Kom igång

Företagskrediter: Allt Du Behöver Veta

Av Johan Karlsson | Uppdaterad

Capcito

Bästa företagskrediten 2024

Capcito är den bästa företagskrediten för kredit på 200 000 kr enligt Payup. Capcito erbjuder flexibla företagslån och factoring för företag. Företagslånen kan uppgå till 15 Mkr. Factoringlösningen kan kopplas till ditt företags redovisningsprogram.

Se Capcitos villkor

Payups Topplista: Bästa företagskrediterna 2024

Jämför 4 st. företagskrediter

Vi hjälper dig jämföra 4 st. långivare, kreditgivare och banker som erbjuder företagskrediter för att du ska kunna hitta det alternativ som bäst passar dig 2024. Ange helt enkelt det belopp du söker i kredit nedan. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Ange önskat kreditbelopp
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst snittränta När du ser ett räntespann, som 2,95 - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst snittränta beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till lägst ränta visas först.
Lägst räntespannSorteringsalternativet Lägst räntespann visar lånen baserat på deras lägsta möjliga ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.
Flest beviljade
Nyast
 • Capcito logo

  Capcito

  Betyg: 4.5/5
  Kredit mellan10 000 -
  15 000 000 kr
  Ränta0,9 -
  4,2%
  Löptid180 dgr -
  4 år
  Uppl.avgift0 kr
  Använder Creditsafe
  Företagskredit
 • Qred logo

  Qred

  Betyg: 4.0/5
  Kredit mellan10 000 -
  2 000 000 kr
  RäntaGer offert efter ansökan
  Löptid30 dgr -
  2 år
  Uppl.avgift0 kr
  Företagskredit
  Qred recension

Vad en företagskredit är

En företagskredit är en kredit som beviljas till ett företag eller en organisation istället för en privatperson. Företagskrediter kan användas för att finansiera olika affärsbehov, såsom att starta eller expandera en verksamhet, investera i utrustning eller fastigheter, hantera kassaflödet eller täcka kortvariga finansiella behov.

Företagskrediter kan vara med eller utan säkerhet. Företagskrediter med säkerhet kräver någon form av försäkring, vanligtvis en fastighet eller en annan tillgång, medan företagskrediter utan säkerhet inte kräver någon försäkring men kan ha högre räntor.

När du ansöker om en företagskredit kan kreditgivaren kräva information om företagets ekonomi, kreditvärdighet och förmåga att betala tillbaka krediten. Därför kan det vara bra att se över vilka krav kreditgivare har innan du ansöker om en företagskredit.

Företagskrediter har flera fördelar, såsom:

 • De ger företag tillgång till resurser som de kan använda när behovet uppstår.
 • De ger företag ekonomisk flexibilitet p.g.a. att det har extra kapital som det kan röra sig med ifall behovet skulle uppstå.
 • De ger företag tillgång till en buffert som de inte behöver betala en ränta på förrän de faktiskt använder den, vilket betyder att företaget kan ha krediten liggande passivt utan att behöva betala ränta på den tills behovet uppstår.

Företagskrediter kan emellertid även ha nackdelar som man behöver vara medveten om, såsom:

 • De ökar företagets skuldbörda, eftersom en kredit räknas som ett lån i kreditkalkyler.
 • De ger företaget en finansiell risk, eftersom en kredit som inte betalas tillbaka leder till skuldkrav, vilket kan innebära att företaget behöver sälja av tillgångar för att betala tillbaka krediten.
 • De kan leda till att företaget spenderar mer än de i andra fall hade gjort, eftersom krediten ger företaget tillgång till extra resurser som de kan använda till diverse köp.

Innan du ansöker om en företagskredit är det därför viktigt att du alltid räknar på kreditkostnaden, så att du vet hur mycket krediten kommer att kosta dig när du använder den. Företagskredit

Hur du ansöker

För att ansöka om en företagskredit gör du så här:

 1. Skrolla upp till listan över företagskrediter ovan.
 2. Ange beloppet du söker en företagskredit på.
 3. Välj en företagskredit ur listan.
 4. Gå vidare till företagskrediten och fyll i en ansökan.
 5. Signera med BankID och skicka in.

Du får oftast svar på din ansökan inom 1-2 arbetsdagar. I vissa fall kan du behöva komplettera din ansökan med mer information, såsom intäktskällor, balans- och rörelserapporter, framtidsplaner, o.s.v. Så snart du får svar av kreditgivaren så aktiveras din företagskredit och du kan börja göra uttag från den.

Kom igång

Skillnad mellan lån och kredit

Skillnaden mellan företagslån och företagskrediter är flera men kan summeras så här:

 • Lån betalas ut till ditt bankkonto medan krediter har du tillgång till hos en kreditgivare.
 • Med lån betalar du ränta på hela lånebeloppet medan du, med krediter, betalar kreditränta på kreditbeloppet du förbrukat (d.v.s. inte på hela kreditbeloppet du beviljats).

Lån lämpar sig därför ifall du planerar att låna pengar till en specifik utgift, på ett visst belopp som du känner till, medan krediter lämpar sig ifall du enbart söker ekonomisk flexibilitet och vill ha extra resurser du kan använda ifall ett pengabehov skulle uppstå.

Läs mer: Vad är skillnaden mellan krediter och lån?

Bolagsformer

Alla bolagsformer kan få företagskrediter.

Nedan följer information om hur du hittar företagskrediter för olika bolagsformer.

Företagskredit utan UC

Det finns även företagskrediter utan UC som företag kan få. För att få en företagskredit utan UC, gör så här:

 1. Skrolla upp till listan över företagskrediter ovan.
 2. Bocka för Utan UC med filterlådorna ovanför listan.
 3. Välj en kredit ur listan.

Du kan även besöka sidan Företagslån utan UC för att se företagslån du kan få utan UC, såväl krediter som vanliga lån.

Vad medveten om: ”Lån utan UC” betyder inte ”lån utan kreditupplysning”—en kreditupplysning måste alltid tas i samband med en låneansökan. ”Lån utan UC” betyder bara att kreditupplysningen inte tas hos UC (Upplysningscentralen). De vanligaste alternativen till UC är D&B (Dun & Bradstreet) och Creditsafe.

Relaterade sidor:

Bankernas företagskrediter

Även bankerna erbjuder företagskrediter, bland andra Handelsbanken, SEB, Swedbank, Nordea, Danske Bank och Länsförsäkringar. Du kan alltid hitta information om bankernas företagskrediter på bankernas hemsidor, och du kan även ansöka om dem online.

Var medveten om: Bankernas företagskrediter är inte alltid de fördelaktigaste alternativen som finns och du kan alltid tjäna på att jämföra alla företagskrediter du kan få med varandra, såväl bankernas alternativ som de andra alternativen som finns på marknaden. Krediter

Vanliga frågor och svar