Varför Ponture

Ponture Företagslån: 2023 Recension

Allt du behöver veta

Vad vi tycker

2.5
Payups betyg

Därav betyget: Hos Ponture kan företag låna upp till 250 000 kr med direkt utbetalning. Ponture erbjuder även factoringlösningar för företag. Som låntagare så får du 12 amorteringsfria månader samt EU-garanti och lånets återbetalningstid är upp till 5 år.

Hoppa till recension
 • Ponture logo

  Ponture

  Lån mellan100 000 -
  2 000 000 kr
  RäntaBeror på långivare
  Löptid30 dgr -
  5 år
  Antal partners18 st.
  Låneförmedlare
  EU-Garanti
  Erbjuder factoring
  Gå vidare
  Detaljerad information om Ponture
  EgenskapInformation
  BolagsformerPonture erbjuder företagslån till aktiebolag, handelsbolag, enskild firma och kommanditbolag.
  BokslutPonture har krav på att företaget har åtminstone ett bokslut.
  BetalningsanmärkningarNej, Ponture accepterar inte betalningsanmärkningar.
  Utan borgenNej, Ponture erbjuder inte företagslån utan krav på borgen.
  Nystartade företagNej, Ponture erbjuder inte företagslån till nystartade företag.
  FactoringJa, Ponture erbjuder factoring
  Antal samarbetspartnersPonture samarbetar med 18 olika banker och långivare.
  Krav

  För att få lån hos Ponture behöver du uppfylla följande krav:

  • Företaget måste vara godkänt för F-skatt
  • Ansökande måste gå i personlig borgen för lånet
  • Företaget har minst en årsredovisning
  • Ansökande måste ha en god betalningshistorik utan anmärkningar
  • Ansökande måste vara folkbokförd i Sverige
  Låna med mobilenJa, hos Ponture kan du låna med mobilen.
  Mer om erbjudande på ponture.com

Fördelar

 • 12 amorteringsfria månader.
 • Utbetalning samma dag.
 • Lån garanterat av EIF (Europeiska investeringsfonden).
 • Fördelaktig låneränta.
 • Snabb ansökningsprocess.

Nackdelar

 • Minst 20 år ålderskrav.

Jämför med andra lån

 • Ponture logo
  Ponture
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Gå vidare
  Lånebelopp
  100 000 - 2 000 000
  Ränta
  Beror på långivare
  Löptid
  30 dgr - 5 år
  Räkneexempel: Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.
 • Corpia logo
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Gå vidare
  Lånebelopp
  100 000 - 3 000 000
  Ränta
  8% - 12%
  Löptid
  30 dgr - 3 år
  Räkneexempel: Ett lån om 200 000 kr, med en löptid på 6 måneffektiv ränta på 4%, resulterar i en total kostnad av 208 666 kr. Uppläggningsavgift: 2%. Aviseringsavgift: 0 kr.
 • Qred logo
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Gå vidare
  Lånebelopp
  10 000 - 2 000 000
  Ränta
  Ger offert efter ansökan
  Löptid
  30 dgr - 2 år
  Räkneexempel: Ett lån om 200 000 kr, med en löptid på 6 mån och en fast månadsavgift på 3000 kr, resulterar i en total kostnad av 218 000 kr. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Vanliga frågor och svar

Komplett recension av Ponture

Pontures företagslån har några fördelar som andra företagslån inte har: nämligen ett garanti av EU samt 12 medföljande amorteringsfria månader. EU-garantin gör så att lånet kan erbjudas till en låg ränta samt med flexibel återbetalningstid. Garantin finansieras av Europeiska unionen inom programmet för sysselsättning och social innovation (EaSI). Som låntagare så fungerar lånet som vilket annat företagslån som helst, med fördelen att EU-garanti gör så att Pontures lån kan ha förmånliga lånevillkor och flexibla återbetalningstider.

Lånet ansöker du om online och vid beviljad ansökan så betalas lånet ut till dig med direkt utbetalning. Lånet återbetalas därefter månatligen.

Factoring, en annan tjänst som Ponture erbjuder, är en tjänst för företag att sälja eller belåna fakturor. Med factoring så får du direkt betalt för dina fakturor och behöver inte vänta på att kunden ska betala fakturan.

Vem passar Ponture för?

Pontures företagslån är särskilt framtaget för små- och mikroföretag. Ett lån från Ponture passar exempelvis dig som vill investera i marknadsföring eller utöka din verksamhet. Det kan också vara ett val när du vill öka likviditeten eller samla mindre lån. Lånet har inget krav på säkerhet och kan användas till vad som helst.

För att få låna av Ponture så måste företaget vara registrerat i Sverige. Det måste också ha minst 9 anställda och ha minst ett registrerat bokslut.

Hur fungerar Ponture?

För att ansöka om ett lån hos Ponture så besöker du långivarens hemsida. Ansökningsprocessen tar inte mer än några minuter och ansökan skickas in elektroniskt. Ponture ger ett svar på inskickad ansökan inom 24 timmar. Om din ansökan beviljas så får du ett erbjudande, där bland annat lånets ränta framgår och hur mycket just du kommer att få betala. För att godkänna erbjudandet så signerar du det med BankID, varefter lånet betalas ut till ditt företags bankkonto samma dag.

Om din ansökan inte beviljas så finns det ett annat alternativ. Ponture har nämligen även en jämförelsetjänst, där de samarbetar med 20 olika långivare. Vid en avslagen ansökan så kan Ponture skicka din ansökan vidare till sina samarbetspartners, som i sin tur kan erbjuda lån, om du skulle vilja det.

Så betygsätter vi Ponture

KategoriBetyg
Kostnad 3/5 Ponture har en ränta (Beror på långivare) som ligger inom genomsnittsintervallet för alla alternativ.
Beviljandegrad 1/5 Ponture ställer relativt höga krav på låntagare vilket leder till striktare beviljandegrader.
Transparens 5/5 Pontures hemsida innehåller en FAQ, informativa artiklar, en kostnadskalkylator och ett tydligt räkneexempel.
Kundtjänst 3/5 Ponture erbjuder e-post/telefon kontakt och tillgänglighet i över 4 timmar/dag, men saknar tillgänglighet under helger och chatt-funktion.
Trustpilot-betyg 0/5 Ponture har ett lågt betyg (0.0) på Trustpilot, betygsatt av andra som har använt produkten.
Payups betyg 2.5/5 Allt sammantaget, baserat på ovanstående faktorer, får Ponture ett sammanlagt Payup-betyg på 2.5.

Om företaget

Ponture har som målsättning att erbjuda lån till småföretag eller mer utsatta företag. Man arbetar för ett mer jämlikt företagsklimat där även mindre etablerade aktörer ska få tillgång till finansiering.

Vid frågor så kan Pontures kundtjänst kontaktas via telefon, e-post och chatt på hemsidan. Kundtjänsten har öppet på vardagar kl. 08.00-17.00.

Vad Ponture erbjuder

Hos Ponture får du ett företagslån. Uppläggningsavgiften beror på långivare. Aviavgiften är: Beror på långivare. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Ponture görs kreditupplysningen hos UC.

Maxbeloppet som du kan låna är: 2 000 000 kr och det minsta beloppet är: 100 000 kr. Räntan är är Beror på långivare. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.

Kontaktuppgifter till Ponture

Besöksadress:
Ponture AB
Norrsken House, Birger Jarlsgatan 57C
113 56 Stockholm

E-post: contact@ponture.com
Telefonnummer: 010-129 29 20

Öppettider:

Måndag:08:00 - 17:00
Tisdag:08:00 - 17:00
Onsdag:08:00 - 17:00
Torsdag:08:00 - 17:00
Fredag:08:00 - 17:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt