Investeringslån till företag

Investeringslån till företag – låna till företagets investeringar utan säkerhet

Vår erfarenhet och vårt engagemang för hög kvalitet: Med över 200 noggrant granskade recensioner, fler än 700 artiklar skrivna av experter, ett team bestående av branschkunniga personer och löpande uppdateringar varje månad arbetar vi för att du alltid ska få tillgång till tillförlitlig och aktuell information.

Därför kan du lita på Payup: Vårt engagerade expertteam arbetar målmedvetet för att tillhandahålla den senaste och mest relevanta informationen som stödjer dina beslut. Med ett starkt fokus på objektivitet, en datadriven metodik och transparens, strävar vi efter att vara din mest tillförlitliga källa till information. Varje ranking och betyg är noggrant underbyggt, vilket du kan läsa mer om antingen direkt vid produktbeskrivningen eller i våra detaljerade recensioner.

Läs mer om våra redaktionella riktlinjer.

När du använder vår tjänst anger du det lånebelopp du söker och dina lånepreferenser. Vi matchar dig sedan med långivare som kan uppfylla dina behov. Du slipper leta efter lämpliga långivare och kan istället fokusera på att jämföra de bästa alternativen. Vår tjänst är kostnadsfri, ej bindande och ingen kreditupplysning tas vid användning.
50 000
3 000 000

Ett urval av våra partners

FrodaFedeltaQredOPR FöretagslånApprovaCapcitoCorpiaSvea BankCapitalBox

Jämför investeringslån utan säkerhet

Vi hjälper dig att snabbt jämföra investeringslån utan säkerhet så att du ska kunna hitta det alternativ som bäst passar dig 2024. Ange helt enkelt det belopp du söker i lån nedan. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Hur mycket vill du låna?

Hittade 17 st. erbjudanden
Froda

Froda

Betyg: 4.5/5
Payup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
Lånebelopp
200 000 kr
Ränta
Ger offert efter ansökan
Löptid
30 dgr -
3 år
Uppl.avgift
0 kr
Använder D&B
Detaljerad information om Froda
EgenskapInformation
BolagsformerFroda erbjuder företagslån till aktiebolag, handelsbolag, enskild firma och kommanditbolag.
BokslutFroda ställer inga krav på att företaget har ett bokslut.
BetalningsanmärkningarJa, Froda accepterar betalningsanmärkningar.
Utan borgenNej, Froda erbjuder inte företagslån utan krav på borgen.
Nystartade företagJa, Froda erbjuder företagslån till nystartade företag.
FactoringNej, Froda erbjuder inte factoring.
Krav för att få ansöka
 • Godkänd för F-skatt
 • Ansökande som går i personlig borgen
 • Ansökande som är folkbokförd i Sverige
Låna med mobilenJa, hos Froda kan du låna med mobilen.

Topplista: Bästa investeringslånen utan säkerhet 2024

Vår metod

Vi utvärderade 17 st. långivare baserat på faktorer som informationsförmedling, kostnader, tillgänglighet, villkor, kundnöjdhet och ansökningsprocess. Vi bedömde även egenskaper som lånebelopp, löptider, räntor, avgifter, acceptans av medsökande och kundsupport. Valet av bästa långivare baserades på totalprestation för investeringslån utan säkerhet.

Här är vår topplista över de bästa investeringslånen utan säkerhet 2024. Vi har granskat och jämfört olika alternativ för att hjälpa dig hitta det bästa lånet för dina behov.

 • FrodaBäst Överlag 2024
 • KreaBäst för Med EU-garanti
 • CorpiaBäst för Låg Kreditvärdighet
 • FakturinoBäst för att Jämföra Flera Erbjudanden
 • FedeltaBäst för Snabb Utbetalning

Alla Investeringslån utan säkerhet 2024

Här hittar du en komplett översikt över 17 olika alternativ för investeringslån utan säkerhet på den svenska marknaden. Listan innehåller både stora och små aktörer, med olika räntor och villkor, för att du ska kunna hitta det bästa alternativet för dig.

Vad är ett investeringslån till företag utan säkerhet?

Ett investeringslån till företag utan säkerhet är en typ av företagslån där låntagaren inte behöver ställa någon personlig eller företagsmässig tillgång som säkerhet för lånet. Detta innebär att långivaren inte har någon direkt säkerhet som kan tas i anspråk om lånet inte återbetalas. Lånet baseras huvudsakligen på låntagarens kreditvärdighet och företagets ekonomiska hälsa. Genom en grundlig kredit- och riskbedömning beslutar långivaren om företaget är en tillräckligt bra kandidat för lån.

Skillnader mellan investeringslån med säkerhet och lån utan säkerhet

Att välja mellan investeringslån med säkerhet och investeringslån utan säkerhet är en viktig del av finansieringsbeslutet för många företagare. Dessa två låneformer skiljer sig åt på några grundläggande sätt, från hur de är strukturerade till vilka villkor och räntor som tillämpas.

Grundläggande skillnader

Låt oss börja med de grundläggande skillnaderna mellan lån med säkerhet och lån utan säkerhet, där den främsta skillnaden ligger i kravet på säkerhet.

 • Säkerhet: Den mest påtagliga skillnaden är kravet på säkerhet. Lån med säkerhet kräver att låntagaren ställer någon form av tillgång, såsom fastigheter, fordon eller annan värdefull egendom, som säkerhet för lånet. Om lånet inte återbetalas kan långivaren ta kontroll över dessa tillgångar. Lån utan säkerhet kräver inte detta, vilket innebär mindre risk för låntagaren när det gäller att förlora fysiska tillgångar.
 • Godkännandeprocess: För lån med säkerhet kan godkännandeprocessen vara längre, eftersom den innefattar en värdering av de tillgångar som används som säkerhet. Lån utan säkerhet kan ha en snabbare och enklare godkännandeprocess då ingen värdering krävs.
 • Kreditkrav: Generellt ställer lån utan säkerhet högre krav på låntagarens kreditvärdighet. Eftersom långivaren inte har någon fysisk säkerhet att falla tillbaka på, blir låntagarens ekonomiska historik och kreditbetyg mer framträdande.

Räntor och villkor

När det kommer till räntor och villkor, finns det tydliga skillnader som påverkar kostnaden och återbetalningen av lånade medel.

 • Räntor: Räntorna på lån utan säkerhet är ofta högre jämfört med lån med säkerhet. Detta beror på att långivaren tar en större risk genom att låna ut pengar utan en säkerhet som kan återhämtas vid utebliven återbetalning. Högre räntor kompenserar delvis för denna ökade risk.
 • Lånevillkor: Villkoren för lån utan säkerhet kan ibland vara striktare, inklusive kortare återbetalningstider och högre månatliga återbetalningar. Å andra sidan kan lån med säkerhet ofta ge längre återbetalningsperioder och mer flexibla återbetalningsplaner på grund av den minskade risken för långivaren.
 • Lånebelopp: Storleken på ett lån utan säkerhet är ofta lägre jämfört med lån med säkerhet. Detta återspeglar återigen den högre risken för långivaren. Lån med säkerhet kan erbjudas med högre lånebelopp eftersom de backas upp av värdefulla tillgångar.

Genom att förstå dessa skillnader kan företagare fatta välgrundade beslut om vilken lånetyp som bäst passar deras behov och ekonomiska situation. Valet mellan ett lån med eller utan säkerhet påverkar inte bara chanserna att få lånet godkänt, utan också företagets ekonomiska flexibilitet och långsiktiga åtaganden.

Hur man ansöker om ett investeringslån utan säkerhet

Att ansöka om ett investeringslån utan säkerhet är en process som kräver noggrann förberedelse och förståelse för långivarens krav. Nedan följer en steg-för-steg-guide för att hjälpa företagare genom ansökningsprocessen samt en lista över de dokument och den information som ofta krävs.

Steg-för-steg-guide

För att säkerställa en smidig ansökningsprocess och öka chansen till godkännande av ditt investeringslån utan säkerhet, följ dessa noga utformade steg:

 1. Bedöm ditt lånebehov: Innan du ansöker, definiera exakt hur mycket pengar ditt företag behöver och vad dessa medel ska användas till. Det är viktigt att ha en tydlig affärsplan som stödjer användningen av lånet.
 2. Jämför olika långivare: Jämför olika långivare och deras erbjudanden. Titta på räntor, återbetalningsvillkor, och vilka avgifter som kan tillkomma. Detta hjälper dig att hitta det mest fördelaktiga lånet för ditt företags unika behov.
 3. Kontrollera din kreditvärdighet: Din personliga och företagsmässiga kreditvärdighet kommer att granskas noggrant av långivarna. Se till att din kreditrapport är korrekt och uppdatera eventuella felaktigheter innan du ansöker.
 4. Förbered en affärsplan och budget: En välutformad affärsplan och en detaljerad budget är viktiga för att övertyga långivare om att ditt företag är en god investering. Dessa dokument bör tydligt visa hur lånet kommer att användas och hur det bidrar till företagets tillväxt.
 5. Ansök online eller personligen: Beroende på långivaren kan du behöva ansöka online eller på kontor. Följ alla instruktioner noggrant och se till att all information är korrekt och fullständig.
 6. Följ upp din ansökan: Efter att du skickat in din ansökan, var redo att följa upp med ytterligare information eller för att svara på frågor från långivaren.

Nödvändiga dokument och information

För att förbereda din ansökan effektivt är det viktigt att samla alla nödvändiga dokument i förväg. Nedan hittar du en detaljerad lista över vad du bör ha till hands innan du påbörjar ansökningsprocessen:

 • Affärsplan: En klar och detaljerad beskrivning av din affärsstrategi och hur de lånade medlen kommer att användas.
 • Finansiella rapporter: Bokslut, resultaträkningar, och kassaflödesanalyser som visar företagets ekonomiska hälsa.
 • Skattedeklarationer: Både personliga och företagsmässiga deklarationer från de senaste åren.
 • Bevis på inkomst: Dokumentation som styrker ditt och eventuellt andra nyckelpersoners inkomster.
 • Organisationsnummer och juridiska dokument: Inkludera företagets registreringsbevis och andra relevanta juridiska dokument.

Att förbereda sig väl och ha alla nödvändiga dokument till hands innan ansökan ökar chansen för godkännande och kan förenkla hela låneprocessen. Genom att noggrant följa dessa steg kan företagare öka sina chanser att få tillgång till kapital som kan stödja deras företags ambitioner och tillväxtmål.

Bästa praxis för hantering av ett investeringslån utan säkerhet

Att ta ett investeringslån utan säkerhet innefattar både möjligheter och ansvar. Rätt hantering av lånet är kritiskt för företagets ekonomiska stabilitet och tillväxt. Här belyser vi effektiva återbetalningsstrategier och tips på hur man hanterar eventuella ekonomiska svårigheter.

Återbetalningsstrategier

För att optimera hanteringen av ditt lån utan säkerhet och minska den totala kostnaden, överväg följande återbetalningsstrategier:

 • Tidig återbetalning: Om möjligt, överväg att betala av lånet i förtid för att spara pengar på räntekostnader. Kontrollera dock att lånet inte har några avgifter för tidig återbetalning.
 • Automatiska betalningar: Ställ in automatiska betalningar från företagets bankkonto för att säkerställa att du aldrig missar en betalning. Detta kan även ibland leda till lägre räntor från vissa långivare.
 • Samling av skulder: Om företaget har flera lån kan det vara fördelaktigt att samla dessa till ett enda lån med lägre ränta, vilket kan förenkla hanteringen och minska kostnaderna.
 • Budgetanpassning: Justera företagets månatliga budget för att prioritera låneåterbetalning. Att ha en stark kontroll över in- och utgifter säkerställer att nödvändiga betalningar görs utan att sätta företagets likviditet på spel.
 • Extra inbetalningar: När företaget har goda månader ekonomiskt, överväg att göra extra inbetalningar mot lånet. Detta minskar både den totala återbetalningstiden och den ackumulerade räntekostnaden.

Hur man hanterar finansiella svårigheter

Om ekonomiska svårigheter skulle uppstå är det kritiskt att agera snabbt och överväga följande åtgärder för att säkerställa fortsatt drift och förhindra större ekonomiska konsekvenser:

 • Kommunikation med långivaren: Vid tecken på ekonomiska svårigheter är det viktigt att tidigt kommunicera detta till långivaren. De kan erbjudande lösningar som att omstrukturera lånet, pausa betalningar, eller andra anpassningar för att hjälpa till under svåra perioder.
 • Revidera affärsplanen: Ta en närmare titt på affärsplanen och identifiera områden där kostnader kan minskas utan att påverka företagets drift kritiskt. Detta kan frigöra medel som kan omdirigeras till att hantera lånet.
 • Tillfällig kapitalinjektion: Undersök möjligheter till tillfällig kapitalinjektion, såsom en kortfristig kontokredit eller lån från andra källor som kan hjälpa till att övervinna en tillfällig likviditetskris.
 • Försäljning av icke-kritiska tillgångar: Om möjligt, överväg försäljning av icke-kritiska tillgångar för att öka företagets kontantreserv och möta lånebetalningar.
 • Professionell rådgivning: Det kan vara klokt att konsultera en ekonomisk rådgivare eller en revisor för professionell hjälp med att omstrukturera företagets ekonomi och hantera lånet effektivt.

Genom att följa dessa bästa praxis och förbereda sig för potentiella ekonomiska svårigheter kan företagare öka sina chanser att hantera lån utan säkerhet på ett sätt som främjar företagets långsiktiga hälsa och tillväxt.

Fallstudier: Företag som lyckats med investeringslån utan säkerhet

Investeringlån utan säkerhet har möjliggjort många företags framgångar genom att erbjuda nödvändigt kapital vid kritiska tillfällen. Genom att undersöka fallstudier av företag som lyckats med dessa lån, kan vi dra värdefulla lärdomar och insikter som kan tillämpas av andra företagare.

Översikt över olika framgångsrika projekt

Här presenteras fallstudier av företag som har använt investeringslån utan säkerhet för att realisera betydelsefulla projekt och initiativ. Dessa exempel illustrerar hur olika företag har navigerat i utmaningar och utnyttjat sina lån för att uppnå sina mål.

Tech Startup A

 • Problem: Behövde kapital för forskning och utveckling för att kunna lansera en ny produkt.
 • Lösning: Tog ett investeringslån utan säkerhet för att finansiera utvecklingen.
 • Resultat: Produkten blev en stor framgång, vilket ökade företagets marknadsandelar och inkomster.

Designfirma B

 • Problem: Ville expandera sin verksamhet internationellt men saknade tillräckligt kapital för marknadsföring och nya anställningar.
 • Lösning: Använde ett investeringslån utan säkerhet för att finansiera expansionen.
 • Resultat: Lyckades etablera en stark närvaro på nya marknader och ökade sin omsättning avsevärt.

Produktionsföretag C

 • Problem: Behövde uppgradera sin utrustning för att förbättra effektiviteten och produktionskapaciteten.
 • Lösning: Tog ett investeringslån utan säkerhet för att köpa ny teknik.
 • Resultat: Förbättrad produktionshastighet och kvalitet, vilket ledde till högre kundnöjdhet och större lönsamhet.

Lärdomar och insikter

Från varje lyckad användning av investeringslån utan säkerhet kan värdefulla lärdomar dras. Här sammanfattar vi de viktigaste insikterna och strategierna som dessa företag implementerade för att maximera sitt låneutrymme, säkerställa hållbar tillväxt och framgångsrikt hantera sina återbetalningar.

 1. Rätt timing: Ett återkommande tema i dessa fallstudier är vikten av att välja rätt tidpunkt för lån. För Tech Startup A var det kritiskt att ha kapital redo när produktutvecklingsfasen startade.
 2. Väl förberedd ansökan: Företag som lyckades med sina lån hade noggrant förberedda ansökningar med tydliga affärsplaner och realistiska budgetprognoser. Detta ökade deras trovärdighet och chanser att få lånet godkänt.
 3. Målmedveten användning av lånet: Alla framgångsrika företag i dessa studier hade en tydlig plan för hur lånet skulle användas för att generera tillväxt och avkastning. Detta hjälpte dem att inte bara betala tillbaka lånet utan också att accelerera sin affärsutveckling.
 4. Tidig återbetalning när möjligt: Några av företagen kunde återbetala sina lån i förtid tack vare högre än förväntade inkomster från de initiativ som finansierats. Tidig återbetalning frigjorde dem från ytterligare räntekostnader.
 5. Flexibilitet och snabb anpassning: Dessa företag var också beredda att snabbt anpassa sig efter förändrade marknadsförhållanden och andra externa faktorer, vilket visade sig viktigt för att maximera utnyttjandet av de lånefinansierade investeringarna.

Genom att studera dessa exempel kan andra företagare lära sig hur strategisk finansiering, som lån utan säkerhet, kan användas för att övervinna hinder och driva tillväxt. Detta understryker vikten av en välgrundad affärsstrategi och klokt kapitalhantering.

Vanliga frågor och svar

Kraven på kreditvärdighet varierar mellan olika långivare, men en god kreditvärdighet är ofta önskvärd för att få tillgång till de mest konkurrenskraftiga villkoren. Det är viktigt att ha en väl underhållen ekonomisk profil för att öka chanserna för godkännande.

Ja, det är möjligt att ansöka om ett investeringslån utan säkerhet som nystartat företag, men du kan behöva visa upp extra bevis på affärsplanens potential och personlig ekonomisk stabilitet.

Räntorna för investeringslån utan säkerhet är ofta högre jämfört med investeringslån med säkerhet på grund av den högre risken för långivaren. Det är dock möjligt att hitta konkurrenskraftiga erbjudanden beroende på långivare och din kreditvärdighet.

Misslyckas man med återbetalning kan det leda till allvarliga konsekvenser för din kreditvärdighet, möjligheten att bli stämd av långivaren, och i vissa fall, försämring av personliga finanser om du personligen garanterat lånet.

I Sverige finns det stödprogram genom statliga myndigheter och initiativ som kan hjälpa företag att få tillgång till investeringsfinansiering utan säkerhet. Almi erbjuder till exempel lån till företag som behöver kapital för att växa och utvecklas. Det är viktigt att undersöka vilka specifika program som är tillgängliga beroende på företagets storlek, bransch och utvecklingsfas.

Relaterad läsning