Kom igång

Fastighetslån För Företag: Låna Pengar Till En Fastighet 2024

Av Johan Karlsson | Uppdaterad

Froda

Bästa fastighetslånet för företag 2024

Froda är det bästa fastighetslånet för företag för lån på 200 000 kr enligt Payup. Froda erbjuder företagslån mellan 10 000 kr och 2 000 000 kr. Du får prisförslag några minuter efter inskickad ansökan och lånelöfte samma dag. Froda ger även ett s.k lägsta-pris garanti. Det tillkommer inga avgifter utöver räntan. En ansökan hos Froda är kostnadsfri och inte bindande.

Se Frodas villkor

Payups Topplista: Bästa fastighetslånen för företag 2024

 • FrodaBäst Överlag 2024
 • ZmartaNyast
 • KreaBäst för Med EU-garanti
 • CapcitoBäst för Låg Kreditvärdighet
 • FakturinoBäst för att Jämföra Flera Erbjudanden
 • FedeltaBäst för Snabb Utbetalning

Jämför 17 st. fastighetslån för företag

Vi hjälper dig jämföra 17 st. långivare, kreditgivare och banker som erbjuder fastighetslån för företag för att du ska kunna hitta det alternativ som bäst passar dig 2024. Ange helt enkelt det belopp du söker i lån nedan. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Hur mycket vill du låna?
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst snittränta När du ser ett räntespann, som 2,95 - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst snittränta beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till lägst ränta visas först.
Lägst räntespannSorteringsalternativet Lägst räntespann visar lånen baserat på deras lägsta möjliga ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.
Flest beviljade
Nyast
 • Froda logo

  Froda

  Betyg: 4.5/5
  Lån mellan10 000 -
  15 000 000 kr
  RäntaGer offert efter ansökan
  Löptid30 dgr -
  3 år
  Uppl.avgift0 kr
  Använder D&B
  Froda recension
 • Fakturino logo

  Fakturino

  Betyg: 4.5/5
  Lån mellan20 000 -
  60 000 000 kr
  RäntaBeror på långivare
  Löptid30 dgr -
  5 år
  Antal partners38 st.
  Låneförmedlare
  Erbjuder factoring

Om fastighetslån för företag

Många företag väljer att köpa en fastighet inom ramen för sin verksamhet. Oftast är syftet att fastigheten ska användas i form av till exempel en butik, ett lager, en investering, ett boende eller en lokal för tillverkning. Inte alla företag kan köpa fastigheter med egna medel. Fastighetslån är därför en vanligt förekommande form av lån.

Var det är möjligt att låna pengar till fastighetsförvärv

De flesta banker och andra större långivare beviljar fastighetslån till företag. Generellt är fastighetslån trygga lån för långivarna, varför de ofta kan erbjuda bra villkor för de företag som behöver finansiera ett fastighetsköp. Ska ditt företag ansöka om lån för ett fastighetsförvärv kommer du därför att kunna välja mellan ett stort antal långivare. Det är viktigt att du utnyttjar konkurrensen mellan dessa långivare för att ditt företag ska få så bra villkor som är möjligt.

Säkerhet vid fastighetslån

Den stora fördelen med att låna pengar till ett fastighetsköp är säkerheten, vilket är något som gynnar både långivaren och låntagaren. Vid i princip samtliga fastighetslån pantsätts fastigheten som säkerhet. Detta innebär att om företaget inte kan betala tillbaka lånet så kan långivaren begära att fastigheten säljs och att köpeskillingen från försäljningen ska användas för att reglera lånet.

Att fastigheten utgör säkerhet innebär att långivarna kan erbjuda mycket bra villkor för lånet, och de kan ibland även erbjuda andra krediter i samband med fastighetslånet. Vissa långivare beviljar till exempel företagslån utan årsbokslut i samband med ett fastighetsköp. Det kan därför vara ett gyllene tillfälle för dig och ditt företag att även diskutera företagets lånesituation i övrigt. Långivaren tar generellt en mycket låg risk vid fastighetslån och är därför ofta villiga att förhandla, framförallt om konkurrensen mellan långivarna är hård. Glöm dessutom inte att långivaren tjänar pengar på dig och ditt företag och är därför i de flesta fall beredda på att anstränga sig för att du ska stanna som lånekund.

Vanliga frågor och svar