Kompar

Kompar Företagslån 2024: Är Det Ett Bra Alternativ För Dig?

Vad vi tycker

4.0
Payups betyg

Payup graderar lån med hjälp av fem avgörande faktorer:

 • Kostnad: Vi bedömer räntor som fördelaktiga om de är relativt låga jämfört med andra marknadsalternativ, med tanke på ekonomiska förändringar.
 • Beviljandegrad: Långivarens beviljandegrad mäts genom antalet Payup-besökare vars ansökningar godkänts. Ju fler godkända ansökningar, desto högre beviljandegrad.
 • Transparens: Vi värderar tillgänglighet och förståelighet av produktinformation, som FAQ, informativa artiklar, kostnadskalkylatorer och räkneexempel.
 • Kundtjänst: Kundtjänstens kvalitet baseras på tillgänglighet, öppettider och kontaktalternativ. Vi bedömer bland annat telefon- och e-postkontakt, öppettider över 4 timmar per dag, tillgänglighet under helger och möjlighet till chattkontakt.
 • Trustpilot-betyg: Ett högt Trustpilot-betyg indikerar nöjda kunder och en proaktiv kundtjänst som strävar efter hög kundnöjdhet.

Betygen från de olika kategorierna sammanvägs för att ge lånen ett sammantaget Payup-betyg, som sträcker sig från 1 (dåligt) till 5 (utmärkt). För att förstå bakgrunden till betyget kan du läsa vår detaljerade recension av lånet. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.

Därav betyget: Kompar gör det enklare att jämföra företagslån. Lånebeloppen stäcker sig från 20 000 kr upp till 7 000 000 kr och endast en kreditupplysning tas, därefter får du låneerbjudanden från upp till 20 olika långivare. Jämför och välj det bästa lånet för din situation.

Hoppa till recension
 • Kompar logo

  Kompar

  Lån mellan
  10 000 -
  7 000 000 kr
  Ränta
  Beror på långivare
  Löptid
  30 dgr -
  3 år
  Antal partners
  19 st.
  Låneförmedlare
  Detaljerad information om Kompar
  EgenskapInformation
  BolagsformerKompar erbjuder företagslån till aktiebolag, handelsbolag, enskild firma och kommanditbolag.
  BokslutKompar har krav på att företaget har åtminstone ett bokslut.
  BetalningsanmärkningarJa, Kompar accepterar betalningsanmärkningar.
  Utan borgenNej, Kompar erbjuder inte företagslån utan krav på borgen.
  Nystartade företagNej, Kompar erbjuder inte företagslån till nystartade företag.
  FactoringNej, Kompar erbjuder inte factoring.
  Antal samarbetspartnersKompar samarbetar med 19 olika banker och långivare.
  Krav

  För att få lån hos Kompar behöver du uppfylla följande krav:

  • Företaget måste vara godkänt för F-skatt
  • Ansökande måste gå i personlig borgen för lånet
  • Företaget har minst en årsredovisning
  • Ansökande måste vara folkbokförd i Sverige
  Låna med mobilenJa, hos Kompar kan du låna med mobilen.
  Mer om erbjudande på kompar.se

Fördelar

 • Lån upp till 7 miljoner kr.
 • Upp till 20 låneerbjudanden.
 • Erbjudanden inom 24 timmar.
 • Endast 1 UC.
 • Snabb ansökningsprocess.

Nackdelar

 • Få samarbetspartners jämfört med andra jämförelsetjänster.

Vanliga frågor och svar

Nej, Kompar är inte bluff/bedrägeri. Kompar är ett seriöst företag som ägs och drivs av 138an Group AB. Företaget står under Finansinspektionens tillsyn.

Kompar använder kreditupplysningsbolaget UC (Upplysningscentralen) för sina kreditupplysningar.

Ja, Kompar accepterar betalningsanmärkningar. Du kan ansöka och bli beviljad hos Kompar även om du har betalningsanmärkningar.

Kompar samarbetar med:

Kompar betalar ut till alla storbanker inom 1-2 arbetsdagar.

Man loggar in på Kompar genom deras hemsida. Logga in

Komplett recension av Kompar

Kompar är en låneförmedlare för företagslån. Det betyder att Kompar inte själva lånar ut pengar, utan de hjälper dig med att hitta rätt företagslån. Du ansöker om beloppet som du är intresserad av på tjänstens hemsida. Kompar skickar sedan vidare din ansökan till sina samarbetspartners som behandlar den och därefter återkopplar med erbjudanden om lån. Du kan jämföra låneerbjudandena och därefter välja det lån som är billigast och som passar din situation bäst.

Endast en kreditupplysning tas i samband med en ansökan och du kan få låneerbjudanden från upp till 20 olika banker och långivare.

Vem passar Kompar för?

Kompar passar dig som vill jämföra olika företagslån. Den lämpar sig när du vill få lägsta möjliga ränta att betala, eller när du inte vill lägga ned tid på att själva ansöka om lån hos flera långivare och jämföra låneofferter. Genom att skicka in en ansökan till Kompar så kan du snabbt se hur stora belopp olika långivare skulle erbjuda dig samt vilken ränta och villkor de kommer med.

Med Kompar slipper du också negativt påverka din eller ditt företags kreditvärdighet. När du ansöker om lån hos Kompar så tas endast en kreditupplysning hos UC, därefter får du låneerbjudanden från upp till 20 olika långivare. Om du istället hade ansökt om lån hos 20 olika långivare separat så hade det inneburit 20 st. kreditupplysningar, vilket kan ha en negativ inverkan på din eller ditt företags kreditvärdighet.

Hur fungerar Kompar?

Kompar fungerar som andra jämförelsetjänster för företagslån. Du besöker låneförmedlarens hemsida och fyller i en låneansökan. Du skickar in den och signerar med ditt BankID, varefter din ansökan skickas vidare till Kompars samarbetspartners som behandlar din ansökan.

Inom 24 timmar så får du erbjudanden från Kompars samarbetspartners. Du kan då jämföra de olika erbjudandena och välja det som passar din verksamhet bäst. När du bestämt dig så signerar du erbjudandet med ditt BankID, därefter betalar långivaren ut lånet.

Så betygsätter vi Kompar

KategoriBetyg
Kostnad 4/5 Kompars ränta är flexibel ("beror på långivare") och varierar baserat på låntagare och låneansökan.
Beviljandegrad 3/5 Kompar ställer varken höga eller låga krav och har genomsnittliga beviljandegrader.
Transparens 5/5 Kompars hemsida innehåller en FAQ, informativa artiklar, en kostnadskalkylator och ett tydligt räkneexempel.
Kundtjänst 4/5 Kompar erbjuder e-post/telefon kontakt, tillgänglighet i över 4 timmar/dag och en mänskligt bemannad chatt-funktion, men saknar tillgänglighet under helger.
Trustpilot-betyg 3.7/5 Kompar har ett medelhögt betyg (3.7) på Trustpilot, betygsatt av andra som har använt produkten.
Payups betyg 4/5 Allt sammantaget, baserat på ovanstående faktorer, får Kompar ett sammanlagt Payup-betyg på 4.

Om företaget

Kompar ägs och drivs av 138an Group AB. Jämförelsetjänsten vänder sig till små och medelstora företag. Företaget har som mål att hjälpa egenföretagare lyckas med sina verksamheter.

För att kontakta Kompar så kan du ringa eller mejla. För information och tips om finansieringslösningar så kan du titta på resurserna som erbjuds på hemsidan.

Vad Kompar erbjuder

Hos Kompar får du ett företagslån. Uppläggningsavgiften beror på långivare. Aviavgiften är: Beror på långivare. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Kompar görs kreditupplysningen hos UC.

Maxbeloppet du kan låna är: 7 000 000 kr och det minsta beloppet är: 10 000 kr. Räntan är Beror på långivare. Kompar är en låneförmedlare. Räntan på lån varierar mellan olika samarbetspartners. En individuell kreditbedömning görs som ligger till grund för kreditränta och lånevillkor.

Kontaktuppgifter till Kompar

Besöksadress:
138an Group AB
Garvargatan 20
112 21 Stockholm

E-post: info@kompar.se
Telefonnummer: 010-7502899

Öppettider:
Måndag:08:00 - 19:00
Tisdag:08:00 - 19:00
Onsdag:08:00 - 19:00
Torsdag:08:00 - 19:00
Fredag:08:00 - 19:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt