Kom igång

Företagslån För Småföretag 2023

Av Johan Karlsson | Uppdaterad

Froda

Bästa företagslånet för småföretag 2023 enligt Payup

Froda är det bästa företagslånet för småföretag för lån på 200 000 kr enligt Payup. Froda erbjuder företagslån mellan 10 000 kr och 2 000 000 kr. Du får prisförslag några minuter efter inskickad ansökan och lånelöfte samma dag. Froda ger även ett s.k lägsta-pris garanti. Det tillkommer inga avgifter utöver räntan. En ansökan hos Froda är kostnadsfri och inte bindande.

Se Frodas villkor

Payups Topplista: Bästa företagslånen för småföretag 2023

 • FrodaBäst Överlag 2023
 • ZmartaNyast
 • KreaBäst för Med EU-garanti
 • CapcitoBäst för Låg Kreditvärdighet
 • FakturinoBäst för att Jämföra Flera Erbjudanden
 • FedeltaBäst för Snabb Utbetalning

Jämför 19 st. företagslån för småföretag

Vi hjälper dig jämföra 19 st. långivare, kreditgivare och banker som erbjuder företagslån för småföretag för att du ska kunna hitta det alternativ som bäst passar dig 2023. Ange helt enkelt det belopp du söker i lån nedan. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Hur mycket vill du låna?
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst snittränta När du ser ett räntespann, som 2,95 - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst snittränta beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till lägst ränta visas först.
Lägst räntespannSorteringsalternativet Lägst räntespann visar lånen baserat på deras lägsta möjliga ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.
Flest beviljade
Nyast
 • Froda logo

  Froda

  Betyg: 4.5/5
  Lån mellan10 000 -
  15 000 000 kr
  RäntaGer offert efter ansökan
  Löptid30 dgr -
  3 år
  Uppl.avgift0 kr
  Använder Bisnode
 • Fakturino logo

  Fakturino

  Betyg: 4.5/5
  Lån mellan20 000 -
  60 000 000 kr
  RäntaBeror på långivare
  Löptid30 dgr -
  5 år
  Antal partners38 st.
  Låneförmedlare
  Erbjuder factoring

Hur du tar ett företagslån till ett småföretag

Så här gör du för att ta ett företagslån till ett småföretag:

 1. Skrolla upp till listan över företagslån för småföretag ovan.
 2. Ange beloppet du söker ett lån på.
 3. Välj ett lån ur listan och gå vidare.
 4. Fyll i en ansökan.
 5. Signera med BankID och skicka in.

Du får oftast svar på din ansökan inom 1-3 arbetsdagar, och om din ansökan beviljas så betalas lånet ut till dig inom 1-2 arbetsdagar. Alla bolagsformer kan ansöka om företagslån till småföretag, såväl enskilda firmor och handelsbolag som aktiebolag.

Krav

För att kunna ta ett företagslån till ett småföretag krävs det att du uppfyller följande krav:

 1. En tydlig affärsplan: Långivare vill se att ditt företag har en tydlig affärsplan och en strategi för hur du planerar att använda lånekapitalet. Detta hjälper dem att bedöma ditt låneansökan och din förmåga att återbetala lånet.
 2. Stark kreditvärdighet: Din kreditvärdighet är en viktig faktor för att få godkänt för ett företagslån. Långivare vill se en stark kredithistorik och kreditpoäng för att visa att ditt företag är kreditvärdigt och kommer att betala tillbaka lånet i tid.
 3. Affärsverksamhet: De flesta långivare kräver att ditt företag har varit verksamt under en viss tid, vanligtvis minst 1-2 år, för att kunna ansöka om ett företagslån. Detta ger långivaren en tydlig bild av ditt företags finansiella hälsa.
 4. Tillräcklig inkomst: Långivare kommer att vilja se att ditt företag har en tillräcklig inkomst för att kunna betala tillbaka lånet. Du kan behöva visa upp en försäljningshistorik, balans- och resultatrapport eller andra finansiella dokument som styrker din förmåga att betala tillbaka lånet.
 5. Säkerhet eller borgen: Vissa långivare kan kräva att du ställer säkerhet i form av tillgångar som ditt företag äger eller att du har en borgensman som kan stå för att betala tillbaka lånet om ditt företag inte kan göra det.

Kom dock ihåg att kraven för företagslån kan variera beroende på långivare och att det kan finnas andra krav som kan ställas beroende på vilket lån du söker. För att se exakt vilka krav en långivare ställer, klicka på Grundkrav bredvid lånet ovan.

Så mycket kan du låna

Beloppet som ditt småföretag kan låna beror på flera faktorer, inklusive vilken långivare du väljer att ansöka hos, vilka villkor och krav de har, vilken typ av företagslån du söker, ditt företags ekonomi och kreditvärdighet samt vilket syfte du kommer att använda lånet till.

Följande är några vanliga lånebelopp för småföretag:

 1. Mikrolån: Mikrolån är mindre lån, vanligtvis upp till 50 000 kronor. Dessa lån är vanligtvis tillgängliga för nystartade företag eller företag som har mindre kreditvärdighet.
 2. Kortfristiga lån: Kortfristiga lån är lån som är avsedda att återbetalas inom ett år. Dessa lån kan vara upp till 500 000 kronor och kan vara användbara för att hantera kortsiktiga finansiella behov eller tillfälliga kassaflödesproblem.
 3. Medelfristiga lån: Medelfristiga lån har en återbetalningstid på mellan ett och fem år och kan vara upp till 2,5 miljoner kronor. Dessa lån är ofta användbara för att finansiera större projekt, investeringar eller tillväxt.
 4. Långfristiga lån: Långfristiga lån har en längre återbetalningstid, vanligtvis över fem år, och kan vara upp till 10 miljoner kronor eller mer. Dessa lån kan användas för att finansiera större investeringar, som att köpa fastigheter, utrustning eller andra stora tillgångar.

Kom ihåg att beloppen och villkoren för företagskan varierar beroende på långivare och vilket lån du ansöker om. Det är viktigt att du ser över vilka lån du kan få och jämför olika lånealternativ med varandra, innan du bestämmer dig för att ta ett företagslån.

Vanliga frågor och svar