Fedelta

Fedelta Företagslån 2024: Är Det Ett Bra Alternativ För Dig?

Vad vi tycker

4.5
Payups betyg

Payup graderar lån med hjälp av fem avgörande faktorer:

 • Kostnad: Vi bedömer räntor som fördelaktiga om de är relativt låga jämfört med andra marknadsalternativ, med tanke på ekonomiska förändringar.
 • Beviljandegrad: Långivarens beviljandegrad mäts genom antalet Payup-besökare vars ansökningar godkänts. Ju fler godkända ansökningar, desto högre beviljandegrad.
 • Transparens: Vi värderar tillgänglighet och förståelighet av produktinformation, som FAQ, informativa artiklar, kostnadskalkylatorer och räkneexempel.
 • Kundtjänst: Kundtjänstens kvalitet baseras på tillgänglighet, öppettider och kontaktalternativ. Vi bedömer bland annat telefon- och e-postkontakt, öppettider över 4 timmar per dag, tillgänglighet under helger och möjlighet till chattkontakt.
 • Trustpilot-betyg: Ett högt Trustpilot-betyg indikerar nöjda kunder och en proaktiv kundtjänst som strävar efter hög kundnöjdhet.

Betygen från de olika kategorierna sammanvägs för att ge lånen ett sammantaget Payup-betyg, som sträcker sig från 1 (dåligt) till 5 (utmärkt). För att förstå bakgrunden till betyget kan du läsa vår detaljerade recension av lånet. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.

Därav betyget: Fedelta erbjuder företagslån från 25 000 kr upp till 1 000 000 kr. Räntan på lånet börjar från 0,74 % och löptiden sträcker sig från 6 månader till 36 månader. Du ansöker om lånet online och lånet betalas ut inom 24 timmar.

Hoppa till recension
 • Fedelta logo

  Fedelta

  Lån mellan
  25 000 -
  1 000 000 kr
  Ränta
  fr. 6%Räntan hos Fedelta börjar från 6%.
  Löptid
  180 dgr -
  3 år
  Uppl.avgift
  0 kr
  Detaljerad information om Fedelta
  EgenskapInformation
  BolagsformerFedelta erbjuder företagslån till aktiebolag, handelsbolag, enskild firma och kommanditbolag.
  BokslutFedelta har krav på att företaget har åtminstone ett bokslut.
  BetalningsanmärkningarJa, Fedelta accepterar betalningsanmärkningar.
  Utan borgenNej, Fedelta erbjuder inte företagslån utan krav på borgen.
  Nystartade företagNej, Fedelta erbjuder inte företagslån till nystartade företag.
  FactoringNej, Fedelta erbjuder inte factoring.
  Krav

  För att få lån hos Fedelta behöver du uppfylla följande krav:

  • Företaget måste vara godkänt för F-skatt
  • Ansökande måste gå i personlig borgen för lånet
  • Företaget har minst en årsredovisning
  • Ansökande måste vara folkbokförd i Sverige
  Låna med mobilenJa, hos Fedelta kan du låna med mobilen.
  Mer om erbjudande på fedelta.se

Fördelar

 • Utbetalning inom en arbetsdag.
 • Låg ränta.
 • Kundtjänsten har kvällsöppet.
 • Betalningsanmärkningar kan accepteras.
 • Snabb ansökan online.

Nackdelar

 • Något lägre lånebelopp än hos andra långivare.

Jämför med andra företagslån

 • Fedelta logo
  Fedelta
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Se erbjudande
  Lånebelopp
  25 000 - 1 000 000
  Ränta
  fr. 6%
  Löptid
  180 dgr - 3 år
  Räkneexempel: Ett lån om 200 000 kr, med en löptid på 6 mån och en nominell ränta på fast månadsavgift på 2957,70 kr, resulterar i en total kostnad av 217 746 kr. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.
 • Capcito logo
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Se erbjudande
  Lånebelopp
  10 000 - 15 000 000
  Ränta
  0,9% - 4,2%
  Löptid
  180 dgr - 4 år
  Räkneexempel: Ett lån om 201 000 kr, med en löptid på 6 mån och en nominell ränta på fast månadsavgift på 2 384 kr, resulterar i en total kostnad av 215 304 kr. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.
 • Qred logo
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Se erbjudande
  Lånebelopp
  10 000 - 2 000 000
  Ränta
  Ger offert efter ansökan
  Löptid
  30 dgr - 2 år
  Räkneexempel: Ett lån om 200 000 kr, med en löptid på 6 mån och en nominell ränta på fast månadsavgift på 3000 kr, resulterar i en total kostnad av 218 000 kr. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Vanliga frågor och svar

Nej, Fedelta är inte bluff/bedrägeri. Fedelta är ett seriöst företag som ägs och drivs av Fedelta Finance AB. Företaget står under Finansinspektionens tillsyn.

Fedelta använder kreditupplysningsbolaget UC (Upplysningscentralen) för sina kreditupplysningar.

Ja, Fedelta accepterar betalningsanmärkningar. Du kan ansöka och bli beviljad hos Fedelta även om du har betalningsanmärkningar.

Fedelta betalar ut samma dag till alla storbanker.

Man loggar in på Fedelta genom deras hemsida. Logga in

Komplett recension av Fedelta

Fedelta erbjuder företagslån med låg ränta. Lånen har inget krav på säkerhet och kan användas till vad som helst i din verksamhet. För att låna hos Fedelta gör du en ansökan på långivarens hemsida.

Fedelta lånar ut till alla olika bolagsformer, såväl enskilda firmor och handelsbolag som aktiebolag och kommanditbolag. Räntan på lånet ligger på fr. 6% och återbetalningstiden sträcker sig mellan 6 och 36 månader.

Vem passar Fedelta för?

Fedelta passar oavsett samtliga företag som söker lån på upp till 1 000 000 kr. Även nystartade företag som inte ännu har ett bokslut kan ansöka hos Fedelta. Långivaren har dock krav på att företaget är aktivt och registrerat i Sverige. Betalningsanmärkningar behöver inte vara något hinder dock så gör Fedelta alltid en individuell bedömning vid varje ansökan och kan avslå en ansökan om det förekommer både betalningsanmärkningar och stora skulder.

Hos Fedelta kan du låna från 25 000 kr upp till 1 000 000 kr. Långivaren vänder sig därför till en bred målgrupp. Fedelta kan vara ett val vid många situationer, som exempelvis när en nystartad verksamhet behöver ett inskjut av kapital för att komma igång med verksamheten eller ett existerande företag som behöver kapital för att finansiera oväntade företagskostnader. Fedelta kan också passa etablerade företag som behöver större kapital åt materialköp eller annat. Eftersom lånet från Fedelta inte har något krav på säkerhet så kan det användas till vad som helst i företagets verksamhet.

Hur fungerar Fedelta?

För att låna hos Fedelta besöker du långivarens hemsida. På hemsidan fyller du i en ansökan och skickar in den elektroniskt. Du verifierar din identitet med BankID. Att ansöka tar bara några minuter och du får ett lånebesked inom ett par timmar.

Vid en beviljad ansökan så betalar Fedelta ut företagslånet till dig. Det tar i regel som mest 24 timmar, förutsatt att du ansöker under en bankdag. Lånet betalas sedan tillbaka på månatligen. Amorteringstiden kan variera mellan 6 och 36 månader.

Så betygsätter vi Fedelta

KategoriBetyg
Kostnad 5/5 Fedeltas ränta är relativt låg (fr. 6%) jämfört med andra alternativ.
Beviljandegrad 3/5 Fedelta ställer varken höga eller låga krav och har genomsnittliga beviljandegrader.
Transparens 5/5 Fedeltas hemsida innehåller en FAQ, informativa artiklar, en kostnadskalkylator och ett tydligt räkneexempel.
Kundtjänst 3/5 Fedelta erbjuder telefon/e-post kontakt och tillgänglighet i över 4 timmar/dag, men saknar tillgänglighet under helger och en mänskligt bemannad chatt-funktion.
Trustpilot-betyg 4.4/5 Fedelta har ett högt betyg (4.4) på Trustpilot, betygsatt av andra som har använt produkten.
Payups betyg 4.5/5 Allt sammantaget, baserat på ovanstående faktorer, får Fedelta ett sammanlagt Payup-betyg på 4.5.

Om företaget

Bakom långivaren står Fedelta Finance AB. Företagets kundtjänst kan kontaktas via mejl och telefon under kundtjänstens öppettider. Kundsupporten har öppet på vardagar kl. 08.00-21.00. Du kan även besöka Fedeltas FAQ-sida på hemsidan för mer information.

Vad Fedelta erbjuder

Hos Fedelta får du ett företagslån. Uppläggningsavgiften är 0 kr. Aviavgiften är: 0 kr. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Fedelta görs kreditupplysningen hos UC.

Maxbeloppet du kan låna är: 1 000 000 kr och det minsta beloppet är: 25 000 kr. Räntan är fr. 6 %. Ett lån om 200 000 kr, med en löptid på 6 mån och en nominell ränta på fast månadsavgift på 2957,70 kr, resulterar i en total kostnad av 217 746 kr. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Kontaktuppgifter till Fedelta

Besöksadress:
Fedelta Finance AB
Sandwalls Plats 13 4tr
503 35 Borås

E-post: kundservice@fedelta.se
Telefonnummer: 033-720 11 30

Öppettider:
Måndag:09:00 - 16:00
Tisdag:09:00 - 16:00
Onsdag:09:00 - 16:00
Torsdag:09:00 - 16:00
Fredag:09:00 - 16:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt