Varför Zmarta

Zmarta Företagslån: 2023 Recension

Allt du behöver veta

Vad vi tycker

4.5
Payups betyg

Därav betyget: Zmarta är en jämförelsetjänst för företagslån. Du kan låna upp till 5 000 000 kr och lånet betalas tillbaka inom 5 år. Du får upp till 13 olika erbjudanden och väljer själv vilket lån du vill ha. En ansökan kostar inget och är inte bindande.

Hoppa till recension
 • Zmarta logo

  Zmarta

  Lån mellan10 000 -
  5 000 000 kr
  RäntaBeror på långivare
  Löptid30 dgr -
  5 år
  Antal partners15 st.
  Låneförmedlare
  Gå vidare
  Detaljerad information om Zmarta
  EgenskapInformation
  BolagsformerZmarta erbjuder företagslån till aktiebolag, handelsbolag, enskild firma och kommanditbolag.
  BokslutZmarta har krav på att företaget har åtminstone ett bokslut.
  BetalningsanmärkningarJa, Zmarta accepterar betalningsanmärkningar.
  Utan borgenJa, Zmarta erbjuder företagslån utan krav på borgen.
  Nystartade företagNej, Zmarta erbjuder inte företagslån till nystartade företag.
  FactoringNej, Zmarta erbjuder inte factoring.
  Antal samarbetspartnersZmarta samarbetar med 15 olika banker och långivare.
  Krav

  För att få lån hos Zmarta behöver du uppfylla följande krav:

  • Företaget måste vara godkänt för F-skatt
  • Företaget har minst en årsredovisning
  • Ansökande måste vara folkbokförd i Sverige
  Låna med mobilenJa, hos Zmarta kan du låna med mobilen.
  Mer om erbjudande på zmarta.se

Fördelar

 • Utbetalning inom 24 timmar.
 • Jämför erbjudanden från upp till 13 olika långivare.
 • God ränta.
 • Enkel ansökningsprocess.

Nackdelar

 • Färre samarbetspartners jämfört med andra långivare.

Jämför med andra lån

 • Zmarta logo
  Zmarta
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Gå vidare
  Lånebelopp
  10 000 - 5 000 000
  Ränta
  Beror på långivare
  Löptid
  30 dgr - 5 år
  Räkneexempel: Ett lån om 200 000)6 mån kr, med en löptid på fast månadsavgift på 3 999,70 kreffektiv ränta på 223 998, resulterar i en total kostnad av kr. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.
 • Svea Bank logo
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Gå vidare
  Lånebelopp
  10 000 - 1 000 000
  Ränta
  Ger offert efter ansökan
  Löptid
  Flexibel
  Räkneexempel: Uppläggningsavgift: 995 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.
 • Froda logo
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Gå vidare
  Lånebelopp
  10 000 - 15 000 000
  Ränta
  Ger offert efter ansökan
  Löptid
  30 dgr - 3 år
  Räkneexempel: Ett lån om 200 000 kr, med en löptid på 6 mån och en fast månadsavgift på 2433 kr, resulterar i en total kostnad av 214 600 kr. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Vanliga frågor och svar

Komplett recension av Zmarta

Zmarta är en jämförelsetjänst för lån, privatlån och företagslån. Genom Zmarta kan du jämföra företagslån från upp till 13 olika banker och låneinstitut. Du ansöker på Zmartas hemsida och får därefter erbjudanden från olika företagslångivare. Du ser snabbt villkoren och skillnaderna mellan lånen och väljer den som passar din situation bäst. Du kan även välja att inte gå vidare med något utav lånen. Att ansöka hos Zmarta är kostnadsfritt och inte bindande.

Vem passar Zmarta för?

Låneförmedlaren passar företag som vill jämföra och hitta fördelaktiga lån. Med hjälp av tjänsten kan du se vilka lån du skulle kunna få och vilka villkor de kommer med. På så vis kan du jämföra och hitta fördelaktiga lån på ett effektivt och smidigt sätt.

Zmarta passar dig som vill låna mellan 10 000 kr och 5 000 000 kr. Lånet har inga säkerhetskrav och kan användas till vad som helst. Lånet kan exempelvis användas till att göra nya anställningar, marknadsföring eller täcka för andra, olika kostnader som företaget kan ha.

Låneförmedlaren godtar alla bolagsformer; aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag, enskilda firmor, m.fl. Företaget som ansöker om lånet måste vara aktivt och vara registrerat i Sverige.

Hur fungerar Zmarta?

Zmarta är en enkel tjänst att använda. Du besöker låneförmedlarens hemsida och gör en ansökan. Ansökningsprocessen tar några minuter och du legitimerar dig med ditt BankID. När Zmarta fått in din ansökan så gör de en kreditupplysning hos UC, varefter de återkopplar med svar på din ansökan.

Om din ansökan beviljas så skickas den vidare till Zmartas samarbetspartners. Dessa behandlar din ansökan och återkopplar därefter med erbjudanden om lån. Du får alla erbjudanden inom 24 timmar och kan därefter enkelt jämföra de olika alternativen och välja det erbjudande som passar dina krav bäst. Att ansöka genom Zmarta är inte bindande och du kan välja att inte gå vidare med något utav lånen. Det är även kostnadsfritt att ansöka.

Läs mer: Företagslån utan kreditupplysning hos UC

Så betygsätter vi Zmarta

KategoriBetyg
Kostnad 4/5 Zmartas ränta är någorlunda låg (Beror på långivare) jämfört med andra alternativ.
Beviljandegrad 5/5 Zmarta ställer relativt låga krav på låntagare vilket leder till flexiblare beviljandegrader.
Transparens 5/5 Zmartas hemsida innehåller en FAQ, informativa artiklar, en kostnadskalkylator och ett tydligt räkneexempel.
Kundtjänst 4/5 Zmarta erbjuder telefon/e-post kontakt, tillgänglighet i över 4 timmar/dag och chatt-funktion, men saknar tillgänglighet under helger.
Trustpilot-betyg 4.6/5 Zmarta har ett högt betyg (4.6) på Trustpilot, betygsatt av andra som har använt produkten.
Payups betyg 4.5/5 Allt sammantaget, baserat på ovanstående faktorer, får Zmarta ett sammanlagt Payup-betyg på 4.5.

Om företaget

Zmarta ägs av Zmarta AB, som grundades i Sverige år 1999. Zmarta är även verksamt i Norge och Finland. Zmarta har över 300 anställda i Norden.

Utöver företagstjänster erbjuder Zmarta även olika lösningar för privatpersoner i form av konsumentlån, försäkringar och andra jämförelsetjänster. Bland annat så äger Zmarta jämförelsetjänsterna Freedom Finance, Insplanet, Pengino och Lån För Alla.

Zmartas kundtjänst kan kontaktas via telefon, e-post eller chatt på hemsidan.

Vad Zmarta erbjuder

Hos Zmarta får du ett företagslån. Uppläggningsavgiften beror på långivare. Aviavgiften är: Beror på långivare. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Zmarta görs kreditupplysningen hos UC.

Maxbeloppet som du kan låna är: 5 000 000 kr och det minsta beloppet är: 10 000 kr. Räntan är är Beror på långivare. Ett lån om 200 000)6 mån kr, med en löptid på fast månadsavgift på 3 999,70 kreffektiv ränta på 223 998, resulterar i en total kostnad av kr. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.

Kontaktuppgifter till Zmarta

Besöksadress:
Zmarta AB
Polisgatan 4
262 21 Ängelholm

E-post: info@zmarta.se
Telefonnummer: 0771 47 48 49

Öppettider:

Måndag:08:00 - 17:00
Tisdag:08:00 - 17:00
Onsdag:08:00 - 17:00
Torsdag:08:00 - 17:00
Fredag:08:00 - 17:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt