Varför Lendo

Lendo Företagslån: 2023 Recension

Allt du behöver veta

Vad vi tycker

4.0
Payups betyg

Därav betyget: Lendo är en av Sveriges största jämförelsetjänst för lån. Genom Lendo kan du inte bara jämföra privatlån men också företagslån, företagskrediter, checkkrediter och EU-lån. Lånebeloppen kan sträcka sig från 50 000 kr upp till 5 000 000 kr och löptiden 6 månader till 60 månader. Ansökningsprocessen och handläggningstiden är snabb.

Hoppa till recension
 • Lendo logo

  Lendo

  Lån mellan50 000 -
  5 000 000 kr
  RäntaBeror på långivare
  Löptid1 år -
  15 år
  Antal partners19 st.
  Låneförmedlare
  EU-Garanti
  Gå vidare
  Detaljerad information om Lendo
  EgenskapInformation
  BolagsformerLendo erbjuder företagslån till aktiebolag, handelsbolag, enskild firma och kommanditbolag.
  BokslutLendo ställer inga krav på att företaget har ett bokslut.
  BetalningsanmärkningarJa, Lendo accepterar betalningsanmärkningar.
  Utan borgenJa, Lendo erbjuder företagslån utan krav på borgen.
  Nystartade företagJa, Lendo erbjuder företagslån till nystartade företag.
  FactoringNej, Lendo erbjuder inte factoring.
  Antal samarbetspartnersLendo samarbetar med 19 olika banker och långivare.
  Krav

  För att få lån hos Lendo behöver du uppfylla följande krav:

  • Företaget måste vara godkänt för F-skatt
  • Ansökande måste vara folkbokförd i Sverige
  Låna med mobilenJa, hos Lendo kan du låna med mobilen.
  Mer om erbjudande på lendo.se

Fördelar

 • Låneförmedlare; jämför upp till 19 olika låneofferter med bara en ansökan.
 • Svar inom 24 timmar.
 • Snabb ansökningsprocess.
 • God ränta.
 • Helgöppet.
 • Kundvänlig hemsida.

Nackdelar

 • Minst 20 år ålderskrav.

Jämför med andra lån

 • Lendo logo
  Lendo
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Gå vidare
  Lånebelopp
  50 000 - 5 000 000
  Ränta
  Beror på långivare
  Löptid
  1 år - 15 år
  Räkneexempel: Ett lån om 600 000 kr, med en löptid på 12 år och en nominell ränta på 5,42% (effektiv ränta på 5,56%), resulterar i en total kostnad av 817 408 kr, fördelat på 144 månadsbetalningar om 5 677 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.
 • CrediNord logo
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Gå vidare
  Lånebelopp
  10 000 - 1 000 000
  Ränta
  Ger offert efter ansökan
  Löptid
  180 dgr - 1,5 år
  Räkneexempel: Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.
 • Qred logo
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Gå vidare
  Lånebelopp
  10 000 - 2 000 000
  Ränta
  Ger offert efter ansökan
  Löptid
  30 dgr - 2 år
  Räkneexempel: Ett lån om 200 000 kr, med en löptid på 6 mån och en fast månadsavgift på 3000 kr, resulterar i en total kostnad av 218 000 kr. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Vanliga frågor och svar

Komplett recension av Lendo

Lendo Företagslån gör det enklare att jämföra olika lösningar för företagsfinansiering. Du kan jämföra företagskrediter, företagslån, checkkrediter och EU-lån till företag. Kreditgivaren är en så kallad låneförmedlare, vilket betyder att de inte lånar ut pengar själva utan i stället hjälper låntagare med att hitta rätt finansiering till rätt ändamål och goda villkor. Lendo samarbetar med 16 olika banker och långivare.

En ansökan hos Lendo är kostnadsfri och inte bindande. Det betyder att du kan göra en ansökan, få låneofferter, jämföra dessa och därefter välja om du vill eller inte vill gå vidare med någon utav dem. En kreditupplysning tas i samband med din ansökan. Du kan få låneofferter från upp till 19 olika kreditgivare.

Vem passar Lendo för?

Lendo passar företag som söker finansieringslösningar på mellan 50 000 kr och 5 000 000 kr. Tjänsten passar den som vill ha ett så förmånligt lån som möjligt, både vad gäller ränta och övriga lånevillkor. Lendo är också ett alternativ för företagare som inte vill lägga ned tid på att jämföra långivare och lånevillkor, utan i stället vill fokusera på annat i verksamheten. Genom Lendo så görs jämförelsen enkelt och samtliga långivare och deras låneofferter presenteras på ett smidigt sätt så att jämförelsen sker på ett snabbt och effektivt sätt. Detta till skillnad från att behöva ansöka hos flera olika långivare och göra jämförelsen självmant.

Hos Lendo så kan alla bolagsformer ansöka, såväl aktiebolag och handelsbolag som kommanditbolag och enskilda firmor. Dock så måste företaget vara svenskregistrerat och aktivt.

Hur fungerar Lendo?

Lendo hjälper företag med att jämföra företagslån och företagskrediter. För att ansöka besöker du låneförmedlarens hemsida och gör en ansökan. Du fyller i ansökningsformuläret direkt på sidan och skickar in det elektroniskt. Du verifierar din identitet med BankID. Hela ansökningsprocessen tar bara några minuter att genomföra.

När Lendo mottagit din ansökan så tar man en kreditupplysning på ditt företag, varefter din ansökan skickas vidare till Lendos samarbetspartners som behandlar din ansökan och därefter återkopplar med erbjudanden om lån. Inom 24 timmar så får du alla erbjudanden från samtliga av Lendos samarbetspartners. Du kan jämföra dem och därefter välja det erbjudande som passar dig och ditt företag bäst. Du kan även välja att avstå från att låna. Att ansöka hos Lendo är kostnadsfritt och inte bindande.

Efter att du bestämt dig för ett erbjudande så signerar du det med ditt BankID och därefter så betalas lånet ut till ditt företags bankkonto.

Så betygsätter vi Lendo

KategoriBetyg
Kostnad 4/5 Lendos ränta är någorlunda låg (Beror på långivare) jämfört med andra alternativ.
Beviljandegrad 2/5 Lendo ställer någorlunda höga krav på låntagare vilket leder till lite striktare beviljandegrader.
Transparens 3/5 Lendos hemsida innehåller en FAQ och informativa artiklar, men saknar en kostnadskalkylator och ett tydligt räkneexempel.
Kundtjänst 4/5 Lendo erbjuder telefon/e-post kontakt, tillgänglighet i över 4 timmar/dag och tillgänglighet under helger, men saknar chatt-funktion.
Trustpilot-betyg 4.5/5 Lendo har ett högt betyg (4.5) på Trustpilot, betygsatt av andra som har använt produkten.
Payups betyg 4/5 Allt sammantaget, baserat på ovanstående faktorer, får Lendo ett sammanlagt Payup-betyg på 4.

Om företaget

Lendos lånetjänst ägs och drivs av Lendo AB, baserat i Stockholm, Sverige. Lendo driver även en jämförelsetjänst för privatlån samt andra lånetjänster, bland andra Anmärkning, som fokuserar på att jämföra lån trots betalningsanmärkningar och LetaLån. Lendo har som vision att hjälpa låntagare med att hitta rimliga lån till schyssta villkor.

Lendos kundtjänst kan kontaktas via telefon och genom e-post. Kundtjänsten har öppet alla dagar i veckan, mellan kl. 08.00-20.00 på vardagar och kl. 10.00-14.00 på helger.

Vad Lendo erbjuder

Hos Lendo får du ett företagslån. Uppläggningsavgiften beror på långivare. Aviavgiften är: Beror på långivare. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Lendo görs kreditupplysningen hos UC.

Maxbeloppet som du kan låna är: 5 000 000 kr och det minsta beloppet är: 50 000 kr. Räntan är är Beror på långivare. Ett lån om 600 000 kr, med en löptid på 12 år och en nominell ränta på 5,42% (effektiv ränta på 5,56%), resulterar i en total kostnad av 817 408 kr, fördelat på 144 månadsbetalningar om 5 677 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.

Kontaktuppgifter till Lendo

Besöksadress:
Lendo AB
Järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm

E-post: kundservice@lendo.se
Telefonnummer: 0771 13 13 10

Öppettider:

Måndag:08:00 - 20:00
Tisdag:08:00 - 20:00
Onsdag:08:00 - 20:00
Torsdag:08:00 - 20:00
Fredag:09:00 - 17:00
Lördag:10:00 - 14:00
Söndag:10:00 - 14:00