnöjdhet.

Betygen från de olika kategorierna sammanvägs för att ge lånen ett sammantaget Payup-betyg, som sträcker sig från 1 (dåligt) till 5 (utmärkt). För att förstå bakgrunden till betyget kan du läsa vår detaljerade recension av lånet. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.

Därav betyget: Zmarta är en jämförelsetjänst för företagslån. Du kan låna upp till 5 000 000 kr och lånet betalas tillbaka inom 5 år. Du får upp till 13 olika erbjudanden och väljer själv vilket lån du vill ha. En ansökan kostar inget och är inte bindande.

Hoppa till recension
 • Zmarta logo

  Zmarta

  Lån mellan
  10 000 -
  5 000 000 kr
  Ränta
  Beror på långivare
  Löptid
  30 dgr -
  5 år
  Antal partners
  15 st.
  Låneförmedlare
  Detaljerad information om Zmarta
  EgenskapInformation
  BolagsformerZmarta erbjuder företagslån till aktiebolag, handelsbolag, enskild firma och kommanditbolag.
  BokslutZmarta har krav på att företaget har åtminstone ett bokslut.
  BetalningsanmärkningarJa, Zmarta accepterar betalningsanmärkningar.
  Utan borgenJa, Zmarta erbjuder företagslån utan krav på borgen.
  Nystartade företagNej, Zmarta erbjuder inte företagslån till nystartade företag.
  FactoringNej, Zmarta erbjuder inte factoring.
  Antal samarbetspartnersZmarta samarbetar med 15 olika banker och långivare.
  Krav

  För att få lån hos Zmarta behöver du uppfylla följande krav:

  • Företaget måste vara godkänt för F-skatt
  • Företaget har minst en årsredovisning
  • Ansökande måste vara folkbokförd i Sverige
  Låna med mobilenJa, hos Zmarta kan du låna med mobilen.
  Mer om erbjudande på zmarta.se

Fördelar

 • Utbetalning inom 24 timmar.
 • Jämför erbjudanden från upp till 13 olika långivare.
 • God ränta.
 • Enkel ansökningsprocess.

Nackdelar

 • Färre samarbetspartners jämfört med andra långivare.

Vanliga frågor och svar

Nej, Zmarta är inte bluff/bedrägeri. Zmarta är ett seriöst företag som ägs och drivs av Zmarta AB. Företaget står under Finansinspektionens tillsyn.

Zmarta använder kreditupplysningsbolaget UC (Upplysningscentralen) för sina kreditupplysningar.

Ja, Zmarta accepterar betalningsanmärkningar. Du kan ansöka och bli beviljad hos Zmarta även om du har betalningsanmärkningar.

Zmarta samarbetar med:

Zmarta betalar ut till alla storbanker inom 1-2 arbetsdagar.

Man loggar in på Zmarta genom deras hemsida. Logga in

Komplett recension av Zmarta

Zmarta är en jämförelsetjänst för lån, privatlån och företagslån. Genom Zmarta kan du jämföra företagslån från upp till 13 olika banker och låneinstitut. Du ansöker på Zmartas hemsida och får därefter erbjudanden från olika företagslångivare. Du ser snabbt villkoren och skillnaderna mellan lånen och väljer den som passar din situation bäst. Du kan även välja att inte gå vidare med något utav lånen. Att ansöka hos Zmarta är kostnadsfritt och inte bindande.

Vem passar Zmarta för?

Låneförmedlaren passar företag som vill jämföra och hitta fördelaktiga lån. Med hjälp av tjänsten kan du se vilka lån du skulle kunna få och vilka villkor de kommer med. På så vis kan du jämföra och hitta fördelaktiga lån på ett effektivt och smidigt sätt.

Zmarta passar dig som vill låna mellan 10 000 kr och 5 000 000 kr. Lånet har inga säkerhetskrav och kan användas till vad som helst. Lånet kan exempelvis användas till att göra nya anställningar, marknadsföring eller täcka för andra, olika kostnader som företaget kan ha.

Låneförmedlaren godtar alla bolagsformer; aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag, enskilda firmor, m.fl. Företaget som ansöker om lånet måste vara aktivt och vara registrerat i Sverige.

Hur fungerar Zmarta?

Zmarta är en enkel tjänst att använda. Du besöker låneförmedlarens hemsida och gör en ansökan. Ansökningsprocessen tar några minuter och du legitimerar dig med ditt BankID. När Zmarta fått in din ansökan så gör de en kreditupplysning hos UC, varefter de återkopplar med svar på din ansökan.

Om din ansökan beviljas så skickas den vidare till Zmartas samarbetspartners. Dessa behandlar din ansökan och återkopplar därefter med erbjudanden om lån. Du får alla erbjudanden inom 24 timmar och kan därefter enkelt jämföra de olika alternativen och välja det erbjudande som passar dina krav bäst. Att ansöka genom Zmarta är inte bindande och du kan välja att inte gå vidare med något utav lånen. Det är även kostnadsfritt att ansöka.

Läs mer: Företagslån utan kreditupplysning hos UC

Så betygsätter vi Zmarta

KategoriBetyg
Kostnad 4/5 Zmartas ränta är flexibel ("beror på långivare") och varierar baserat på låntagare och låneansökan.
Beviljandegrad 4/5 Zmarta ställer någorlunda låga krav på låntagare vilket leder till lite flexiblare beviljandegrader.
Transparens 5/5 Zmartas hemsida innehåller en FAQ, informativa artiklar, en kostnadskalkylator och ett tydligt räkneexempel.
Kundtjänst 4/5 Zmarta erbjuder telefon/e-post kontakt, tillgänglighet i över 4 timmar/dag och en mänskligt bemannad chatt-funktion, men saknar tillgänglighet under helger.
Trustpilot-betyg 4.6/5 Zmarta har ett högt betyg (4.6) på Trustpilot, betygsatt av andra som har använt produkten.
Payups betyg 4.5/5 Allt sammantaget, baserat på ovanstående faktorer, får Zmarta ett sammanlagt Payup-betyg på 4.5.

Om företaget

Zmarta ägs av Zmarta AB, som grundades i Sverige år 1999. Zmarta är även verksamt i Norge och Finland. Zmarta har över 300 anställda i Norden.

Utöver företagstjänster erbjuder Zmarta även olika lösningar för privatpersoner i form av konsumentlån, försäkringar och andra jämförelsetjänster. Bland annat så äger Zmarta jämförelsetjänsterna Freedom Finance, Insplanet, Pengino och Lån För Alla.

Zmartas kundtjänst kan kontaktas via telefon, e-post eller chatt på hemsidan.

Kontaktuppgifter till Zmarta

Besöksadress:
Zmarta AB
Polisgatan 4
262 21 Ängelholm

E-post: info@zmarta.se
Telefonnummer: 0771 47 48 49

Öppettider:
Måndag:08:00 - 17:00
Tisdag:08:00 - 17:00
Onsdag:08:00 - 17:00
Torsdag:08:00 - 17:00
Fredag:08:00 - 17:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt