Buffert vid behov

Checkkredit För Företag 2023

Av Johan Karlsson | Uppdaterad

Capcito

Bästa checkkrediten 2023 enligt Payup

Capcito är den bästa checkkrediten för kredit på 200 000 kr enligt Payup. Capcito erbjuder flexibla företagslån och factoring för företag. Företagslånen kan uppgå till 15 Mkr. Factoringlösningen kan kopplas till ditt företags redovisningsprogram.

Se Capcitos villkor

Payups Topplista: Bästa checkkrediterna 2023

  • CapcitoBäst Överlag 2023
  • MyntBäst för Låg Ränta
  • Svea BankNyast
  • QredBäst för Låg Kreditvärdighet

Jämför 6 st. checkkrediter

Vi hjälper dig jämföra 6 st. långivare, kreditgivare och banker som erbjuder checkkrediter för att du ska kunna hitta det alternativ som bäst passar dig 2023. Ange helt enkelt det belopp du söker i kredit nedan. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Ange önskat kreditbelopp
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst snittränta När du ser ett räntespann, som 2,95 - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst snittränta beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till lägst ränta visas först.
Lägst räntespannSorteringsalternativet Lägst räntespann visar lånen baserat på deras lägsta möjliga ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.
Flest beviljade
Nyast
  • Capcito logo

    Capcito

    Betyg: 5.0/5
    Kredit mellan10 000 -
    15 000 000 kr
    Ränta0,9 -
    4,2%
    Löptid180 dgr -
    4 år
    Uppl.avgift0 kr
    Använder Creditsafe
    Checkkredit
  • CrediNord logo

    CrediNord

    Betyg: 4.0/5
    Kredit mellan10 000 -
    1 000 000 kr
    RäntaGer offert efter ansökan
    Löptid180 dgr -
    1,5 år
    Uppl.avgift0 kr
    Checkkredit

Vad en checkkredit är

En checkkredit, eller ”checkräkningskredit”, är en kreditlina som är kopplad till ett företagskonto och som låter företaget låna pengar upp till ett visst belopp (s.k. ”limit”) när ett behov skulle uppstå.

Krediten kan användas för att finansiera oförutsedda kostnader, betala större kostnader till leverantörer eller på annat sätt förbättra företagets kassaflöde. Checkkrediten används och återbetalas sedan månadsvis, i samband med att företaget får in pengar.

Hur de fungerar

Checkkrediter fungerar ungefär som kreditkort, men istället för att ha ett kreditkort som ett sätt att betala köp, kan företaget ta ut pengar från checkkrediten när det behövs. Företaget för över pengar från checkkrediten till företagskontot, och betalar sedan tillbaka krediten månadsvis, tillsammans med en ränta. Företaget betalar tillbaka krediten löpande, månadsvis, och det finns inget tidsperiod för när krediten behöver vara fullt betald.

Vissa checkkrediter har företagskort som är kopplade till krediten för att förenkla transaktioner för företaget. Korten kan användas för att ta ut pengar eller för att betala för inköp till företaget.

Vem som kan ansöka

Företag kan ansöka om checkkrediter och andra kontraktskrediter. Företagets bolagsform har ingen betydelse, såväl enskilda firmor och aktiebolag som handelsbolag och kommanditbolag kan ansöka om checkkrediter.

Hur de bokförs

Checkkrediter räknas som långfristiga skulder och bokförs som en tillgång på konto 1930 (debet), och som en långfristig skuld på konto 2330 Checkräkningskredit (kredit).

Fördelar

Fördelarna med en checkkredit är att det är ett flexibelt sätt att få tillgång till kapital för att förbättra företagets kassaflöde. Det ger företaget en möjlighet att förhindra att kortfristiga betalningar försenas och förbättrar företagets kreditvärdering.

Fördelar med en checkkredit:

  • Förbättrat kassaflöde.
  • Förbättrat kreditvärdering.
  • Flexibilitet att betala kortfristiga skulder.
  • Räntebetalningar kan dras från företagets intäkter.
  • Krav på säkerhet krävs inte.

Checkkredit är ett bra sätt för företag att hantera oförutsedda kostnader utan att behöva ta ut lån eller sätta in egna medel. Det är en flexibel lösning som förbättrar företagets kassaflöde samtidigt som det ger företaget möjlighet att betala kortfristiga skulder och förbättrar dess kreditvärdering.

Nackdelar

Nackdelarna med en checkkredit är att det kan vara kostsamt att ha en kreditlina öppen, särskilt om den inte används regelbundet. Även om det finns en kreditgräns, kan det fortfarande leda till överbelastning och företaget kan hamna i en situation där det inte kan betala tillbaka kreditlinan.

Nackdelar med en checkkredit:

  • Kan vara kostsamt.
  • Kan leda till överbelastning.
  • Kan leda till problem med att betala tillbaka krediten.

Checkkredit är inte alltid det bästa alternativet för företag, särskilt om den inte används regelbundet. Om företaget inte använder krediten och har en öppen kreditlina, kan det bli kostsamt. Dessutom kan överbelastning leda till problem med att betala tillbaka krediten, vilket i sin tur kan leda till problem med att få krediter från andra källor.

Krav

För att få en checkkredit behöver företaget uppfylla vissa krav.

Kraven inkluderar:

  • Företaget måste ha en ekonomisk historia och god kreditvärdighet.
  • Företaget måste ibland kunna producera nödvändiga dokument som krävs av långivaren, till exempel årsredovisning, aktiebok, o.s.v.
  • Företaget måste ha råd med att kunna återbetala krediten efter att den används.
  • Företaget måste ha ett bankkonto att koppla krediten till.

En checkkredit kan erbjuda företaget flexibilitet och ökad kassaflöde, men det är viktigt att företaget är medvetet om kostnaden för att använda krediten och att återbetalningarna görs i tid.

Kostnad och Ränta

Kostnaden och räntan på en checkkredit varierar beroende på kreditvärdigheten företaget har, det vill säga företagets historia av att betala in fakturor, skulder och skatteförpliktelser. Banker och andra kreditgivare kan också ta hänsyn till företagets storlek och långsiktiga mål när de bestämmer räntan.

Vanliga kostnader och räntor på checkkrediter är mellan 1% och 10%.

Skillnaden mellan checkkredit och företagslån

Det finns flera skillnader mellan checkkrediter och företagslån:

  • Checkkredit är en kreditlina som är kopplad till ett företagskonto, medan ett företagslån är ett lån som företaget tar ut för att finansiera något specifikt köp.
  • Checkkrediten återbetalas månadsvis, medan företagslån ofta har en fast ränta och måste återbetalas inom en viss tidsram.
  • Företagslånet kräver vanligtvis en större säkerhet än checkkrediten, och kan ibland vara svårare att få.

Vilket du ska välja

Vilket du ska välja beror på företagets behov och mål. Om företaget bara behöver en kortvarig finansieringskälla för att klara av ett specifikt projekt eller en kostnad, kan ett lån vara det bästa alternativet. Checkkredit är ett bättre alternativ om företaget behöver en långsiktig finansieringskälla. Planerar företaget att använda krediten regelbundet för att betala för inköp så kan en checkräkningskredit vara det bästa alternativ.

Alternativ till checkkrediter

Det finns andra alternativ till checkkrediter som kan hjälpa företag att finansiera oförutsedda kostnader eller förbättra sitt kassaflöde.

Alternativen inkluderar:

  • Kontokrediter: Kontokrediter ger företag tillgång till ett belopp som är knutet till företagets konto, vilket gör att företaget kan ta ut pengar när det behövs.
  • Företagslån: Företagslån ger företag tillgång till ett större belopp över en längre tid, vilket är användbart för att finansiera större projekt eller köp.
  • Kreditkort: Kreditkort kan användas för att finansiera köp, men räntan är ofta högre än vad som erbjuds för andra former av företagsfinansiering.

Sammanfattningsvis är checkräkningskredit ett bra alternativ för företag som behöver finansiera oförutsedda utgifter eller förbättra sitt kassaflöde, men det finns även andra finansieringsalternativ att välja mellan som kan passa ett företag.

5 populära checkkrediter hos Payup

LångivarePayup betygmin. Beloppmax. Beloppmin. Räntamax. Räntamin. Löptidmax. LöptidAnsökningskravUppläggningsavgiftAviseringsavgiftKreditupplysnings­bolagLåneförmedlare (Antal partners)Erbjuder factoring
Capcito 5,0/510 000 kr15 000 000 kr0,9%4,2%6 mån48 månÅlder: 18 år
Inkomst: Bedöms individuellt
0 kr0 krCreditsafeNejNej
CrediNord 4,0/510 000 kr1 000 000 krGer offert efter ansökanGer offert efter ansökan6 mån12 månÅlder: 18 år
Inkomst: Bedöms individuelltVarje låneansökan bedöms individuellt men många av de långivare Krea samarbetar med en omsättning på minst 50 000 kr/mån eller 600 000 kr/år.
0 kr0 krUCNejNej
Qred 4,0/510 000 kr2 000 000 krGer offert efter ansökanGer offert efter ansökan1 mån24 månÅlder: 18 år
Inkomst: Bedöms individuellt
0 kr0 krUCNejNej
Mynt 4,5/510 000 kr2 000 000 kr0,25%0,25%1 mån12 månÅlder: 18 år
Inkomst: Bedöms individuellt
0 kr0 krD&BNejJa
Svea Bank 3,0/510 000 kr1 000 000 krGer offert efter ansökanGer offert efter ansökan0 mån0 månÅlder: 18 år
Inkomst: Bedöms individuellt
995 kr0 krUCNejNej

Vanliga frågor och svar