Kom igång

Firmalån: Låna Pengar Till Din Firma 2023

Av Johan Karlsson | Uppdaterad

Froda

Bästa firmalånet 2023 enligt Payup

Froda är det bästa firmalånet för lån på 200 000 kr enligt Payup. Froda erbjuder företagslån mellan 10 000 kr och 2 000 000 kr. Du får prisförslag några minuter efter inskickad ansökan och lånelöfte samma dag. Froda ger även ett s.k lägsta-pris garanti. Det tillkommer inga avgifter utöver räntan. En ansökan hos Froda är kostnadsfri och inte bindande.

Se Frodas villkor

Payups Topplista: Bästa firmalånen 2023

 • FrodaBäst Överlag 2023
 • ZmartaNyast
 • KreaBäst för Med EU-garanti
 • CapcitoBäst för Låg Kreditvärdighet
 • FakturinoBäst för att Jämföra Flera Erbjudanden
 • FedeltaBäst för Snabb Utbetalning

Jämför 19 st. firmalån

Vi hjälper dig jämföra 19 st. långivare, kreditgivare och banker som erbjuder firmalån för att du ska kunna hitta det alternativ som bäst passar dig 2023. Ange helt enkelt det belopp du söker i lån nedan. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Hur mycket vill du låna?
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst snittränta När du ser ett räntespann, som 2,95 - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst snittränta beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till lägst ränta visas först.
Lägst räntespannSorteringsalternativet Lägst räntespann visar lånen baserat på deras lägsta möjliga ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.
Flest beviljade
Nyast
 • Froda logo

  Froda

  Betyg: 4.5/5
  Lån mellan10 000 -
  15 000 000 kr
  RäntaGer offert efter ansökan
  Löptid30 dgr -
  3 år
  Uppl.avgift0 kr
  Använder D&B
 • Fakturino logo

  Fakturino

  Betyg: 4.5/5
  Lån mellan20 000 -
  60 000 000 kr
  RäntaBeror på långivare
  Löptid30 dgr -
  5 år
  Antal partners38 st.
  Låneförmedlare
  Erbjuder factoring

Vad ett firmalån är

Ett firmalån är ett företagslån som ges till företag och firmor för att finansiera deras verksamhet. Firmalån kan användas för att köpa utrustning, expandera verksamheten, hantera kassaflödet eller för att täcka andra företagsrelaterade kostnader.

Firmalån kan ges av banker, kreditföretag eller andra finansiella institutioner och lånebeloppet, räntesatsen och återbetalningstiden kan variera beroende på långivaren och låntagarens kreditvärdighet, samt firmans verksamhet och kassaflöde.

Alla sorters bolagsformer kan få firmalån, såväl enskilda firmor och aktiebolag som handelsbolag och andra bolagsformer.

För att ta ett firmalån, gör så här:

 1. Skrolla upp till listan över firmalån ovan.
 2. Ange beloppet du söker ett lån på.
 3. Välj ett lån ur listan.

Krav

För att få ett firmalån krävs det att företaget uppfyller följande krav:

 • God omsättning: Företagets omsättning måste vara positivt.
 • Borgenskrav: I många fall kan du behöva gå i personlig borgen för att kunna få lånet, men inte alltid.
 • Affärsplan: Det är vanligt att långivaren går igenom företagets verksamhet och affärsplan när de granskar ansökan.
 • Årsredovisning: Företaget måste oftast ha minst en årsredovisning som de kan visa upp för långivaren, men inte alltid.

Uppfyller företaget kraven kan det få ett firmalån, dock kan långivare i vissa fall ställa ytterligare krav som det kan behöva uppfylla. För att se exakt vilka krav som krävs för att ditt företag ska kunna få ett lån, klicka på Grundkrav bredvid ett lån ovan.

Hur du tar ett lån

För att ta ett firmalån, gör så här:

 1. Skrolla upp till listan över firmalån ovan.
 2. Ange beloppet du söker ett lån på.
 3. Välj ett lån ur listan och gå vidare.
 4. Fyll i en ansökan.
 5. Signera med BankID och skicka in.

Långivaren kommer att behandla din ansökan och sedan ge dig ett besked. Om din ansökan beviljas så kommer firmalånet att betalas ut till ditt företags bankkonto inom 1-3 arbetsdagar.

Viktigt att veta innan du ansöker

Innan du tar ett firmalån är det viktigt att du tänker på följande:

 • Lånebehov: Klargör varför du behöver låna pengar och hur mycket det är du behöver. Du bör ha en tydlig plan för hur du tänker använda lånet och hur det kommer att bidra till att förbättra ditt företags verksamhet.
 • Återbetalningsförmåga: Säkerställ att du har tillräckligt med kassaflöde för att kunna betala tillbaka lånet samt räntan. Du bör göra en realistisk bedömning av företagets inkomster och utgifter för att se till att du har tillräckligt med pengar för att klara av återbetalningen.
 • Räntesats: Fundera över vilken räntesats du kommer att få på lånet och hur det kommer att påverka företagets ekonomi. Du bör jämföra olika lån och långivare för att hitta det bästa lånet med den lägsta räntan.
 • Återbetalningstid: Välj en återbetalningstid som passar ditt företags behov och återbetalningsförmåga. En kortare återbetalningstid kan vara fördelaktigt om du vill betala tillbaka lånet snabbt, men det kan också innebära en högre månatlig betalning.
 • Lånevillkor: Granska villkoren för lånet, inklusive eventuella avgifter, krav på säkerheter och borgen, och krav på kreditvärdighet.
 • Konsekvenser: Tänk på vilka konsekvenser det kan ha om du inte kan betala tillbaka lånet i tid. Ett lån som inte betalas tillbaka i tid kommer att leda till högre kostnader, extra avgifter och i värsta fall även att företaget hamnar i en ekonomisk kris.

Ta din tid att noga överväga alla aspekter av lånet innan du tar beslutet att ta ett firmalån. Det är viktigt att du är realistisk med företagets återbetalningsförmåga och att du väljer en långivare och ett lån som passar ditt företags behov.

Vanliga frågor och svar