Lån För Att Köpa Företag

Låna Pengar Till Att Köpa Företag

Vår erfarenhet och vårt engagemang för hög kvalitet: Med över 200 noggrant granskade recensioner, fler än 700 artiklar skrivna av experter, ett team bestående av branschkunniga personer och löpande uppdateringar varje månad arbetar vi för att du alltid ska få tillgång till tillförlitlig och aktuell information.

Därför kan du lita på Payup: Vårt engagerade expertteam arbetar målmedvetet för att tillhandahålla den senaste och mest relevanta informationen som stödjer dina beslut. Med ett starkt fokus på objektivitet, en datadriven metodik och transparens, strävar vi efter att vara din mest tillförlitliga källa till information. Varje ranking och betyg är noggrant underbyggt, vilket du kan läsa mer om antingen direkt vid produktbeskrivningen eller i våra detaljerade recensioner.

Läs mer om våra redaktionella riktlinjer.

Payup P icon
Froda

Bästa företagslånet för att köpa företag 2024

Froda är det bästa företagslånet för att köpa företag för lån på 200 000 kr. Froda erbjuder företagslån mellan 10 000 kr och 15 000 000 kr. Du får prisförslag några minuter efter inskickad ansökan och lånelöfte samma dag. Froda ger även ett s.k lägsta-pris garanti. Det tillkommer inga avgifter utöver räntan. En ansökan hos Froda är kostnadsfri och inte bindande.

Topplista: Bästa företagslånen för att köpa företag 2024

Vår metod

Vi utvärderade 17 st. långivare baserat på faktorer som informationsförmedling, kostnader, tillgänglighet, villkor, kundnöjdhet och ansökningsprocess. Vi bedömde även egenskaper som lånebelopp, löptider, räntor, avgifter, acceptans av medsökande och kundsupport. Valet av bästa långivare baserades på totalprestation för företagslån för att köpa företag.

 • FrodaBäst Överlag 2024
 • ZmartaNyast
 • KreaBäst för Med EU-garanti
 • CorpiaBäst för Låg Kreditvärdighet
 • FakturinoBäst för att Jämföra Flera Erbjudanden
 • FedeltaBäst för Snabb Utbetalning

Jämför lån till företagsköp

Vi hjälper dig att snabbt jämföra 17 st. långivare, kreditgivare och banker som erbjuder lån till företagsköp för att du ska kunna hitta det alternativ som bäst passar dig 2024. Ange helt enkelt det belopp du söker i lån nedan. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Hur mycket vill du låna?

Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst snittränta

När du ser ett räntespann, som 2,95 - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst snittränta beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till lägst ränta visas först.

Lägst räntespann

Sorteringsalternativet Lägst räntespann visar lånen baserat på deras lägsta möjliga ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.

Flest beviljade
Nyast
Hittade 17 st. erbjudanden
 • Froda logo

  Froda

  Betyg: 4.5/5Payup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Lån mellan
  10 000 -
  15 000 000 kr
  Ränta
  Ger offert efter ansökan
  Löptid
  30 dgr -
  3 år
  Uppl.avgift
  0 kr
  Använder D&B
  Detaljerad information om Froda
  EgenskapInformation
  BolagsformerFroda erbjuder företagslån till aktiebolag, handelsbolag, enskild firma och kommanditbolag.
  BokslutFroda ställer inga krav på att företaget har ett bokslut.
  BetalningsanmärkningarJa, Froda accepterar betalningsanmärkningar.
  Utan borgenNej, Froda erbjuder inte företagslån utan krav på borgen.
  Nystartade företagJa, Froda erbjuder företagslån till nystartade företag.
  FactoringNej, Froda erbjuder inte factoring.
  Krav

  För att få lån hos Froda behöver du uppfylla följande krav:

  • Företaget måste vara godkänt för F-skatt
  • Ansökande måste gå i personlig borgen för lånet
  • Ansökande måste vara folkbokförd i Sverige
  Låna med mobilenJa, hos Froda kan du låna med mobilen.
  Mer om erbjudande på froda.se
 • Fakturino logo

  Fakturino

  Betyg: 4.5/5Payup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Lån mellan
  20 000 -
  30 000 000 kr
  Ränta
  Beror på långivare
  Löptid
  30 dgr -
  5 år
  Antal partners
  38 st.
  Låneförmedlare
  Erbjuder factoring
  Detaljerad information om Fakturino
  EgenskapInformation
  BolagsformerFakturino erbjuder företagslån till aktiebolag, handelsbolag, enskild firma och kommanditbolag.
  BokslutFakturino ställer inga krav på att företaget har ett bokslut.
  BetalningsanmärkningarJa, Fakturino accepterar betalningsanmärkningar.
  Utan borgenJa, Fakturino erbjuder företagslån utan krav på borgen.
  Nystartade företagJa, Fakturino erbjuder företagslån till nystartade företag.
  FactoringJa, Fakturino erbjuder factoring
  Antal samarbetspartnersFakturino samarbetar med 38 olika banker och långivare.
  Krav

  För att få lån hos Fakturino behöver du uppfylla följande krav:

  • Företaget måste vara godkänt för F-skatt
  • Ansökande måste vara folkbokförd i Sverige
  Låna med mobilenJa, hos Fakturino kan du låna med mobilen.
  Mer om erbjudande på fakturino.se

Hur lån för att köpa företag fungerar

När du tar ett företagslån för att köpa ett annat företag fungerar det på ett liknande sätt som att ta ett lån för att köpa något annat. Genom att ansöka om finansiering från en bank, finansinstitut eller någon annan kreditgivare kan du låna pengar för att finansiera köpet av företaget.

För att avgöra om du är en lämplig kandidat för lånet, kommer långivaren att undersöka din kreditvärdighet och din ekonomi. Beroende på vilket lån du ansöker om, kan det vara med säkerhet eller utan säkerhet. Om det är med säkerhet, innebär det att du behöver ställa någon form av säkerhet som garanti för lånet, såsom en fastighet eller en inventarie. Om det är utan säkerhet, behövs inte någon sådan garanti, dock kan detta innebära dyrare lånevillkor eftersom långivaren tar på sig en större risk.

När lånet har beviljats kan du använda pengarna för att köpa företaget. Detta kan inkludera att betala för själva företaget, inventarier, utrustning, anställda och andra nödvändigheter som krävs för att driva företaget.

Var medveten om att det finns vissa risker med att ta företagslån för att köpa ett annat företag. Innan du ansöker om finansiering är det viktigt att noga se över dina behov, din ekonomi och ha en realistisk plan för att betala tillbaka lånet.

Relaterat: Låna pengar till att förvärva ett företag

Hur du tar ett lån

För att ta ett lån för att köpa ett företag, gör så här:

 1. Skrolla upp till listan över företagslån ovan.
 2. Ange beloppet du söker ett lån på.
 3. Jämför, välj ett lån ur listan och gå vidare.
 4. Fyll i en ansökan.
 5. Signera med BankID och skicka in.

Långivaren kommer att behandla din ansökan och ge ditt ett svar. Du får vanligtvis svar inom 1-3 arbetsdagar. Om din ansökan beviljas så kommer lånet att betalas ut till dig och du kommer oftast ha pengarna på kontot inom 1-2 arbetsdagar.

Köpa företag med eget kapital

Ett sätt att köpa ett företag är med eget kapital, d.v.s. köpa det med privata pengar. Då köper du företagets aktier med privata pengar och du blir företagets ägare.

Om du vill ta ett lån för att köpa företag med eget kapital, gör så här:

 1. Besök Privatlån.
 2. Ange beloppet du söker ett lån på.
 3. Välj ett lån ur listan.

Relaterat: Låna pengar till ett nytt företag

Krav

För att ta ett företagslån för att köpa ett företag krävs det att ditt företag uppfyller följande krav:

 • Har en stabil ekonomisk historia.
 • Har en detaljerad plan för återbetalning.
 • Har kontroll över företagets ekonomi.
 • Har en fast inkomstkälla.
 • Har en omfattande företagsdokumentation.

Om du vill ta ett privatlån för att köpa ett företag med eget kapital krävs det att du som privatperson uppfyller följande krav:

 • Du är myndig (18+ år gammal).
 • Du är folkbokförd i Sverige.
 • Du har ett bankkonto med en svensk bank.
 • Du har en tillräcklig inkomst för att betala tillbaka lånet.
 • Du har inga skulder hos Kronofogden.

Uppfyller du kraven, beroende på lånetyp, kan du få ett lån för att köpa ett företag, dock kan långivare i vissa fall ställa ytterligare krav som du kan behöva uppfylla för att få ett lån till företagsköp, till exempel att din årsinkomst överstiger ett visst belopp eller att ditt företag har ett visst antal årsbokslut. För att se exakt vilka krav som krävs för att du skak unna få ett lån, klicka på Grundkrav bredvid ett lån ovan. För privatpersoner, klicka på Grundkrav bredvid ett lån på Privatlån.

Viktigt att tänka på innan du tar ett lån

Att ta ett lån för att köpa ett företag kan vara en stor investering och det är viktigt att noggrant se över sin ekonomi och planen för företaget innan du ansöker om finansiering.

Tänk på följande:

 1. Affärsplanen: Innan du tar ett lån, se till att du har en realistisk och genomtänkt affärsplan som visar hur du kommer att använda pengarna och hur du kommer att betala tillbaka lånet. En affärsplan bör också innehålla en analys av marknaden, en konkurrensanalys och en strategi för att växa och utveckla företaget.
 2. Kreditvärdighet: Långivare kommer att undersöka din kreditvärdighet och din ekonomi innan de beviljar ett lån. Se till att din kreditvärdighet är bra och att du har en stabil ekonomisk situation innan du ansöker om finansiering.
 3. Säkerhet: Beroende på vilken typ av lån du ansöker om, kan lånet vara säkrat eller osäkrat. Om lånet är säkrat, måste du ställa säkerhet för att få lånet. Se till att du har en tillgång som du kan ställa som säkerhet och att du är villig att ta risken att förlora den tillgången om du inte kan betala tillbaka lånet.
 4. Lånevillkor: Innan du tar ett lån, se till att du förstår alla villkor och räntor. Läs alltid det finstilta och se till att du är medveten om eventuella avgifter eller räntor som kan ändras under lånets löptid.
 5. Risker: Att köpa ett företag med lån kan innebära en stor risk. Innan du ansöker om finansiering, se till att du noggrant överväger alla risker och tar hänsyn till konkurrensen, branschtrenderna och möjligheten att företaget kommer att vara framgångsrikt på lång sikt.
 6. Alternativ: Innan du tar ett lån, se över om det finns andra finansieringsalternativ som kan vara mer lämpliga för dina behov. Det kan till exempel vara en investerare eller ett partnerskap.

Vanliga frågor och svar

Många företagslångivare erbjuder företagslån för att köpa upp ett annat företag. Genom att göra en ansökan och specificera vad du kommer att använda lånet till så kan du få ett lån anpassat för företagsköp.

Handlar det om ett förvärv så fungerar lånet som alla andra företag. Du får lånet, gör köpet och amorterar därefter tillbaka lånet. Handlar det om flera förvärv så kan det finnas möjlighet till långsiktiga samarbeten med företagslångivaren.

Anledningarna till varför man kan behöva ett företagslån kan vara flera och eftersom inga två företag är samma kan olik...Läs mer