Lån För Att Köpa Företag

Låna Pengar Till Att Köpa Företag
Payup P icon
Froda

Bästa företagslånet för att köpa företag 2024

Froda är det bästa företagslånet för att köpa företag för lån på 200 000 kr enligt Payup. Froda erbjuder företagslån mellan 10 000 kr och 15 000 000 kr. Du får prisförslag några minuter efter inskickad ansökan och lånelöfte samma dag. Froda ger även ett s.k lägsta-pris garanti. Det tillkommer inga avgifter utöver räntan. En ansökan hos Froda är kostnadsfri och inte bindande.

Payups Topplista: Bästa företagslånen för att köpa företag 2024

 • FrodaBäst Överlag 2024
 • ZmartaNyast
 • KreaBäst för Med EU-garanti
 • CorpiaBäst för Låg Kreditvärdighet
 • FakturinoBäst för att Jämföra Flera Erbjudanden
 • FedeltaBäst för Snabb Utbetalning

Jämför 17 st. lån till företagsköp

Hur mycket vill du låna?
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst snittränta

När du ser ett räntespann, som 2,95 - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst snittränta beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till lägst ränta visas först.

Lägst räntespann

Sorteringsalternativet Lägst räntespann visar lånen baserat på deras lägsta möjliga ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.

Flest beviljade
Nyast
Hittade 17 st. erbjudanden
 • Froda logo

  Froda

  Betyg: 4.5/5
  Lån mellan10 000 -
  15 000 000 kr
  RäntaGer offert efter ansökan
  Löptid30 dgr -
  3 år
  Uppl.avgift0 kr
  Använder D&B
 • Fakturino logo

  Fakturino

  Betyg: 4.5/5
  Lån mellan20 000 -
  60 000 000 kr
  RäntaBeror på långivare
  Löptid30 dgr -
  5 år
  Antal partners38 st.
  Låneförmedlare
  Erbjuder factoring

Hur lån för att köpa företag fungerar

När du tar ett företagslån för att köpa ett annat företag fungerar det på ett liknande sätt som att ta ett lån för att köpa något annat. Genom att ansöka om finansiering från en bank, finansinstitut eller någon annan kreditgivare kan du låna pengar för att finansiera köpet av företaget.

För att avgöra om du är en lämplig kandidat för lånet, kommer långivaren att undersöka din kreditvärdighet och din ekonomi. Beroende på vilket lån du ansöker om, kan det vara med säkerhet eller utan säkerhet. Om det är med säkerhet, innebär det att du behöver ställa någon form av säkerhet som garanti för lånet, såsom en fastighet eller en inventarie. Om det är utan säkerhet, behövs inte någon sådan garanti, dock kan detta innebära dyrare lånevillkor eftersom långivaren tar på sig en större risk.

När lånet har beviljats kan du använda pengarna för att köpa företaget. Detta kan inkludera att betala för själva företaget, inventarier, utrustning, anställda och andra nödvändigheter som krävs för att driva företaget.

Var medveten om att det finns vissa risker med att ta företagslån för att köpa ett annat företag. Innan du ansöker om finansiering är det viktigt att noga se över dina behov, din ekonomi och ha en realistisk plan för att betala tillbaka lånet.

Relaterat: Låna pengar till att förvärva ett företag

Hur du tar ett lån

För att ta ett lån för att köpa ett företag, gör så här:

 1. Skrolla upp till listan över företagslån ovan.
 2. Ange beloppet du söker ett lån på.
 3. Jämför, välj ett lån ur listan och gå vidare.
 4. Fyll i en ansökan.
 5. Signera med BankID och skicka in.

Långivaren kommer att behandla din ansökan och ge ditt ett svar. Du får vanligtvis svar inom 1-3 arbetsdagar. Om din ansökan beviljas så kommer lånet att betalas ut till dig och du kommer oftast ha pengarna på kontot inom 1-2 arbetsdagar.

Köpa företag med eget kapital

Ett sätt att köpa ett företag är med eget kapital, d.v.s. köpa det med privata pengar. Då köper du företagets aktier med privata pengar och du blir företagets ägare.

Om du vill ta ett lån för att köpa företag med eget kapital, gör så här:

 1. Besök Privatlån.
 2. Ange beloppet du söker ett lån på.
 3. Välj ett lån ur listan.

Relaterat: Låna pengar till ett nytt företag

Krav

För att ta ett företagslån för att köpa ett företag krävs det att ditt företag uppfyller följande krav:

 • Har en stabil ekonomisk historia.
 • Har en detaljerad plan för återbetalning.
 • Har kontroll över företagets ekonomi.
 • Har en fast inkomstkälla.
 • Har en omfattande företagsdokumentation.

Om du vill ta ett privatlån för att köpa ett företag med eget kapital krävs det att du som privatperson uppfyller följande krav:

 • Du är myndig (18+ år gammal).
 • Du är folkbokförd i Sverige.
 • Du har ett bankkonto med en svensk bank.
 • Du har en tillräcklig inkomst för att betala tillbaka lånet.
 • Du har inga skulder hos Kronofogden.

Uppfyller du kraven, beroende på lånetyp, kan du få ett lån för att köpa ett företag, dock kan långivare i vissa fall ställa ytterligare krav som du kan behöva uppfylla för att få ett lån till företagsköp, till exempel att din årsinkomst överstiger ett visst belopp eller att ditt företag har ett visst antal årsbokslut. För att se exakt vilka krav som krävs för att du skak unna få ett lån, klicka på Grundkrav bredvid ett lån ovan. För privatpersoner, klicka på Grundkrav bredvid ett lån på Privatlån.

Viktigt att tänka på innan du tar ett lån

Att ta ett lån för att köpa ett företag kan vara en stor investering och det är viktigt att noggrant se över sin ekonomi och planen för företaget innan du ansöker om finansiering.

Tänk på följande:

 1. Affärsplanen: Innan du tar ett lån, se till att du har en realistisk och genomtänkt affärsplan som visar hur du kommer att använda pengarna och hur du kommer att betala tillbaka lånet. En affärsplan bör också innehålla en analys av marknaden, en konkurrensanalys och en strategi för att växa och utveckla företaget.
 2. Kreditvärdighet: Långivare kommer att undersöka din kreditvärdighet och din ekonomi innan de beviljar ett lån. Se till att din kreditvärdighet är bra och att du har en stabil ekonomisk situation innan du ansöker om finansiering.
 3. Säkerhet: Beroende på vilken typ av lån du ansöker om, kan lånet vara säkrat eller osäkrat. Om lånet är säkrat, måste du ställa säkerhet för att få lånet. Se till att du har en tillgång som du kan ställa som säkerhet och att du är villig att ta risken att förlora den tillgången om du inte kan betala tillbaka lånet.
 4. Lånevillkor: Innan du tar ett lån, se till att du förstår alla villkor och räntor. Läs alltid det finstilta och se till att du är medveten om eventuella avgifter eller räntor som kan ändras under lånets löptid.
 5. Risker: Att köpa ett företag med lån kan innebära en stor risk. Innan du ansöker om finansiering, se till att du noggrant överväger alla risker och tar hänsyn till konkurrensen, branschtrenderna och möjligheten att företaget kommer att vara framgångsrikt på lång sikt.
 6. Alternativ: Innan du tar ett lån, se över om det finns andra finansieringsalternativ som kan vara mer lämpliga för dina behov. Det kan till exempel vara en investerare eller ett partnerskap.

Vanliga frågor och svar