Kom igång

Uppstartslån: Lån Till Företag i Uppstartsfas 2023

Av Johan Karlsson | Uppdaterad

Froda

Bästa uppstartslånet 2023 enligt Payup

Froda är det bästa uppstartslånet för lån på 200 000 kr enligt Payup. Froda erbjuder företagslån mellan 10 000 kr och 2 000 000 kr. Du får prisförslag några minuter efter inskickad ansökan och lånelöfte samma dag. Froda ger även ett s.k lägsta-pris garanti. Det tillkommer inga avgifter utöver räntan. En ansökan hos Froda är kostnadsfri och inte bindande.

Se Frodas villkor

Payups Topplista: Bästa uppstartslånen 2023

Jämför 6 st. uppstartslån

Vi hjälper dig jämföra 6 st. långivare, kreditgivare och banker som erbjuder uppstartslån för att du ska kunna hitta det alternativ som bäst passar dig 2023. Ange helt enkelt det belopp du söker i lån nedan. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Hur mycket vill du låna?
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst snittränta När du ser ett räntespann, som 2,95 - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst snittränta beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till lägst ränta visas först.
Lägst räntespannSorteringsalternativet Lägst räntespann visar lånen baserat på deras lägsta möjliga ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.
Flest beviljade
Nyast
 • Froda logo

  Froda

  Betyg: 4.5/5
  Lån mellan10 000 -
  15 000 000 kr
  RäntaGer offert efter ansökan
  Löptid30 dgr -
  3 år
  Uppl.avgift0 kr
  Använder DB
  Uppstartslån
 • Fakturino logo

  Fakturino

  Betyg: 4.5/5
  Lån mellan20 000 -
  60 000 000 kr
  RäntaBeror på långivare
  Löptid30 dgr -
  5 år
  Antal partners38 st.
  Låneförmedlare
  Erbjuder factoring
  Uppstartslån

Vad ett uppstartslån är

Ett uppstartslån är en typ av företagslån som är avsett för att hjälpa nystartade företag att finansiera sina verksamheter och komma igång. Dessa lån kan användas för att täcka olika kostnader som är förknippade med att starta upp en verksamhet, såsom inköp av utrustning, marknadsföring, löner till anställda och lokalhyror.

Uppstartslån kan komma från olika källor, inklusive banker, långivare, investerare, regeringar och andra finansiella institutioner. Dessa lån kan ha olika villkor och räntor beroende på långivaren och typen av lån.

Lånen kan vara svåra att få, eftersom nystartade företag ofta saknar en etablerad kreditvärdighet eller tillräcklig säkerhet för att försäkra lånet. Därför kan det vara nödvändigt att söka efter olika finansieringsalternativ, för att hitta det lån som kan passa ens egna verksamhet bäst.

Krav

För att få ett uppstartslån krävs det att du uppfyller följande krav:

 • En detaljerad och väl genomtänkt affärsplan som beskriver verksamhetens mål, marknad, konkurrenter, marknadsföringsstrategier, finansiella prognoser och hur lånet ska användas.
 • En god kreditvärdighet och kredit historia för att öka chanserna att få lånet godkänt.
 • Erfarenhet inom branschen eller liknande verksamhet, vilket kan öka chanserna för att få lånet godkänt.
 • Personliga garantier, om nödvändigt, för att stödja lånet och visa att du är villig att ta personligt ansvar för att betala tillbaka lånet även om din verksamhet skulle misslyckas (många långivare kan ställa krav på att du går i personlig borgen för att bevilja ett lån).
 • Företagshandlingar som balansrapporter, resultatrapporter och underlag för kassaflöde för att visa din förmåga att betala tillbaka lånet.

Kraven och villkoren för uppstartslån kan variera beroende på långivaren och typen av lån som du ansöker om. Det är därför viktigt att du noggrant läser igenom kraven och villkoren för varje uppstartslån som du överväger att ansöka om, för att säkerställa att du uppfyller alla nödvändiga krav och öka dina chanser att få lånet godkänt.

Var du kan låna

Du kan få uppstartslån hos följande företagslångivare: Froda, Fakturino och Krea. Du kan se alla företagslångivare du kan få uppstartslån hos ovan.

Hur du ansöker

För att ta ett uppstartslån gör du så här:

 1. Skrolla upp till listan över uppstartslån ovan.
 2. Ange beloppet du söker ett företagslån på.
 3. Välj ett lån ur listan och gå vidare.
 4. Fyll i en ansökan.
 5. Signera med BankID och skicka in.

Långivaren kommer att behandla din ansökan och därefter ge dig ett besked. Du får vanligtvis svar på din ansökan inom 1-2 arbetsdagar. Ibland kan långivaren be om kompletterande dokument, såsom underlag för balansrapporter och resultatrapporter eller underlag på kassaflöde. Så snart du kompletterat din ansökan och långivaren beviljat den så kommer lånet att betalas ut till dig. Utbetalningen sker vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Relaterade lån:

Vanliga frågor och svar